Editura Evenimentul si Capital

Sunt, oare, îngerii ”roboții” Domnului? Viitorul ”vocii” și implicațiile acesteia în programele de informații. Horoscop

Radu Stefanescu
Autor: | | 0 Comentarii | 8333 Vizualizari

Horoscop Sistemul de voce Alexa produs de Amazon domină piața americană și britanică, depășind cu mult Google Home și Apple Homepod. Între obstacolele la utilizarea complexă, se află jena utilizatorului de a vorbi cu o mașină, deși, cei mai avansați o consideră drept membru al familiei, discută cu Alexa și îi cer părerea.

27 noiembrie

Horoscop Pe 27 noiembrie s-au născut Alexander Dubcek, Jimi Hendrix, Bruce Lee, Anders Celsius, Vito Genovese, Dina Cocea, Liviu Rebreanu, Nicolae Manolescu, Vasile Voiculescu, Aron Pumnul, Grigore Antipa, Nina Cassian.

Horoscop Nimic în "Kalendar" iar în calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Iacob Persul, Natanail şi Pinufrie.

Dragii mei dragi, iată ce am mai primit de la Bruxelles, trebuie să mai îi citez, altfel, poate se supără și nu mai imi trimit curierul săptămânal, studiile și rapoartele, pe hârtie pelur roz. Aș fi tare trist, nici nu știți ce comic este să știi toate mațele acestei uriașe birocrații, adesea de o prostie cosmică, care este UE. Iată:

”Noul raport al Reuters Institute se ocupă de viitorul vocii și implicațiile acesteia în programele de informații. Cei mai mulți utilizatori de sisteme cu comandă vocală nu au consultat de loc instrucțiunile de utilizare în ultima lună, se spune în raport, deci nu le pot folosi la maximum. Sistemele de voce inteligente sunt dispozitive complexe, interactive. Foarte cunoscute sunt Alexa Amazon, Google Home și Apple Homepod. Din păcate, însă, în Marea Britanie, de exemplu, doar 1% dintre utilizatori declară că informațiile constituie funcția cea mai importantă pe care o solicită sistemului lor inteligent de voce. Raportul Reuters arată creșterea numărului de incinte inteligente și tehnologia asistată de voce, rolul lor în difuzarea informațiilor de actualitate, atracția față de tehnologia de vârf și obstacolele aflate în calea dezvoltării. Deși utilizarea acestei tehnologii este în creștere, cu 1 locuitor din zece în Marea Britanie și SUA care utilizează regulat sistemele de voce, utilizarea lor se limitează astăzi la câteva funcționalități de bază. Aceste sisteme de voce sunt folosite din ce în ce mai mult în locul telefoanelor inteligente și al radiourilor, fiind preferate de persoanele de 35-44 ani, dar și de persoane vârstnice. Sistemul de voce Alexa produs de Amazon domină piața americană și britanică, depășind cu mult Google Home și Apple Homepod. Între obstacolele la utilizarea complexă, se află jena utilizatorului de a vorbi cu o mașină, deși, cei mai avansați o consideră drept membru al familiei, discută cu Alexa și îi cer părerea. Raportul Reuters este, așadar, primul mare studiu asupra modului în care se consumă informația pe aceste aparate. Anchetele au fost făcute în Marea Britanie, Germania și SUA. Au fost intervievați și 18 editori de la New York Times, BBC și Der Spiegel. Una dintre concluzii este că cel puțin 10% din populația americană și britanică folosește regulat un sistem cu comandă vocală, dar foarte puțini le folosesc ca să afle informații la zi sau să asculte podcasturi. De cele mai multe ori, sistemului i se comandă un anume tip de muzică, informații meteo sau ținerea la zi a agendei personale. Numeroși utilizatori se plâng că nu știu să modifice parametrii sistemului și să-i solicite și alte funcții. Pe baza concluziilor raportului, Institutul Reuters va colabora cu potențialii utilizatori de sisteme cu comandă vocală pentru a vedea cum se pot dezvolta abilitățile utilizatorilor pentru a primi și informații în timp real.”

Cititind informațiile de mai sus, de domeniul public, dar și cele confidențiale, pe pelur roz, nu am putut să nu-mi las imaginația să zburde și să pun o întrebare: sunt, oare, îngerii, roboții Domnului? Înclin să cred că da, îngerii sunt programați să facă numai anumite lucruri specifice, nu au discernământ și capacitatea de a face bine, sau rău. Ei execută doar Voința Domnului, altfel spus își îndeplinesc programul făcut de Dumnezeu. Așa că mă duc să revăd ”Dogma” un film-cult din anul 1999 cu Ben Affleck, Matt Damon, Salma Hayek, Kevin Smith, Alan Rickman, Alanis Morissett și mulți alții așa că Gwyneth Paltrow a trebuit să facă figurație!

Trebuie să mai fi avut cineva, înainte, ideea mea, există o vastă bibliografie despre îngeri așa că am de căutat în bibliotecă de la Origene și Fericitul Augustin la Andrei Pleșu și Dan Șanta. Dar să nu uităm că timpul este limitat, mâine este o altă zi!

☼ ♂ ♀

BERBEC Te zbaţi să înţelegi ce se întâmplă în jurul tau şi ai frustrări, ba chiar migrene. Ziua de azi îţi aduce unele răspunsuri şi o promisiune de mai bine. Va fi bine, oricum, ai încredere! Trebuie să dai dovadă de tact şi diplomaţie în relaţiile cu cei apropiaţi. Lăsă lucrurile să se aşeze singure şi nu interveni în nici un fel. Configuraţia astrală arată unele preocupări cu caracter juridic, în sensul că verifici, consulţi sau semnezi contracte, sau înscrisuri oficiale. Din nou, ţi se cere ajutorul. Toată perioada stă sub semnul unei schimbări de program, de direcţie, mai mult o schimbare tactică decât o manevră startegică.

TAUR Azi ai o zi vesela, cu multă lume în jur, te relaxezi şi faci planuri. Cineva te urmăreşte cu multă atenţie, de parcă te vede pentru prima oara. S-ar putea să-ţi placă, fii atent la amănunte! Aspectele pozitive celeste îţi permit să abordezi cu succes decizii importante, schimbări de situaţie sau poziţii sociale superioare, (pentru un mic procent din zodie ultima precizare, desigur că nu toată zodia o să fie avansată). Dimineaţa dedic-o lucrurilor, problemelor urgente. Concentrează-te asupra lucrurilor importante în cursul prânzului. Nu încerca să-ţi impui cu orice preţ punctul de vedere ci determină prin ajustări succesive ca cei cu care discuţi să fie de accord cu tine. Temperează-ţi partenerii şi colegii prea focoşi.

GEMENI Nu-ţi face griji, nu mai fii tensionat! Ziua este favorabilă unor proiecte sau afaceri noi, dar numai după un bilanţ adevărat, cinstit, mai ales în faţa oglinzii. Arăţi bine – o duci bine! Astăzi apare o nouă cunoştiinţă, o nouă relaţie socială, sau de afaceri. În perioada menţionată afacerile sunt mediu aspectate, aşa încît este bine să te limitezi la activităţile de rutină şi la prospectări. Viaţa de famile, sau de cuplu este bine aspectată, cu noutăţi şi bucurii. Stelele spun că ar fi bine să-ţi evaluezi exact coordonatele afacerilor producătoare de resurse şi să iei măsurile care se impun. De asemenea Mercur chiar retrograd şi Jupiter spun că este cazul ca în curând să pleci într-o vacanţă, cel mai probabil mica vacanţă de Crăciun. Fă din timp rezervările şi ia măsurile necesare ca excursia, sau călătoria să fie o reuşită. Spre sfârşitul zilei te poţi interesa de problemele ce trenau de mai mult timp.

RAC Eşti cam dezamăgit de ceea ce ţi se întamplă. De parcă nu ar fi urmarea directă a socotelilor tale greşite. Totuşi astăzi eşti ceva mai vesel şi accepti că ai greşit, ba chiar cauţi soluţii. Dragostea este pozitiv influenţată, la fel şi charisma proprie a nativilor din zodie, profita de favorile stelelor, dar fără să exagerezi. O zi favorabilă pe care o poţi petrece cu cei dragi. Timpul trece repede, aşa că nu ezita să le spui cât de mult ţii la ei! Dacă porneşti de la premiza că fiecare poate fi motivat în felul lui, ziua de astăzi este căluza ta în găsirea unor răspunsuri, soluţii şi explicaţii. Ceea ce ţi se comunică gaseşte noi rezonanţe şi noi interpretări. Este timpul să asculţi oamenii cu atenţie şi în tăcere, îmbiindu-i la vorbă şi destăinuiri.

CTP arunca BOMBA despre Dragnea! De ce s-a dat bolnav tocmai acum?!?

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI