Evenimentul Zilei > Horoscop > Horoscopul lui Dom’ Profesor. James Bond împlineşte 85 de ani
Horoscopul lui Dom’ Profesor. James Bond împlineşte 85 de ani

Horoscopul lui Dom’ Profesor. James Bond împlineşte 85 de ani

Pe 25 august s-au născut Leonard Bernstein, Sean Connery, Claudia Schiffer, Lucia Sturdza Bulandra, Sebastian Papaiani, Camil Baltazar.

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Bartolomeu şi Tit. 

O notă specială pentru marea doamnă, regina teatrului românesc, care a fost Lucia Sturdza-Bulandra, pe care o pomenim astăzi, 25 august. Am văzut-o, copil fiind, în rolul Amandei Wingfield din "Menajeria de sticlă". La Teatrul Municipal, sala Filimon Sârbu, i se spunea sala Icoanei, astăzi Teatrul Bulandra, sala Toma Caragiu

Ceea ce îmi amintesc cu precizie, este că, după ce aplauzele au contenit, după minute şi minute, o mare parte din public a rămas pe loc. Au ieşit din sală cei care nu ştiau, câţiva doar. Apoi, după vreo zece minute a venit portarul teatrului şi a tras cortinele de catifea de la ieşirea din sală şi lumea a plecat acasă. 

Neegalata artistă, la cei 87 de ani ai săi se deplasa greu, în baston, penibil, era ajutată, mai mult purtată pe sus! "Mergeţi-mă!" comanda boieroaica, cu un inegalabil umor, parafrazând alt personaj din teatru. Dar nu dorea să fie văzută în halul acela de "Tout Bucarest" de prietenii şi studenţii ei. Aşa că publicul aştepta până când marea artistă părăsea teatrul şi era urcată cu greutate în maşină! Era încă un gest de preţuire din partea unui public cultivat şi civilizat, oameni cu şapte ani de acasă şi şcoală adevărată, făcută între cele două războaie.

Doamne, îţi mulţumesc că am avut ce vedea în lumea asta! Bucureştii anilor 50’ şi 60’, Parisul anilor 70’, Londra din 1979 şi apoi… jumătate din lume, în cincisprezece ani! 

Tradiţional, în "kalendar" pe 25 august sunt Vârtolomeii. Din ziua aceasta începând, cucul nu mai cântă! „Findcă-i vorba de „întoarcere” şi numele Vârtolomei aduce aminte de (în)vârtire, poporul zice: se „suce” ziua, ca puiul în găoace, dă ziua înapoi şi creşte noaptea.” (Antoaneta Olteanu, CPR, 2001, pagina 379.) 

În vechime şi până prin preajma războiului, ziua se ţinea cu stricteţe evitându-se tot ce se învârtea, oscila, sau avea mişcare circulară. Până şi mămăliga nu se făcea, pentru că trebuia să fie învârtită cu făcăleţul. Nerespectarea interdicţiilor atrăgea represalii foarte neplăcute – erai „ameţit” şi „dus cu capul”. 

Buni observatori ai naturii, excelenţi astronomi, agatârşii, geto-dacii şi mai târziu, românii vechi, au constatat că marea navă cosmică pe care suntem îmbarcaţi cu toţii, Terra, nu are o viteză constantă, ci viteza oscilează, se „întoarce”.  În medie, în spaţiu, ne deplasăm cu viteză teribilă de 38 de kilometri pe… secundă, uneori chiar cu 64 de kilometri pe secundă. Numai Dumnezeu ştie unde mergem! Poate, nici El.

Dar astăzi mai sărbătorim un actor de excepţie: Sir Thomas Sean Connery împlineşte o vârstă rotundă: 85 de ani! Să-i spunem lui Bond, James Bond, din toată inima, La Mulţi Ani!

Sean Connery m-a cucerit total în anul 1965 când l-am văzut în capodopera “The Hill”, o pledoarie contra militarismului britanic, contra militarismului, în general. Un film de artă, alb-negru, în care nu apare nicio femeie, dacă îmi aduc bine aminte. 

Dar, Sean Connery rămâne pentru totdeauna primul şi cel mai bun interpret al lui Bond, James Bond. Iată trailerul unui film din serie, “Thunderball”, tot din anul 1965:

BERBEC  Eşti supus la două influenţe importante şi opuse. Evită discuţiile la serviciu, sau dialogul în contradictoriu cu partenerul, în duo, familie. Azi zâmbeşte mai mult şi nu da replica imediat! 
Ai o stare de surescitare cerebrală, provocată de multele gânduri. Dar şi de problemele pe care le ai.  Totuşi, filozofia ta de viaţă te face să vezi lucrurile dintr-un unghi mai favorabil, dintr-o perspectivă mai bună. Te bucuri de o bună intuiţie care te ajută, atăzi, la rezolvarea problemelor cotidiene. Soluţia unei probleme este la îndemâna ta. Concentrează-te şi vei reuşi!

TAUR  Utilizează orele de lumină pentru treburile importante şi urgente. Dimineaţa ia deciziile care se impun. Nu exgera cu discuţiile la mobil, în timpul serciciului. Şi pereţii au ochi şi urechi!
Este şi o zi bună de discuţii cu partenerii, fie de viaţă, fie de afaceri, în sensul analizei şi trasării unor proiecte viitoare. Poţi trece cu uşurinţă un obstacol dacă iei în serios sfaturile unei persoane competente în domeniu. Mai ales dacă este o problemă de sănătate, medicală, sau de dietă. Concepţia nativilor din Taur, zodia proprietăţilor, despre bunuri şi bani suferă astăzi o modificare minoră. Urmare unor informaţii din presă!

 

GEMENI   O zi foarte bună pentru evaluarea unor proiecte, scurte ieşiri la plimbare în oraş, sau mici vizite, cumpărături, dar nu aştepta rezultate, mai ales de la cei cu care te întâlneşti astăzi.
Evită sau amînă orice întîlnire sau decizie importantă şi petrece ziua într-un cadru plăcut şi confortabil.  Călătoriile, însă, sunt bine aspectate. La serviciu, sau unde activezi, ai o opinie corectă despre un coleg. Care coleg, la rândul său îţi va fi de mare ajutor în viitorul apropiat. Astăzi radiezi optimism şi energie şi îi influenţezi favorabil pe cei din jur, îi motivezi. Adaugă şi o vorbă bună, o laudă. Se deschide o posibilitate, o oportunitate, care pote deveni profitabilă numai cu condiţia să poţi duce lucrurile la bun sfârşit, să poţi să faci un efort suplimentar. 

RAC  Emoţional, ai dori să-ţi discuţi problemele personale cu cineva de încredere. Totuşi, azi ia o pauză, odihneşte-te, relaxează-te, poate distrează-te puţin şi lasă confesiunile pe altă dată! 
„Mitocanul are câinele cel mai fioros” – spune un proverb chinez, sau vietnamez, în orice caz, din Orientul Îndepărtat. Astazi trebuie sa te fereşti de un mitocan prost, aşa ca fii foarte precaut. Dezamagirea pe care o simti este urmarea prostului tau obicei sa idealizezi in mod nerealist situatia si persoana in cauza! Pe de altă parte eşti cuprins de un fel de armonie interioră care îţi place şi eşti gata să spui cele mai mari ironii, sau să judeci cinic pe oricine. 

LEU  Aspecte favorabile, mai puţin în ceea ce priveşte călătoriile. Ocupă-te de programul tau obişnuit zilnic, nu pleca la drum, seara la o vorbă la terasă şi stelele spun ca totul o sa fie bine!
Ziua de azi se desfasoara cu viteza pe repede inainte, dar tu nu trebuie sa pierzi din vedere niste amanunte si atitudini care iti pot folosi.  Ai dori ceva deosebit, o schimbare care sa-ti lumineze sufletul. Orice, numai sa ieşi din respingatorul cenuşiu cotidian. Un film, sau o carte buna, iţi pot schimba în bine starea psihica! În a doua parte a zilei primeşti unele informaţii care te pot avantaja. Eşti un pic cam zdruncinat şi în criză de timp, dar, recunoaşte, lucrurile aceste te motivează şi te dinamizează.

FECIOARĂ  Se întâmplă lucruri, care te pot avantaja pe termen mediu sau lung. Ai avut timp suficient să reflectezi asupra evenimentelor petrecute în ultimul timp. Este necesar ca astăzi să acţionezi.
Nu iti place ce faci si nici compania persoanelor cu care lucrezi, asa ca trebuie sa-ti indrepti toata atentia catre o schimbare majora. Pe seară, realizezi că  eleganta si bunul-gust sunt elementele necesare lansarii in societate mai joasă sau mai inaltă. Ai un prilej si nu trebuie sa-l ratezi. Nu vorbi mult, decat dacă spui cu adevarat lucruri interesante. Nu te împopoţona cu obiecte prea scumpe. Acestea sunt proteze, care suplinesc lipsa de originalitate. Oamenii cu adevărat importanţi nu poartă „accesorii”. Sunt suficient de valoroşi.

BALANŢĂ   Îţi intensifici eforturile pentru ca să găseşti noi rezolvări la creşterea calităţii vieţii tale. Eşti senin şi doreşti să păstrezi acest echilibru fără să fii invadat de problemele altora. 
Ca esti un tip de treaba s-a constatat de mult. Desi planeaza aupra ta un uşor aer de neincredere. Ar fi cazul sa dovedesti ceea ce poti!  Stagnezi pe o pozitie profesionala care nu prea se potriveste cu visele tale. Cu mai multa tenacitate si noroc o sa ajungi unde iti doreai. Dar trebuie să-ţi faci un plan, o strategie, pentru Numele Lui Dumnezeu ! Nu mai aştepta să trecă timpul, nu te mai mulţumi cu frimituri. Începe chiar de astăzi!
 
SCORPION    Trebuie să-ţi rezervi mai mult timp pentru relaţiile umane. Implică-te mai mult în rezolvarea problemelor alor tăi, în duo, sau familie. Dedică ziua lămuririi unor situaţii mai vechi.
Nimeni nu-ţi vrea raul, iar duşmanii sunt plecati. Analizeaza bine şi vei vedea ca este o situatie obiectiva. Trebuie să redescoperi şi să te apropii de dorinţele şi nevoile tale originare, de nucleul motivaţiilor tale. Vei descoperi ce departe te-a dus valul vieţii de ceea ce îţi doreai tu de fapt. Nu ar fi rău să găseşti o cale de apropiere dintre ceea ce trebuia să fie şi ceea ce este în prezent. Ziua de astăzi îţi este favorabilă!

SĂGETĂTOR   O zi obişnuită, o senzaţie de "déjà vu". Dar ceva nu e cum trebuie! Zi mai dificilă în care iei startul greu şi o seară mai filozofică în care te întrebi de ce ţi se întâmplă tocmai ţie.
Semn mare de evenimente ciudate, care parcă vin din întuneric. Sau de comploturi, bârfe şi intrigi. Simţi o oarecare insecuritate sentimentală – atenţie, casa familiei este prost aspectată. Strânge-i pe toţi ai tăi în jurul tău şi laudă-i şi spune-le vorbe bune – au nevoie de asta, chiar dacă eşti ocupat. Timpul trece, copii cresc, oamenii se ofilesc, iată, momentul a trecut şi zgura parerilor de rau se adună în inimă. Evită perioada aceasta de timp, mai ales în cursul dimineţii,  să dai sau să iei bani cu împrumut, sau să faci operaţiuni financiare importante.

CAPRICORN   Astăzi ai noroc, ţi se promit mijloace şi ajutor suficient ca să-ţi duci planurile la bun sfârşit. Viitorul îţi apare în nuanţe de roz, eşti liniştit, totul decurge conform foii de parcurs!
Evită pesimismul gratuit şi văicărelile balcanice. Până la urmă vei constata partea comică a problemei. Trebuie să faci o triere a informaţiilor şi a persoanelor de unde provin aceste date. Deciziile greşite se bazează pe date false. Iar tu nu-ţi doreşti să greşeşti.  Profesional treburile par să meargă ceva mai bine, dacă nu ai fi tot timpul fascinat de găsirea formulei care să te umple de bani. Acum, aici, imediat! Banii adevăraţi se fac în timp, iar averile solide în generaţii. Banii făcuţi uşor, se duc uşor. Asta este toată filozofia financiară!

VĂRSĂTOR   În sfârşit, realizezi că trebuie să faci mici compromisuri, să te adaptezi rapid la viaţa cotidiană ca să poţi înainta pe calea intereselor tale! Practica, experienţa şi realitatea!
Bineînţeles că eşti frustrat. Frustrarea asta te impiedică să fii fericit şi să te bucuri de micile momente delicioase care formează starea de bine. Şi care momente plăcute se găsesc şi astăzi, numai că trebuie să le vezi. Vrei, nu vrei, trebuie sa începi să înţelegi că dragostea, confortul şi fericirea sunt elementele fundamentale ale existenţei tale, doar Venus se uită frumos la zodia ta!
 
PEŞTI    Cooperarea este cheia succesului, astăzi şi poate mereu. Cei din jurul tău, prietenii, ştiu că poţi reuşi în ceea ce te-ai angajat, aşa că te sprijină cât pot şi ei. Comunică cu cei dragi.
Există o configuraţie astrologică destul de favorabilă, dar cu un Saturn disarmonic. În perioada în chestiune ai mai multe ocazii să câştigi bani, riscând moderat. Norocul este de partea ta. Nu trebuie să faci cheltuieli pentru bunuri de folosinţă îndelungată pentru că se vor dovedi, mai târziu, păguboase.  Sănătatea este bine aspectată, la fel şi amorul. Nu sunt domenii cu o mare influenţă negativă în perioada menţionată. Există o anumită tensiune în perioada în cauză, dar este doar una potenţială, fără posibil focus în timpul luat în considerare