Evenimentul Zilei > Horoscop > Horoscopul lui Dom’ Profesor. Solar Impulse 2 a ajuns în America
Horoscopul lui Dom’ Profesor. Solar Impulse 2 a ajuns în America

Horoscopul lui Dom’ Profesor. Solar Impulse 2 a ajuns în America

Pe 25 aprilie s-au născut: Oliver Cromwell, Giugliemo Marconi, Ella Fitzgerald, AL Pacino, Vladimir Jirinovsky, Bjorn Ulvaeus (ABBA), Lia Manoliu.

În calendarul creştin ortodox, pe 25 aprilie, sunt Sfinţii: Ap. şi Ev. Marcu, Vasile din Poiana Mărului. Sfânta și Marea Luni. Denie.

În ”Kalendar” după sărbătorirea vânătorilor, a războinicilor, a cailor, după „Paştele Cailor” iată o nouă sărbătoare a animalelor, pe 25 aprilie,  “Marcu Boilor”. Dar oare de ce aveau strămoşii noştri, de exemplu dacii, atâtea sărbători, ţinute cu străşnicie, în care nu se lucra? Simplu, ei nu aveau concediu plătit! Zilele de odihnă erau repartizate corect şi natural, ţinând seama de ritmurile agricole şi pastorale. Dacă nu era de lucru, atunci era sărbătoare! Nu erau mai puţine zile de odihnă decât acordă capitalismul victorios, ba chiar mai multe. Dar, în prezent s-a făcut o afacere şi din concediul tău, de exemplu! Cineva îţi ia banii, repede-repede! Ia gândeşte-te!

Dacă ieri a fost Ziua Calului, numită de mulţi Paştele Cailor (dar e şi pe 2 februarie!) ei bine astăzi este Ziua Boului. Poate unde este Zodia Taurului. Poate unde Taurul cu multele sale variante, zimbrul, bivolul, chiar şi… boul cel muncitor, este un animal foarte puternic.

Jocurile Taurului erau larg răspândite în Europa. Tineri şi mai ales tinere săreau acrobatic, în salt mortal peste un taur sacru care ataca. Este zodia lui Venus (Afrodita), iar jocurile taurului făceau parte din Misterele Afroditei. S-au păstrat mult timp în Creta. Iar în Vestul Europei s-au transformat în coridă.

Este victoria agilităţii şi inteligenţei omeneşti asupra forţei brute, animalice. Corida nu mi-a plăcut niciodată, poate unde toreadorul avea sabie. În antichitate tinerii aveau doar agilitatea lor şi inteligenţa superioară. Scopul nu era uciderea taurului ci învingerea lui.

Taurul este prezent pe stema UE. Este mitul vechi, antic grecesc, despre Zeus, transformat într-un Taur alb, care trece împreună cu frumoasa Europa Mediterana şi ajunge într-un continent necunoscut. Continentul primeşte numele de Europa.

Dar de unde veneau Zeus şi Europa? Nu cumva din… Atlantida? Din ce în ce sunt mai favorabil ideii, împărtăşită de mulţi savanţi, că Atlantida a fost civilizaţia minoică, „scufundată într-o singură noapte”.

De acea nu este întâmplător că astăzi pomenim pe Apostolul şi Evanghelistul Marcu, dar care are ca simbol Leul. Taurul este simbolul lui Luca, aşa cum Matei este Îngerul şi Ioan, Vulturul. Cele patru portaluri de energie al zodiacului!

Trăim, într-adevăr, vremuri istorice, dragi lupi, padawani și hobbiți!

Deoarece pasiunea mea este astrologia, care se ocupă cu studiul timpului, recunosc viitorul, atunci când îl văd. ”Solar Impulse 2” și ”Airlander 10” sunt viitorul aeronauticii. O aeronautică care nu va mai polua deloc și nu va consuma resurse terestre, niciun gram de petrol. Progresul nu se poate dezinventa și acum există, din fericire, voința politică, către acest gen de proiecte. Pentru că, orice afacere, de exemplu terorismul mondial, invazia musulmană, pot fi oprite prin blocaj financiar. Adică, dacă nu mai au surse de finanțare, eurodolarii. Trecerea masivă la vehicule aeriene, terestre și navale propulsate electric, cu energia furnizată de Soare, prin fotocelule, va sugruma terorismul, va dărîma societatea bazată pe petrol și insolența musulmană.

Duminică, 24 aprilie, ”Solar Impule 2” la ora locală 08:45 a aterizat în California, venind tocmai din Hawai. Plecat joi din insula tropicală, avionul solar a avut nevoie de două zile ca să ajungă pe coasta americană. Cea mai periculoasă etapă a ocolului Pământului, deoarece în caz de urgență, nu aveau unde să aterizeze.

Sunt mulți care privesc cu dușmănie acest zbor și încearcă să-l saboteze. Și prin faptul că au ordonat ziarelor și mediei controlate de ei să nu facă nicio referire la știre.

Am spus, recunosc viitorul, când îl văd. Ocolul Pământului, aproape făcut, de ”Solar Impulse 2” este la fel, dacă nu mai important, decât traversarea Atlanticului de către Charles Lindbergh în anul 1927, cu al său monoplan ”Spirit of St.Louis”.

Dacă, atunci, ziarele au reacționat și l-au făcut celebru pe Lindbergh, acum media tace din gură. Mai ales ziarele, tv de stânga, controlate, din umbră, de musulmani. Doar ”Le Figaro” dă o știre, de câteva rînduri, cu o fotografie a preafrumosului avion. Bun ”frizerul” a fost întotdeauna de dreapta, am lucrat acolo. 

Pentru domniile voastre, dragi lupi, padawani și hobbiți iată unde puteți afla mai multe despre vehiculele aeriene care nu poluează deloc și nu consumă o picătură de kerosen: http://www.solarimpulse.com

Recunosc viitorul, când îl văd! Avioanele solare, acum, sunt la început, sunt prototipuri, nu au viteză, nu au acumulatorii care trebuie, nu pot transporta mult. Dar, cred că trebuie făcut un cartel al viitorului, care să îmbunătățească rapid proiectele și prototipurile. Cu Piccard de la Solar Impulse, cu Elon Musk de la Tesla Motors, cu băieții care au făcut ”Airlander 10”, sunt mulți, cu Warren Buffet, care a spus că ar finanța ”drăciile astea” și cu încă vreo trei-patru duzini de visători – visători, dar visurile lor fac viitorul posibil! Dacă vom rămîne în continuare la energiile poluante pe bază de combustibili ne așteaptă un viitor ca în Mad Max. Încălzirea globală nu iartă. Energia apei (hidroenergetica), energia vântului, a mareelor, a curenților oceanici, energia solară, energia geotermică – acesta este viitorul curat al omenirii. Altfel…

Gîndiți-vă la aceste lucruri, cu toate că o mare doamnă a radioului românesc, Denise Theodoru, spunea că pe români nu-i interesează progresul, cât îi pasionează politica. Ca să putem face politică, care, este adevărat, este cel mai mare joc, trebuie să avem un viitor. Dacă nu renunțăm la petrol și la tehnologiile poluante nu o să vă mai pot spune că mâine, este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC   Cu Venus în conjuncție largă cu Uranus în zodie ai unele impasuri. Sentimentale, pentru că acest gen de probleme este „la modă”. Ți se par lucruri, ai bănuieli ciudate! Stai liniștit, trece! Ascensiunea ta din ultimul timp şi ultimile mişcări profitabile atrag invidii şi bârfe. Este şi o zi cînd se pot petrece evenimente neplăcute în sfera familiei şi a prietenilor, domenii care sunt negativ aspectate.  Afacerile sunt moderat aspectate, mai curînd spre bine, sănătatea la fel.  Domeniul dragostei şi al relaţiilor sociale nu este aspectat, deschizînd cutia Pandorei, compartimentul neprevăzutului.

TAUR     Astăzi, problemele şi situaţiile generate, sunt de natura şi din cauza dorinţei de parvenire a nativilor. Lucrurile nu par să iasă după cum le-ai proiectat şi le-ai visat, mai ai răbdare! Încetează să fi nemulţumit de performanţele membrilor familiei tale. Fiecare are modul lui de a reacţiuna, fiecare este o persoană diferită de tine având propria scară a valorilor şi propriile aspiraţii. Nu te poţi substitui lor, nu poţi impune propriile gusturi. După prânz primeşti o vizită, sau ai o întâlnire care nu-ţi face nicio plăcere. Ba, din contră! După întîlnire te gîndeşti că sunt mulţi proşti pe lume. Atenţie, şi partenerul tău de discuţie poate că gândeşte acelaşi lucru! Interesul și reacțiile nu sunt similare, în majoritatea cazurilor cu cele ale anturajului, colegilor, rudelor. Logica, da!

GEMENI    Ai nevoie de sprijin din partea celor din jur, a colegilor şi a familiei. Ai intrat în criză de timp şi nici banii nu îţi ajung pentru proiectele tale de Sf. Paşti. Și, o veste interesantă. Vin vremuri foarte grele, după alegeri probabil că economia se va prăbuşi, şi tot oamenii cinstiţi o să sufere, aşa că trebuie să te pregăteşti de pe acum. Astăzi ai o informaţie care te interesează şi poţi să o valorifici mai tîrziu. Nu te mai gândi la emigrare, ca la „calea de aur”. Situaţia este foarte grea în toate ţările civilizate şi acolo ei nu privesc cu ochi buni pe noii veniţi. Nicăiei nu sunt „câini cu covrigi în coadă”. Aşa că astăzi începe să cauţi un „second job” pentru perioada cală, ceva de sezon.

RAC   Luna în scădere, luminată 92%, indică că doreşti o schimbare, să ai o viaţă socială plină şi frumoasă, ca în visurile tale, să frecventezi locuri plăcute şi oameni buni şi înţelepţi. Este o zi profitabilă şi densă. Promovează-ţi cu îndrăzneală interesele şi solicită ceea ce ţi se cuvine. Stelele îţi sunt favorabile şi intuiţia ta funcţionează excelent, Luna, protectoarea ta, este în conjuncţie cu Venus în Gemeni. Saturn din Balanţă face ca mai toate lucrurile să întârzie sau să fie amânate, dar nimic nu se contramandează sau se anulează. O întâlnire importantă la mijlocul zilei, la prânz, te face să îţi freci mâinile de mulţumire. Un mic amănunt te enervează disproporţionat. Ceva legat de o construcţie, de apartament, de cămin, în general.

LEU   Cu Soarele, protectorul zodiei, bine aspectat, ziua de azi îţi este favorabilă la bani, posibile câştiguri mici, dar necesare. Atenţie la deciziile importante, la programul de Sf. Paşti. Dacă vrei să rişti ceva bani la Cazino, la pariuri, sau aiurea la cumpărături, este o perioadă neutră, cu multe planete în aspecte tari, aşa că nu o să pierzi prea mult. Ca să fiu mai clar, astrologii sunt cam confuzi uneori, cu capul în nori după stele, aşa le este felul, ei bine – nu te sfătuiesc să rişti, mai ales bani, pentru că o să regreţi. Distracţii, vizite, afaceri – foarte bine! Dar astăzi nu fă plăţi, mai ales nu da avansuri – nu pune mâna pe cash, pe carnetul de cecuri sau pe cartea de credit, mai ales pentru sume importante – că este pagubă curată. Sunt mai multe aspecte disarmonice, cuadraturi, care fac perioada neinteresantă, financiar vorbind. Nu te apuca de lucruri noi mai ales din afara sferei tale, cel puţin în această perioadă.

FECIOARĂ    Adevărul înseamnă mult pentru tine, în ziua aceasta. Semnele de foc şi de aer îţi sunt favorabile toată perioada, dar este mai bine să eviţi pe cei născuţi sub zodii de pământ şi apă. Poţi rezolva treburi importante şi lua deciziile care se impun – o zi excelentă pentru planuri strategice şi hotărâri cu greutate. “Cel ce înnmulteşte cuvintele se va face urît tuturor … pentru ca este spor care aduce omului paguba şi este câştig spre nenorocire.” Biblia, Intelepciunea lui Iisus Sirah, 20:7,8 Aşa că astăzi nu duce vorba, nu bârfi si nu iniţia intrigi şi mici comploturi. Totuşi ai o veste despre nişte pagube, nişte pierderi de bani. La o verificare mai atentă vei vedea că pierderile respective nu sunt nici aşa de mari şi ca nici nu te interesează pe tine personal în mod deosebit. Aşa că ia lucrurile uşor, dar nu duce vorba, nu trîmbiţa veştile prietenilor, colegilor, rudelor, cunoscuţilor şi necunoscuţilor. Nu aşa devii interesant şi popular.

BALANŢĂ  Influenţele zilei îţi amplifică intuiţia. Ziua prilejuieşte nişte oferte tentante în domeniul activităţii tale. E o perioadă bună ca să te distrezi şi să faci parte din sărbătorile pascale. Astăzi trebuie să ai curaj şi răbdare ca să-ţi atingi scopurile. În timpul acestei zile, mai ales pe seară, se pare că ai nevoie să te confesezi despre temerile tale dar vei sfârşi prin a te retrage în cochilia ta sprituală. Cu Saturn retrograd în Săgetător şi planetele răspândite prin tot horoscopul veştile proaste circuă cel mai repede şi intrigile iau în consideraţie doar jumătatea goală a sticlei. Trebuie să-ţi modulezi afacerile de aşa natură încât varietatea şi diversitatea mare a surselor de venit să asigure încasări relativ constante – este concluzia zilei de astăzi. Pe de altă parte nu spera şi nu ai teamă, se schimbă totul dar nu se urneşte nimic sau nu se schimbă nimic, dar totul se transformă. Aparenţele înşeală, cel mai adesea…

SCORPION   O zi indicată pentru studiu şi activitate densă. Intelectul este bine aspectat aşa încât poţi să te implici în lucruri care necesită o anumită fineţe a gândirii. Nu întârzia, nu amâna! Este o zi căldicică, la propriu, ca şi la figurat.  Prima parte a zilei, dimineaţa, este sub semnul unor simţăminte de preaplin şi lipsă de comunicare, cu toate că mulţimea oamenilor zumzăie în jurul tău. În a doua parte a perioadei trebuie să te fereşti de omul sau oamenii care, pentru a-ţi fi pe plac, îţi spun numai lucruri bune şi frumoase.  Oricum, prin intuiţia ta şi prin sistemul ajustărilor succesive poți să obţii ceea ce doreşti. Afacerile, profesia sau meseria, sunt bine aspectate, la fel şi călătoriile. Apare o nouă cunoştiinţă, o nouă relaţie socială, sau de afaceri.  În perioada menţionată afacerile de inimă (nu cardiologice) sunt mediu aspectate, aşa încît este bine să te limitezi la activităţile de rutină şi la prospectări. 

SĂGETĂTOR   Fii mai modest în pretenţii şi așa poți avea o viaţă mai fericită. Nu trebuie să te minţi spunând tot timpul că o să fie bine. Gândirea pozitivă nu înseamnă să te înşeli cu bună ştiinţă. Pe termen lung atât configuraţia astrologică cât şi viziunile tale coincid : trebuie să păstrezi status quo, situaţia prezentă care este supusă unui acţiuni duble de shimbare, exterioară şi interioară. Schimbarea nu îţi este prielnică. Schimbă ciorapii, ţigările, chiar şi maşinile şi casele, dar în nici un caz să nu schimbi situaţia şi poziţia ta oricât de tentante ar fi propunerile care ţi se fac, mai ales astăzi. Îţi este mult mai convenabil să fi producătorul şi regizorul piesei decât unul dintre actorii de pe scenă. Poate o să ai mai puţină glorie şi aplauze, dar cu siguranţă mai multă stabilitate şi mai mulţi bani.

CAPRICORN  Nu trebuie să aştepţi să te ajute anturajul, trebuie să te descurci singur. Mici probleme cu sănătatea, atenţie la răceli, dureri de genuchi şi alergii!  O veste bună, poate mai pe seară. „Privitor ca la teatru”, cum spune poetul, dar în acelaşi timp şi interesat de desfăşurarea intrigii şi de performanţa actorilor. Nu numai în plan economic sau politic, dar, şi, mai ales în anturaj, în plan social şi sentimental. De o decizie a ta, sau de o lipsă de implicare a ta, din această zi sau în perioada următoare depind multe din viitorul tău personal şi al anturajului tău. Planetele spun clar să-ţi urmezi prima părere, intuiţia, abilitatea şi înţelepciunea ta care nu te-au trădat până în prezent. Prima părere este cea bună!   Eşti dispus să porţi conversaţii lungi, despre subiecte diverse. 

VĂRSĂTOR E timpul unor decizii mai mult sau mai puţin importante. Ceea ce trebuie, este să iei hotărârile la momentul potrivit. Nu amâna şi nu lăsa lucrurile să se rezolve de la sine. Nu se rezolvă! Fii atent (mai ales în cursul dimineţii) la cheltuielile care ţi se propun sau doreşti să le faci; modul de a cheltui banii este un indicator sensibil al stării emoţionale şi al stimei pe care şi-o arată fiecare.  Evită discuţiile în contradictoriu cu cei dragi, sau familia în ceea ce priveşte patrimoniul comun. O decizie din trecut nu se dovedeşte foarte inspirată. Trebuie să continui cu datele pe care le ai, pentru că situaţia în cauză nu a fost sub controlul tău. La mijlocul zilei, la prânz, te simţi ca un martir. Doreşti o schimbare, ceva nou,  orice, numai să nu mai auzi şi să simţi aceleaşi lucruri, majoritatea plictisitoare si neinteresante.

PEŞTI   În privinţa legăturilor amoroase, mediocru aspectate, în această perioadă trebuie doar să alegi. Poţi să o faci cu ochii închişi, tot aia este! Limitează cheltuielile la strictul necesar. De asemenea cheluieli dar şi posibile încasări mari, sau începutul unor proiecte şi relaţii foarte profitabile. În special dimineaţa este bine aspectată şi norocoasă. Sunt o serie de evenimente, însă, provocate de Mercur care până la urmă au o latură comică şi o mare doză de neprevăzut. Singurele influenţe negative sunt date de Saturn și Marte din Săgetător, care provoacă întârzieri şi neânţelegeri.  Călătoriile sunt bine aspectate, iar actele de cultură şi artă sunt sub auspicii favorabile. Pe total: zi favorabilă ideilor noi, sau unor noi planuri de dezvoltare.  După masa de prânz evită întîlnirile de afaceri strategice sau plăţile cu numerar.