Evenimentul Zilei > Horoscop > Revanșa celor săraci și oropsiți de soartă. Horoscop
Revanșa celor săraci și oropsiți de soartă. Horoscop

Revanșa celor săraci și oropsiți de soartă. Horoscop

Horoscop Vineri, 13. Se repetă în luna iulie, anul acesta avem doar două vineri, 13! Haide să lăsăm superstițiile și să demonstrăm, fiind atenți și cu capul la noi, că vineri, 13, este o zi bună!

13 aprilie

 

Horoscop Pe 13 aprilie s-au născut: Lord Frederick North, Sir Robert Watson-Watt, Thomas Jeffreson, Samuel Becket, Sir Arthur Travers Harris, Edward Fox, Lucky Seven, John Braine, Gari Gasparov, Maurice Ronet, Ron Perlman, Erick Avari, Allison Williams, Emil Pop, Marius Sabin Peculea, C.D. Zeletin,  Sergiu Nicolaescu.

 

Horoscop În calendarul fix creştin ortodox sunt Sfinţii: Artemon, Cvintilian, Dada şi Elefterie Persul.

 

Vineri, 13. Se repetă în luna iulie, anul acesta avem doar două vineri, 13! Haide să lăsăm superstiția și să demonstrăm, fiind atenți și cu capul la noi, că vineri, 13, este o zi bună!

 

Horoscop Astăzi îl pomenim pe Sergiu. Sergiu Florin Nicolaescu. Mobilul m-a anunţat că trebuie să-i trimit o felicitare de ziua lui, aşa cum mi-a spus şi de Florii să-i trimit respectele mele de onomastică. De data asta, mobilul a fost insistent. De trei ori mi-a amintit că trebuie să-l felicit pe Sergiu. Ne leaga câteva taine şi câteva pasiuni. Ne-am văzut mai des, după lovitura de stat. Apoi eu am plecat în State, apoi în Iran.

 

Nu m-am grăbit să-l felicit la mobilul lui 074457… haideţi, doar nu o să vă dau mobilul, poate îl foloseşte altcineva, deci nu m-am grăbit pentru că mă gândesc că în curând o să-l felicit personal. Oare în alt Univers, paralela spaţiu-timp, sunt telefoane mobile? Pentru că sunt sigur că oameni ca Sergiu Nicolaescu au dreptul şi favoarea unei a două şanse, să-şi continuă viaţa, într-un fel sau altul, într-un fel greu de înţeles, greu de demonstrat, dar real, ca şi Universul! Sau, Pluriversul? Bună întrebare!

 

Horoscop  Dar, dragi lupi, padawani şi hobbiţi o să vă povestesc foarte pe scurt de vizita profetică pe care am avut-o în ziua de Înviere, de Sf.Paști. Mai mulți dintre domniile voastre mi-ați amintit că am promis.

 

După ce ascultasem slujba pe Radio Trinitas și m-am jucat un pic cu cățelușele care abia aștepată, fiind soare și foarte cald m-am întins pe un șezlong făcându-mi canonul atonit, rugăciunea în gând perpetuă și fără încetare. Când, cățelușele sar în sus și se duc la gard să latre tare și întărâtate. La gard, un țigan, care ridica un coș în sus și striga:”Hristos a Înviat! Dom Radu, suntem oameni buni!”  Tradiția familiei mele este ca de Sf.Paști, sau de Crăciun, să primească orice musafir, chiar dacă vine cel mai mare dușman, ba chiar pe acela să-l omenești în mod deosebit. Așa că am deschis poarta și în lătrăturile cățelușelor a intrat în curtea mea o Dacie 1310 albă, o piesă ”vintage” dar care mergea binișor. Din mașină a coborît un țigan, negru tuciuriu și cu buzele vinete, dar cu o privire deschisă de om bun și cinstit. De lângă el s-a dat jos țiganca lui, frumușică foc, cu fuste lungi și basma pe cap. Tot timpul cu ochii în jos și nu a scos o vorbă. Din spatele mașinii, minune, s-a dat jos copilul lor, alb ca laptele, cu părul blond creț și cu ochii albaștrii ca cerul. Un băiat pe care îl cheamă Darius. În clasa a IV-a. I-am invitat pe oaspeții mei pe terasă, am pus darul lor in farfurii, am mai adăugat și eu puținul meu și i-am invitat să mâncăm Sfântul Prânz de Sf.Paști. Am ciocnit ouă roșii și am ascultat povestea lor.

 

Georgian, așa îl cheamă pe țigan, este rudar, mare tâmplar, dulgher ba și constructor de case din lemn. Este PFA, dar plătindu-și dările și rupând chitanțe de fiecare dată, nu aduce mult acasă. ”Totul ne ia statul, statul este cel mai mare dușman al omului cinstit!” se văicărea țiganul. Și are dreptate. Legile românești sunt interese de mafioți trecute prin Parlament. Nu exprimă un stat civilizat care are grijă de cetățeni, ci pofte de perceptor fanariot. Țiganca lui avusese un accident grozav cu prima sarcină și rămăsese stearpă, așa că au luat de la Darul lui Dumnezeu, de la părintele Tănase, un copil, pe Darius. Pentru el am venit, pentru Darius mărturisește Georgian, vă rog să nu ne refuzați, puneți-l la încercare!

 

Horoscop   Pe scurt, Darius este un copil supradotat, ce spun eu, supra-supradotat. Cred că ar trece ușor testul Mensa, Stanford-Binet, cu 170-180 puncte. Două ore l-am întors pe toate părțile, cred că băiatul acesta de zece ani știe mai multe și mai corect decât Parlamentul și Guvernul, împreună. Nu știe să fure și să mintă. Vorbește o limbă românească pură, corect și gramatical, Pruteanu ar fi fost mulțumit, Dumnezeu să-l odihnească. Nu știe țigănește, Argentina nu a vrut să-l învețe.

 

Ce doreau Georgian și Argentina? Să am grijă, să-l urmăresc pe Darius și să-i trasez repere și scopuri. Să-i dau cărți și să-i spun ce și cum să citească. De ce eu? I-am întrebat. La școală, acum, nu se învață nimic, noi nu suntem cu carte, abia am absolvit, cu greu, școala, pe altcineva mai învățat nu știm prin jur și se vorbește până în Țara Luanei și de starețul Cristian și de multele minuni și lucruri de mirare din pustnicie. Sunteți sărac ca și noi, a fost argumentul hotărâtor. Atunci a ridicat ochii și Argentina și a spus un lucru foarte deosebit: Ajutați-ne să ne răzbunăm și noi, săracii, pe viața asta mizerabilă, să arătam că nu totul este dat bogaților!  Darius poate demonstra, bine îndrumat și ținut din scurt, că toate bogățiile din lume nu pot da o minte ascuțită, trebuie să o ai de la Dumnezeu! Un prunc părăsit, un oropsit de soartă, un sărac cu o singură pereche de pantalonași, dar ce minte excepțională!

 

Horoscop  Revanșa celor săraci și oropsiți de soartă! Da, așa o să fac! Dacă reușesc să trec de pragul de săptămâna viitoare, am probleme grave medicale și niște amănunte administrative, carnetul de conducere, reparații la mașină etc etc, care îmi consumă timpul și viața, o să mă ocup de Darius. Așa ar fi făcut și Nae Ionescu, sau Mircea Eliade, sunt sigur. Este și revanșa mea față de viață, întotdeauna nu am lăsat unfinished business. Trebuia să apară cineva căruia să-i transmit câte ceva din ceea ce știu! Dar mă înteb de ce au venit la mine niște țigani și nu niște români. Răspunsul l-am dat tot eu: țiganii sunt mai pragmatici și poate românii nu au un geniu în ogradă! Dar, fără nicio îndoială, Darius are haplogrupul I2a, proto-european, ca foarte mulți dintre români, nu provine, ca părinții lui adoptivi, din Nordul Indiei. Dragostea celor doi țigani față de copilul adoptat este mare și pilduitoare, cred că vor face sacrificii ca Darius să ocupe un loc în vârful societății, acolo unde îl recomadă mintea lui strălucitoare.

 

Horoscop  Mulți dintre domniile voastre îmi urați sănătate, chiar am nevoie, vă mulțumesc din suflet! Dar, înainte de a termina trebuie să mai clarific o taină. Unii dintre domniile voastre spun că gustă mai ales articolul din introducerea horoscopului. Dar, sunt un tot unitar! Articolul face parte din horosop, din descrierea orei, adică, din timpul pe care îl parcurgem.

 

Horoscop   Mai mulți astrologi din toată lumea fac la fel ca mine, adaugă un articol, o pildă, o poveste, la horoscopul pe zodii. Din motive stabilite de Vatican. Catehismul condamnă păcatul capital al lui Simon Magul:   ”2121  Simonia  se defineşte ca fiind cumpărarea sau vinderea unor realităţi spirituale. Lui Simon Magul, care voia să cumpere puterea spirituală pe care o vedea lucrând în Apostoli, Petru îi răspunde: „Banii tăi să fie cu tine spre pierzare, căci ai socotit că darul lui Dumnezeu se agoniseşte cu bani” (Fapte 8, 20) El se conforma astfel cuvintelor lui Isus: „În dar aţi primit, în dar să daţi” (Mt 10, 8) . Nu e cu putinţă să-ţi însuşeşti bunuri spirituale şi să te comporţi faţă de ele ca un posesor sau un stăpân, deoarece ele îşi au izvorul în Dumnezeu. Ele nu pot fi primite decât în dar de la El.”

 

Așa că puținul cu care sunt plătiți astrologii creștini se face pentru articol, nu pentru partea de astrologie, pentru horoscopul pe zodii, care este un serviciu de consultață spirituală, de facere de bine, spune Specola Vaticana. Așa nu se cade în păcatul lui Simon Magul și se respectă și bula papală care interzicea preoților, în secolul VII, să mai facă horoscoape contra cost. Mai mult, astrologia creștină respectă și ordinul 2116: ”Consultarea horoscoapelor, astrologia, chiromanţia, interpretarea prezicerilor şi a sorţilor, fenomenele de clarviziune legate de viitor, recurgerea la mediumuri ascund o voinţă de dominare asupra timpului, asupra istoriei şi, în sfârşit, asupra oamenilor şi, în acelaşi timp, o dorinţă de a-şi câştiga favoarea puterilor ascunse…” prin modul în care a edificat cardinalul Pierre d’Ailly astrologia științifică creștină. Am mai menționat aceste lucruri și dacă o să vrea bunul Dumnezeu o să mai subliniez unele lucruri, pentru că astrologia este importantă, doar este pasiunea mea de o viață.

 

Până atunci o să mă duc să văd un film al lui Sergiu Nicolaescu, pe Blu-Ray, asta o să-mi ocupe timpul până mâine, doar este, în definitiv, o altă zi!

 

 

٭        ٭        ٭

 

 

horoscop

 

BERBEC   Propria zodie pare să-ţi fie favorabilă. Totuşi, concentrază-ţi atenţia asupra sănătăţii – protejează-ţi în special capul şi combate imediat durerile de cap. Nu lăsa răul, boala să se instaleze, reacţioneză imediat.  Trebuie să dai dovadă de tact şi diplomaţie în relaţiile cu cei apropiaţi.  Lasă lucrurile să se aşeze singure şi nu interveni în nici un fel. Ai nevoie de ceva mai multă stabilitate. Foloseşte ziua ca să pui ordine în afacerile tale administrative. Dacă ai propria afacere trebuie să fi foarte atent la noile reglementări, la controale adică şi la noii furnizori sau noii clienţi. Sau, mai bine lasă totul şi distrează-te!

 

horoscop

 

TAUR  Ziua de 13 aprilie, vineri, este o perioadă peste care ar trebui să sari. Oricum, totul sau aproape totul iese pe dos, întârzie sau se amână. Frustrarea asta te impiedică să fii fericit şi să te bucuri de micile momente care formează starea de reculegere şi de trăire spirituală în această perioadă de după sărbătorile pascale. Trebuie sa începi să înţelegi că dragostea, confortul şi fericirea sunt elementele fundamentale ale existenţei tale. Restul – contează mai puţin! Pentru un procent dintre Tauri: eficace şi dinamic, astăzi ai carisma personală la maxim. Profită! Pune pe curs critic acţiunile care te interesează. Sau la bal, sau la spital! Taurii şi Taurinele, conservatori şi tradiţionali cum sunt ei, probabil că vor alege să rămână acasă să butoneze la tablete și smarturi.

 

horoscop

 

GEMENI   O zi în care trebuie să dai dovadă de conservatorism. Nu lăsa nici o schimbare să te tenteze – nu vinde, nu cumpăra, nu investiţi, nu împrumuta… Nu apăsa pe acceleratorul vieţii când nu trebuie. Îţi trebuie o trăire, ceva care să te motiveze, să-ţi crescă pulsul şi interesul. Trebuie să te ocupi mai mult de anturajul apropiat, de familie, ca situaţiile actuale să nu degenereze în probleme mai greu de rezolvat. Oricum tu nu poţi să stai într-un loc mult timp. O excursie undeva, cumva… este ceea ce îţi trebuie (sau ceva similar…) pregătește-te pentru weekend. Gemenii sunt obligaţi de natura lor neastîmpărată să plece undeva, numai să schimbe monotonia cotidiană! Dar probabil că o să rămâi acasă, este mai comod, iar tu eşti un tip comod. Ştiai?

 

horoscop

 

RAC  Pe 13 aprilie, vineri, ai de suferit din cauza duşmanilor neştiuţi. Adică din partea celor care te invidiază din toată inima, de obicei, fără niciun motiv. In această perioadă este bine să te abţii de la o atitudine considerată pe orice meridian agresivă. Pentru un mic procent: pericol de incident sau chiar accident mai pe seară, sau pătimeşti din cauza unei indiscreţii. Oarecare prudenţă nu strică astăzi. Nu cochetezi cu dezastrul, dar cineva, ceva, cumva ar vrea să ai informaţii greşite. Totuşi, o bună parte din zodie are o perioadă bună pentru promovarea intereselor personale. Pentru unii Raci este un bun prilej să facă mici reparaţii acasă, sau măcar să redecoreze camera.

 

horoscop

 

LEU   Astăzi evită orice decizie luată  în stare emotivă sau enervare.  Nu începe acţiuni pe care nu le poţi finaliza singur. Mare atenţie la legăturile amoroase – să nu iei ţeapa – degeaba! Leii şi Leoaicele mai trebuie să zacă un timp în această zi de vineri, 13 – nu este o perioadă benefică pentru schimbări, mai ales din cele la care te gândeşti. O zi relativ favorabilă, marcată de monotonie. Toată foşgăiala asta cotidiană te irită cumplit şi te gândeşti că te distrage de la adevăratele tale scopuri şi idealuri. Astăzi eşti foarte selectiv şi monosilabic în exprimare. Cel mai adesea se poate scoate de la tine doar un mormăit. Uneori, rar, aprobator. Jungla pare liniştită aşa că şi tu poţi să dormitezi!

 

horoscop

 

FECIOARĂ  Astăzi, ziua este favorabilă pentru călătorii scurte. Activităţile sociale şi artistice sunt benefice pentru frumoasele şi misterioasele native din Virgo (Fecioara) cum se mai numeşte zodia celor harnici, curaţi şi cu geniul detaliului.  Soarele formează aspecte favorabile în special pentru feciorele şi flăcăii care se ocupă cu comerţul agricol şi alimentar. Stai acasă şi așa mai poţi face un ban în plus, adică nu-i scoţi din buzunar! Fă-i soţiei, sau iubitei, cadou un buchet de flori, aşa, fără nici un motiv, decât ca să-i spui că este aleasa ta şi o iubeşti. Influenţe foarte favorabile în familie.

 

horoscop

 

BALANŢĂ O configuraţie astrală deosebită face ca perioda în discuţie să fie benefică.  Magnetismul personal al nativilor este în creştere – puteţi rezolva uşor problemele sentimentale.  Nu exagera cu mesele abundente, supraveghează-ţi sănătatea. Poţi, însă, configuraţiile sun favorabile, pleca într-o mică o călătorie de weekend. Bazează-te numai pe informaţiile turistice verificate – nu pe reclame. Dar şi oraşul în care locuieşti este fabulos în perioada sărbătorile primăverii. Strict interzis să te ocupi după prânz de probleme de serviciu! Relaxează-te, distrează-te, leneveşte! Şi pregăteşte-te ritual, sufleteşte, pentru o nouă etapă!

 

horoscop

 

SCORPION  Este o perioadă splendidă pentru realizarea speranţelor şi a dorinţelor. Trebuie, numai, să dai consistenţă eforturilor şi să eviţi inactivitatea.  Ai câteva prilejuri  bune de afirmare – ceva bun se întâmplă în viaţa ta. Pe 13 aprilie, vineri, nu sunt recomandate călătoriile lungi. Ziua de azi trebuie sa-ti aminteasca de vorba populara „strângeţi hora nu fiţi hoţi, că de nu, vă tai pe toţi”. Adică trebuie să faci apel la solidaritatea socială a prietenilor. Sau, altfel spus, le ceri nişte bani cu împrumut!  Pentru tine, este o zi foarte bună sub cele trei aspecte explicite: bani, sănătate şi dragoste. Unele veşti te îngrijorează, dar pentru scurt timp. Un prieten pare în dificultate, dar situaţia nu este chiar aşa de gravă pe cât se teme el. In special este vorba de anumite situaţii care par mai grave dacât sunt de fapt.

 

horoscop

 

SĂGETĂTOR  Străluceşti într-un grup, sau te bucuri de un eveniment social deosebit. Un Taur şi un Vărsător te ajută să treci de o cumpănă. Pierzi şi găseşti un obiect. Vineri, 13 aprilie îţi aduce un dar neaşteptat, sau o veste bună. Aspectele planetare favorizează cumpărăturile, achiziţiile, micile schimbări acasă. După o perioadă în care s-au acumulat unele nerealizări, astăzi este o perioadă în care roata norocului se mai învârteşte şi în favoarea ta. Nu că nu ai fi un răsfăţat al Fortunei, dar în viată totul se plăteşte, dar niciodată nu şti când şi cu ce plăteşti.  De aceea se spune că sunt perioade mai bune şi mai rele. Aşa le socotim noi. Din punctul de vedere al Cosmosului totul are rezultanta zero, totul este în echilibru.  Perioada menţionată îţi permite regruparea forţelor şi redistribuirea lor. Nu trebuie să faci nici o mişcare bruscă sau dramatică, care ar fi nerecomandabile. Omul superior aşteaptă greşeala celuilalt şi se foloseşte de ea, spune înţeleptul chinez. Tot un înţelept chinez, probabil unul care a încasat multă bătaie şi ştie ce vorbeşte, spune că retragerea la timp pregăteşte victoria următoare.

 

horoscop

 

CAPRICORN   Visurile şi aspiraţiile se pot realiza în acesată perioadă mai ales dacă eşti mai comunicativ. La serviciu, sau unde îţi desfăşori activitatea, trebuie să dai dovadă de concentrare şi să nu pierzi timpul. Ai mult de lucru şi trebuie să termini la termen. O zi obositoare, mai ales prin aglomerarea activităţii, a vizitelor şi a întîlnirilor. Dar, o seară plăcută cu cei dragi cu planuri şi proiecte de viitor.  Evită să ai ceva de împărţit cu cei născuţi sub semnele Berbec şi Gemeni. Nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce ai de gând să faci. Trabajo, no – fiesta, si, muncă, nu – vacanţă, da, adică! Aşa că mai bine rămâi acasă ca să faci în linişte proiecte pe unde o să fii de mica vacanță de Armindeni.

 

horoscop

 

VĂRSĂTOR  Planurile pe care le-ai făcut  încep să se materializeze. Nu chiar cum le-ai visat, dar oricum, ceva-ceva începe să se mişte. Încerci sentimente complexe şi nu este vorba doar de iubire şi pasiune. Parcă te simţi mândru şi onorabil când vezi că poţi realiza împreună cu cei dragi, cu familia ta. Bravo ! Evită să te enervezi din lucruri de nimic, fii constructiv în tot ce faci. Astăzi nu lua hotărâri când eşti iritat – mai bine lasă lucrurile în suspensie. Ţine-o tot aşa. Drept recompensă stelele îţi oferă o surpriză plăcută în această zi de vineri, 13.

 

horoscop

 

PEŞTI  Astăzi, Jupiter afectat te face să-i scoţi din minţi pe cei care au nenorocul să se afle în preajma ta.  Mofturile şi capriciile pe care le faci, ca să nu mai vorbim de energia pe care o risipeşti în acest scop este demnă de o cauză mai bună. Evită pe cât posibil discuţiile cu colective de persoane, sau discuţiile în contradictoriu cu partenerii şi/sau asociaţii, mai ales despre proprietăţi sau posesiuni comune. După ce ai jucat toată dimineaţa celebrul rol de avocat al diavolului, la propriu ca şi la figurat, este normal ca anturajul să nu prea mai te ţină la inimă.  Totuşi un procent relativ mare din zodia Peştilor au o zi bună, ba chiar plăcută. Aşa că cel mai bine este să-ţi pierzi urma şi să-ţi urmezi gândurile. Undeva, foarte departe!

 

horoscop