Evenimentul Zilei > Horoscop > HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR  6,7 noiembrie. Guvernul sfătuiește să aveți pături și lumânări de ceai
HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR  6,7 noiembrie. Guvernul sfătuiește să aveți pături și lumânări de ceai

HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR  6,7 noiembrie. Guvernul sfătuiește să aveți pături și lumânări de ceai

Un weekend bun, din punct de vedere personal. Tot ce îţi propui, la nivel rezonabil, îţi iese cu mare uşurinţă. Poţi face un bilanţ onest, realist, ca să te pregăteşti pentru sezonul rece.

6,7 noiembrie

 

 

Pe 6 noiembrie s-au născut împăratul Iulian al II-lea, Adolph Sax, Ray Conniff, Cesare Lombroso, Emil Loteanu, Olga Delia Mateescu, Petre Geambaşu, Alexandru Mitrea, Petre Haneş. Pe 7 noiembrie s-au născut Leon Trotsky, James Cook, Marie Curie, Albert Camus, Dorina Lazăr, Mariana Mihuţ, Ion Bănuţă, Paul Georgescu.

 

Despre împăratul Iulian al II-lea, preferatul meu dintre împărații romani, ca și alte lucruri scrise de mine și care sunt mereu actuale, vă rog să citiți https://evz.ro/dumnezeu-nu-se-joaca-cu-zarurile-horoscopul-lui-dom-profesor.html, – după cum am spus, numai repet, cu toate că repetiția este mama învățăturii, iar istoria are obiceiul să se repete!

 

Evenimentul Zilei” din 7 noiembrie, adică, după calendarul vechi, iulian, 25 octombrie, a fost, evident, în 1917, începutul revoluţiei bolşevice.

De câte ori este 7 noiembrie am sentimente complexe. Treptat, mergând acolo, în Rusia, la locul faptelor, de mai multe ori, apoi în alte zeci de locuri şi câştigând experienţă prin trecerea anilor, sentimentul s-a focalizat: îmi este milă, foarte multă milă. Şi poate, indignare şi revoltă!

Milă faţă de omul simplu care a fost mereu, tot timpul, păcălit cu idealuri şi vorbe mari şi a plătit mereu şi mereu cu viaţa.

Pe 25 octombrie/7 noiembrie 1917 a avut loc Revoluţia din Rusia. Aşa cum a anunţat Nikita Sergheevici Hruşciov, de la tribuna Kremlinului, pe data de 7 noiembrie 1961: „La 7 noiembrie sărbătorim Revoluţia din octombrie!” ceea ce a stărnit oarece râsete, dar avea dreptate. Sigur, suna ca titlul acela din “Scânteia” pentru care redactorul a primit vot de blam: “Ministrul Cioară s-a întors de la Moscova, pe calea aerului!”

Revoluţia bolşevică… În timpul revoluţiei au murit zeci, poate sute de mii de oameni simpli. Apoi milioane, în sângerosul război civil. Pentru ce?

Pentru ce au murit oameni în toate revoluţiile din lume? Pentru ca nişte oportunişti să ajungă la putere şi să instaureze un sistem şi mai prost, mai păcătos şi mai corupt. Iată, dacă consultăm istoria constatăm că americanii sunt pragmatici, niciuna dintre mişcările de stradă nu a ajuns la revoluţie, în schimb, mexicanii, nişte visători au avut atîtea revoluţii că la un moment dat erau mai mulţi generali decât soldaţi!

Dar, să trăim în prezent, să lăsăm istoria, că, vorba tatălui meu, serveşte doar ca să te cerţi. Iată, în prezent, există o masă de protestatari în România, corecţi şi bine intenţionaţi. Suferă din cauza unor probleme şi doresc să fie rezolvate.

Citindu-l cu respect şi atenţie pe Nae Ionescu realizez că aceleaşi realităţi, aceleaşi probleme, aceiaşi corupţie a clasei politice, ca cea de astăzi, au dat naştere mişcării legionare, ca o mişcare de purjare a societăţii, de refacere morală şi naţională.

Bun, un autor american, îmi scapă acum numele şi cartea, a scris un întreg volum, excelent documentat, pe ideea că atât capitaliştii cât şi comuniştii s-au aliat împotriva lui Hitler pentru că neamţul edifica un sistem politic în care corupţia era eliminată prin pedepse îngrozitoare, lagărul de concentrare fiind cea mai mică. Cum, fără corupţie, au sărit toţi. Şi cum mai facem averi, vile, maşini şi proprietăţi? Prin muncă, cum spune Hitler? Hai să fim serioşi! Rade-l! Şi l-au ras.

La noi, ca la noi. „Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! Dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale… Din această dilemă nu puteţi ieşi… Am zis!” Farfuridi, adică orice politician român, în al treile act al capodoperei lui Caragiale, „O scrisoare pierdută” – „O ţidulă prăpădită” pe moldoveneşte.

Corupţia, hoţia, iresponsabilitatea şi nesimţirea merg înainte, din ele e făcut sistemul. Se poate politică fără politicieni, fără partide politice? Ei bine, da! Am trăit într-o astfel de ţară, am trăit bine. De exemplu Belgia nu a avut guvern timp de doi ani. A fost perioada cu cea mai mare creștere economică!

 

Dar altceva doream să vă spun. După ce austriaca Klaudia Tanner, ministru al apărării din Austria, a organizat un exercițiu militar virtual în condițiile lipsei totale de energie în Europa, în exercițiu era vorba de două săptămâni, scenariile unui viitor postapocaliptic devin politici statale. De exemplu.

Statul german lansează o campanie la nivel național pentru a-i învăța pe germani cum să producă căldura într-o criză de încălzire prin mijloace moderne, adică fără gaze, combustibil și electricitate.

Pe măsură ce prețurile la combustibil, gaze, în special, sunt în creștere în Europa, landul german Renania de Nord-Westfalia sfătuiește populația cu privire la modul în care se poate suplini lipsa totală de încălzire într-un videoclip educațional .

Videoclipul arată o femeie în vârstă îmbrăcată gros într-un apartament, cu respirația înghețată în aer. Ea începe să-și acopere geamurile cu folie de aluminiu, apoi creează un dispozitiv de încălzire, minuscul, improvizat dintr-un ghiveci de flori și câteva lumânări de ceai, invitându-și vecinii să împartă căldura. Toată lumea zâmbește înfofolită în pături!

Videoclipul a fost realizat de Oficiul Federal pentru Protecție Civilă și Ajutorare în caz de Dezastre (Bundesamt für Bevölkerungsschutz und Katastrophenhilfe, BBK).

Se știe că Germania are cele mai mari prețuri la energie din toată Europa, de exemplu germanii plătesc de trei ori mai mult decât bulgarii. Germania a închis centralele energetice pe cărbune și centralele nucleare într-un efort de a proteja mediul și de a reduce emisiile de carbon. Taxele germane pe energie sunt, de asemenea, extrem de mari, în comparație cu alte țări. Da, dar și salariile sunt de multe ori mai mari decât în România, de exemplu.

Pe măsură ce iarna se apropie, există îngrijorări că germanii săraci și imigranții nu își vor permite să-și încălzească casele.

Un summit UE de acum două săptămâni nu a reușit să abordeze în mod corespunzător problema creșterii prețurilor la energie, statele membre individuale fiind, în mare parte, lăsate singure de izbeliște pentru a gestiona criza.

Să sperăm că iarna care se apropie o să fie la fel ca cea care a trecut. A fost lungă, dar nu a fost foarte friguroasă. Cea mai joasă temperatură aici, în Prahova submontană, a fost, doar câteva zile din ianuarie, minus șapte grade Celsius. Mai am multe lemne din iarna trecută pe care nu le-am consumat. Acum înțeleg reticența țăranilor mei de a trece pe centrale, sau gaze. Sunt nesigure, necesită aprovizionare industrială centralizată și înseamnă costuri ridicate. Așa, un vreasc uscat găsești oriunde! De obicei, la tine în curte, cu toate că folclorul spune altfel.

Sper că am aprobarea domniilor voastre când vă spun că mâine este o altă zi!

 

 

HOROSCOP    6,7 noiembrie 2021

 

BERBEC  Sâmbătă, zi optimă pentru orice inspiraţie subită. Duminică, poţi să-ţi permiţi fantezii uitate, o raită prin magazine şi telenovele lacrimogene, nu se supără nimeni, dacă te simţi bine! Sâmbătă, o veste, sau o întâlnire, îţi aduce aminte de un episod nu prea plăcut din trecut. Amintirile dor, uneori, dar constaţi că nu aşa de tare şi reflectezi că şi emoţiile se cicatrizează. Duminică eşti foarte generos. Eşti mulţumit de bucuria pe care o faci celor din jur, nu ai nevoie de prea mult ca să te simţi bine. Duminică seara poţi să te distrezi… cum vrei tu, pentru ca urmează o nouă săptămână densă de lucru şi trebuie să ai rezervă de bună dispoziţie.

TAUR    Ai multe lucruri nerezolvate şi proiecte amânate, dar în weekend ai şansa să mai rezolvi câte ceva, ai spor in ceea ce faci şi inspiraţie. Nu sta pe gânduri, distracţie şi relaxare! Sâmbătă poţi face mici schimbări, acasă, scurte vizite, loco, însă nu te aventura să pleci la munte.  Primeşti, poate, ajutorul solicitat de la rude şi prieteni. Nu te împărţi în mai multe direcţii odată. Stabileşte o ordine de priorităţi şi respect-o! Duminică ideile tale sunt constructive şi chiar au un sâmbure de entuziasm şi optimism. În general, trebuie să acorzi mai multă atenţie odihnei, să dormi mai mult!

GEMENI   Când te simţi vinovat, faci cadouri… dar, de data asta nu-ţi mai merge, e nevoie de ceva mai mult, o explicaţie, scuze, poate  şi întelegere şi solidaritate faţă de cineva iubit. Sâmbătă ai ocazia să-ţi îndeplineşti o dorinţă mai veche. Dorinţele tale sunt la fel de legitime ca şi ale celor din jur, ale prietenilor şi familiei. Eşti puţin mai încăpăţânat decăt de obicei, dar asta poate fi şi o dovadă de personalitate.  Duminică întâlneşti pe cineva, aproape din întâmplare, ceea ce te face să-ţi aminteşti de lucruri plăcute.

RAC   Combină farmecul personal cu tactul şi calmul necesar şi poţi obţine acordul, aprobarea de care ai atâta nevoie. Sigur, suntem în Balcani, aşa că nu uita că, la pile egale, meritul contează! Sâmbăta îţi este favorabilă, dar nu trebuie să-ţi supraapreciezi forţele. Stai acasă sau învârteşte-te prin apropiere.  Perioada este, de asemenea, favorabilă pe plan emoţional pentru începerea unor proiecte sau relaţii noi, dar numai după ce reflectezi, te gândeşti, măcar un pic. Duminică este dedicată micilor aranjamente în camera, căminul, apartamentul, casa, vila, palatul tău. Unde locuieşti…

LEU  Weekendul este una dintre perioadele în care nu te deranjează nimeni. Drept pentru care poţi să visezi la o seară în oraş, cu prietenii, la cumpărături, poate la un film, relaxat şi senin. În această perioadă, mai ale sâmbătă, trebuie să dai dovadă de o oarecare hotărîre leoniană în ceea ce spui şi mai ales în ceea ce faci.  Duminică, stelele te favorizeaza in achizitionarea unor obiecte de imbrăcaminte călduroasă de sezon pe care o să le porţi cu placere, pentru că iţi stau bine.

FECIOARĂ  Sâmbătă ritmul zilnic e posibil să se accelereze mai mult, dar tu trebuie să ţii bine hăţurile! Duminică manifeşti o abilitate suspectă către comunicare, dar numai către o anumită persoană! Sâmbătă, probabil una sau câteva surprize plăcute. Sufletul tău bun te împinge azi spre facerea de bine şi ajutorarea prietenilor. Este şi aşa bine, dar fii generos cu cine merită. Duminică, norocul iţi este prietenul cel mai bun, care te ajuta să treci peste obstacole şi dificultaţi fără să faci prea mult efort. Dar atenţie la ce-ţi doreşti!

BALANŢĂ  Te ilustrezi printr-o grijă, protecţie, arătată familiei, copiilor, părinţilor, fraţilor şi/sau surorilor, rudelor până la a treia spiţă. Nicio grijă, conjunctura ţine numai în weekend! Sâmbătă, continuă pe drumul ales. Atenţie la cumpărături. Limitează cheltuielile la strictul necesar.  Duminică poate la un film, nu da crezare tuturor zvonurilor, mai ales dacă se referă la prieteni! Duminică seara se poate să ai de luat o decizie. Atenţie, însă, aparenţele trebuie intotdeauna salvate, este regula jocului pe care trebuie să o respecţi daca vrei să fii apreciat mereu de anturajul tău, de familie, prieteni şi colegi. Şi tu doreşti armonie!

SCORPION  Dai semne de oboseală, de oboseală cronică. Stelele îţi indică să te odihneşti şi să-ţi menajezi sănătatea. Mai multă relaxare, somn suficient, puţină mâncare de calitate, evită stresul! O zi obişnuită de sâmbătă, plată, poate plictisitoare. Sănătatea nu-ţi este afectată, dar este bine să fii prudent, mai ales la frig, la schimbările bruşte de temperatură.  Duminică, posibile schimbări în anturaj şi veşti plăcute de departe. În registrul mediu spre neinteresant. Nimic foarte important nu pare  că se întâmplă în această perioadă!

SĂGETĂTOR   Un weekend bun, din punct de vedere personal. Tot ce îţi propui, la nivel rezonabil, îţi iese cu mare uşurinţă. Poţi face un bilanţ onest, realist, ca să te pregăteşti pentru sezonul rece. Sâmbătă vorbeşte mai puţin şi ascultă mai mult, zâmbeşte – este sâmbătă şi trebuie să te relaxezi. Weekend-ul te ajută să te înţelegeţi mai bine cu cei apropiaţi. O veste te influenţează mult. Duminică afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. Nu da crezare tuturor zvonurilor, mai ales dacă sunt de la televizor. Nu te repezi imediat ce auzi o intrigă. Uneori, adeseori poate, centaurii cei rapizi, dar nesăbuiţi, ascultă pe primul venit fără să mai verifice. Reflecteaza!

CAPRICORN    Ai încredere, tot ce a fost greu a trecut. Te îndrepţi spre o perioadă cu reuşite în care prietenii îţi vor fi sprijin, iar familia temei, primeşti ajutor pentru că sângele apă nu se face! Sâmbătă poţi avansa  în rezolvarea problemelor sentimentale. Duminică, din nou ai de ales intre mai multe posibilităţi si ca intotdeauna te pierzi  în analize păguboase şi procese de conştiinţă. Cere un sfat de la Leu sau de la un Geamăn.

VĂRSĂTOR  Eşti oarecum neatent, probabil din cauza grijilor. Deşi toate problemele tale din ultimul timp te-au făcut să-i neglijezi pe cei pe care îi iubeşti, în weekend poţi să-ţi îndrepţi atitudinea. Sâmbătă informaţiile contradictorii creează probleme. Configuratia astrologică iţi indică să nu te repezi sa tragi concluzii greşite, să ai suficientă răbdare, pentru ca lucrurile se vor lămuri, ca de la sine. Cu relaţiile sentimentale, cu dragostea stai bine  dar poţi sta şi mai bine dacă eviţi reprosurile şi discuţiile în contradictoriu.  Duminică, lucruri aproape fără importanţă, detalii cotidiene iţi vor arăta că eşti un norocos şi un rasfăţat în cursa vieţii. Pe total, aproximativ doua zile bune.

PEŞTI  Eşti obosit, dar te-ai şi distra cât poţi, doar este weekend. Vitaminele, mâncarea naturală şi relaxarea te pot ajuta să depăşeşti punctul mort şi să te bucuri în continuare de destinul tău! Sâmbătă vorbeşte, explică, motivează şi poţi avea succes! Magnetismul personal este în creştere. O persoană influentă pentru tine, un „naş” sau un protector din familie, sau din anturajul tau de weekend, Leu sau Vărsător, (zodii de foc sau aer, în general) te va ajuta, probabil sâmbătă.  Duminică este o perioadă splendidă ca să începi proiecte noi, să legi noi prietenii. Nu te lăsa impresionat de ceea ce se discută. Investeşte în relaţii de prietenie şi în dragoste. Dividende garantate!