Evenimentul Zilei > Actualitate > „I-a luat foc părul de la artificii și l-a stins cu mâinile”. Olimpicul din Negreşti Oaş, rănit la clubul Colectiv, are arsuri pe braţe, dar părinţii săi sunt cei mai fericiţi oameni din lume pentru că băiatul lor TRĂIEŞTE
„I-a luat foc părul de la artificii și l-a stins cu mâinile”. Olimpicul din Negreşti Oaş, rănit la clubul Colectiv, are arsuri pe braţe, dar părinţii săi sunt cei mai fericiţi oameni din lume pentru că băiatul lor TRĂIEŞTE

„I-a luat foc părul de la artificii și l-a stins cu mâinile”. Olimpicul din Negreşti Oaş, rănit la clubul Colectiv, are arsuri pe braţe, dar părinţii săi sunt cei mai fericiţi oameni din lume pentru că băiatul lor TRĂIEŞTE

Printre cei aproape 150 de răniţi în incendiul de la clubul Colectiv se află şi un tânăr student din Negreşti Oaş, medaliat cu aur la Olimpiada de Matematică pentru Studenţi care a avut loc anul acesta în Macedonia. Andrei Viorel Bud este internat la spitalul Bagdasar, are arsuri pe ambele braţe, dar viaţa sa nu este în pericol.

Localnicii din Negreşti Oaş au rămas ca trăsniţi când au aflat că micul matematician minune Andrei Viorel Bud se află printre răniţii în incendiul de la clubul Colectiv. Andrei este unul dintre cei mai cunoscuţi tineri din oraş. El a absolvit gimnaziul în Negreşti-Oaş, după care s-a înscris la Colegiul Internaţional de Informatică din Bucureşti iar anul acesta a câştigat Olimpiada de Matematică pentru Studenţi din Macedonia.

Foştii lui dascăli, de la liceul teoretic din Negreşti Oaş, s-au cutremurat când au aflat de tragedia din Bucureşti. Din fericire, veştile sunt pozitive: Andrei Bud a scapat din clubul morţii cu arsuri la nivelul bratelor este internat la spitalul Bagdasar Arseni.

"A fost un şoc nemaipomenit. Eram îngândurat şi întâmplarea a făcut ca la un interval de trei ore să mă sune mama lui Andrei să-mi spună că, totuşi, e bine. În răul acela mare, pentru Andrei a fost bine", spune Mihai Big, profesorul din gimnaziu al lui Andrei Bud, citat de digi24.ro.

Din nefericire, această tragedie a trebuit să o simţim pe viu şi în localitatea noastră. Din păcate, unul dintre cei răniţi este olimpicul nostru, tânărul care ne face cinste nu doar în ţara noastră, ci şi în lume”, a precizat Aurelia Fedorca, primarul din Negreşti-Oaş:

Profesorii care l-au pregătit în gimnaziu spun despre el că este un adevărat „devorator de matematică". În clasa a şaptea terminase deja materia de clasa a noua.

Mihai Big îl descrie pe olimpic drept “un lup singuratic în matematică”. “De aceea am şi fost alături de părinţi în momentul în care a terminat gimnaziul să nu rămână aici în zonă, să plece la Bucureşti, unde avea nevoie de o trupă de elită ca să lucreze în matematică”, mai spune fostul dascăl al olimpicului.

În prezent, Andrei Bud este student al Facultăţii de Matematică a Universităţii din Bucureşti. El a fost rănit la mâini în incendiul care a cuprins vineri seara clubul Colectiv şi este îngrijit acum la spitalul Bagdasar. Alături de Andrei se află şi părinţii săi, dar şi foşti colegi şi prieteni. Pe clădirea liceului din Negreşti Oaş a fost arborat un steag negru, în memoria victimelor tragediei de vineri noaptea.

Are arsuri la mâini. Era în față, în zona artificiilor. I-a luat foc părul de la artificii și l-a stins cu mâinile. Este șocat de momentele trăite, dar este, totuși, bine. Ne bucurăm că fiul nostru este în viață. Nu pot descrie în cuvinte ceea ce simțim în aceste momente”, a declarat Viorel Bud, tatăl olimpicului, pentru VoceaTransilvaniei.ro.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: