Evenimentul Zilei > Justitie > HOȚII DE PĂDURI. Zeci de percheziții în două județe. Arbori tăiați cu complicitatea pădurarilor
HOȚII DE PĂDURI. Zeci de percheziții în două județe. Arbori tăiați cu complicitatea pădurarilor

HOȚII DE PĂDURI. Zeci de percheziții în două județe. Arbori tăiați cu complicitatea pădurarilor

Poliţiştii din cadrul I.P.J. Argeş, beneficiind de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., efectuează 28 de percheziţii, în Argeş şi Dâmboviţa. Descinderile de astăzi vizează sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, tăiere fără drept şi sustragere de arbori, abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals, dare de mită şi luare de mită.

O acțiune de amploare a fost demarată, în această dimineaţă, în cadrul căreia 90 de poliţişti de la I.P.J. Argeş efectuează 26 de percheziţii în judeţul Argeş şi două pe raza judeţului Dâmboviţa, la sediile unor societăţi comerciale şi locuinţele unor persoane.

Din cercetări a reieşit că, din luna septembrie a anului 2012 şi până în prezent, pe raza judeţelor Argeş şi Dâmboviţa, persoanele în cauză ar fi achiziţionat şi comercializat material lemnos, ascunzând sursa impozabilă, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

Materialul lemnos ar fi provenit din tăierea fără drept şi sustragerea de arbori din fondul forestier naţional.

De asemenea, există suspiciunea că o parte din personalul silvic din cadrul unor ocoale silvice private şi de stat şi reprezentanţi ai unor societăţi comerciale nu şi-ar fi îndeplinit atribuţiile de serviciu, ar fi eliberat în fals avize de însoţire a materialului lemnos, primind diferite sume de bani.

Înscrisurile ce conţineau date nereale ar fi fost folosite la transportul şi comercializarea de material lemnos.

Prejudiciul creat bugetului de stat este de peste 200.000 de lei.      

Acţiunea se desfăşoară cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. şi DIPI.

La acţiune participă şi jandarmi.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.