Evenimentul Zilei > Horoscop > HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR,  7 ianuarie 2022. Cei Trei Regi-Magi pe străzile orașelor din Cehia și Polonia
HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR,  7 ianuarie 2022. Cei Trei Regi-Magi pe străzile orașelor din Cehia și Polonia

HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR,  7 ianuarie 2022. Cei Trei Regi-Magi pe străzile orașelor din Cehia și Polonia

Combină farmecul personal cu tact şi calm şi poţi obţine acordul, aprobarea de care ai atâta nevoie. Fie că este din domeniul sentimental sau profesional, aspectele îţi dau şanse de succes!

7 ianuarie

 Pe 7 ianuraie s-au născut Sf. Bernadette de Lourdes, Nicolas Cage, Zora Neale Hurston, Elena Ceuşescu, Ioana Bulcă, Ion Minulescu, Octav Băncilă, Mircea Sântimbreanu.

Ziua de naştere a Sfântului Ioan, cel care l-a botezat pe Iisus, reprezintă punctul final în sărbătorile de iarnă.

La mulţi ani, tutoror celor care îşi sărbătoresc onomastica, sau ziua de naştere, de Sf. Prooroc Ioan Botezătorul!

Sărbătoarea creştină a Sf Ioan Botezătorul, apărătorul pruncilor, a moaşelor şi a femeilor, în general, a fost calchiată peste o foarte veche sărbătoare feminină de iniţiere şi înfrăţire care datează, probabil, din perioada matriarhatului.

Femeile se „iordănesc”. Adică petrec toată noaptea şi neglijează bărbaţii, nici de mâncare nu le fac. Niciun bărbat nu poate să zică sau să facă nimic şi trebuie să se supună obiceiului, pentru că altfel va fi mâncat de lupi în anul ce urmează. Lupii apar din ce în ce mai evident ca justiţiari şi executori ai tradiţiei şi a voinţei Domnului, spune preotul Simeon Florea Marian, icoană a culegătorului de folclor.

Femeile tinere măritate în anul ce a trecut sunt primite în comunitatea „surorilor” prin stropire cu apă sfinţită. După regiune sunt multe ritualuri elaborate, unele chiar ciudat de interesante. Cea mai în vârstă dintre femei le şopteşte la ureche multe lucruri de ale femeilor şi le spune cuvintele de recunoaştere cu alte „surori”.

În timp, probabil din cauza misoginismului, a apărut şi o „iordăneală” a flăcăilor care, însă, se lasă cu beţii şi cu capete sparte, după cum arată bunul preot.

Peste toată „iordăneala” apare şi Lupul Şchiop, care şi-a terminat vânătoarea de demoni şi este obosit, după ce a „fugit” cu viteza gândului, de mii de ori mai mare ca cea a luminii, fiind astfel, invizibil. Cele câteva zile frumoase din jurul Bobotezei – tradiţia spune că le datorăm Lupului Şchiop, care a cerut protectoarei lui, Sfânta Maică a Domnului, puţin soare ca să se odihnească şi să prindă putere de la razele binefăcătoare.

În această zi se fac unele remarci oraculare asupra mersului vremii, dar de când cu „încălzirea globală” produs al nebuniei şi prostiei omeneşti, nebunie care a detonat mii de dispozitive atomice în atmosferă, experienţe ale diavolului – ei bine, natura a fost mutilată şi este greu să mai prevezi ceva!

 

Milioane de oameni au ieșit joi, ieri, pe străzile orașelor din Polonia, cu procesiuni pline de culoare, pentru a marca Sărbătoarea Bobotezei a Bisericii Romano-Catolice, nedescurajată de pandemia de COVID-19.

 În procesiuni au fost prezenți oameni de toate vârstele, cântând colinde și purtând coroane de hârtie, precum și actori îmbrăcați bogat înfățișând pe cei trei Magi din Biblie – Caspar, Melchior și Baltasar.

Într-unul dintre cele mai mari astfel de evenimente, un număr mare de locuitori s-a adunat în capitala Varșovia pentru a lua parte la un marș anual de la Piața Castelului, loc emblematic al orașului, până la Piața centrală Piłsudski, a informat agenția de știri de stat PAP.

Președintele Poloniei Andrzej Duda și Prima Doamnă Agata Kornhauser-Duda au lansat un mesaj special pentru a mulțumi celor care au participat la procesiuni pentru păstrarea tradiției, a religiei strămoșești și al folclorului polonez.

Duda a spus în mesaj că evenimentul anual este „o procesiune de oameni care sunt amabili și deschiși față de cineva care vrea să  li se alăture ”.

Sărbătoarea Bobotezei, de asemenea cunoscut sub numele de ”Ziua Celor Trei Regi-Magi”, este una dintre cele mai vechi și mai importante sărbători din Biserica Romano – Catolică, și este o sărbătoare publică oficială în Polonia.

Sărbătorită în fiecare an pe 6 ianuarie, comemorează sosirea Regilor-Magi la Betleem pentru a aduce un omagiu pruncului Iisus, la 12 zile după nașterea sa.

Ziua este sărbătoare legală, zi liberă ținută cu sfințenie și de particulari, în Polonia din anul 2011, când a fost restabilită după o pauză de mai bine de cinci decenii.

Sărbătoarea Bobotezei din acest an a avut procesiuni pe străzile a 688 de orașe și orașe din întreaga țară, a raportat agenția de știri IAR de la postul public de radio polonez. Se estimează că, în total, în toată țara au participat mai mult de zece milioane de persoane.

 

Cei trei Regi-Magi au început colecta filantropică.

Începută la 1 ianuarie, ca în fiecare an, în Cehia, în Praga și în foarte numeroase orașe și localități, colecta tradițională a înregistrat un vârf de Bobotează.

Organizată de Caritatea Cehă, o ramură a Crucii Roșii, această acțiune, a 22-a, este cea mai importantă activitate filantropică din Cehia, având în vedere amploarea și numărul de persoane implicate. În următoarele două săptămâni, banii vor fi colectați pe străzile din localități din toată țara, de către mii de copii și voluntari îmbrăcați ca Regii-Magi.

Fondurile strânse sunt destinate ajutorării celor săraci, persoanelor cu handicap, bolnavi și bătrâni. În anul 2021 când banii colectați au fost destinați bolnavilor de gripă chinezească s-au strâns 81,5 milioane de coroane. Se speră ca anul acesta suma strânsă să fie mai mare, pentru că numărul de persoane implicate este mult mai mare.

O legendă urbană povestește că numărul de cazuri de covid în rândurile celor care s-au deghizat în Regii-Magi a fost de opt ori mai mic decât media pe republică, cu toate că erau expuși în public, vorbeau zilnic cu sute de persoane și puneau mâna pe bani. ”Dumnezeu îi recunoaște pe ai Săi !” se povestește că ar fi spus episcopul Varșoviei. Pentru că ce este mai tipic creștinește decât să ajuți pe alții, niște necunoscuți cu probleme, pe care cu siguranță nu o să-i întâlnești niciodată.

 

Îmi place să cred că sfaturile și informațiile mele, unii le-au strâns în culegeri, vă sunt de folos, sper că vă ajut să aveți un orizont de vedere, nu un singur punct de vedere. Vedeți, domniile voastre, este loc pentru toată lumea! Moș Crăciun, care o fi Moș Nicolae sau Odin, niciodată nu ești sigur de identitatea unui impostor, are locul lui, aș spune, bine gândit, pe 25 decembrie. Iată că adevărații dăruitori, Cei Trei Crai de la Răsărit, Regii-Magi, puternici astrologi, au și ei ziua lor, de Bobotează, ba la unele popoare amintirea lor se întinde pe două-trei săptămâni. Repet, este loc pentru toată lumea, trebuie să fie pace!

Probabil că o să vă povestesc mâine, mă tot solicită prietenul meu din Praga. Știu despre ce este vorba, o istorie misterioasă cu niște castele, Cavaleri de Malta și Prioratul de Bohemia.

Poate o s-o povestesc mâine, poate niciodată, să vedem, mâine se face din nou lumină, este doar, o altă zi!

HOROSCOP    7 ianuarie 2022

 BERBEC    Este una dintre rarele zile liniştite în care nu se întâmplă nimic negativ. Urmezi un program obişnuit care te protejează de neplăceri. Nu uita să feliciţi pe cei cu onomastica astăzi! Eşti pregătit moral şi material pentru schimbările care se profilează şi, în sinea ta, eşti mândru şi mulţumit pentru că vremurile nu te iau pe nepregătite. În activitate, la munca de zi de zi, eşti creativ şi inspirat în a găsi metode care să-ţi simplifice şi să-ţi uşureze viaţa profesională.

TAUR   Eşti influenţat pozitiv de atmosfera de sărbătoare întreţinută de onomasticile celor din jurul tău. Ritmul zilnic este posibil să se accelereze mai mult, dar tu trebuie să ţii bine hăţurile! Poţi evita, cu siguranţă, o situaţie neplăcută, prin amânarea unor întâlniri sau prin reprogramarea unor evenimente. În a doua parte a intervalului trebuie să dai dovadă de prudenţă şi chiar suspiciune în analiza unor veşti şi informaţii.

GEMENI   Combină farmecul personal cu tact şi calm şi poţi obţine acordul, aprobarea de care ai atâta nevoie. Fie că este din domeniul sentimental sau profesional, aspectele îţi dau şanse de succes! Astăzi dispoziţia ta sufletească este dintre cele mai bune. Aproape nimic nu te poate întrista sau perturba. Mergi înainte pe drumul tău însorit, chiar dacă afară ninge sau este frig, fără să-ţi pese foarte mult de ceea ce se întâmplă în jur.

RAC   Ai multe lucruri şi proiecte personale amânate, dar astăzi ai multă energie, poţi accelera activitatea, ai spor în ceea ce faci şi inspiraţie. Mică petrecere, organizate de Ioni şi Ioane! Tine-ţi prietenii aproape şi inamicii şi mai aproape, dar nu îi lua in braţe. Fii convenţional, cordial dar prudent, in noile relaţii cu cei care doresc neapărat să-ţi devina prieteni. Noi prietenii şi/sau alianţe. O parte din nativii din Rac au parte de o problemă care îi pune pe gânduri. De fapt nu problema, ci rezolvarea ei!

LEU   Ai ghinionul să repeţi o greşeală din trecut, din prea multă corectitudine şi generozitate. Nu este obligatoriu, dar naivii lei sunt victime sigure pentru escroci şi şantajiştii sentimentali. Modul în care abordezi astăzi relaţiile de serviciu denotă că ai învăţat din greşelile trecutului. Totuşi, trebuie să fii mai calm şi mai destins ca să poţi aborda problemele care îţi frânează activitatea profesională şi îţi influenţează negativ cariera. În hotărârea ta de astăzi în domeniul financiar se poate vedea experienţă şi maturitate.

 FECIOARĂ  Utilizează orele de lumină pentru lucrurile importante. Ia deciziile care se impun încă de dimineaţă. Se întâmplă lucruri, de exemplu, o petrecere organizată de o alianţă de Ioni şi Ioane! Configuratiile şi aspectele planetare oferă posibilitatea rezolvării, sau înaintarea pe calea rezolvării, a unor vechi probleme. Călătoriile sunt sub un semn fast. Transformări în bine ale relaţiilor cu prietenii sau familia. Atenţie mărită la sfârşitul zilei când răbdarea iţi este pusă la încercare.

 BALANŢĂ   O zi bună, din punct de vedere personal. Tot ce îţi propui, la nivel rezonabil, îţi iese cu mai mare uşurinţă. Nu uita să feliciţi pe prietenii care îşi sărbătoresc astăzi onomastica. Mare oboseală în acestă perioadă, cu toate că ai acelaşi program supraîncărcat  – sau tocmai de aceea – poate că este vorba şi de petrecerile organizate de Ioni şi Ioane, chiar şi distracţia oboseşte. O realizare notabilă în a doua jumătate a zilei, mai pe seară. Nu te lăsa copleşit de rutina zilnică, căuta să te distrezi şi să ai noi cunostiinte sau chiar prieteni.

SCORPION   Azi te ilustrezi printr-o grijă, protecţie, arătată familiei, copiilor, părinţilor, fraţilor şi/sau surorilor, rudelor în general. Mai sunt şi petreceri de Ioni şi Ioane, aşa că ai o zi bună! O zi favorabilă, în special pentru activităţile de rutină, pentru că eşti prea obosit pentru performanţe. Toată ziua este plină de aspecte planetare bune, fiind o zi explicită, transparentă aşa că fii foarte atent la semnalele care apar pe piaţă. Stelele au un moment de bunăvoinţă. Comunică cu prietenii. Veşti bune şi programe de distracţie.

SĂGETĂTOR   Poţi face un bilanţ şi să vezi câţi bani îţi trebuie pentru onomasticile celor din jur. Vezi să nu te rătăceşti în labirintul birocratic online, dacă ai ceva de făcut, de declarat la stat! Controleză anumite tendinţe extravagante, mai ales în domeniul cheltuielilor şi al promisiunilor gen „trec eu pe la tine”. Aminteşte-ţi că nu ai timp. Schimbările bruşte de direcţie trebuie evitate, în viaţă, în afaceri, în dragoste ca şi pe şosea. Afacerile personale sunt foarte bine aspectate, mai ales pe seară.

CAPRICORN  Dacă este ziua ta de naştere şi te cheamă Ion, Ioana, sau variantele respective eşti de două ori norocos. Dacă nu, oricum, conjunctura te avantajează astăzi!  Ziua de astăzi face să-ti crească energia, ceea ce se  traduce printr-un mare volum al activităţilor făcute cu entuziasm.  Încep să se profileze avantajele şi succesele eforturilor susţinute din ultima perioadă de timp. Nu este o zi in care să faci schimbari importante, esenţiale. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil.

 VĂRSĂTOR  Eşti neatent, probabil din cauza grijilor. Poate că te gândeşti că începi un an nou în haine vechi, că nimic nu s-a schimbat. Lasă totul şi distrează-te de micile petreceri de Sf. Ioan! Concentrează-te pe problemele tale personale. Mijlocul zilei este o perioadă activă, cu toţi, sau aproape toţi Vărsătorii(ele) puşi pe cheltuieli şi tratamente de întreţinere, cu orice preţ. S-ar pute să fie catarsisul de care ai nevoie în lumea asta oarecum anapoda. Am uitat să spun că dimineaţa poate că o să ai nevoie de puţin ajutor ca să găseşti ceva în propria casă!

PEŞTI  Nu eşti mulţumit de ceea ce se întâmplă cu tine, azi eşti încruntat ca marea majoritate a românilor, dar o veste te mai amuză puţin. Zâmbeşte şi fii parte din sărbătoarea veselă a Sf. Ioan! Astăzi, la serviciu, fii pragmatic şi nu contrazice şefii şi colegii seniori. Amintirile nu-ţi dau pace si nu este o idee rea sa le aşterni pe hartie, sau să deschizi un nou fişier, „Memories”. Pe seară o veste despre o excursie şi ceva petreceri. Nevoia ta permanentă de a fi în centrul atenţiei a făcut să oboseşti socializând şi participând la tot felul de distracţii pe perioada sărbătorilor şi chiar astăzi, de ziua Ionilor şi a Ioanelor. Oferă-ţi puţină relaxare!

 

 

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: