Evenimentul ZileiHoroscopHOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR 23 iunie 2022. Hidrogenul revine în atenție

HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR 23 iunie 2022. Hidrogenul revine în atenție

HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR 23 iunie 2022. Hidrogenul revine în atenție
Astăzi poți să înregistrezi, cu satisfacție, unele rezultate bune, urmare eforturilor trecute. Un sentiment de bine interior te face să relativizezi unele idei, serenitatea te întărește.

 

23 iunie

 

Pe 23 iunie s-au născut Împărăteasa Josephine (Marie Rose Joseph Tascher de la Pagerie), Dr. Alfred Charles Kinsey, Alan Mathison Turing, Richard Bach, Ted Lapidus, Edward P. Morgan, Ice-T, Alexandru Odobescu, Alexandru Giugaru, Dorel Vişan, Ovidiu Papadima.

 

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Aristocleu şi Agripina.

 

Nimic în „Kalendar”, o zi de pauză necesară în sărbătorile solstiţiului de vară. După ce au stat treji o noapte întreagă ca să vadă răsăritul de Soare al solstiţiului şi apoi au petrecut două zile şi o altă noapte, chiar şi rezistenţii noştri strămoşi aveau nevoie de o zi de odihnă. Mâine continuă serbarea, cu o petrecere şi mai strălucitoare…

 

Euractiv raportează: Compania de stat Bulgartransgaz lucrează la mai multe proiecte de conectare a rețelelor de hidrogen între Bulgaria și Grecia, a explicat directorul executiv al Bulgartransgaz Vladimir Malinov în cadrul Forumului Economic III de la Sofia, adăugând că acest lucru este necesar pentru securitatea energetică.

 

Malinov a adăugat că va fi la Atena săptămâna viitoare pentru discuții ulterioare. Potrivit acestuia, cerința este de a avea cel puțin 5% conectivitate până la 1 ianuarie 2025, dar s-au stabilit obiective mai ambițioase pentru a atinge chiar 10-15%.

 

Există, de asemenea, un proiect comun pentru a conecta Sofia și Salonic cu o conductă de hidrogen.

 

Începând de acum, va exista o tranziție la hidrogen, care nu este deocamdată un concurent, ci, un supliment la gaze”, a spus șeful Bulgartransgaz. El a adăugat că, în timp, raportul dintre hidrogenul verde și gazul natural va crește, până la înlocuirea gazelor cu hidrogen.

 

În ceea ce privește diversificarea surselor de gaze naturale, s-au pus bazele, odată cu decizia de a face prima investiție a unei companii de stat, în afara teritoriului Bulgariei cu cota de 20% a Bulgartransgaz într-un terminal de gaze lichefiate. Situat în orașul grec Alexandroupolis, Malinov este convins că terminalul de gaze naturale lichefiate va fi gata de funcționare cel târziu la 1 ianuarie 2024 și va oferi Bulgariei o altă sursă de energie și un preț competitiv.

 

Terminalul va fi conectat la rețeaua de transport de gaz a Greciei printr-o conductă de 28 de kilometri. Prin rutele existente, gazul va putea ajunge în Bulgaria, Serbia și Macedonia de Nord.

Celălalt proiect de extindere a depozitului subteran de gaze din Chiren, Bulgaria, va deservi nu numai Bulgaria, ci și țările din regiune, România, de exemplu. Extinderea și investiția în terminalul de gaze naturale lichefiate vor oferi o mai mare stabilitate pieței, a spus Malinov.

 

O coaliție largă de furnizori de energie, companii de transport maritim și ONG-uri – inclusiv Siemens Energy, Viking Cruises, Green Power Denmark și organizațiile cu sediul la Bruxelles Hydrogen Europe și Transport&Environment (T&E) – a cerut UE să introducă o cotă minimă de 6% de combustibili cu hidrogen până în anul 2030.

Anul trecut, Comisia Europeană, organismul executiv al UE, a propus o lege privind combustibilul pentru transport maritim (FuelEU Maritime Regulation) care vizează creșterea gradului de utilizare a combustibililor marini alternativi. Din păcate, legea nu reușește să garanteze competitivitatea e-combustibililor durabili și scalabili și riscă să promoveze combustibili mai ieftini, nesustenabili. Prin urmare, coaliția solicită Parlamentului European și Consiliului UE să îmbunătățească propunerea prin includerea unei subcote dedicate e-combustibililor în regulamentul propus.

Daniel Fraile, Chief Policy Officer al Hydrogen Europe, a declarat: „ Propunerea FuelEU Maritime lasă mult de dorit. În situația actuală, nici pozițiile Consiliului, nici ale raportorului nu introduc politicile necesare pentru a alinia propunerea la ambiția reînnoită a RePowerEU. Propunerile actuale nu oferă un semnal clar pentru adoptarea hidrogenului și a combustibililor electronici pe bază de hidrogen în sectorul maritim. Solicităm Parlamentului European și statelor membre ale UE să recunoască pe deplin rolul acestor tehnologii și să accelereze implementarea acestora pentru a decarboniza transportul maritim european și global. Hidrogenul durabil și e-combustibilii, în special atunci când sunt produși din surse regenerabile, trebuie să fie stimulați printr-o sub-țintă dedicată și un multiplicator care ar stimula investițiile în acești combustibili.”

 

Eram încă în Politehnică când a început să se vorbească despre autoturismul care funcționa cu hidrogen și care avea drept gaze de eșapament… vapori de apă! Complet nepoluant. Apoi au început să curgă dificultățile. Combustia dezvolta prea multă căldură, puterea dezvoltată nu era prea mare, motorul se uza rapid, nu se putea obține gradul de etanșietate necesar. Până când o mașină cu hidrogen a făcut o explozie formidabilă, din fericire în parcarea fabricii, nu a fost rănit nimeni. Dar a distrus mașina patronului, un Rolls-Royce Phantom II, așa că s-a renunțat la proiect.

 

A trecut jumătate de veac, tehnologiile au evoluat mult și motorul cu hidrogen a revenit în atenția inginerilor, ca o alternativă la motorul cu combustie internă cu benzină, sau motorină. Ceva mai puțin poluant decât combustibilii fosili este autoturismul din Brazilia, care funcționează cu alcool rafinat din masă verde. Autoturismul electric, cu hidrogen, sau cu alcool, care este direcția cea bună? Bună întrebare!  Probabil că mulți români ar prefera autoturismul cu alcool, știu ei de ce…

 

Eu știu că mâine este o altă zi, să o parcurgem cu speranță și cu zâmbetul pe buze!

 

 

HOROSCOP   23 iunie 2022

 

BERBEC   Ai nevoie de ceva mai multă stabilitate, fixează puncte de reper. Foloseşte ziua ca să pui ordine în prioritățile tale. Pregăteşte-te sufleteşte pentru pragurile pe care le ai de trecut. Poziţia Lunii şi a lui Mercur ne îndreptăţesc să spunem că este bine, ca în perioada menţionată, să asculţi cu atenţie şi să provoci partenerii la discuţii. Poți auzi multe lucruri relevante şi folositoare şi poţi să-ţi faci „jocurile”. Astăzi poţi să argumentezi cu succes în sprijinul ideilor şi proiectelor tale, atât la serviciu cât şi în viaţa privată.

TAUR   Energic şi carismatic, astăzi poţi pune pe curs critic acţiunile care te interesează în domeniul sentimental. Calculat, defensiv și precaut, te pui greu in mişcare. Dar, ai seară de dans! Chiar dacă e cald, acum eşti motivat aşa că poţi mări ritmul activităţii. Graba şi enervarea, însă, nu au fost niciodată productive. Nici astăzi. Trebuie să dai dovadă de tact, calm şi diplomaţie. Nu te baza pe intuiţie, cel puţin nu astăzi. Comunică cu prietenii. Veşti bune şi programe de distracţie mai pe seară. Poate te duci la un spectacol, la film, sau de ce nu, la un concert în aer liber! Poţi să fii în mai multe locuri în acelaşi timp?

GEMENI   Trebuie să te ocupi mai mult de cei dragi, de familie, ca situaţiile actuale să nu se transforme în probleme mai greu de rezolvat. Nu lasa situaţia să degenereze, să scape de sub control! Aspecte favorabile afacerilor şi deciziilor importante. De asemenea o zi relaxantă şi plăcută ba chiar interesantă sub aspectul realizărilor. Dacă te duci la birou, totuşi se mai şi lucreză, sau unde îţi desfăşori activitatea, concentrează-te şi clarifică, eventual chiar finalizează problemele importante care trenează de ceva timp. O zi favorabilă, în special pentru activităţile de rutină!

RAC Astăzi este vorba de dragoste, de amor şi pasiuni devastatoare, dar întreabă-te, dacă nu cumva este mult zgomot pentru nimic! Așa e pe căldură, oare telenovelele nu sunt produse în țări cu climă foarte caldă? O zi liniştită pe care o poţi termina la o terasă sau la un concert. Totuşi, ceva legat de un aspect legal, de jurisprudenţă. Deocamdată aspectul este neutru şi nu te afectează în niciun mod. Ia uită-te în contractul tău de muncă, citeşte-l cu atenţie, sau alte contracte, de leasing, cu banca, închirieri etc. Niciodată nu ai făcut asta. Poţi să ai surprize!

LEU   Solicitările de la serviciu, toanele şefului, dorinţele familiei, partenerului, îţi ocupă gândurile şi timpul. O zi de mârâieli şi de arătat colţii! Nu te enerva, stresul ţine numai astăzi! Astăzi nu trebuie să faci confidenţe despre viaţa ta personală, despre proiectele tale de viitor, mai ales la distracţii, sau la petreceri, că până la urmă este o zi liberă! Rezolva cu mult calm discuţiile cu familia, partenerii sau prietenii, un zâmbet şi o bătaie pe umăr pot rezolva foarte multe situaţii dificile.

FECIOARĂ  Astăzi poți să înregistrezi, cu satisfacție, unele rezultate bune, urmare eforturilor trecute. Un sentiment de bine interior te face să relativizezi unele idei, serenitatea te întărește. Cooperează mai strâns cu partenerii, sau colegii şi spune-le exact şi precis ce aştepţi de la ei. Evită enervarea şi stresul printr-o atitudine prevenitoare şi zâmbitoare faţă de anturajul apropiat, faţă de familie. Şi bea mai multă apă, cel puţin doi litri, apă de calitate filtrată neapărat prin filtre complexe. De fapt trebuie să bei apă cât un cal. Atât de multă? Nu, calul bea până se satură, fă și tu la fel!

BALANŢĂ   Sunt favorizate numai activităţile de rutină, evită orice schimbare a programului tău cotidian. Este o perioadă mai complexă, când activitățile tale și căldura sunt mai greu de suportat. Ai tendinţa logică să amâni nişte lucruri şi până la urmă nu este chiar o idee rea. Stelele spun că doreşti puţină solitudine ca să ai o vedere de perspectivă asupra ultimei perioade de timp şi să faci planuri de viitor. Totuşi, ai succes în această perioadă. Eşti solicitat, din nou. Toate treburile par că încep, încet-încet, să se aranjeze cum îţi doreşti tu şi cum ar fi normal să fie.

SCORPION   S-ar putea să descoperi că partenerul tău de viaţă e foarte stresat şi nervos. Încearcă, cu calm şi chiar cu umor să aflii despre ce este vorba.  Poți să ai o surpriză. Sau, e doar căldura! Ai mai multe probleme, care te obsedează şi nu le găseşti soluţie. Ai vrea să ceri un sfat, dar încă nu te-ai decis asupra persoanei cu care să împărtaseşti tainele tale. Mai aşteaptă! O zi mai neobişnuită atât ca densitate cît şi ca evenimente în care poţi să faci ceva mai neobişnuit şi mai deosebit.

SĂGETĂTOR    Conjunctura favorizează cumpărăturile. „La pomul laudat degeaba te duci cu sacul” evită halele pline de marfuri îndoielnice şi de mâncare fără gust şi caută magazinele producătorilor. În a doua parte a zilei eşti mai puţin ambiţios şi încăpăţânat decât de obicei şi pari chiar mulţumit de situaţia ta actuală şi de ceea ce ţi se întâmplă. Poţi păcăli pe toată lumea, dar nu şi pe tine însuţi. Simţi nevoia unui grad de libertate personală mai mare, care în sistemul actual „ticăloşit” înseamnă doar bani mulţi. Pe care nu îi ai!

CAPRICORN   O zi densă, obositoare, mai ales prin aglomerarea lucrurilor de făcut. Dar, o seară plăcută cu cei dragi, la cină, cu planuri şi proiecte de viitor – cu siguranţă, despre vacanţa de vară! Mercur te protejează astăzi în mod deosebit, aşa că poţi face cumpărături inspirate pentru tine, sau/şi pentru cei dragi. Dacă ai ceva de spus, astăzi este ziua, pentru că te bucuri de darul elocinţei. Planurile şi proiectele începute astăzi sunt faste şi pot să aibă o dezvoltare interesantă. Întotdeauna trebuie să ai o atitudine pozitivă, dar să nu promiţi niciodată mai mult decât poţi să faci, în speranţa că se rezolvă, sau se uită.

VĂRSĂTOR   Dă curs impulsului sufletului. Uneori este mai bine și mai important să stai cu un prieten şi să trăncăniţi vrute şi nevrute, decât să te uiți la cine știe ce prostii la tv. Fără supărare! Evită, pe cât posibil schimbările de program, locurile şi oamenii necunoscuţi. Nu intra în relaţii de afaceri cu persoane nerecomandate. Nu începe ceva nou astăzi, nici măcar un pachet nou de ţigări. „Fereşte-te de omul spân, cu ochelari”, din Harap Alb, varianta ta. Ţine-ţi secretele doar pentru tine. Răbdarea ta poate fi pusă astăzi la încercare. Tăcerea este de aur, dar o vorbă potrivită, la momentul potrivit, este fără preț, nici BNR nu are atâția bani!

PEŞTI   Dacă nu eşti pe malul mării, sau într-o poiană, la munte, atunci ar trebuie să fii! Conjunctura astrologică favorizează astăzi pe nativii care plecă în concediu, vacanță, sau croazieră. Favorurile stelelor se îndreaptă spre cumpărături şi cadouri. Ceea ce cumperi astazi va face mare placere celei dragi. Astăzi eşti ceva mai sensibil. Supraveghează-ţi regimul alimentar şi nu uita că graba strică treaba, oricare ar fi ea! Aspecte nu prea favorabile ale planetelor grele şi configuraţii complexe te atenţionează să fii foarte precaut în noile proiecte pe care le începi astăzi, sau chiar la activitatea curentă.

 


Accesează: