Evenimentul Zilei > Actualitate > Huffington Post informează despre proprietăţile MAI PUŢIN cunoscute ALE PEPENELUI. Aflaţi care sunt
Huffington Post informează despre proprietăţile MAI PUŢIN cunoscute ALE PEPENELUI. Aflaţi care sunt

Huffington Post informează despre proprietăţile MAI PUŢIN cunoscute ALE PEPENELUI. Aflaţi care sunt

Cu numai 46 de calorii la 250 de grame, pepenele roşu asigura 20% din doza zilnică recomandată de vitamina C şi 17% din doza de vitamina A...

Aceasta menţionează huffingtonpost.com., care subliniază că acest fruct conţine şi fibre care favorizează sănătatea digestivă, precum şi potasiu, mineral care reglează tensiunea arterială.

Cât mai mult

250 de grame de pepene roşu conţin de 1,5 ori mai mult licopen decât o roşie proaspată – adică 6 miligrame, faţă de 4 miligrame. Licopenul este un antioxidant care luptă împotriva radicalilor liberi ce afectează integritatea celulelor şi sistemul imunitar. Pentru a beneficia cât mai mult de beneficiile licopenului din acest fruct delicios, depozitaţi-l la temperatura camerei înainte de consum.

Sucul de pepene roşu are efecte răcoritoare când este consumat atât după o şedinţă epuizantă de exerciţii sportive, cât şi înainte. Sportivii care au băut 450 de grame de suc înainte de un program de activitate fizica intensă au avut mai puţine crampe musculare şi un ritm cardiac mai scăzut pe parcursul zilei. Experţii au explicat acest lucru prin faptul că pepenele roşu conţine o substanţă denumită citrulină, care îmbunătăţeşte funcţionarea arterelor şi scade tensiunea arterială. Citrulina este prezentă în cantităţi mai ridicate în coajă, un motiv în plus pentru a pune pepenii roşii la murat.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News