Editura Evenimentul si Capital

Misterul copiilor născuți fără mâini. Guvernul a dispus o a doua anchetă. Horoscop

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 15152 Vizualizari

Horoscop Pe 22 octombrie 1978 Papa Ioan Paul al II-lea îşi începea opera la Vatican. „Congregation for Divine Worship and the Discipline of the Sacraments” din Statele Unite, pe 12 octombrie 2012, a luat hotărârea şi a trecut ziua de 22 octombrie ca fiind ziua Sfântului Ioan-Paul al II-lea şi a trecut-o în “Proper Calendar for the Dioceses of the United States of America”. Ceea ce face şi Sfântul Scaun, pe 29 mai 2014, papa Francisc ordonă înscrierea respectivei zile în Calendarul Bisericii Romane Universale.

Horoscop Pe 22 octombrie s-au născut Franz Liszt, Sarah Bernhardt, Catherine Deneuve, Lev Iaşin, Cleopatra Melidoneanu, Nicolae Rădulescu, Doina Botez, Mircea Sandu, Dan Creimerman.

Horoscop În calendarul creştin-ortodox sunt Sf. Averchie şi cei şapte tineri din Efes. Nimic, nimic în „Kalendar”.

"Evenimentul Zilei" din 22 octombrie 1844 a fost chiar un "Eveniment": aproximativ 80.000 de americani aşteptau Sfârşitul Lumii şi a Doua Venire a Lui Iisus!

Acest lucru fusese stabilit, este adevărat, la presiunea gloatei, de William Miller, un predicator baptist, bazându-se pe Cartea lui Daniel, capitolele 8 şi 9, dar nesocotind Tradiţia care spune: „Sfârşitul Lumii îi este cunoscut doar Lui Dumnezeu Tatăl, nici Fiul, nici Sfântul Duh nu s-au împărtăşit de această cunoaştere”.

Bineînţeles, spun bineînţeles, pentru că niciun om nu poate prezice ceva ce este rezervat doar Tatălui Ceresc, ei bine Sfârşitul Lumii nu a avut loc. A fost, cum i s-a spus mai târziu, Marea Decepţie.

Pragmatici, cum sunt, americanii au folosit Evenimentul şi au pus de o Biserică, Biserica Adventistă (de la event = eveniment). Chiar dacă se bazau, în mod explicit, pe ignoranţă şi minciună...

Până în prezent Sfârşitul Lumii a fost anunţat „oficial” de... nu se mai ştie câte ori, cred că a trecut mia de ori... Numai anul trecut de patru ori! Bună afacere!

Dar, pentru că am luat-o pe drumul Damascului, adică a religiei, să vă informez că astăzi, 22 octombrie, Biserica Universală celebrează Sfântul Ioan Paul al II-lea.

Pe 22 octombrie 1978 Papa Ioan Paul al II-lea îşi începea opera la Vatican. „Congregation for Divine Worship and the Discipline of the Sacraments” din Statele Unite, pe 12 octombrie 2012, a luat hotărârea şi a trecut ziua de 22 octombrie ca fiind ziua Sfântului Ioan-Paul al II-lea şi a trecut-o în “Proper Calendar for the Dioceses of the United States of America”. Ceea ce face şi Sfântul Scaun, pe 29 mai 2014, papa Francisc ordonă înscrierea respectivei zile în Calendarul Bisericii Romane Universale.

Am avut marea onoare și privilegiu să stau de vorbă cu omul extraordinar care a contribuit esenţial la schimbarea lumii, într-o audienţă particulară, la începutul anilor 80’. Trebuia să dureze cinci minute, îi aduceam o scrisoare. Papa m-a ţinut două ore jumătate, spre uimirea funcţionărimii Sfântului Scaun. Veneam din Orient, direct din Iran, şi aveam ce să povestesc Sfântului Părinte, despre o ţară condusă de clerici. Apoi am fost printre cei care au militat, cu stăruinţă neîncetată, ca papa Ioan Paul al II-lea să viziteze România. Ceea ce s-a întâmplat, dar din nefericire, nu mai eram eu în România, în acea vreme!

Vedeţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, ca să înţelegeţi mai bine şi toată amploarea Sf. Ioan Paul al II-lea, trebuie să recurgeţi la artă.

Este vorba de un film făcut în anul 1968 "The Shoes of the Fisherman" după romanul australianul Morris West din 1963. Un film cu două Premii ale Academiei, Oscar, jucat magistral de Anthony Quinn, Laurence Olivier, David Janssen, Vittorio De Sica şi alţi actori mari.

Poate că este greu să faceţi rost de film, dar eu l-am găsit pe net și l-am descărcat de la http://hdpopcorns.co/select-movie-quality.php. În orice caz eu am văzut, prima dată, în State, varianta de patru ore. Aşa că o să vă povestesc doar începutul, pe scurt. Este uimitor cum istoria se repetă!

Kiril Pavlovici Lakota (Anthony Quinn), episcop al Lvovului, este scos din gulag după douăzeci de ani şi adus în faţa torţionarului său, ajuns prim ministriu şi secretarul PCUS, Piotr Ilici Kamenev (Laurence Olivier). "M-ai iertat, Kiril?" îl întreabă Kamenev. "Ce să iert, fiecare îşi duce crucea!" răspunde episcopul. "Uite ce este, te trimitem la Vatican. Poate ajungi papă, nu se ştie niciodată... trebuie să păstrezi pacea cu orice preţ, dacă nu aş ştii ceea ce ştiu şi nu aş fi disperat, nu aş recurge la tine". "De fapt, recurgi la Şeful meu!" spune zâmbind Kiril, arătând cu degetul în sus. "Chiar aşa de grav este, cu orice preţ, chiar cu preţul Uniunii Sovietice?" "Da!" răspunde răspicat secretarul PCUS.

Dar, poate, totuşi, faceţi rost de film, nu aş vrea să vă risipesc plăcerea unei capodopere, am mai pomenit şi acum câteva zile de acest film. Dar, anii trec, lumea uită! Reţineţi că filmul fusese făcut în 1968, cu zece ani înainte de alegerea cardinalului polonez Karol Wojtyla ca Papă. Dar, pe acest orizont de aşteptare, cu problemele arătate în "The Shoes of the Fisherman". Pe dorita implicare politică a Vaticanului în rezolvarea problemelor lumii. Să păstreze pacea, cu orice preţ!

Dar nu despre asta doream să vă informez, dragi lupi, padawani și hobbiți, ci despre un articol din ”Le Figaro”. Duminică, adică ieri, ministrul sănătății din Franța, Agnès Buzyn a declarat, în cadrul emisiunii televizate ”Le Grand Jury”, RTL, că a ordonat o a doua anchetă în ceea ce privește tragedia copiilor născuți fără mâini. De data aceasta cu un număr foarte mare de specialiști de vârf din diferite discipline.

În Franța se nasc anual, în medie, cam 150 de copii cu malformații grave, fără mâini, picioare, etc, - nu îmi place subiectul dar o să vedeți de ce l-am ales. La începutul lui octombrie, anul curent, Agenția de sănătate publică din Franța a prezentat concluziile unui raport, la care a lucrat doi ani de zile, prin care situația i se părea în limitele normale. După agenția menționată nu a existat niciun motiv genetic, toxic, droguri, alcoolism, medicamente, boli sau altceva de natură medicală, pentru malformații. Totuși când într-un sătuleț de munte, în Druillat, în l'Ain, din provincia Auvergne Rhône Alpes se nasc 7 (șapte) copilași fără brațe într-o perioadă de câteva luni, se ridică multe semne de întrebare.

În noua ancheta a intervenit și François de Rugy, ministrul tranziției ecologice care a ordonat ANSES, adică Agenției naționale de securitate sanitară a alimentației, a mediului și a muncii, să facă o anchetă la sânge și să nu vină fără motivul real.

De ce am ales acest subiect. Este o pildă. Fiți atenți! Cei care au semnalat faptul că malformațiile, pe o arie foarte restrânsă, depășesc de 58 de ori norma, au fost cei de la Remera o structură cu o vechime de 45 de ani, care ține registrul evidenței malformațiilor la naștere în Franța. Emmanuelle Amar, medic patologist, de la Remera, a depus, la sfârșitul anului 2014 un raport amănunțit, cu toate cazurile înregistrate punctual și cu concluzia să se facă o anchetă națională pentru a găsi motivele. Doi ani mai târziu Sănătatea publică din Franța respinge raportul Remera pe motiv de viciu de metodologie! Apoi Agenția se apucă să facă cercetările ei, prezentate la începutul lui octombrie. Mai mult, Remera rămâne fără subvențiile de la stat, controlate de susnumita agenție. Fără alarme, nu mai sunt probleme!

Gurile rele spun că, se pare, cazul seamănă suspect de mult cu cel al Thalidomidei, un medicament german contra grețurilor gravidelor, care a provocat, între anii 1957 și 1962, zeci de mii de bebeluși cu malformații grave, pe tot globul. Faptul că Remera a fost gâtuită și redusă la tăcere duce cu gândul la comportamentul Big Pharma în astfel de ocazii.

Nu am renunțat la articolul scandalos de adevărat și nemilos de denunțător despre vaccinuri și Big Pharma, am lucrat la el doi ani de zile, cu ajutor de pe tot globul, dar nu a venit încă timpul. După cum știți, mai este timp, doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

☼ ♂ ♀

BERBEC O zi de luni în care nu trebuie să fii descurajat de nerealizări sau de întîrzieri. Este posibilă o schimbare a situaţiei, atât financiare cât şi sentimentale. Mai ales dacă nu te încăpăţânezi. Este o situație obiectivă, nu te enerva inutil, păstrează-ți calmul și așa vei găsi soluția optimă problemelor tale. Ziua este perfectă pentru finalizarea unor proiecte profesionale. Trebuie, numai, să te concentrezi foarte bine – ai o mare putere de focalizare pe termen scurt, însă. Pune-te sau pune-ţi oamenii la treabă, se apropia niște termene. Eşti în întârziere şi ştii asta. Stelele spun să te grăbeşti. Zi favorabilă ideilor noi, sau unor noi planuri de dezvoltare, dar nu importante.După masă evită întîlnirile, fă-ţi un program de cultură şi artă.

Halep-Serena. Cine e NOUL ANTRENOR, cati bani a castigat Simona, ce turneu urmeaza!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI