Evenimentul Zilei > Horoscop > Secretul vieții fără de moarte și al tinereții fără de bătrânețe. Horoscop
Secretul vieții fără de moarte și al tinereții fără de bătrânețe. Horoscop

Secretul vieții fără de moarte și al tinereții fără de bătrânețe. Horoscop

Horoscop Este ziua în care îl pomenim pe Sf. Mc. Eumenie care a părăsit poziţie înaltă şi bogăţii nemăsurate ca să-L afle şi să-L dobândească pe Hristos. „A trecut prin strâmtoarea sărăciei şi a intrat prin poarta cea îngustă care duce la cereasca bogăţie”. (Vieţile Sfinţilor) De aceea l-au făcut sfânt, ceea ce nu o să se întâmple niciodată cu vreun vlădică din ziua de astăzi, pentru că niciunul nu ţine canonul sărăciei!

Horoscop Pe 18 septembrie s-au născut împăratul Traian, Greta Garbo, Cesare Borgia, Leon Foucault, Kwame Nkrumah, Maria Şindilaru, Dumitru Pasima, Andrei Oişteanu.

Horoscop În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Eumenie din Gortina, Ariadna şi Castor. Nimic în „Kalendar”.

Horoscop Este ziua în care îl pomenim pe Sf. Mc. Eumenie care a părăsit poziţie înaltă şi bogăţii nemăsurate ca să-L afle şi să-L dobândească pe Hristos. „A trecut prin strâmtoarea sărăciei şi a intrat prin poarta cea îngustă care duce la cereasca bogăţie”. (Vieţile Sfinţilor)

 

De aceea l-au făcut sfânt, ceea ce nu o să se întâmple niciodată cu vreun vlădică din ziua de astăzi, care nu ţine canonul sărăciei!

 

Am primit multă corespondenţă, lumea mă întreabă cum știam mai înainte de criza ucrainiană, că de trei zile scriam despre Ucraina! Am ”baraka”!

 

Dar, ieri a poposit în fața mea o știre, pe care o consider interesantă semnată de Rosalinda Torres și publicată în ”Winchester Star”. Iat-o:

 

Lumea medicală a fost şocată, acum câţiva ani, de rezultatele cercetărilor publicate de către şeful catedrei de medicină de la Universitatea americană Baylor. A apărut în Nature. Într-un limbaj foarte pretenţios (de aceea nici nu a fost mediatizat) Doctorul Lawrance E. Lamb demonstrează că funcţional omul poate trăi între 1.500 şi 2.000 de ani, iar psihic, un număr nelimitat de ani.

 

Aceasta, bineînţeles, excluzând accidentele. Zvonurile, teoria conspirației, spune că studiul profesorului Lamb, eliberat de limbajul de lemn ştiinţific, ar fi stat la baza conceptului creativ al „Nemuritorului”, eroul carismatic, justiţiar şi metafizic al mai multor cărţi, filme şi seriale de televiziune.

 

După cum se ştie, preocupări pentru viaţă fără de moarte şi tinereţe fără de bătrâneţe au existat, începând din antichitate. Nu au lipsit nici şarlatanii, de fapt au fost şi sunt încă din belşug. De exemplu cei care se dădeau drept conţi de StGermain şi celebrul Cagliostro şi care susţineau că deţin secretul nemuririi. Mulţi nobili şi capete încoronate au plătit adevărate averi, asta în plin secol al XVIII-lea, în Europa, pentru "ceaiuri de viaţă lungă". 

 

Cu o singură excepţie, notarul alchimist Nicolas Flamel şi a sa soţie Pernelle! Oameni de onoare şi de bune moravuri au întâlnit, în diverse ţări, în ultimii şapte sute de ani pe nemuritoarea pereche. Mărturiile lor sunt mai presus de orice bănuială. Nicolas şi Pernelle trăiesc o poveste de dragoste superbă, care iată, a supravieţuit erelor. Trăiesc modest şi frumos, dragostea şi călătoriile sunt totul pentru ei! Dar de unde au bani? Simplu, alchimistul Nicolas Flamel ştie să transmute metalele și apoi este notar!

 

Să fie oare dragostea elixirul tinereţii fără bătrâneţe şi a vieţii fără de moarte?

 

„Elixirul tinereţii” a fost una dintre cele mai profitabile afaceri la bâlciuri şi târguri. Pasta care scoate coşurile de pe faţă şi elixirul tinereţii au fost cele mai vândute mărfuri ale negustorilor ambulanţi. Negustori, speculanţi dar şi ultimii romantici printre oamenii de afaceri.  Mulţi au spus că cei care vindeau elixirul tinereţii erau nişte escroci care profitau de prostia mulţimilor. Oare, aşa să fie?  Mai curând credem că este vorba de o convenţie stabilită. Iluzia era importantă, spectacolul care se producea, evenimentul care avea loc şi care în sfârşit, se producea şi în satul sau orăşelul lor. Nimeni nu credea cu adevărat în valorile terapeutice ale elixirului tinereţii, dar îl cumpărau ca preţ al biletului de participare la spectacol şi mai ales ca o chirie simbolică pentru speranţă, o investiţie pentru o posibilă viitoare minune.  

 

Minunea era să se întâmple! În anul 1953 prestigiosul Institut Pasteur din Paris a anunţat că este pe cale de a produce, în sfârşit, elixirul tinereţii. Procedeul, care a fost inspirat de savantul rus Alexandr Bogomoleţ, consta în preluarea de măduvă osoasă de la un subiect tânăr şi sănătos şi injectat apoi în sistemul circulatoriu al unui…cal. Apoi, printr-un procedeu rămas secret, pornind de la plasma calului în cauză se obţinea „serul ortobiotic”.  "Omul este de vârsta ţesutului său conjunctiv" spunea Bogomoleţ, iar serul ortobiotic reda, teoretic, tinereţea tocmai ţesutului conjunctiv. La început rezultatele au fost foarte spectaculoase, dar, vai, s-a constatat că reîntoarcerea tinereţii nu dura decât câteva luni, poate, un an. Celulele din organism se refac mereu, și ceasul biologic le spune vârsta, cu toate că, inițial, erau păcălite de serul orobiotic.

 

"Oare cum se poate îmbutelia tinereţea într-un flacon, pentru uzul general, când corpurile noastre, ca indivizi, diferă încă mai mult decât amprentele degetelorAceasta nu înseamnă, însă, că nu putem trăi două, trei sute de ani, poate chiar o mie. Tinereţea poate fi prelungită prin prevenirea disfuncţiilor organice care generează degenerarea senilă" – arăta doctorul Maurice Ernest, într-un număr recent din "Scientific American".

 

Din nefericire, sau din fericire, pentru specia umană, medicii sunt nişte profesionişti extrem de specializaţi. Unul întinereşte ţesutul conjunctiv, altul face scamatorii cu hormoni, în timp ce al treilea inventează Viagra. Ultima bombă este ingineria genetică; un savant de la nu ştiu care universitate, dar neapărat americană, pretinde că dacă aranjează el cu laserul a şasea pereche de cromozomi, gata cu bătrâneţea! Niciunul, însă, nu a considerat holistic, adică fenomenul în întregul său, luînd notă atît de aspectele medicale anatomice şi funcţionale, cât şi (mai ales) de regimul alimentar, de condiţiile de viaţă, de mediul socio-politic, de aşezarea geografică şi chiar de eresurile paranormale care circulă. 

 

De exemplu, şi vom reveni, poate, altă dată, asupra acestei probleme, se spune că există zone pe suprafaţa Terrei dintre care unele sunt benefice, iar altele malefice (există o mulţime de explicaţii aproape ştiinţifice despre radiaţiile telurice, anomalii gravitaţionale şi amprente energetice).

 

Poate nu chiar de nemurire este vorba… de fapt ar fi extrem de plictisitor şi de la un moment dat neinteresant, să trăieşti o veşnicie.  Dar o viaţă de vreo două sute de ani, fără durerile şi limitările bătrâneţii, cu o viaţă sexuală normală şi mintea limpede, cu muşchii tari şi pielea netedă… ar fi interesant, nu ?!  Ei bine, oameni buni, se poate !

 

Se povesteşte, seara, la foc, prin văile armene din Munţii Caucaz un mit creştin apocrif, adică care nu a mai apucat să intre în Sfintele Scripturi.  Spune legenda, pe care am auzit-o acum treizeci de ani la Mânăstirea Karakelissa, aproape de Bazarghan, că fiecare din cei doisprăzece ucenici ai Mântuitorului era născut în altă Zodie. La fel și cei 70 care Îl urmau, câte șase erau în fiecare zodie, numai în Leu și Pești erau câte cinci.  Iar că la Cina cea de Taină Iisus a dezvăluit fiecăruia dintre Apostoli și prin ei, diaconilor, celor 70, o taină dumnezeiască, potrivit cu  zodia fiecăruia şi cu misiunea pe care Le-a dat-o. 

 

Unul dintre cei care-L urmau pe Învăţător dintre cei 70 se numea Ştefan. După ce Iisus se Înalţă, și apoi când Sf.Duh a pus bazele Bisericii, Ştefan a pleacat spre Caucaz ca să ducă vestea cea bună.  După unsprezece ani de drumeţie, timp în care nu a contenit să răspândească Învăţătura lui Iisus, ajunge într-o vale din Caucaz.  A fost imediat impresionat de blîndeţea văii, de rîuleţul sprinten, de iarba verde şi de florile frumoase. Apoi într-o lumină mare I s-a înfăţişat chiar Hristosul. "Doamne, Tu, aici?" a întrebat Ştefan, uimit. "Aici şi pretutindeni! Ştefane, Ştefane, ai albit şi nu mai eşti tânăr. Nu ai nici acoperiş deasupra capului, cum nici Eu nu am !" a spus Iisus şi zâmbind cu dragoste şi înţelepciune S-a făcut din nou Lumină. 

 

Ştefan a rămas în acea vale, s-a gândit, s-a socotit, iar în anul 44 ridică primul altar creştin de pe Pământ.  Altarul care a fost şi martorul ridicării la Ceruri, ca martir, a Sfîntului Ştefan, mai apoi s-a transformat în mândră mânăstire.  Călugării de la Mânăstirea Karakelissa sunt nişte armeni falnici coborâţi parcă din picturile cu isprăvile vitejilor regelui Tigran.  Nici un călugăr de la Biserica Neagră, (aşa s-ar traduce), nu trece la cele drepte, la mai puţin de optzeci de ani. Destul de mulți trec de o sută de ani.  Pentru că, dintre toate secretele, lui Ştefan i-a revenit taina vieţii lungi.  Cu mare trudă şi rugăminţi și numai pentru că călugării au recunoscut că am ”baraka”, am aflat de la stareţul Onig secretul vieţii fără de moarte şi al tinereţei fără de bătrâneţe.  Este simplu. Dar, am fost pus să fac jurăminte înfricoşate!

 

Ar mai fi multe de spus, dar deocamdată experimentez pe propria persoană.  Dacă merge, o să public şi restul peste, să zicem… două sute de ani! Până atunci să fim siguri că mâine este, în definitiv, așa spunem cu toții, o altă zi!

 

☼    ♂    ♀

 

horoscop

 

BERBEC Ca în toate diminețile, dacă te duci la serviciu, atunci obosești. Normal. Da, dar astăzi poți să ai și o veste bună și o seară relaxantă și plăcută, poate la un film bun, la modă. În relaţiile amoroase, in familie sau in cuplu, nu te lăsa condus numai de propria incapatanare, incearcă sa negociezi si să afli si parerea celui drag. Sănătatea este în general bună, dar ferește capul care în mod tradiţional este de natura zodiei Berbecului.

 

horoscop

 

TAUR Probleme sentimentale? Cine nu are! Stelele spun că este bine să asculţi sfatul unei persoane cu experiență. Chiar dacă crezi că le ştii pe toate. Aşa, poate, poți să eviţi decepţiile. Influenţe astrale puternice te favorizează in ceea ce priveste sanatatea si intretinerea sănătăţii. Se prefigurează o schimbare a situaţiei, atât financiare cât şi sentimentale. Zâmbește şi uită-te în ochii oamenilor şi nu uita ca momentul de faţa este cel mai important.

 

horoscop

 

GEMENI Astăzi ai un mare dar al comunicării, al povestirii. Cu toate că ești gata la exagerari ca in istoriile lui Munchausen, nu renunţa la punctul de vedere, ci susţine-l cu pasiune şi umor. Nu da curs barfelor si intrigilor, nu răspunde la provocări. Valoarea proprie se masoara prin numarul si calitatea inamicilor. Ramâi netulburat şi vesel spre necazul invidioşilor! Lăsă lucrurile să se aşeze singure şi nu interveni în niciun fel.

 

horoscop

 

RAC Ai nevoie de mişcare, atât sport, mişcare fizică, cât şi schimburi de idei, mişcare spirituală. Poți întâlni o persoană pasionată, care te molipseşte de bucuria de a face lucruri bune. Un semn de foc îți poartă noroc şi te ajută să ieşi dintr-o încurcătură. Se pare că ai noroc. Atenție insa, norocul este de sticla – cand incepe sa straluceasca, se sparge! Pe de altă parte trebuie să-ți supraveghezi mai strict regimul alimentar şi mai ales calitatea apei.

 

horoscop

 

LEU Ești în armonie cu cei din jurul tău, dar şi cu sufletul. Nu uitați că nu aveţi suflete, sunteţi suflete care aveţi corpuri! O zi bună, pentru că micile necazuri cotidiene nu îți mai tulbură calmul. Leii şi leoiacele trebuie să-şi îndrepte atenţia către asociaţi, parteneri sau colegii de la serviciu pentru ca să evite unele momente neplăcute. În mod particular sunt favorizaţi nativii din zodia Leului care desfăşoară activităţi medicale, administrative, educative sau religioase.

 

horoscop

 

FECIOARĂ  Te consumai pentru alţii. Îți risipești energia şi banii pentru…ce? Ajută pe cine merită! Ajută pe oamenii corecţi, cinstiţi şi harnici, pe cei care îți mulţumesc privindu-te drept în ochi! Aspectele planetelor favorizează abilitatea nativilor din zodia Fecioarei să rezolve problemele legate de relaţiile cu terţi, să negocieze în amănunt sau să rezolve probleme cu autorităţile. Trebuie să-ți îndrepţi atenţia înspre activităţile simple, înspre rezolvarea simplă a problemelor.

 

horoscop 

 

BALANŢĂ   Astăzi parcă nimic nu te poate tulbura şi nimic nu pare important. Cu capul în nori şi cu gândul aiurea, poţi să cazi pradă escrocilor şi impostorilor care colcăie în orice oraş mare. Perioada favorizează nativii care activează în transporturi, comerţ.  Banii sunt aspectaţi favorabil. Ferește-te de posibile greşeli, sau erori la şcoala, serviciu, sau în bucătărie, în a doua parte a zilei. Veşti bune de departe, care te fac să reformulezi unele proiecte pe termen lung.

 

horoscop

 

SCORPION O dimineață densă cum nu ai mai avut demult. Relaxare! La cumpărături sau la film! Sunt două locuri unde prin definiţie poţi să te simţi bine şi să-ți reîncarci bateriile fără energie. O zi bună. Ziua este în primul rând favorabilă nativilor din Scorpion cu activităţi legate de ştiinţă, tehnică, sau tehnologie. Gândește-te cum să faci lucrurile cum trebuie, cu tragere de inimă, cu suflet, nu-i lăsaţi pe alţii să-şi bată joc şi să le facă strâmbe. Nu-ți face griji, viitorul îți este favorabil!

 

SĂGETĂTOR  Ai nevoie de o schimbare în viaţa ta sentimentală. Această schimbare necesară se poate face cu paşi mici, dialogând în cuplu şi cu tenacitate poţi obţine mereu câte un mic succes. Trebuie să acorzi mai multă atenţie şi timp vieţii de familie sau relaţiilor cu prietenii. Cu toate ca vremea si vremurile te influențează negativ și treci printr-o perioada dificilă, trebuie să faci in asa fel incat să nu fie vizibil pentru anturaj, pentru familie şi prieteni.

 

horoscop

 

CAPRICORN Trebuie să-ți concentrezi toate forţele pentru a rezolva problemele urgente care te asalteză astăzi. Luna în aspect favorabil te ajută să ai intuiţia necesară pentru a o scoate la capăt. Toamna aceasta melancolică şi cam nehotărâtă te face sa te iriţi repede. De fapt mai toata lumea este cu capsa pusa, sau cu fitilul aprins. Nu spera şi nu ai teamă, ziua trece repede pentru că pe seară ai o întâlnire. Importantă! Poate fi şi o reuniune de familie mereu amânată.

 

horoscop

 

VĂRSĂTOR  Ești prea încordat şi prea nervos. Eliberează energia negativă prin sport, sau prin practicarea unei discipline spirituale. Rugăciunea este cea mai recomandată şi răspândită la noi. Afacerile personale şi cele amoroase sunt bine aspectate. Familia este bine, sănătoasă, prietenii au şi ei problemele lor. Promovează cu îndrăzneală interesele proprii. Nu da curs propunerilor rudelor sau partenerilor care te îmbie la discuţii fără sfârşit şi finalitate. Drumurile nu sunt favorabile.

 

horoscop 

 

PEŞTI  Realismul care te caracterizează te poate ajuta astăzi foarte mult. Ai de dus la capăt unele probleme complicate, atât la serviciu cât şi acasă. Rezolvare poate fi numai corectă şi obiectivă! Serenitatea si calmul din aceasta zi îți sunt tulburate de Luna în creştere care îți  strecoara, cu perfidie, sentimente dulci-amare şi speranţe nostalgice în inima. Nu regreta iubirile pierdute şi prilejurile irosite, ci fii fericit că le-ai avut. Poate, o să le ai, din nou! Viaţa este un caleidoscop colorat.

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: