Bogdan Hossu a precizat că sindicatele au în vedere să apeleze la Avocatul Poporului pentru a ataca la Curtea Constituţională Ordonanţa de modificare a Codului Fiscal.

„Pe viitor trebuie să ne aşteptăm că de fapt jumătate din salariile tuturor românilor se vor duce în taxe şi impozite. Dorim să vedem ce face guvernul azi, o să analizăm forma finală a textului, pentru că am înţeles că a suferit modificări faţă de ceea ce ştie toată lumea”, a spus Hossu.

Hosu a sus că există două căi de atac ale acestei Ordonanțe, legate de de încălcarea dreptului de proprietate şi a unei prevederi din Codul fiscal privind „echilibrul de fiscalitate între părţi”.

„Avem două căi de atac legate de încălcarea dreptului de proprietate, pe de o parte, şi de ceea ce este prevedere în Codul fiscal, a echilibrului de fiscalitate între părţi care se încalcă. Vom ataca la Avocatul Poporului şi vom muta manifestaţiile acolo pentru că sperăm să convingem Avocatul să facă un atac, să înainteze Curţii Constituţionale în vederea analizării sesizărilor noastre. Dacă nu, rămâne în Parlament, numai că în Parlament avem o problemă. Probabil că Parlamentul va trece în procedură de urgenţă bugetul de stat, care va fi probabil aprobat (în Guvern n.r) săptămâna viitoare, luni sau marţi, iar Ordonanţa care şi ea trebuie să treacă prin Parlament va trece probabil în sesiunea din primăvara viitoare. Drept care, chiar dacă parlamentarii o vor ataca la Curtea Constituţională şi Curtea va decide că e neconstituţională nu înseamnă decât un dezastru economic şi social naţional”, a mai spus preşedintele CNS Cartel Alfa.