Evenimentul Zilei > Horoscop > Sunt, oare, îngerii ”roboții” Domnului? Viitorul ”vocii” și implicațiile acesteia în programele de informații. Horoscop
Sunt, oare, îngerii ”roboții” Domnului? Viitorul ”vocii” și implicațiile acesteia în programele de informații. Horoscop

Sunt, oare, îngerii ”roboții” Domnului? Viitorul ”vocii” și implicațiile acesteia în programele de informații. Horoscop

Horoscop Sistemul de voce Alexa produs de Amazon domină piața americană și britanică, depășind cu mult Google Home și Apple Homepod. Între obstacolele la utilizarea complexă, se află jena utilizatorului de a vorbi cu o mașină, deși, cei mai avansați o consideră drept membru al familiei, discută cu Alexa și îi cer părerea.

27 noiembrie

 

Horoscop  Pe 27 noiembrie s-au născut Alexander Dubcek, Jimi Hendrix, Bruce Lee, Anders Celsius, Vito Genovese, Dina Cocea, Liviu Rebreanu, Nicolae Manolescu, Vasile Voiculescu, Aron Pumnul, Grigore Antipa, Nina Cassian.

 

Horoscop Nimic în "Kalendar" iar în calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Iacob Persul, Natanail şi Pinufrie.

 

Dragii mei dragi, iată ce am mai primit de la Bruxelles, trebuie să mai îi citez, altfel, poate se supără și nu mai imi trimit curierul săptămânal, studiile și rapoartele, pe hârtie pelur roz. Aș fi tare trist, nici nu știți ce comic este să știi toate mațele acestei uriașe birocrații, adesea de o prostie cosmică, care este UE. Iată:

 

”Noul raport al Reuters Institute se ocupă de viitorul vocii și implicațiile acesteia în programele de informații. Cei mai mulți utilizatori de sisteme cu comandă vocală nu au consultat de loc instrucțiunile de utilizare în ultima lună, se spune în raport, deci nu le pot folosi la maximum. Sistemele de voce inteligente sunt dispozitive complexe, interactive. Foarte cunoscute sunt Alexa Amazon, Google Home și Apple Homepod. Din păcate, însă, în Marea Britanie, de exemplu, doar 1% dintre utilizatori declară că informațiile constituie funcția cea mai importantă pe care o solicită sistemului lor inteligent de voce. Raportul Reuters arată creșterea numărului de incinte inteligente și tehnologia asistată de voce, rolul lor în difuzarea informațiilor de actualitate, atracția față de tehnologia de vârf și obstacolele aflate în calea dezvoltării. Deși utilizarea acestei tehnologii este în creștere, cu 1 locuitor din zece în Marea Britanie și SUA care utilizează regulat sistemele de voce, utilizarea lor se limitează astăzi la câteva funcționalități de bază. Aceste sisteme de voce sunt folosite din ce în ce mai mult în locul telefoanelor inteligente și al radiourilor, fiind preferate de persoanele de 35-44 ani, dar și de persoane vârstnice. Sistemul de voce Alexa produs de Amazon domină piața americană și britanică, depășind cu mult Google Home și Apple Homepod. Între obstacolele la utilizarea complexă, se află jena utilizatorului de a vorbi cu o mașină, deși, cei mai avansați o consideră drept membru al familiei, discută cu Alexa și îi cer părerea. Raportul Reuters este, așadar, primul mare studiu asupra modului în care se consumă informația pe aceste aparate. Anchetele au fost făcute în Marea Britanie, Germania și SUA. Au fost intervievați și 18 editori de la   New York Times, BBC și Der Spiegel. Una dintre concluzii este că cel puțin 10% din populația americană și britanică folosește regulat un sistem cu comandă vocală, dar  foarte puțini le folosesc ca să afle informații la zi sau să asculte podcasturi. De cele mai multe ori, sistemului i se comandă un anume tip de muzică, informații meteo sau ținerea la zi a agendei personale. Numeroși utilizatori se plâng că nu știu să modifice parametrii sistemului și să-i solicite și alte funcții. Pe baza concluziilor raportului, Institutul Reuters va colabora cu potențialii utilizatori de sisteme cu comandă vocală pentru a vedea cum se pot dezvolta abilitățile utilizatorilor pentru a primi și informații în timp real.”

 

Cititind informațiile de mai sus, de domeniul public, dar și cele confidențiale, pe pelur roz, nu am putut să nu-mi las imaginația să zburde și să pun o întrebare: sunt, oare, îngerii, roboții Domnului? Înclin să cred că da, îngerii sunt programați să facă numai anumite lucruri specifice, nu au discernământ și capacitatea de a face bine, sau rău. Ei execută doar Voința Domnului, altfel spus își îndeplinesc programul făcut de Dumnezeu. Așa că mă duc să revăd ”Dogma” un film-cult din anul 1999 cu Ben Affleck, Matt Damon, Salma Hayek, Kevin Smith, Alan Rickman, Alanis Morissett și mulți alții așa că Gwyneth Paltrow a trebuit să facă figurație!

 

Trebuie să mai fi avut cineva, înainte, ideea mea, există o vastă bibliografie despre îngeri așa că am de căutat în bibliotecă de la Origene și Fericitul Augustin la Andrei Pleșu și Dan Șanta. Dar să nu uităm că timpul este limitat, mâine este o altă zi!

 

☼     ♂     ♀

 

BERBEC Te zbaţi să înţelegi ce se întâmplă în jurul tau şi ai frustrări, ba chiar migrene. Ziua de azi îţi aduce unele răspunsuri şi o promisiune de mai bine. Va fi bine, oricum, ai încredere! Trebuie să dai dovadă de tact şi diplomaţie în relaţiile cu cei apropiaţi.  Lăsă lucrurile să se aşeze singure şi nu interveni în nici un fel. Configuraţia astrală arată unele preocupări cu caracter juridic, în sensul că verifici, consulţi sau semnezi contracte, sau înscrisuri oficiale. Din nou, ţi se cere ajutorul. Toată perioada stă sub semnul unei schimbări de program, de direcţie, mai mult o schimbare tactică decât o manevră startegică.  

 

TAUR  Azi ai o zi vesela, cu multă lume în jur, te relaxezi şi faci planuri. Cineva te urmăreşte cu multă atenţie, de parcă te vede pentru prima oara. S-ar putea să-ţi placă, fii atent la amănunte! Aspectele pozitive celeste îţi permit să abordezi cu succes decizii importante, schimbări de situaţie sau poziţii sociale superioare, (pentru un mic procent din zodie ultima precizare, desigur că nu toată zodia o să fie avansată). Dimineaţa dedic-o lucrurilor, problemelor urgente. Concentrează-te asupra lucrurilor importante în cursul prânzului. Nu încerca să-ţi impui cu orice preţ punctul de vedere ci determină prin ajustări succesive ca cei cu care discuţi să fie de accord cu tine. Temperează-ţi partenerii şi colegii prea focoşi.

 

GEMENI Nu-ţi face griji, nu mai fii tensionat! Ziua este favorabilă unor proiecte sau afaceri noi, dar numai după un bilanţ adevărat, cinstit, mai ales în faţa oglinzii. Arăţi bine – o duci bine! Astăzi apare o nouă cunoştiinţă, o nouă relaţie socială, sau de afaceri. În perioada menţionată afacerile sunt mediu aspectate, aşa încît este bine să te limitezi la activităţile de rutină şi la prospectări.  Viaţa de famile, sau de cuplu este bine aspectată, cu noutăţi şi bucurii. Stelele spun că ar fi bine să-ţi evaluezi exact coordonatele afacerilor producătoare de resurse şi să iei măsurile care se impun. De asemenea Mercur chiar retrograd şi Jupiter spun că este cazul ca în curând să pleci într-o vacanţă, cel mai probabil mica vacanţă de Crăciun. Fă din timp rezervările şi ia măsurile necesare ca excursia, sau călătoria să fie o reuşită. Spre sfârşitul zilei te poţi interesa de problemele ce trenau de mai mult timp. 

 

RAC Eşti cam dezamăgit de ceea ce ţi se întamplă. De parcă nu ar fi urmarea directă a socotelilor tale greşite. Totuşi astăzi eşti ceva mai vesel şi accepti că ai greşit, ba chiar cauţi soluţii. Dragostea este pozitiv influenţată, la fel şi charisma proprie a nativilor din zodie, profita de favorile stelelor, dar fără să exagerezi. O zi favorabilă pe care o poţi petrece cu cei dragi. Timpul trece repede, aşa că nu ezita să le spui cât de mult ţii la ei! Dacă porneşti de la premiza că fiecare poate fi motivat în felul lui, ziua de astăzi este căluza ta în găsirea unor răspunsuri, soluţii şi explicaţii. Ceea ce ţi se comunică gaseşte noi rezonanţe şi noi interpretări. Este timpul să asculţi oamenii cu atenţie şi în tăcere, îmbiindu-i la vorbă şi destăinuiri.

 

LEU Organismul tau are nevoie de recuperare, iar la tine porneşte de la inimă, deci, iubeşte, zâmbeşte, fii tandru şi bucură-te de copiii tăi, sau de cei pe care o să îi ai, sau puteai să-i ai! Prietenii îţi sunt aproape ca întotdeauna, considerându-te, pe undeva, liderul natural al grupului şi aşteptînd o iniţiativă din partea ta. “Mâna care îţi dă de mâncare nu se muşcă” spune un vechi proverb şi poate colegii o să-şi amintească de asta.

 

FECIOARĂ Dimineaţa este favorabilă, îţi pot veni unele idei interesante. Astăzi nu este bine să faci declaraţii lungi şi complicate,  dar nici să devii concis ca un robot care spune ora exactă. În această zi eşti deosebit de suspicios – toată lumea pare a complota împotriva ta! Ceea ce nu este adevarat din doua motive: unul că ţi se pare, al doilea că prea te crezi buricul pământului. În această perioadă este bine să nu ai nicio reacţie, aşteptând ca această lume nebună, nebună, nebună să se stratifice şi să se structureze. Chiar haosul are structura şi legile lui. Pe de altă parte aspectele horoscopului tău nu sunt tari, nu sunt foarte clare în această zi de marţi.

 

BALANŢĂ Poţi fi şi bun şi înţelept, iar norocul iţi surâde din plin. Este o zi cuminte, cum nu ai mai avut de mult. Începi să speri că şi pentru tine viaţa are o felie mare de tort pusă la păstrare. Stelele spun că astăzi, marţi, este tot duminică. Amână tot ce pare neplăcut sau neinteresant şi bucură-te de dulceaţa vieţii. Cumpătarea este cheia că doar suntem în post şi abuzul nu a plăcut niciodată, nimănui. Pe seara cea mai bună perioadă pentru afacerile şi reuniunile de familie. Nu sunt recomandate schimbările, noul, de orice natura, aşa încât dacă aveai ceva în gând, las-o pentru altă zi.

 

SCORPION  Magnetismul personal este în creştere – poţi clarifica unele situaţii sentimentale, dar evită nerăbdarea şi graba, mai ales în ultima parte a zilei. Trebuie să ai încredere în cei dragi. Aspectele planetelor favorizează abilitatea nativilor din zodia duala a arcaşului centaur ca sa rezolve problemele legate de relaţiile cu terţi sau cu autorităţile. Evită să te enervezi pentru lucruri minore şi persoane neinteresante. O întâlnire importantă din a doua parte a zilei te calmează şi îţi face chiar plăcere. Nu forţa lucrurile. Nu că s-ar rupe… dar viaţa este un ocean. Aşteaptă valul şi curentul favorabil şi poți face exact acelaşi lucru dar cu minimum de efort personal şi de resurse.

 

SĂGETĂTOR Azi nu te implica în conflicte cu semnele de apă. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. Dar, atenţie la cumpărături. Limitează cheltuielile la strictul necesar.  Astăzi ai un debit verbal uimitor. Ceea ce este rar şi nu te caracterizează. Trebuie să nu exagerezi în această expansiune îndrăzneaţă pentru că este deosebit de riscantă: poţi să faci gafe şi confesiuni extravagante. O întâlnire importantă la mijlocul zilei te face să îţi freci mâinile de mulţumire. Un mic amănunt te enervează disproporţionat. Ceva legat de o construcţie. Familia este OK, animăluţele sunt bine. Totuşi, o problemă legată de o plantă sau de un copac, o vegetală, în orice caz. O rezolvi, dar nu astăzi.

 

CAPRICORN Acordă atenţie planului familiei. O perioadă favorabilă pentru interesele şi reuniunile de familie, sau o seară plăcută cu prietenii. Pare că grijile au trecut, sau te-ai obişnuit cu ele. Ziua este perfectă pentru finalizarea unor proiecte profesionale. Trebuie, numai, să te concentrezi foarte bine – ai o mare putere de focalizare pe termen scurt, însă. Pune-te sau pune-ţi oamenii la treabă, se apropia Crăciunul şi iar o să fie vacanţă. Eşti în întârziere şi ştii asta. Stelele spun să te grăbeşti. Zi favorabilă ideilor noi, sau unor noi planuri de dezvoltare, dar nu importante. După masă evită întîlnirile, fă-ţi un program de cultură şi artă. Nu lua decizii importante, nu intra în jocul altora, impune-ţi propriile reguli, nu trebuie să cedezi poziţia, iar dacă nu se poate altfel, amână !

 

VĂRSĂTOR Trebuie să dai dovadă de calm, toleranţă şi răbdare pentru ca să anulezi unele aspecte nefavorabile. In orice caz, nu te poţi baza pe niciun ajutor: azi trebuie să rezolvi problemele singur! Mai grandios decât omul bun este omul bun care se luptă cu nedreptatea. Şi mai grandios este omul bun care îi vine în ajutor. Trebuie să ajuţi! Eşti într-o perioadă de emulaţie şi avînt. Profită şi realizează ceva, finalizează un proiect. Ajută pe cel în nevoie, pe un prieten, pe o rudă. Trebuie, din nou, să alegi cu grijă modul de rezolvare a problemelor sentimentale, atât în familie cât şi cu prietenii.  Zi-lumină, foarte importantă pentru viitorul unui proiect sau a unei afaceri.  Tot ceea ce începi sau programezi în această zi pot aduce rezultate fructoase.

 

PEŞTI Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. Perioada zilei de azi te ajută să te înţelegi mai bine cu cei apropiaţi, cu anturajul. O veste pare că te interesează mult. Trebuie să fii mai optimist şi să gândeşti pozitiv. Ai intrat într-o rutina care te protejează dar nu te motivează. Afacerile personale şi cele amoroase sunt, însă, bine aspectate. Promovează-ţi cu curaj interesele de astăzi, de acum. Anumite informaţii şi zvonuri te luminează la propriu şi la figurat. Nu te grăbi, însă, ca să tragi concluzii. Supravegheză-ţi regimul alimentar. Mănâncă mai multe portocale şi lămâi, sau alte fructe care conţin vitamina „C”. Dacă nu ai probleme cu aciditatea gastrică!

 

horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop   horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop   horoscop   horoscop   horoscop   horoscop   horoscop