Evenimentul Zilei > Horoscop > HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR, 6 septembrie 2021. Germania investește mai multe miliarde € pentru a readuce producția de semiconductori în UE
HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR, 6 septembrie 2021. Germania investește mai multe miliarde € pentru a readuce producția de semiconductori în UE

HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR, 6 septembrie 2021. Germania investește mai multe miliarde € pentru a readuce producția de semiconductori în UE

Ceea ce este interesant pentru românii care vor să lucreze în străinătate, dar rămânând în UE, poate cu salarii mai mari și în condiții mai bune, este că ministrul Peter Altmaier a estimat că se vor crea cel puțin două sute de mii de locuri de muncă, anul viitor, numai în industria semiconductorilor. El a mai adăugat că, pentru a-și menține ritmul de dezvoltare, Germania trebuie să angajeze anual 1,5 milioane de ”gastarbeiter”.

 Pe 6 septembrie s-au născut Jane Addams, marchizul de Lafayette, Roger Waters,  Mihail Kogălniceanu, Nicolae Filimon, Valentin Tănase.

 În calendarul creştin-ortodox, pe 6 septembrie, este Pomenirea minunii Sf. Arhanghel Mihai în Colose. Sf. Eudoxie şi Macarie.

 Folcloric, în „Kalendar” „Ciuda lui Arhanghel„, sărbătoare populară ţinută mai ales de femei. Dacă femeia n-o ţine, bărbatul umblă înciudat tot anul. Nu se coase, nu se spală. Zi foarte periculoasă: „Nu te teme de Mine, dar teme-te de Ciuda Mea!” (Niculiţă-Voronca). Fiecare trebuie să se ferească de sfadă şi ceartă, pentru a nu fi mânios tot anul. (Pamfile, Sărbătorile la români, 1997, pagina 171).

În curierul de la UE am gasit unele lucruri interesante. De exemplu :

Ca parte a unui proiect european major, Germania dorește să investească câteva miliarde de euro în readucerea producției de semiconductori în Europa, cu scopul de a consolida suveranitatea tehnologică germană și europeană. 

Pentru a promova expansiunea microelectronicii în Germania, ministrul economiei Peter Altmaier a purtat discuții cu 50 de reprezentanți ai industriei semiconductoarelor europene și internaționale miercuri (1 septembrie) pentru ai încuraja să investească în Germania, prezentându-le un pachet de sprijin.

„Accesul la microcipuri suficiente ca număr și calitate va deveni un element competitiv pentru orice economie globală de succes în următorii ani”, a subliniat Altmaier, într-o conferință de presă.

Aceasta înseamnă că trebuie să acționăm acum, imediat, dacă vrem să ne păstrăm suveranitatea tehnologică”, a adăugat Altmaier.

În cadrul Inițiativei europene „Proiecte importante de interes european comun” (IPCEI) – unul dintre instrumentele cheie de subvenționare ale UE pentru a stimula investițiile și a reduce dependența de importuri – guvernul german intenționează să investească imediat în jur de 3 miliarde €, în total, spre 6 miliarde €, pentru recuperarea locurilor de producție de-a lungul întregul lanț valoric al producției de semiconductori.

Această inițiativă este motivată în primul rând de lipsa mondială de aprovizionare cu semiconductori, care duce la pierderi de producție în întreaga industrie. Cererea de semiconductori a crescut exponențial în ultimii ani, ceea ce se datorează parțial cererii crescute cauzate de Industria 4.0 și Internetul obiectelor.

Potrivit lui Altmaier, Germania vrea să se pregătească în special pentru provocările digitale și de mediu ale viitorului. Atât mobilitatea electronică, cât și industria 4.0 necesită semiconductori mult mai puternici și sofisticați decât sunt produși în prezent în Germania și Europa.

De ani de zile, producția de semiconductori în Europa a scăzut în comparație cu producția din restul lumii. Ponderea Europei a scăzut de la 35% în 1990 la un actual, foarte slab, de 9%, în anul 2020.

Comisia Europeană dorește acum să inverseze această tendință. Potrivit Compasului său digital, obiectivul este ca UE să acopere 20% din producția internațională până în anul 2030. Dar odată cu creșterea pieței într-un ritm exponențial, capacitățile de producție ar trebui să fie triplate sau chiar de patru ori pentru a atinge obiectivul pentru 2030 stabilit de Comisie.

Europa nu este doar în urmă în ceea ce privește numărul, ci și în ceea ce privește calitatea. Cele mai multe microcipuri avansate, care sunt utilizate pe smartphone-uri, computere și alte dispozitive de înaltă tehnologie, sunt produse în prezent aproape exclusiv în Asia.

Producătorii europeni, precum NXP sau Infineon, se concentrează în principal pe producerea de semiconductori pentru industrie, care sunt tehnologic mai puțin pretențioși decât semiconductorii dezvoltați de concurenții lor din Asia.

Companiile asiatice precum TSMC sau Samsung sunt deja specializate în tehnologia de 3 nanometri de producție a semiconductorilor – o nouă generație îmbunătățită de cipuri cu semiconductor din siliciu în ceea ce privește densitatea crescută a tranzistorului, viteza crescută și consumul redus de energie.

Europa rămâne în urmă, deoarece majoritatea unităților sale de producție – cu excepția fabricii Intel din Irlanda – se concentrează pe producția de 20 nanometri.

Dar UE este dornică să soluționeze acest decalaj.

În decembrie, anul trecut, comisarul pentru piața internă, Thierry Breton, a declarat că UE dorește să se concentreze asupra sectorului de înaltă tehnologie în producția de semiconductori și și a pus obiectivele pe dezvoltarea producției de 2 nanometri pe solul european.

Altmaier este încrezător că obiectivul de 20% poate fi atins până în 2030, iar restanța tehnologică în producție poate fi redusă prin finanțare IPCEI, care la rândul său ar trebui să încurajeze mai mulți producători de semiconductori să investească în Germania și Europa.

Ministrul s-a referit la o poveste de succes din anul 2018, când o finanțare publică de 1 miliard de euro prin intermediul unui IPCEI a depășit de trei ori valoarea investiției private, menționând că procedura este astfel „instrumentul potrivit pentru a păstra suveranitatea Europei”, a continuat ministrul .

Ambițiile germane și europene au fost, de asemenea, bine primite de către industrie.

Anunțurile la nivel european și ale guvernului german sunt corecte și importante pentru industria noastră”, a declarat pentru EURACTIV Frank Bösenberg, șeful biroului Silicon Saxony, una dintre cele mai importante asociații germane din industria microelectronică.

„Lumea nu așteaptă Europa”, a adăugat el.

Dar alții au îndoieli cu privire la viabilitatea și fezabilitatea ofensivei investiționale.

Atingerea obiectivului de 20% este „complet nerealist”, a spus Nicolas Poitiers de la grupul de reflecție Bruegel. Europa rămâne în urmă față de alte țări precum SUA sau Japonia, în special din cauza mărimii investițiilor.

Creșterea numărului de site-uri de producție singure nu duce automat la mai puțină dependență și la o mai mare suveranitate digitală, „deoarece în economia mondială, lanțurile de aprovizionare sunt atât de strâns legate peste atât de multe granițe, încât dependențele rămân chiar dacă subsectoarele industriei semiconductoarelor s-au extins masiv la nivel local ”, a explicat Poitiers.

Prin urmare, UE ar fi mai bine sfătuită să investească în punctele forte existente, în loc să ducă o bătălie dificilă, a adăugat el.

Bun, nimeni nu pune preț pe ceea ce spune domnul Poitiers, cunoscut fiind faptul că este deținătorul unui pachet generos de acțiuni Samsung.

Ceea ce este interesant pentru românii care vor să lucreze în străinătate, dar rămânând în UE, poate cu salarii mai mari și în condiții mai bune, este că ministrul Peter Altmaier a estimat că se vor crea cel puțin două sute de mii de locuri de muncă, anul viitor, numai în industria semiconductorilor. El a mai adăugat că, pentru a-și menține ritmul de dezvoltare, Germania trebuie să angajeze anual 1,5 milioane de ”gastarbeiter”.

 Acum vă rog să mă scuzați. Am vești de la prietenii mei republicani, din State, că POTUS, sau cel care pretinde că este, s-a opus ca magnitudinea comemorării zilei de 11 septembrie să aibă o mare amploare. Vă reamintesc că sâmbătă se împlinesc 20 de ani. Pregătirile au început din luna mai. După rușinea fugii din Afganistan, chiriașul de la Casa Albă se mai umple odată de ridicol. Un sondaj, făcut la 1 septembrie arată că dacă alagerile prezidențiale ar avea loc acum, Donald Trump l-ar bate lejer pe măgar. Știți, democraților li se spune măgari și republicanilor, elefanți, nimic ofensator. Dar nu ați aflat de la mine, este embargo pe informație. În definitiv, cine citește un horoscop? Bună întrebare!

Să sperăm că ziua de mâine aduce și vești bune, doar este, în definitiv, o altă zi!

 HOROSCOP    6  septembrie  2021

 

BERBEC  Conjunctura astrelor te invită să fii elocvent, să-ți susții cu curaj ideile, punctul tău de vedere. Dimineaţa zilei este foarte dinamică, perioadă  în care se pot finaliza vechi proiecte şi idei noi. Trebui să-ţi temperezi gama simţămintelor pentru că eşti într-o perioadă de hipersensibilitate. Configuraţia planetelor iţi prezice relatii cordiale şi armonioase cu semnele de aer şi apa şi mai puţin favorabile cu zodiile de foc şi pamant. Chiar nu merită să te consumi pentru cineva care este superficial şi neserios. Mai bine du-te la cumparaturi în supermarket!

TAUR   Controlează-ți, cu mare grijă, dorinţa să faci cheltuieli mari, să investeşti în obiecte care nu sunt de neapărată necesitate. Vine toamna, vine sezonul rece, începe școala. Ești pregătit? Sfatul stelelor e să-ţi oferi o pauză, nu te îngriji de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de ale sale. Cel puțin așa spune Scriptura. O zi perfectă ca să faci planuri de viitor şi să iei deciziile necesare.  Pe total o zi activă, poate chiar prea activă, aşa că trebuie să eviţi graba şi nerăbdarea. Lucrarile s-au aglomerat din nou, ai mult de munca și niciun chef. La prânz poate este bine să-ţi îndulceşti viaţa aşa că oferă-ţi o prăjitura, sau o înghețată şi dă telefon unei prietene, poate ieşiti pe seară la un film şi la un suc in oraş. Pana la urma în urma efortului facut o sa pici pe seară ca după o coridă, fără învins și învingător.

GEMENI  Astăzi nu te enerva, nu reacţiona disproporţionat! Așteaptă să vezi efectele, poate și alții sunt deranjați și o să reacționeze ei primii! Dacă nu, pune la punct mici intrigi, în favoarea ta! Te bucuri pentru că o problemă care te obseda pare că se rezolvă, dar realizezi că depinde de altcineva, nu de tine. Pare o aprobare, sau o soluţie de drept. Din nou o zi favorabilă, mai ales sub aspectul veştilor şi noutăţilor pe care le afli. Astăzi, în urma unei discuţii de la serviciu realizezi că stagnezi pe o pozitie profesionala care nu prea se potriveşte cu visele tale. Cu mai mult efort, ambiţie şi noroc o să ajungi unde iti doresti. Cumpărăturile şi achiziţiile sunt favorizate moderat ca şi „rectificările” în coşul zilnic. Seară romantică, poate acasă, poate la un spectacol. Lasă totul în trecut, nu-ţi mai bate capul degeaba – rezolvarea nu stă în puterea ta. Te întrebi degeaba ce să faci!

RAC    Aspecte favorabile par că te avantajează, mai ales în planul mental, al proiectelor, şi prin urmare logică, pe plan social. Trebuie neapărat să acționezi, atacul este cea mai bună apărare! Zodia guvernată de Lună are astăzi o zi bună pentru promovarea cu succes a intereselor personale. Noi idei par să se contureze. Realitatea de azi este cam vulgara, oamenii cam rudimentari, aşa că trebuie sa dai dovada de exigenţă în alegerea anturajului, mai ales cu cine ieşi în oraş în seara asta. Totuşi, prietenii te ajută, familia te sprijină, totul pare bun şi avantajat de stele. Dacă nu vrei să ieşi în oraş, poţi folosi prilejul ca să petreci o seară foarte plăcută în familie, la o cină veselă şi sănătoasă.

LEU  Ești cam veștejit și năpârlit, ca leul britanic! Nimeni nu se mai sperie de tine, iar râsul tău, în cascade, sună fals. Oare ce s-a întâmplat, dragostea, bate-o vina? Hai, vino-ți în fire! Ai nevoie de mai multă energie, de mai mult efort. Astăzi poţi să prevalezi printr-o mai bună organizare, dar şi prin odihnă suficientă.  Vitaminele şi sportul te pot ajuta, de asemenea. Începutul săptămânii pare să fie liniştit, chiar monoton. Poţi folosi această zi de luni ca să-ţi faci un bilanţ al lucrurilor pe care le ai de făcut. S-ar putea să ai nevoie de ajutor! Daca este vorba de treburi casnice nu te speti, pune-i pe toţi la treaba! Mercur, relativ bine aspectat, te ajută să-ţi focalizezi atenţia către o lista de prioritaţi şi să comunici decent fiecăruia ce are de făcut, ca să nu se mai intre în obişnuita criză de timp.

FECIOARĂ   Intuţia te apără astăzi, un dribling printre multele conflicte, certuri şi tensiuni din jurul tău. Dar, domeniul sentimental este avantajat. Solo, sau în duo, poți să ai o seară agreabilă! Astăzi trebuie să te descurci singur, iar dacă ai succes nu trebuie să împarţi laurii victotiei cu nimeni. Oricum, anturajul tău este foarte ocupat şi tensionat aşa că nu ai de ales. Zi favorabilă discuţiilor, verbului, clarificării unor probleme, cumpărăturilor de mărfuri ieftine. Hârtiile semnate astăzi pot fi mai târziu lovite rapid de nulitate, deci nu semna contracte de cablu, donatii pentru nu-ştiu-ce-chestie, convocatorul pentru şedinta de bloc, împrumuturi la bancă! Nu mai da sfaturi, mai ales la serviciu, daca nu ţi se cer şi nu mai vorbi atâta numai despre tine!

BALANŢĂ   Dimineaţa este densă şi aglomerată, dar eşti optimist şi motivat în ceea ce faci. Primeşti un premiu pentru atitudinea ta pozitivă, o veste bună, mai pe seară. Şi poate şi un film bun, pe net! În cursul dimineţii evită disensiunile, mai ales dacă discuţi cu un colectiv de oameni. Nu da ocazia formării unor opinii colective. Mai ales dacă aceste opinii crezi că nu îţi sunt favorabile. Ai mare nevoie de un consilier de taina, dar incă nu ştii in cine poţi avea incredere. Stelele spun să mai astepti cu confesiunile. Ai asteptat ziua de azi cu nerabdare şi speranță că se vor rezolva o parte dintre problemele tale. Nu ai ce regreta, dar este loc de mai bine!

SCORPION   Totul trece, nu spera şi nu ai teamă! Astăzi poţi ataca cu succes problemele materiale, urgente, cotidiene. Este un prilej bun pentru cumpărături de toamnă. Cumpără acum, mâine e mai scump! Astăzi ai înclinaţia să fabulezi inutil şi să înfloreşti lucrurile. Revino la datele de bază, lasă imaginaţia pe altă dată, sunt chestiuni serioase. O dimineaţă plină şi cam monotonă, până la urmă, în care vorbeşti cu copii şi/sau părinţii la telefon. La serviciu umblă zvonuri de reorganizare şi nu prea aveţi de lucru. Semn rău! O masă de prânz obişnuită, dar ceva mai insufleţită. Urmată de o după amiază monotonă în care te uiţi la televizor şi nu vezi nimic. Nimic notabil, nimic memorabil, nimic important. Una dintre zilele acelea în care te întrebi mai târziu, ce ai făcut, de fapt?!  Pentru un procent dintre Scorpioni ziua poate fi ceva mai interesantă, dacă lasă comoditatea şi se întâlneşte, pe seară, cu prietenii.

SĂGETĂTOR   Un Geamăn, sau un Berbec, sau alte persoane din semne de aer şi foc, te pot ajuta astăzi. Este, însă, bine să nu te bazezi pe persoanele născute în semne de apă şi mai ales de pământ! Sanatatea este bună, dar atenţie la durerile de cap. Durerile de cap pot fi şi de dinţi, cu siguranţă, poate şi o sinuzită rebelă, dar, tradițional, pe Săgetători îi dor pulpele. Atenţie la pierderea de energie, la oboseala cronică. Banii sunt bine aspectaţi, evită, însă, cheltuielile un pic cam utopice şi exagerate. Mănâncă mai multe alimente strict naturale, vitamine şi fructe proaspete, mere şi citrice. Organismul tau are nevoie de cruţare şi de refacere. Proiectele începute în această perioadă vor aduce rezultate excelente. Pe seară, cu prietenii, eşti foarte generos. Eşti mulţumit de bucuria pe care o faci celor din jur, nu ai nevoie de prea mult ca să te simţi bine.

CAPRICORN    O zi favorabilă. Mai ales dimineaţa, când se pare că ai capul limpede şi eşti gata să iei hotărâri inspirate. Dacă aşa ai hotărât, poţi să pleci în oraș, după program, la puțină distracție! Exprimă-te clar, propriu, exact – aşa vei da impresia de competenţă şi profesionalism. Astăzi este ziua noutăţilor.  Atât în sensul de veste, informaţie, sau eveniment social cât şi cu înţelesul de obiecte, imagini şi oameni noi, poate noi simţăminte şi sentimente. Totuşi, nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce aveai de gând să faci, urmează-ţi planurile ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic. Întâlneşti pe cineva, aproape din întâmplare, o nouă relaţie de dragoste, sau reprinderea unei legături mai vechi.

VĂRSĂTOR   Ca să avansezi pe drumul tău, astăzi trebuie să te concentrezi, să nu te laşi sedus de propuneri facile, dar dubioase. Ca să ai ceritudinea deciziei tale, sfătuieşte-te cu cei apropiaţi! Trebuie să ai mai mult discernământ. Nu te mai lăsa minţit de ştirile negative, care au scop doar să-ţi controleze viaţa. Dă curs azi la ce este bine pentru tine, familia ta. Toate aspectele sunt favorabile, chiar cele care ţin strict de proiectele tale personale, adică de iluziile pe care ţi le faci. Ai timp, in sfârşit, să stai de vorba îndelung cu prieteni pe care nu i-ai vazut de mult şi pentru care eşti gata să pui masa.  Poţi face mici schimbări, acasă, scurte vizite, loco, însă nu te aventura să pleci la mare distanţă, drumurile sunt în continuare nesigure, spune conjunctura astrologică. Atenţie la un partener sau “prieten”. Saturn afectat indică o indiscreţie, sau chiar o trădare!

PEŞTI  Prea multă presiune pe umerii şi sufletul tău! Profesionalismul tău poate fi de mare folos astăzi, viziunea ta realistă poate aduce succes. O zi obositoare, dar totul trece, până la urmă! Profesional dar şi personal treburile par să meargă ceva mai bine. Dar exista intotdeauna un „dar” eşti mereu fascinat de găsirea formulei care să te umple de bani. De exemplu astăzi, dacă te duci la cumpărături, te gândeşti cum să faci să cheltuieşti mai puţin. Gândeşte-te mai puţin la bani şi mai mult la oamenii care te iubesc, aşa cum eşti. Aşa cum eşti, nu mai bogat, sau mai puternic. Te afli sub protecţia binevoitoare a stelelor care te favorizeaza cu idei noi si indraznete, dacă nu comice, mai ales daca lucrezi in domenii legate de copii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: