Cei doi sunt Alex Louis Boldijar și David Ovidiu Vlad și au început să acționeze de câteva zile. Polițiștii spun că ce doi nu au vizat bancomatele băncilor, pline de bani, în această perioadă, ci aparatele de cafea. ”Venituri mai puține dar sigure, cum s-ar spune. Aceste aparate de cafea nici nu sunt păzite, sunt amplasate în locuri retrase, nu sunt monitorizate și, în plus, se deschid foarte ușor, așa că sunt o pradă foarte bună”, a spus un polițist de la Biroul de Investigații Criminale din cadrul Poliției Cluj Napoca.

Prima spargere a fost dată în noaptea de 21/22 aprilie în Cluj Napoca, în cel mai aglomerat cartier din Cluj Napoca, Mănăștur. ”În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că, la data de 21 aprilie a.c., în jurul orei 02.00, tânărul de 18 ani ar fi sustras cutia cu bancnote din interiorul unui aparat de cafea, de pe raza cartierului Mănăștur, cauzând un prejudiciu de circa 6.000 de lei”, spun cei de la IPJ Cluj.

A doua spargere a fost a avut loc în noaptea de 26/27 aprilie, în jurul orei 05.00. ”Cei doi ar fi distrus un aparat de cafea din cartierul Mănăştur, cu intenţia de a sustrage bani din acesta, nereușind însă, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.500 de lei”.

La audieri, cei doi au declarat că nu au mai avut bani ca să-și cumpere de mâncare, drept pentru care procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca au devenit miloși, și au dispus cercetarea lor în stare de control judiciar.