Rusia s-a resemnat cu una dintre cele mai usturătoare sancțiuni primite. Nu se mai poate face nimic

Rusia s-a resemnat cu una dintre cele mai usturătoare sancțiuni primite. Nu se mai poate face nimic Sursa: AIPS Media

Federația rusă de fotbal și-a acceptat înfrângerea și a renunțat la contestarea deciziei FIFA care a suspendat selecționata de fotbal din toate competițiile internaționale. Nu va participa la Cupa Mondială 2022 din Quatar.

Federaţia rusă de fotbal şi-a retras apelul împotriva deciziei FIFA de a suspenda selecţionata sa din competiţiile internaţionale, acceptând astfel excluderea sa de la Cupa Mondială 2022, a anunţat Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, citat de AFP.

„Procedura va fi închisă în scurt timp“, a anunțat TAS prin intermediul unui comunicat de presă. Fotbalul din Rusia primise deja o lovitură dură pe 18 martie, când justiţia sportivă a refuzat să suspende sancţiunile FIFA în aşteptarea unei decizii finale pe fond.

Naționala de forbal a fost sfertfinalistă la Cupa Mondială 2018, desfăşurată în Rusia și nu a putut participa la play-off-ul desfăşurat la finele lunii martie, pentru calificarea la turneul final din Qatar (21 noiembrie-18 decembrie). Polonia a obținut astfel biletul de calificare la Cupa Mondială din 2022.

Ne puteți urmări și pe Google News

Contestații din partea Rusiei

Federaţia rusă de fotbal, pe de altă parte, îşi menţine procedura împotriva UEFA, care a interzis cluburile şi selecţionatele ruse în competiţiile europene, în timp ce naţionala sa feminină speră în continuare să participe la EURO 2022 în această vară, în Anglia (6-31 iulie). „Deocamdată nu a fost stabilit un calendar procedural", avertizează însă TAS.

Tribunalul sportiv a înregistrat, de altfel, o cascadă de noi proceduri împotriva sancţiunilor luate de autorităţile sportive după invadarea Ucrainei de către armata rusă. Federaţiile ruse de patinaj, biatlon, canotaj, gimnastică şi rugby contestă și ele excluderea sportivilor lor din competiţiile internaţionale, precizează TAS.

Au pierdut finala

Rusia trebuia să găzduiască în luna mai finala Champions League. Partida trebuia să se joace la Sankt Petersburg și ar fi fost cea de-a doua găzduită de Rusia, după ce dintre Manchaster United și Chelsea Londra din 2008, de la Moscova. UEFA a decis să mute partida după ce Rusia a invadat Ucraina.

Odată cu pierderea calității de oraș gazdă pentru finala Champions League, Sankt Petersburg pierde și o sumă uriașă de bani. Miza financiară este uriașă dat fiind că o finală Champions League aduce orașului gazdă un profit de aproximativ 60 de milioane de euro.

Ultimul act al celei mai mari competiții europene intercluburi din lume se va desfășura pe arena Stade de France, din Saint-Denis, din Paris, sâmbătă, 28 mai 2022, de la ora 22:00.