Evenimentul ZileiSportHotelurile din Qatar refuză să primească oaspeți din comunitatea LGBTQ+ la Cupa Mondială

Hotelurile din Qatar refuză să primească oaspeți din comunitatea LGBTQ+ la Cupa Mondială

Hotelurile din Qatar refuză să primească oaspeți din comunitatea LGBTQ+ la Cupa Mondială
O investigație a dezvăluit că o serie de hoteluri recomandate de Fifa din Qatar au refuzat să accepte oaspeți LGBTQ+, în ciuda afirmațiilor anterioare că oamenii de toate sexualitățile și genurile ar fi bineveniți la Cupa Mondială.

Refuzul hotelurilor

Homosexualitatea este ilegală în Qatar, unde Cupa Mondială FIFA de anul acesta va avea loc între noiembrie și decembrie, așa că Nassar al-Khater, directorul executiv al evenimentului din Qatar, a asigurat anterior „orice fan, de orice sex, orientare, religie, rasă”, că ar fi binevenit.

Mulți fani au cumpărat deja bilete și au început să facă aranjamente pentru a le permite să participe personal la evenimentul sportiv, dar jurnaliștii din presa suedeză și daneză au constatat că uneori se chinuiau să facă rezervări atunci când contactau cele 69 de hoteluri recomandate de Fifa pentru Cupa Mondială.

Cei care efectuează studiul într-o colaborare cu NRK, SVT din Suedia și DR din Danemarca s-au prezentat ca un cuplu de gay proaspăt căsătoriți care caută o cameră și au descoperit că au primit o serie de răspunsuri negative la întrebarea lor. Trei hoteluri au refuzat să accepte rezervarea, unul sugerând că ar fi împotriva politicii hotelului să facă acest lucru.

Un răspuns al hotelului, împărtășit de NRK, spunea: „Vă mulțumim pentru întrebare, dar, din păcate, trebuie să vă informăm că nu vă putem oferi o cameră din cauza politicii hotelului. Dacă mai este ceva, nu ezitați să ne contactați. Cu cele mai bune salutări.”

În urma sondajului, hotelul și-a reiterat politica de a interzice accesul persoanelor gay. Un altul dintre cei trei a susținut că toată lumea este binevenită, dar că nu este în regulă să arăți afecțiunea în public, în timp ce al treilea a continuat să nege că homosexualii ar putea sta în hotel în conformitate cu regulile Qatarului, dar a spus că ar putea exista excepții pentru Cupa Mondială.

Fifa nu acceptă discriminări

Alte 20 de hoteluri i-au sfătuit pe potențialii oaspeți să-și modifice comportamentul, astfel încât să „nu arate că sunt gay”, unul susținând că ar fi împotriva politicii țării și guvernului dacă oaspeții „se machiază și se îmbracă ca atare”. „Dar pentru hotelul nostru”, a continuat hotelul, „este în regulă să rezervi o cameră, dacă te îmbraci corespunzător și nu manifești comportament sexual sau te săruți în public”.

În urma dezvăluirilor, Jakob Jensen, CEO al Asociației Daneze de Fotbal (DBU), a comentat: „Noi considerăm acest lucru dezamăgitor. Este dezamăgitor pentru suporterii care vor călători la Cupa Mondială să nu se poată simți în siguranță în a-și găsi un hotel, indiferent ce sexualitate au. Este complet irelevant ce fel de orientare sexuală ai.”
Când rezultatele sondajului au fost prezentate la FIFA, organizația a spus că Qatarul este pe deplin conștient de responsabilitatea sa de a se conforma așteptărilor și cerințelor Fifa. Într-un e-mail către NRK, asociația de fotbal a scris: „Fifa este încrezătoare că toate măsurile necesare vor fi luate pentru suporterii LGBTQ+, astfel încât ei, ca toți ceilalți, să se poată simți bineveniți și în siguranță în timpul campionatului”.

Fifa a subliniat că orice formă de discriminare pe bază de orientare sexuală sau identitate de gen este strict interzisă. Între timp, comitetul pentru Cupa Mondială a declarat publicației că hotelurile care găzduiesc fani, jucători, oficiali și alte părți interesate vor fi obligate să respecte protocolul. Acesta a adăugat că tratează orice încălcare cu cea mai mare seriozitate, potrivit Uniland News.


Accesează: