Editura Evenimentul si Capital

Politică și astrologie. Scrisoarea celor șase, scrisoarea celor trei, nimic nu s-a schimbat! Horoscop

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 8483 Vizualizari

Horoscop Din iarna 1988-1989 a pornit zvonul că-l schimbă pe Ceaușescu. Cine îl schimbă și cu cine? Cu cine, era scris într-un ”Times” din anul 1985, cu Ion Iliescu. Așa că scrisoarea celor șase a mers pe unda oportunistă a schimbării. Se aștepta ca la Congresul XIV, Nicolae Ceaușescu să se retragă într-o poziție pur decorativă, inventată chiar de el, cum este ”liderul spiritual” în Iran. Dar, nu...

20 septembrie, joi

Horoscop Pe 20 septembrie s-au născut Sophia Loren, Upton Sinclair, Sir James Dewar, Fernando Rey, Theodor Neagu, Petre Got, Taşcu Gheorghiu, Victor-Viorel Ponta.

Horoscop Pe 20 septembrie sunt Sfinţii: Eustatie şi soţia sa Teopista cu cei doi fii, Agapie şi Teopist. Nimic în „Kalendar”.

Horoscop Este şi ziua de naştere a oraşului Bucureşti, cetatea Bucureştilor fiind pomenită într-un hrisov domnesc al lui Vlad Ţepeş ca fiind reşedinţă domnească. Documentul, redactat în slavonă, poartă data de 20 septembrie 1459.

Constantin Giurăscu, marele istoric, poate cel mai mare specialist în istoria Bucureştilor, spunea odată, demult, (ce repede trece timpul) că nu-şi explică prin ce miracol această cetate, fără aşezare strategică, pe un areal de mlaştini şi având o climă neplăcută – ei bine, cu toate aceste dezavantaje, Bucureştii au devenit Capitală. Poate, adăuga el, pentru că se află pe drumul vechi bătut încă din neolitic dintre Nordul Europei, ce pleca din stepele necuprinse şi ajungea în sud, la măreaţa Atenă şi preaputernica Spartă şi apoi în Imperiul Roman. Drum care trece pe sub ferestrele mele, pe aici a fost aleea invaziilor, de aceea au construt romanii aici un mare castru ce putea adăposti și două legiuni, odată! Iar pe un deal sunt ruinele unui avanpost al cetății secrete Rumi-Dava, orașul sacerdoților, corespondentul geto-dacic al lui Delphi.

Apoi bunul istoric se apleca şi îţi şoptea: Dunărea nu a despărţit niciodată. Popoarele trăiau pe ambele maluri ale fluviilor mari: vezi Nilul, Tigrul, Tibrul. Şi apoi se uita drept în ochii tăi şi mai spunea ceva, dar nu este încă timpul să vorbim despre aceasta. Sunt taine şi lucruri pe care le spun istoricii când au încredere, la o cafea bună, sau la un foc de tabără al studenților, la săpături arheologice - dar nu se scriu niciodată!

Bucureştii au fost şi trebuie să rămână centrul politic, economic, social, cultural şi industrial al tuturor daco-romanilor. Aşa a fost Profeţia.

Pe data de 7 august 1864 s-a înfiinţat Primăria Bucureştilor, după modelul Parisului. Şi, normal, au fost aleşi primari! Probabil vreo 30-40 de atunci şi până acum. Cei de la început au avut avantajul că şi-au legat numele de canalizare, alimentare cu apă, iluminatul public etc etc servici şi lucrări care apăreau pentru prima dată.

Nu trebuia să fii liberal, ţărănist sau comunist ca să fii un bun primar! Trebuia, doar să fii cinstit şi mai ales un bun gospodar!

Din tinereţea mea mi-l amintesc pe primarul Ion Dincă, "ţiganul, sau Dincă-te-leagă!". În Bucureşti domnea o curăţenie exemplară, cu toate că se construiau blocuri, în locul magherniţelor insalubre mirosind a boală şi a igrasie, era un oraş plin de verdeaţă şi mai ales sigur, fără drogaţi, criminali şi haite de căţei vagabonzi. În timpul lui Dincă s-au construit în Bucureşti 26 de biserici noi şi nu s-a dărâmat niciuna. Că era dus cu pluta, asta fără nicio îndoială, dar îşi făcea treaba de gospodar. Bucureştenii aveau o mulţime de necazuri din cauza războiului rece, a comunismului, dar erau mândri de oraşul lor!

Acum avem ca primar, primăriță, de fapt, în București, pe doamna Gabriela Firea. Da, sunt bucureștean, așa scrie în cartea de identitate, ca am domiciliul în București. Reședința, o persoană poate avea un singur domiciliu, dar zeci de reședințe, după câte proprietăți are, pentru mine poate fi în Prahova submontană, în Sterling, Virginia, SUA, sau în alte locuri. Nu știu ce mare scofală a făcut doamna Gabi Firea pentru București în mandatul ei, dar măcar este o femeie frumoasă și iscusită, reprezintă bine rasa noastră de daco-romani. Doamna Firea este semnatară a scrisorii celor trei, așa se spune, eu nu am văzut scrisoarea, decât în presă. Presa spune că ceilalți doi sunt Adrian Țuțuianu și Paul Stănescu. Toți sunt executivi, lideri, au poziții foarte importante în partid și administrația de stat.

Alta a fost poziția scrisorii celor șase din martie 1989, semnată de ”foști”. Iată: Gheorghe Apostolfost membru al Biroului Politic şi preşedinte al sindicatelor, Alexandru Bârlădeanufost membru al Biroului Politic şi preşedinte al C.S.P., Corneliu Mănescufost ministru al afacerilor externe şi preşedinte al Adunării Generale a O.N.U. Constantin Pârvulescumembru fondator al P.C.R., Grigore Răceanuveteran al P.C.R., Silviu Brucanfost redactor-şef adjunct al „Scânteii“.

Din iarna 1988-1989 a pornit zvonul că-l schimbă pe Ceaușescu. Cine îl schimbă și cu cine? Cu cine era scris într-un ”Times” din anul 1985, cu Ion Iliescu. Așa că scrisoarea celor șase a mers pe unda oportunistă a schimbării, probabil că semnatarii din foști doreau să redevină executivi, dacă se schimba ceva. Se aștepta ca la Congresul XIV, Nicolae Ceaușescu să se retragă într-o poziție pur decorativă, inventată chiar de el, cum este ”liderul spiritual” în Iran. Dar, nu...

Din punct de vedere astrologic, semnatarii celor două scrisori sunt compatibili. Au ceva în comun, un aspect evident, pentru un astrolog profesionist.

De aceea, timp de șase mii de ani regii, împărații, ducii, generalii aveau pe lângă ei un astrolog foarte bun. Ca să depisteze și să avertizeze din timp despre eventualele intrigi și comploturi. În prezent astrologii buni sunt extrem de rari, așa că don’ Liviu nu a avut cum să angajeze unul. Dar eu am avertizat de ziua de 17 septembrie în horoscopul politic pe care i l-am făcut la începutul anului! Spuneam că dacă trece de această dată, nu intră în pușcărie. Este un prag în viața domnului Liviu Dragnea. Dacă a făcut luni ceea ce trebuia, o să câștige, sâmbătă la CEx, dacă nu, păcat de mustața lui! Trebuie să spun că domnul Liviu Dragnea, dacă nu este popular printre toți curtenii lui, este iubit de oamenii de rând. Știu mai mulți țărani, muncitori, meșteșugari care au ajuns la don’ Liviu cu jalba în proțap. ”Te rezolv! Du-te acasă la copiii tăi!” spunea don’ Liviu. Am mărturia mai multor țărani de pe aici, din Prahova submontană. Și, într-un fel sau altul, mai devreme sau mai târziu, don’ Liviu și-a ținut cuvântul, i-a ajutat pe amărășteni.

Din ”criza” actuală PSD va ieși foarte bine. Chiar ”complotul”, bine regizat, bine jucat, aduce democrația și critica constructivă, cum se spunea în timpul războiului rece, în atenția publicului. Demonstrând că PSD este un partid modern, în marș, care nu ezită să-și facă publice problemele. Numai partidele foarte puternice, persoanele de o fermitate ieșită din comun, au curajul să-și spele rufele murdare în public. Reacția din România profundă, a țăranilor din jurul meu, a fost: Dom profesor, ați văzut ce i-au făcut lui Dragnea? Dacă nu aș știi că nu mai sunt pe piață inteligențe în marketingul politic românesc, aș spune că totul este o înscenare!

După conjunctura astrologică și analiza aprofundată a horoscoapelor celor implicați, plus niște convorbiri pe Skype, știu exact și precis ce o să se întâmple la CEx, dar nu mai este nicio plăcere dacă vă spun de pe acum, doar mâine este, în definitiv, așa spunem cu toții, o altă zi!

Florin Piersic, de URGENTA la SPITAL! Ce se intampla ACUM cu marele actor. A trecut prin clipe GRELE...

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI