Editura Evenimentul si Capital

Summitul Inițiativei celor Trei Mări. Planul polonez de reîntregire a României. Horoscop

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 11627 Vizualizari

Horoscop Un weekend dedicat toamnei, trecerii timpului, spune Saturn, de la trei grade în Capricorn. Două zile în care la ţară se organizează mari târguri, iar lumea se aprovizioneză pentru murături, zacuscă, gemuri, dulceţuri şi alte delicatese ce ţin bolile departe. Statistic, mâncătorii de murături au mai puţine probleme digestive, iar incidenţa cancerului de colon este foarte mică (sursă OMS).

Horoscop Pe 15 septembrie s-au născut Cornelius Agrippa von Nettesheim, Agatha Christie, James Fenimore Cooper, Elie Carafoli, Fărămiţă Lambru, Virgil Gheorghiu, Ioan Lăcustă, Marian Popa, iar pe 16 septembrie s-au născut Lauren Bacall, Peter Falk, David Copperfield, Oskar Lafontaine, Mickey Rourke, B.B.King, David Davidescu, Gheorghe Cacoveanu, Gheorghe Olănescu, Vintilă I.C. Brătianu, Roxana Sorescu, Anca Parghel.

Horoscop În calendarul creştin-ortodox pe 15 septembrie sunt Sfinţii: Iosif cel Nou de la Partoş, Nichita Românul şi Visarion din Larisa iar pe 16 septembrie sunt Sfinţii, Sfintele, de fapt: Eufimia, Meletina şi Ludmila.

Tradiţional, în ”Kalendar” pe 15 septembrie, poporul îl ţine, sau îl ţinea, pe Nichita cel nebun. Nichita „s-a născut şi a crescut în Dacia lui Traian, pe malul stâng al Dunării, pe vremea goţilor” (Viețile Sfinților). Un compatriot, se pare, şi dacă o să aveţi răbdare o să vedeţi că a fost un bun proto-român, un fel de Păcală arhaic!

Nichita era călugăr şi facea tot felul de minuni, unele scamatorii, adică, spre mirarea și hazul poporului. Văzând el din sihăstria lui că dracul face răutăţi din ce în ce mai mari oamenilor, l-a prins pe necurat şi i-a ţintuit părul cu un cui de o laiţă. De aceea se zice că „Nichita care ţine pe dracul de păr”. Nebunie mai mare nici că se putea că dracul şi-a rupt părul din cap și a fugit şi de durere a început să facă şi mai mari răutăţi oamenilor, până în ziua de azi! (Olteanu, Speranția, Pamfile)

Se ţine cu stricteţe altfel... Nichita cel nebun vă ia minţile, sigur, dacă mai aveți! Minţi care se pare că nu mai trebuie luate, că de mult nu mai sunt la unii posesori, dacă mă uit prin mass media!

Un weekend dedicat toamnei, trecerii timpului, spune Saturn, de la trei grade în Capricorn. Două zile în care la ţară se organizează mari târguri, iar lumea se aprovizioneză pentru murături, zacuscă, gemuri, dulceţuri şi alte delicatese ce ţin bolile departe. Statistic, mâncătorii de murături au mai puţine probleme digestive, iar incidenţa cancerului de colon este foarte mică (sursă OMS).

Președintele Juncker participă la Summitul Inițiativei celor Trei Mări, care începe luni, 17 septembrie la București. Summitul are ca scop realizarea unor progrese concrete pentru creșterea interconectivității, în regiune, în trei domenii principale - energie, transporturi și digital. În acest sens, reprezentanții statelor membre UE participante, situate între Marea Neagră, Baltică și Adriatică, precum și invitații lor vor discuta despre modalități concrete pentru dezvoltarea conectivității în regiune, creșterea nivelului de convergență, coeziune și unitate europeană, și totodată despre consolidarea relațiilor transatlantice.

Președintele Juncker va susține un discurs în cadrul sesiunii plenare a summitului, intitulată "O inițiativă care oferă soluții - proiecte-cheie de interconectare în domeniile energie, transporturi și digital. Inițiativa celor Trei Mări, catalizator pentru coeziunea și convergența UE și pentru consolidarea legăturii transatlantice", marți, 18 septembrie. Comisarul european Corina Crețu îl va însoți pe Președinte și va participa la Forumul pentru afaceri, organizat cu ocazia summitului.

Inițiativa celor Trei Mări (3SI) este o platformă politică flexibilă lansată în 2015, care include cele 12 state membre UE aflate între Marea Adriatică, Baltică și Neagră: Austria, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia și Slovenia.

Acesta este comunicatul Reprezentanței UE la București. Sper ca va fi repus pe masa summitului planul polonez de reîntregire a României. Este că nu știați despre acest plan? Este un plan polonez foarte vechi, cred că are 100 de ani, dar a fost reluat, adaptat, acum 22 de ani. Nu știți multe, dragii mei lupi, padawani și hobbiți, pentru că misiunea presei isterice, anarhiste și antinaționale, este să vă înebunească de cap, să nu mai știți pe ce lume sunteți, nu să vă informeze!

3SI este a doua viteză a Europei Unite. Cu cvadriga Austria-Polonia-Cehia-Ungaria, care trage celelate opt state după ea. Polonia, care deține a doua armată a Europei și Ungaria foarte naționalistă și vocală, bravo ei, au pretenții teritoriale față de Ucraina, de fapt față de URSS, defunct în prezent. În mare secret au loc tratative extrem de importante pentru restabilirea granițelor europene de la 1 ianuarie 1938, de acum 80 de ani. De peste 20 de ani se negociază. Ucraina susține că ea nu are nicio vină, a moștenit o situație delicată, dar este gata să dea înapoi ce nu este al ei, dacă este recompensată pentru cheltuielile făcute timp de peste 70 de ani, investitii în teritoriile în discuție și relocarea populației și a industriei. De exemplu, pentru Bucovina românească, ocupată de URSS, Ucraina cere 1.352 de miliarde de euro. Un preț care ar descuraja și SUA. De fapt Ucraina spune că dă înapoi ce nu este al ei, dar de fapt nici nu se gândește, un moment, că ar putea înstrăina un metru din teritoriul ei. Pune prețuri nesimțite, dar arată că este bine intenționată, ea a făcut o ofertă, dacă Polonia, Ungaria și România sunt zgârcite, și pun banii înaintea conaționalilor lor care trăiesc pe teritoriile respective ucrainiene, este treaba lor. Polonia argumentează cu cele mai mari manevre militare de la WW2 încoace. Și expulzează diplomați ucrainieni. Ungaria spune că nu da niciun forint pe teritoriul care i s-a furat, Carpații Păduroși și că Ucraina să facă bine să-l dea înapoi, altfel... Nu se știe ce ascunde aceasta amenințare, cea mai bună dintre toate, amenințarea neprecizată, să nu știi cum să te pregătești pentru contramăsuri. România nu spune nimic, nici nu a participat la tratative, a dat carte blanche Poloniei, iubiții noștri conducători sunt ocupați cu probleme foarte importante: cum să se mănânce și să se înjure unul pe altul! Planul polonez soluționează și problema Moldovei, cu acordul ei, detaliile sunt secrete de stat, așa că mai bine să ne oprim aici. Aceste negocieri nu există, totul este o minciună, aceasta este poziția oficială a ministerelor de externe ale celor implicați, îmi spun sursele. A mai răsuflat câte ceva, în decursul timpului, în presa de investigație, repede negat de guvernul din țara respectivă.

Acum vă rog să mă iertați, am oaspeți, pe cei de la care am primit aceste informații, se îndreaptă cu mașinile către București ca să participe la Summit și au făcut o pauză ca să se joace cu cățeii mei și să bea o cafea pregătită ca acum două sute de ani, de marele clucer Dimitrie Ștefănescu. Și să mai mă întrebe, de una, de alta. Știu de ce mi-au povestit tocmai mie. Poate să fie adevărul-adevărat, sau o minciună imensă, o intoxicare, o altă strategie în slujba unui scop obscur, pe care nu-l bănuiesc. Cine o să creadă o rubrică de horoscop, dar ei și-au făcut datoria, au pus problema pe piață, au comunicat! Poate, ca publicul să nu fie mirat când se va întâmpla, ceea ce se va întâmpla. Sau ca partea cealaltă, să știe! În strategia diplomatică nimic nu este ceea ce pare a fi! De cele mai multe ori informațiile serioase, extrem de importante, care pot duce la pace, sau război... se pierd printre zodii!

Domniile voastre nu o să vă pierdeți în acest weekend, urmați-mi sfaturile, mici licurici, în această beznă spirituală și intelectuală, un pustnic vede lucrurile mai bine, pentru că are perspectiva obiectiva a neimplicarii, a distanței, geografice și informaționale. Dar, pentru buna regulă, o să dau câteva telefoane, o să intru pe Skype ca să verific ceea ce mi-au spus ungurii, măcar să știu cât este minciună și cât, nu... sau asta doreau ei, să dau acele telefoane, ca să se știe din start poziția lor. Vedeți, diplomația este un șah în trei dimensiuni cu o infinitate de piese. Orice, poate fi altceva, decat s-a afirmat, dar daca analizezi atent, rezultă că ai fost informat complet și corect, dar secvențial și punctual, tu nu ai înțeles strategia partenerului de negocieri. Nu ai decât să zâmbești trist și să strângi mâna celuilalt și să promiți că data viitoare o să îți iei revanșa, o să fii mai atent!

Dar, tare mă tem – ei, o să știți temerile mele, sau nu, mâine, pentru că este, așa spunem cu toții, o nouă zi! Până atunci considerați că tot ce am scris mai sus este ”fake news”, așa este corect și este mai bine pentru psihicul domniilor voastre!

UPDATE 15 septembrie 2018, ora 19:45. Mulți dintre domniile voastre mi-au scris, câteva sute. Subiectul este foarte fierbinte, recunosc. Majoritatea, se minunează, nu știa. Câțiva, care știau și mi-au confirmat, m-au felicitat pentru curajul de a face public o problemă atât de delicată și de a pune o presiune a poporului asupra politicienilor, pe problema reîntregirii României. Dar, mai toți mă întreabă de ce se dorește refacerea granițelor în Europa după cum erau la 1 ianuarie 1938. Ei bine la 1 ianuarie 1938 Europa se bucura de pace, chiar dacă în Germania se auzeau urletele lui Hitler. Granițele erau trasate, după WW1, pe baza dreptului națiunilor. Era o perioadă prosperă, de mare avânt economic, tehnologic și științific. Dar, în martie 1938 Germania nazistă anexează Austria, Das Anschluss, apoi, în noiembrie ocupă Sudeții cehi.

Zbigniew Brzezinsky, un strateg vizionar, poate cel mai important teoretician de politică internațională al momentului, în doctrina lui, completată de Colin Powell, apoi doctrina Obama, se spunea că refacerea granițelor la o vreme, anterioară, a păcii, este un semnal foarte puternic, o descurajare a nostalgicilor războaielor mondiale. Dreptul popoarelor, al națiunilor, trebuie să primeze, nu dreptul celui mai puternic. Un război determină un alt război, care duce la o altă confruntare și tot așa. Granițele rezultate după război, prin cucerire, nu sunt granițe naturale. Trebuie demonstrat că războiul nu servește la nimic, dacă se refac granițele așa cum erau înainte de conflict! Pe această doctrină s-a bazat reîntregirea Germaniei, dar și împărțirea Yugoslaviei. Destrămarea URSS a creat premizele aplicării doctrinei și în Estul Europei, de fapt URSS a aplicat doctrina Brzezinsky, probabil fără să vrea, dar se pare că este o teoremă politică. Dar, este mult mai greu în Est, mereu este mai greu. Noi, românii, suntem direct interesați. Când s-a întors dintr-o delegație în China, Corneliu Mănescu mi-a spus: ”Radule, chinezii au un concept excelent: TOȚI SUB ACELAȘI ACOPERIȘ. Ține minte, este unul dintre interesele permanente ale României ca toți românii să se afle între granițele țării. România nu trebuie să se învecineze cu țări sau regiuni locuite de români! Luați aminte!

☼ ♂ ♀

Seicii AU UMPLUT-O DE BANI pe Simona Halep! Ce SUMA URIASA a incasat pentru FINALA de la Doha

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
23:12 I s-a FABRICAT lui Kovesi VINOVĂȚIA? Ce spune Poliția Română 22:31 Scrisoarea de RECOMANDARE a Laurei Codruţa Kovesi trimisă Parlamentului European 18:27 Stare de ALERTĂ în Rusia. O clădire a Universității Sankt Petersburg s-a PRĂBUȘIT și mai multe persoane sunt PRINSE sub dărâmături. Breaking News 16:22 Turcescu: „Kovesi ar putea candida la prezidențiale" 11:20 BREAKING NEWS. TOADER, lovitură DECISIVĂ pentru KOVESI. Fosta șefă a DNA nu se aștepta la AȘA CEVA! 23:33 Lazăr RĂSPUNDE acuzațiilor. INTERVENȚIE de ULTIMA ORĂ a procurorului general. ACUZAȚIILE „sunt neavenite și urmăresc destabilizarea Ministerului” 23:30 BREAKING NEWS! SEBASTIAN GHIȚĂ: ESTE INIMAGINABIL ce lucru o FACE SĂ MINTĂ 23:25 Kovesi ÎL TRAGE ÎN GROAPĂ pe Augustin Lazăr. Există un mic detaliu care îl poate distruge pe Procurorul General. News alert în Justiţie 23:20 UPDATE. AMENINŢARE CU BOMBĂ la România TV! Geniştii în alertă! Ion Cristoiu se află în clădirea televiziunii. Breaking news în media 23:11 DEZASTRU pentru Kovesi. ACUZAȚIILE oficiale ale SIIJ. Fosta șefă a DNA ar fi luat sute de mii de lei 22:43 Un MARTOR-CHEIE a făcut DECLARAȚII explozive. Noi informații despre Kovesi și ZBORUL în Jakarta 20:50 UPDATE. A fost RESPINSĂ CEREREA LAUREI KOVESI! ADINA FLOREA, în continuare procurorul de caz 17:30 OPERAŢIUNEA STRICT SECRET, Kovesi şi dosarul în care e suspectă. Fostul şef al Poliţiei Române lansează MAREA BOMBĂ: „Totul s-a organizat la nivel de minister” Breaking news 13:43 Avocatul Piperea, despre CITAREA Kovesi: „E un concurs de infracțiuni care ar putea determina o pedeapsă chiar de 10 ani. Este un cumul de acuzații grave." 12:27 News ALERT! PONTA, la ieșirea din sediul PARCHETULUI GENERAL. PROCURORII nu i-au ARĂTAT ce CONȚINE DOSARUL 12:24 Dan Andronic, despre AUDIEREA lui KOVESI: „Nu are cum să evite cerea PARCHETULUI”. News alert 22:57 BĂTĂLIA TITANILOR: Kovesi și Ponta FAȚĂ ÎN FAȚĂ! Via lui Ghiță o va TORPILA pe Kovesi 21:17 Ghiță și MOMENTUL ADEVĂRULUI despre Kovesi: „Ea a încercat să îmi închidă gura pentru că știam ce a făcut în tinerețe” 20:35 Ponta aruncă bomba: TRECUTUL Laurei Kovesi ESTE ALTUL DECÂT CEL ŞTIUT. Ce s-a întâmplat, de fapt, la vizita din vie? Breaking news 18:21 Ion Cristoiu devoalează anomalia din comportamentul Laurei Codruţa Kovesi: „Pentru prima dată, ea pune mâna pe telefon”