18 octombrie, joi

 

Horoscop Pe 18 octombrie s-au născut Jean-Claude van Damme, Henri Bergson, Melina Mercouri, Chuck Berry, Mihail Sebastian, Nicolae Teclu, Ştefan Bănică Jr.

 

Horoscop Sinaxar, Sf. Apostol şi Evanghelist Luca. Sf. Luca pare a fi fost din părţile Siriei. Adolf von Harnack, savantul german recunoscut ca autoritate în domeniul Noului Testament arată că Luca, Luciu de Antiohia, a scris Evanghelia sa între anii 120 şi 130. Şi "Faptele Apostolilor" cea mai bună, mai elegantă şi logică scrisoare din Noul Testament. Această Evanghelie scrisă într-o limbă aleasă, corespundea strategie Bisericii din acele timpuri: convertirea clasei conducătoare şi în special a femeilor nobile. Celelalte Evanghelii, sinopticele, scrise pe la anii 70 se adresau în special mahalalelor oraşelor, oamenilor săraci.

 

Evanghelia lui Luca se adresa celor cultivaţi. Biserica observase la începutul secolului II, că misiunea de convertire era împotmolită. Din cauze canonice. Toată lumea, toți creștinii așteptau a Doua Venire a lui Iisus. Sidromul șefului: vine șeful și rezolvă, ce ne mai trebuie organizare și Biserică! Exista un procent de 7-8% de creştini, în special evrei, dar şi procentul seminţiilor, a celor care nu erau evrei era în relativă creştere. Aceştia erau concentraţi în mahalalele câtorva oraşe mari. Antiohia era unul dintre aceste oraşe. Luca, medic de profesie, provenea dintro familie bună grecească, se pare şi a fost ucenicul lui Pavel. A murit de bătrâneţe la 84 de ani, depunând activitate de misionariat până în ultima clipă. Are ca simbol taurul înaripat, vechiul animal mitic la Persiei şi mai înainte al Sumerului. I-am văzut la Nimrud, lângă Mosul într-o săpătură arheologică aflată la treizeci de metri adâncime, la Persepolis, Palmyra, Pasargad, Ur. Apărătorul credinţei… Dacă or mai fi și în ziua de astăzi, dacă nu le-au aruncat musulmanii în aer!

 

Luca, medicul, intelectualul, se potrivea foarte bine pentru următoarea etapă de propagandă a Bisericii care era îndreptată asupra femeilor aristocrate. Von Harnak arată şi Edward Gibbon confirmă că, în ciuda efortului şi a dedicaţiei creştinilor, religia nu se propaga, era respinsă mai ales în teritoriu. Păgâni, înseamnă țărani în latină! Aşa că Biserica a hotărât să prevaleze prin impunerea creştinismului de sus, adică să devină religie de stat, imperială. Acest lucru se putea întâmpla numai dacă avea sprijinul aristocraţiei. Iar veriga slabă o constituiau femeile, matroanele romane, nu prea educate, dar mereu în căutare de un zeu care să le satisfacă dorinţele. Ori, creştinismul a avut superioritatea că nu promitea dragoste, bogăţie şi succes ci un singur lucru: minunea…

 

Vedeţi, în acele timpuri şi până de de curând, nici nu a trecut mult timp, religia era politică şi politica era religie. Ba mai este pe o bună parte a globului, în spațiul islamic de exemplu.   

 

Tradiţional, Lucinul, Ziua Lupului. Ziua centrală din cele trei zile care conturează un ciclu de trei Lucini, Filipi de toamnă.

 

Vechile denumiri ale sărbătorilor lupilor s-au pierdut, după cum s-a pierdut şi identitatea noastră. E greu să mergi înainte când nu ştii cine eşti şi de unde vii…

 

Probabil că sunt interese meschine ca să uităm cine suntem, dacii cei mândri, românii cei curajoși care au spus de nenumărate ori în istorie: ”pe aici, nu se trece!”. Până şi stema ne-au schimonosit-o capetele mici. Ce caută stema monarhiei pe tricolor? Suntem vreun imperiu ca să ne punem vulturii imperiali? Suntem o țară de împărțit, ca asta arată stema. De ce nu puneţi însemnele vechi? De ce omorâţi căţeii, vă amintesc cumva de lupii strămoşeşti? Trebuie să dispară tot ce este român, daco-roman, şi aminteşte de vechimea noastră de mii, poate zeci de mii de ani aici, pe pământurile noastre?

 

Dacă este aşa, în mine şi în ai mei, că suntem destui, nu toți sunt nesimțiți și fug numai după bani, ca măgarul lui Nastratin după morcov, nu aveţi speranţă, ei bine, aveţi duşmani de temut, care ştiu ce şi cum şi când să facă. Şi îl văd cu siguranţă, cu ochii rasei noastre vechi, pe Magistrat, pe Lupul Şchiop cum o să vă curme suferinţele. Pentru că suferiţi, sunteţi bolnavi, dar nu ştiţi…

 

În marea nebunie a globalizării şi a europenizării uităm cine suntem şi la ce ne pricepem mai bine. Ar trebui ca folclorul şi etnografia să fie sprijinite mult, ca să salveze, să prezerve, ce mai este din fiinţa naţională, aşa cum cu mare grijă s-a salvat ADN-ul lui Einstein.

 

Poate, odată şi odată o să „clonăm” şi poporul român, dar trebuie să avem din ce. Atunci o să fie bunăstare, armonie şi pace!

 

Dragi lupi, padawani și hobbiți, întotdeauna intră în biroul său, din Kremlin, fix la ora 08:00, ora Moscovei. Adesea, în civil. Face parte din Garda Națională, din corpul înființat în anul 2016 de către Vladimir Vladimirovici Putin. Deschide laptopul și se uită dacă ”țarul” nu l-a întrebat ceva. Da, este un memo. La ora 08:25 trebuie să se prezinte la președintele Federației Ruse. Alexander Buzinov scoate dintr-un dulap uniforma lui de gală, albă ca laptele și cu zeci de decorații și apoi se uită în oglinda din baia alăturată dacă arată bine și dacă părul lui cam rar și albit bine este în regulă. Își mai aranjează puțin barbișonul după moda marilor amirali ruși, cei care au fost atacați de perfizii japonezi la Port Arthur, exact cum o să facă mai târziu la Pearl Harbour.

 

Astrologul militar al Kremlinului, căpitanul de rangul întâi Alexander Buzinov se îndreaptă căte cabinetul ”țarului”, unde urmează să primească un ukaz, o poruncă, o problemă de rezolvat.   

 

Alexander Antonovici Buzinov a absolvit Academia Navală Popov, la Sankt Petersburg, secția electronică. A fost repartizat în Nordul Îndepăratat, la Murmansk. Nu se știe ce a făcut acolo, este secret militar, dar a avansat rapid și a primit o căldare de medalii și decorații. A fost trimis ca și comandor în Angola și Afghanistan. Alte avansări, alte decorații. Buzinov mărturisește că, fiind inginer militar, a fost fascinat mereu de ciclicitatea vieții, ca o similitudine, un corolar al undelor radio cu care lucra el. De aici până la astrologie nu a fost decât un pas, mai mult, a fost faptul, că, un bun prieten își baza toate deciziile importante în viață, inclusiv trecerea în rezervă de sfaturile unui astrolog. Pe astrolog îl chema Pavel Globa. Alexander se apucă serios de astrologie, studiază singur, dar și sub îndrumarea lui Pavel Globa, nu prea mult timp. ”Cred că Pavel nu practică o astrologie științifică” avea să declare Alexander prin anii 90.

 

Astrologii militari aveau o poziție bine definită în Imperiul Roman. Ultima mențiune a existenței lor a fost în Imperiul Roman de Răsărit, în Bizanț, în anul 1453, când a existat avertizarea astrologică, că ”Constantinopolul va cădea în fața turcilor doar pe o eclipsă de Lună”. Ceea ce s-a întâmplat pe 22 mai 1453. O să vă mai povestesc episodul, cel cu nenorocita de Kerka Porta, pentru că bizantinii câștigaseră bătălia, dar…

 

Iată însă că în anii 90 Ministerul Apărării al Federației Ruse avea un departament de astrologie, condus de căpitanul de rangul întâi, Alexander Antonovici Buzinov. La început, în primii trei-patru ani totul mergea foarte bine, apoi subordonații lui Buzinov au început să exagereze!  De exemplu, dictau în termeni foarte fermi care piloți de supersonice să zboare și care nu. Pe baza biociclurilor și a horoscopului tranzitat. Ministrului apărării nu i-a plăcut deloc această dublă comandă și a dizolvat departamentul.

 

Alexander Buzinov a fost recuperat de Viktor Zolotov, pe atunci garda de corp al primarului din Sankt Petersburg, Anatoli Sobciak. A făcut horoscoape și predicții pentru primar, i-a ieșit, sfaturile lui au fost bune și a fost plătit împărătește. Viktor Zolotov a devenit, în anul 1999, garda de corp a lui Vladimir Vladimirovici Putin. Cu el se antrena Putin la karate. Este cel care a perfecționat sistemul rus, de luptă corp la corp, ”Omega”. În anul 2016 Putin îl numește comandantul noii înființate, Gardă Națională. Viktor îl cheamă la Moscova pe Buzinov și îl prezintă ”țarului”. Putin îi pune o întrebare, o problemă. A doua zi a avut răspunsul. Vladimir Vladimirovici a fost mulțumit și Alexander Buzinov s-a ales cu un birou în Kremlin. Nu este mare, este plin de cărți, diagrame și hărți, dar este în Kremlin! La fereastră este o veche lunetă din alamă, un refractor bun, aflat în inventarul Kremlinului și adus de unul de la administrație, când a auzit cu ce se ocupă căpitanul de rangul întâi.

 

Dar cum am ajuns eu consilierul lui Putin? Indirect, bineînțeles. Iată, cum! Vinerea trecută căpitanul de rangul întâi a fost chemat de ”țar” care i-a cerut prognoza pentru anul 2019. Să fim bine înțeleși, conducătorii care cer sfatul unui astrolog, au fost mulți în istorie, nu sunt niște guguștiuci care pun imediat în aplicare ce le spune astrologul. Pur și simplu vor un alt punct de vedere, care contează, sau nu, în strategia lor. Am experiență destulă cu astfel de personalități, fac numai ceea ce îi taie capul. Al lor!  

 

Alexander Buzinov a contactat-o pe numărul 2 din Germania o astroloagă celebră, nu-i spun numele, că sunt supărat pe ea. Dacă știe pe cineva care a făcut calculele prntru anul 2019. Era în criză de timp. Astroloaga, probabil, că i-a dat contra unor favoruri, nu vreau să spun că i-a vândut lui Buzinov predicția mea pentru anul 2019. Vă spuneam, după echinocțiul de toamnă că am terminat prognoza pe anul 2019, a ieșit un roman de 97 pagini și că l-am pus la dispoziția ”Dimineții Astrologilor”.

 

Căpitanul de rangul întâi mi-a trimis mulțumiri și o invitație la Moscova, prin astroloaga din Germania – și el este de acord că anul 2019 o să semene cu anul 1959. Așa am devenit consilierul lui Putin! Doamne ajută ca Vladimir Vladimirovici să citească horoscopul meu pentru Rusia și pentru toată lumea, în anul 2019. Eu sunt un om al păcii, nu mă duce capul la rău și la războaie, după cum nu m-a dus să fur. Anul Porcului este un an norocos, de rezultate bune, am făcut toate calculele și interpretările, mi-au luat luni de zile de muncă. Știu că răul, violența, agresiunea, vulgaritatea, catastrofa etc etc fac vizualizări, adică bani, dar nu mă duce capul, nu pot să mint și să fac rău altora, repet, o să mor prost! Ce vreți, sunt unul sărac cu duhul, nu în primul rând din motive religioase, ci pentru că am șapte ani de acasă, am fost crescut în adevăr și cinste, în morala și etica mic burgheză!

 

Cu certitudinea că nu sunt singur pe lume și că mai există mulți oameni ca mine în România, corespondența uriașă este o dovadă, vă mai aduc o dovadă certă: mâine este o altă zi!

 

 

☼       ♂        ♀   

 

 

 

BERBEC Se profilează o zi obişnuită în care rutina te cam enervează. Totuşi, o veste, sau o întâlnire care îţi face plăcere, trebuie doar să laşi comoditatea şi să ieşi, poate pe seară, în oraş. Conjunctura astrologică te avantajează în folosirea iscusită a unor vești sau informații. Atenție la presă și la rețelele de socializare, poți avea unele date de excepție. Nu le pierde! Bănuielile tale nu se confirmă, sau se confirmă parţial. Până la urmă timpul te favorizează. O anumita tensiune domneste la serviciu sau în familia ta, dar e bine sa nu dai importanta şi să-ţi vezi liniştit de treburile tale. Limitează-te la activităţile de rutină. Nu trebuie să întreprinzi nimic important.

 

TAUR Atenţie la ce îţi doreşti, să nu se îndeplinească! Încep să se lamureasca unele probleme legate de domeniul sentimental. Reflectezi că nimic nou sub soare, că ai mai avut astfel de probleme! Toată lumea se grăbeşte. Tu ia-ţi un moment de respiro şi vezi în ce parte merge barca vieţii tale. Este momentul să te gândeşti la un curs nou în viaţa ta. Dar, nu fii original cu orice pret, mai ales la serviciu sau într-o comunitate de oameni. Astazi ai o imagine care poate fi mult imbunătăţită, mai ales dacă nu te enervezi, când eşti contrazis şi nu te răsteşti la oameni! De asemenea, trebuie sa continui cu aceleasi metode verificate de până acum, schimbările repetate de direcţie nu sunt privite cu ochi buni nici de oameni, nici de stele!

 

GEMENI Ziua de astăzi este un prilej bun să rezolvi unele probleme legate de casă, cămin, familie, sau proprietaţi. Conjunctura favorizează domeniul domestic, aşa că poţi pune lucrurile la punct! Dimineaţa este favorabilă lucrurilor importante. Promovează-ţi cu hotărâre interesele personale. Dar nu uita să te disimulezi inteligent, cum spune înţeleptul chinez. Eşti prea direct şi prea naiv, păcate dar şi calităţi ale zodiei. Astăzi nu specula nimic sentimental sau financiar. Nu te speti cu munca pentru altii şi nu fă eforturi titanice! Astăzi nu este cazul! Mai pe seară, o cină plăcută și rafinată într-o casă unde miroase a curăţenie!

 

RAC Dimineaţă obositoare şi enervantă. Nu este o zi în care să faci schimbări esenţiale, pe niciun plan. În orice caz, ajungi seara târziu acasă. Dacă este aşa, poate vezi şi un film la modă. Nu trebuie să întreprinzi nimic important. Ocoleşte cu abilitatea şi diplomaţie subiectele tabu de la servicu şi de acasă. Nu uita că tacerea este de aur, vorba de tinichea! Toate felurile de a câştiga sunt la fel de onorabile pentru un om cinstit. Nu-ti schimba direcţiile şi intenţiile, tenacitatea îţi aduce succes. Disimulează cu grija intentiile si păstrează secretele intime. Adevaraţii invingatori au fost intotdeauna discreţi şi precauţi.

 

LEU Veşti bune, conjunctura te favorizează. Se întâmplă lucruri, care te avantajează pe termen lung. Capacitatea ta de a domina situaţia, abilitatea de lider şi generozitatea ta dau rezultate. La serviciu o perioadă din nou puţin tensionată, mai ales de bârfe şi vorbe. Nimic foarte important, însă, nici măcar foarte interesant. Evită cafeaua, tutunul, piperul, orice te-ar irita şi mai mult. Astăzi nu eşti în cea mai buna dintre zile, mai bine ţine o dieta uşoară şi încearcă să te gândești la lucruri placute și vesele. Poţi să te deconectezi de la izvoarele toxicităţii psihice: televiziunea, internetul, mobilul etc. Poţi să spui nu haosului, vulgarităţii, prostiei. Poţi să-ti faci şi un ceai de tei cu miere de albine! Poţi multe, trebuie să şi vrei!

 

FECIOARĂ Evită enervarea la masă şi în general fii mai detaşat. Fii atent la ce mănânci şi nu discuta problemele în timpul mesei.  Relaxează-te înainte să adormi şi gîndeşte-te la lucruri plăcute. Incearcă să termini lucrurile de care te apuci. Incearcă sa fii mai cumpatat în vorbe şi să nu întrerupi tot timpul pe cel cu care vorbeşti. Ziua de azi este sub semnul discuţiilor neterminate. Ca un făcut, timpul te presează şi mereu nu termini ce ai de spus. Nu ai timp să stabileşti ceea ce doreai de fapt. Este bine să revii şi să termini lucrurile.

 

BALANŢĂ  Pe plan sentimental curiozitatea ta înăscută te împinge înainte, către noi relaţii umane. Dedică ziua celor dragi, familiei, prietenilor sau partenerilor  apropiaţi. Te vei simţi foarte bine! Dragostea şi carisma proprie sunt foarte bine aspectate. O zi neasteptat de simpatică, in care toata lumea te intreaba ce faci si gaseşte că arăţi bine. Până seara e clar ca te simţi excelent! Nişte mici ambiţii personale, mai curind niste achiziţii, dar care nu-ţi dadeau pace, pot fi satisfacute azi spre satisfacţia ta nedisimulata. Încearcă să-ţi impui punctul de vedere prin paşi mici, dar siguri, renunţând la strategia, puţin recomandata : "totul sau nimic"! Seară plăcută, poate la un film nou, la modă.

 

SCORPION Căldura sufletească şi investiţiile spirituale făcute astăzi pot aduce relaţii normale şi înţelegere. Îţi poate fi solicitat sprijinul într-o problemă, care nu este chiar din domeniul tău. O zi plăcută, cum nu ai mai avut de mult, dar trebuie să vrei și tu să fie așa. Lasă „înțepăturile” și laudă-i pe cei dragi, concentrează-te cu entuziasm și optimism pe ceea ce ai de făcut. Amână pe mâine formularea unei concluzii, sau decizia respectiva, ca sa ai timp sa te informezi si să te documentezi in mod corespunzator. Nimeni nu te poate grabi ca sa iei o hotarare greşită. Ziua de azi este, de asemenea, un bun prilej ca sa cooperezi cu colegii, prietenii sau familia în realizarea unui proiect la care ţii foarte mult.

 

SĂGETĂTOR Stelele te avantajează pe plan profesional. Ideile tale sunt astăzi clare şi chiar de o oarecare eleganţă. Nici planul relaţiilor umane nu este prost aspectat. O zi plăcută, în plină formă! Astăzi ai parte de multă înțelegere și căldură sufletească din partea celor dragi. Treci printr-o perioadă mai dificilă și solidaritatea anturajului este ca un balsam pentru sufletul tău. O zi foarte potrivită ca să iei iniţiative curajoase, atât în domeniul tău de activitate, cât mai ales in relaţiile tale sentimentale. Confuzia şi dezordinea sentimentală proprie zodiei pot deveni calitati poetice, dacă dai dovada de abilitate şi nu vorbeşti prea mult! Aspecte favorabile afacerilor şi deciziilor urgente, dar nu importante.

 

CAPRICORN Dimineaţa evită graba, intervenţiile bruşte şi deciziile pripite. Investiţiile făcute astăzi, în relaţiile umane, se pot dovedi foarte inspirate. Continuă cu aceleaşi mijloace de până acum. Limitează-te la activităţile de rutină. Nu trebuie să întreprinzi nimic important. Cu toate ca esti o fire prudenta pe linga prudență trebuie sa adaugi vigilenta, tact, foarte multa diplomatie si chiar şi un zambet! Exista o doza de naivitate adolescentină care te prinde, dar nu uita ca nativii din Capricorn se nasc bătrâni şi întineresc toata viaţa! Nu accepta cu nici un preţ sfaturi garantate şi substanţe ciudate pentru cura ta de slăbire, mult sport în aer liber este infinit mai benefic.

 

VĂRSĂTOR Conjunctura indică că-ţi trebuie o anumită detaşare, adică mai multă obiectivitate. Trebuie să stai în defensivă până realizezi noul orizont de vedere. Oricum, problemle tale rămân la fel de mari! Din nou, pentru a mia oară, se discută despre criză şi creşterea preţurilor, şi cum să se descurce familia, sau, firma ta. Ca să obţii o idee bună trebuie sa priveşti lucrurile ca şi când ai fi la distanţă, să ai perspectiva şi obiectivitatea necesare. Trebuie să te gândeşti care este cel mai bun scenariu ca sa domini evenimentele. Mici necazuri, mai mult dezamagiri, cauzate de persoane in care ţi-ai investit, poate nemeritat, încrederea şi speranţele. Grija pe care o ai pentru altii, poate din familie, ar trebui să se transforme în protejarea propriilor interese, in promovarea pe termen lung a carierei.

 

PEŞTI Astăzi evită nepăsarea, nerăbdarea şi mai ales graba. Fii prudent şi precaut, dacă conduci maşina şi mai ales în convorbirile la telefon! Nu lăsa lucrurile neclare sau „în coadă de peşte”! Să nu fii foarte contrariat cind analiza ta obiectiva si meseriaşă făcută in cercul tau de prieteni va stârni proteste şi remarci de genul "am mai auzit asta"! Astăzi originalitatea nu este punctul tău forte. Conjunctura planetelor îţi este relativ favorabila, mai ales in domeniul sănătăţii. Totuşi, un regim alimentar echilibrat şi multă odihnă este ceea ce iţi trebuie. O periodă favorabilă mai ales pentru nativele zodiei. Asa că nu pierde timpul, fiind o persoană oarecum lentă, cu filozofii utopice şi cu idei fantastice. Mai mult pragmatism, nu strică!

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscoă horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și: