Horoscop Pe 17 noiembrie s-au născut Vespasian, Ludovic al XVIII-lea, regina Astrid, Bernard Law Montgomery, Soichiro Honda, Toni Sailer, Ferdinand Möbius, Martin Scorsese, Danny DeVito, Constantin Căpităneanu, Şerban Tassian, Antonie Plămădeală, Ştefan Vencov, Constantin Baraschi, Ilie Oanţă, Teodora Lucaciu, iar pe 18 noiembrie s-au născut Louis Daguerre, Carl Maria von Weber, Colin Campbell Mitchell, David Hemmings, Alan Shepard, Kim Wilde, Mihai Pop, Corneliu Baba, Cornel Todea.

În calendarul creştin-ortodox, pe 17 noiembrie, sunt Sfinţii Grigorie Taumaturgul şi Lazăr Zugravul, iar pe 18 noiembrie sunt Sfinţii: Platon, Roman şi Zaheu. Nimic în ”Kalendar”, geto-dacii se pregăteau intens de iarnă și de Anul Nou. S-o mai juca si weekendul acesta Vladmir Vladimirovici Putin, cu masina de cutremure? O să trăim și o să vedem.

 

Credincios promisiunii făcută domniilor voastre, continui Zodiacul cu o sută patruzeci și patru de zodii, cu a V-a zodie, Leul, în anii zodiilor chinezești:

 

 

V. LEUL

 

49.ŞOBOLAN – LEU

Cu toate pînzele sus! Focul şi apa se combină pentru a elibera energii nebănuite. Nu vă temeţi  că Şobolanul-Leu e mereu pe punctul de a avea un atac de cord. Activitatea este lucrul care-l menţine cel mai bine. Setos de putere, cu mult simţ critic, Şobolanul-Leu are nevoie, dar şi merită, de poziţia de conducător pe care a cîştigat-o. Cu toate aparenţele de siguranţă, în sufletul său dăinuie permanent teama de eşec. Simte nevoia de a despica firul de păr în patru şi de a-şi consuma rezervele de instabilitate lăuntrică, mereu reînoite, prin accese de retorică. Cînd se linişteşte, poate fi un excelent profesor. Cunoaşte multe lucruri şi ştie, cu un fler neobişnuit, să le împărtăşească.

 

50. BIVOL – LEU

Oarecum temperaţi de influenţa elementului apă al Bivolului, Leii născuţi în anul Bivolului nu se iau prea în serios. Aceste persoane reprezintă un mare sprijin pentru cei mai puţin norocoşi. Nu le place, cu toate acestea, să ofere din milă, sînt conducători înăscuţi, deşi mai liniştiţi şi mai puţin spectaculoşi decît ceilalţi Lei. Cu toate acestea, nu trebuie să se lase orbeşte duşi de ispita puterii. Orgoliul lor poate intra în conflict cu bunul simţ şi pot pierde atunci totul. Napoleon, un Bivol-Leu, deşi o persoană cu mult simţ al măsurii şi deşi ridicat pe treptele înalte ale puterii, prin strategii de o inteligenţă de netăgăduit, a permis gloriei şi sentimentului de putere pe care ţi-l dă aceasta, să-i întunece adesea luciditatea. Cînd lucrurile par a fi perfect trandafirii, persoanele născute sub aceste semne trebuie să-şi amintească că Waterloo poate privi ameninţător din spatele cortinei aurite.

 

51.TIGRU – LEU

Foc şi lemn, din nou. Tigrul-Leu ar trebui să fie cel mai fericit dintre animale. Regele animalelor n-are nici o grijă pe lume: rivalul său de totdeauna e de partea sa, de astă dată. Totuşi, persoanele născute sub aceste două semne ar trebui să fie atente: uneori, orgoliul lor exagerat poate umbri raţiunea. Dacă aveţi de-a face cu aceste persoane, păstraţi-vă simţul umorului. De obicei, latră, dar nu muşcă!

 

52. PISICA – LEU

Pentru un Leu, această persoană este calmă. Pentru o Pisică e prea agresivă. Pisica-Leu nu este aşa de extravertită, mondenă şi doritoare de alintări, ca alte Pisici. Cînd e nevoie, poţi conta pe ea să se ralieze la cauza generală. Influenţa Pisicii asupra caracterului Leului e pozitivă, temperatoare. Când doreşte să obţină ceva, ştie (spre deosebire de alţi Lei) să-şi aştepte rîndul sau să atragă atenţia asupra valorii şi meritelor sale. Aparenţa sa “regală” poate induce în eroare: nu are întotdeauna calităţi de conducător. Blînd şi calm, cînd treburile-i merg bine, dar scoate ghearele cînd e contrazis.

 

53. DRAGON – LEU

Gîndiţi-vă bine înainte de a vă apropia de el. E cel mai puternic Dragon. De ce ar sta acasă la gura sobei, cînd poate ieşi în lume, cu intenţia clară şi convingerea fermă c-o va cuceri? Întotdeauna îi veţi găsi pe aceşti Dragoni în fruntea marilor firme, organizaţii, armate etc. Sînt dotaţi din belşug cu toate calităţile necesare unui conducător. Ei dirijează firme, conduc şi dirijează orchestre, construiesc imperii şi-i inspiră pe poeţi. La nivelul lor maxim de capacitate fac literalmente cît doi. Dacă totuşi veţi găsi Dragoni-Lei în poziţii de subordonaţi,  fiţi siguri că ei sunt foarte nefericiţi…

 

54. ŞARPE – LEU

Dublul semn al focului e mai puţin fericit, decît ar părea unuia din afară. Viaţa, pentru Şarpele-Leu, nu e o stradă dreaptă, perfect pavată. Sînt persoane capabile să-şi aducă multă suferinţă lor înşeşi. Sînt încăpăţînate şi văd lucrurile destul de îngust. De obicei, reuşesc în viaţă, cu greutate, e adevărat, dar norocul Şarpelui şi curajul Leului îi ajută să răzbească . În aparenţă calm, acest Şarpe, blînd la vorbă, e numai flacără interioară.

 

55. CAL – LEU

Leii sînt conduşi de elementul de foc ca şi Caii. Caii-Lei sînt nobili ca statură şi plini de prestanţă. Leilor le plac aplauzele şi recunoaşterea meritelor lor ca şi Cailor, de altfel.

Calul-Leu e un ”monstru de egoism” şi unul din cîştigătorii competiţiei vieţii. Nu e deloc uşor să trăieşti cu el. Dacă se întîmplă să nu reuşească în viaţă, lovitura dată orgoliului lor va fi de nesuportat. Vor urma furia, regretele şi depresia. Nu încercaţi să-l opriţi cînd rupe hățurile şi pleacă în lume, în căutarea faimei şi a succesului. Dacă nu reuşeşte în această iniţiativă este atît de afectat, încît poate face o depresiune nervoasă. Orgoliul său e de două ori mai mare decît bunul simţ.

 

56. CAPRA – LEU

Leii sînt, prin definiţie, persoane puternice, cu multă voinţă, a căror reputaţie de conducători îi precede oriunde merg. Influenţa focului leonin asupra focului naiv al Caprei promite Caprei-Leu stabilitate şi voinţă deosebită în faţa duşmanului său numărul unu, nedreptatea. Această persoană poate fi un bun magistrat, un bun angajat în serviciul  public sau pur şi simplu o persoană banală şi ştearsă. Sensibilitatea Caprei temperează puţin din agresivitatea Leului. Ea e mai puţin rigidă, mai înţelegătoare şi mai umană decît Leul pur. E, probabil, singura variantă a semnului Capră care nu are nevoie de un partener mai puternic decît ea, pentru că are forţă interioară pentru două persoane.

 

57. MAIMUŢA – LEU

Foc şi metal combinate din nou. Persoana care rezultă e genul care crede cu toată tăria că poate opri o locomotivă din mers, cu o singură mînă şi care chiar încearcă s-o facă. Încercaţi numai să-l opriți… va scoate scîntei! Maimuţa-Leu e persoana care te face să rîzi mai cu poftă decît oricine, să-ţi ieşi din minţi mai uşor decît oricine şi să plîngi mai cu foc decît oricine. Foc de artificii? Motor uman? Spuneţi-i cum vreţi, dar nu vi-l faceţi duşman. Maimuţa-Leu nu renunţă la luptă pînă nu-şi ştie duşmanul îngropat la doi metri adâncime. Mai bine, să-i fiţi prieten.

 

58. COCOŞ – LEU

Această combinaţie de metal şi foc nu e genul de persoană care se mulţumeşte să accepte pasiv un refuz sau un eşec.

Elementul dominant în Cocoşul-Leu e orgoliul. Îi place puterea şi ştie cum să o caute, folosind două din calităţile sale de bază: farmecul şi spiritul. Ca toţi Cocoşii, e iute la mînie, dar, pentru că e şi Leu, atenţie, strigătul său de luptă trebuie să fie luat în serios.

E o persoană atrăgătoare şi sociabilă. Bărbaţii se îngrămădesc în jurul femeilor născute sub această combinaţie de semne. Defectul de bază al acestor persoane este greutatea în a se decide asupra opţiunii lor emoţionale/sentimentale. Sînt persoane excentrice. Le place să se îmbrace ţipător şi să facă fapte ieşite din comun, sperînd astfel să atragă atenţia celor din jur. Calitatea lor de bază este spiritul deschis şi generos. Cocoşul-Leu este cel mai puţin conservator dintre confraţii săi.

 

59. CÎINE – LEU

E un conducător de oşti. Dacă-şi doreşte ceva, nimic nu-i poate sta în cale. Concurenţii pot ava o şansă numai dacă Cîinele-Leu nu e destul de puternic motivat în a reuşi, altfel, nici să nu încerce să intre în cursă. Îi place enorm să fie primul, cel mai puternic şi cel mai merituos. Îi place puterea. Sau cel puţin aşa se pare, căci vorbeşte mereu despre ea. Uneori însă nu-și poate învinge duşmanii doar făcînd mult zgomot. În plus, trebuie să fie atent să nu-şi depăşească limitele. Nu trebuie să uite că, deşi e un Leu fără egal, e şi un Cîine plin de îndoieli.

 

60. PORC-LEU

Este o persoană dinamică, în veşnică mişcare. Este prin excelenţă făcut pentru viaţa publică. Plin de umor şi vioiciune, Porcul-Leu are mai multe şanse de succes decît ceilalţi Porci. Leul din el îi dă vervă şi agresivitate. Porcul, pe de altă parte, are o influenţă calmantă asupra Leului. Alianţa între aceste două semne e pozitivă şi destinată succesului. Fiţi atenţi însă la îndeplinirea micilor pofte. Cum aţi arăta dumneavoastră, o persoană atît de talentată, sub reflectoare, cu burtă şi pungi sub ochi? Nu prea frumos, nu? Atenţie deci, la desert şi la alcool.

 

Dragi lupi, padawani și hobbiți, Mercur este retrograd ! Aici intervine o muzică lugubră de film horror și apare Jason cu masca de hokey și cu drujba în mâini…

Mercur o ține așa, retrograd, până pe 7 decembrie, parcurgând un arc de cerc în Săgetător, pleacă retrograd de la 13 grade din Săgetător, pe 1 decembrie trece în Scorpion, unde ajunge până la 27 de grade, pe 7 decembrie, apoi revine în mișcare directă, după stația de rigoare. Discutam pe ”Dimineața Astrologilor”, după ce am exclus-o din cameră pe femela din Mexic, despre faptul că în prezent Mercur are o importanță din ce în ce mai mare, ca simbolistică, cel puțin.

Trăim într-o era a comunicațiilor, a negustoriei la distanță, a socializării prin comunicare, nu prin prezență fizică. Este normal ca rolul lui Mercur-Hermes să crească, iar când este retrograd să indice mai multe necazuri, neînțelegeri, pierderi de bani și afaceri. Nu este un aspect rar, Mercur este retrograd de câteva ori pe an, de fiecare dată în jur de două-trei săptămâni. Dar, a devenit important!

 

Mai mult, face o cuadratură urâtă cu Neptun, din Pești. În perioada menționată aș fi foarte atent la comunicare, afaceri, bani și socializare pe net, mai ales dacă aș fi Săgetător, sau Scorpion. Dacă aș fi Pește aș fi foarte atent la vești despre afaceri proaste și bani pierduți. Dar nu sunt decât un Tigru-Geamăn, un amărât de pustnic sărac cu opt căței și toată menajeria, știți domniile voastre…

 

Acum vă rog să mă scuzați, după scandalul de pe ”Dimineața Astrologilor” am primit de la Pierre, colegul meu de acum 50 de ani de la ”Le Figaro” un dosar. Un dosar, desecretizat, de la poliția franceză despre o crimă machiată în accident subacvatic. Ceva foarte vechi, din anii 70, dar important, atunci a pierit un mare artist francez. Avea puțin peste treizeci de ani, o soție superbă, da, superbă și doi copii adorabili. Era un ”de” se tragea dintr-o veche familie franceză, nobilă. Bănuiala mea, gelozia: ”la femme de mon ami!”.  

 

S-a făcut frig în Prahova submontană și-mi amintesc, cu nostalgie, de zilele frumoase când călcam pe laterită, pământul roșu al Africii. De căldura plină, care nu te lăsa să transpiri, făceai doar pete de sare pe cămașă, și de cerul alb, de mirosul picant și dulce totodată al aerului, un aer ușor și plăcut. Africa neagră. O să mai pun un lemn în sobă, am lăsat ușița deschisă să văd în flăcări amintirile de demult. Aventuri, negocieri, tratative, femei frumoase, accidente cu mașina și avionul, fiarele junglei, banchete de o opulență care face să pălească tot ce este contemporan, în materie, scufundări în Golful Guineei după comori, împușcături în miez de noapte în Cocody, lovitura de stat din Monrovia, prieteni pe viață și pe moarte, oameni pe care te puteai baza oricând.   

 

Oare ce o să-și amintească Liviu Dragnea, când o să fie de vârsta mea? Bună întrebare! Vârsta mea nu este prea înaintată, dar parcă am trăit 800 de ani, prin atâtea am trecut, sau cât emoțiile unui întreg orășel.  Sagabona, kunjani wena? Așa spun cei de la ”Laid Back” în una dintre melodiile mele preferate, ”Bakerman”. Bună ziua, ce mai faci? În swahili. Reggae. Și dacă este reggae îmi amintesc de salsa, cum dansam nopți întregi în picioarele goale cu preafrumoasa Kaissa, cea mai frumoasă fată din Africa, pe atunci, pe ploaia torențială, caldă, era muson, pe platoul terasei hotelului Camayenne din Conakry. Era foarte cald și eram foarte tânăr. Poate, uneori, rareori, de fapt, aș dori din nou să fiu tânăr, dar fără să am mintea de acum, cum spune vechea romanță, ce farmec ar mai avea dacă nu aș face, din nou, nebuniile și greșelile tinereții, să comit aventuri pe care cred că nu o să le povestesc niciodată, pentru că nu o să mă credeți. Dar pot să mi le amintesc într-o noapte rece de noiembrie. Nu am nevoie să mă uit la un film…

Sagabona, kunjani wena? Așa mai trece o noapte, pentru că mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

☼     ♂      ♀

 

 

BERBEC Sâmbătă invită-ţi prietenii, rudele, la o discuţie şi o cafea. Poţi să le spui problemele şi proiectele tale şi să le ceri sfatul şi sprijinul. Stelele arată că poţi primi ajutorul solicitat. Cam tot ce iti propui iti iese – asta pentru ca dai dovada de mult realism si bun simt. Duminică, stelele avantajeaza in mod special activităţile legate de domeniile: social şi amor. Nu că domeniile respective ar fi foarte bănoase, dar sunt… sensibile!  Este timpul unor decizii, mai mult sau mai putin importante şi dacă ai tărie de caracter o să dobândeşti mai multe avantaje. Pe total, weekendul este favorabil lucrurilor importante în domeniul social, în cel personal.

 

TAUR Sâmbătă trebuie să o iei de la capăt, să reevaluzi situaţia şi să faci alte planuri pentru duminică. Consultă-te cu cei din jur, cu anturajul apropiat, să vezi şi părerile şi dorinţele lor. Contează! Eşti sănătos şi ai putere de muncă, dar te apasă grijile legate de familie. Raspuns favorabil pentru una dintre problemele tale in cursul zilei de sâmbătă. Şi o petrecere drăguţă la un Scorpion care îşi sărbătoreşte ziua de naştere, sau la un eveniment public. Duminică este şi o zi excelentă pentru cumpărături, vizite, scurte ieşiri în oraş, sau mici plimbări prin magazine. Un weekend normal!

 

GEMENI Dimineaţa trebuie să rezolvi unele probleme urgente, treburi de sâmbătă, cum ar fi cumpărăturile pe care ai uitat să le faci. Timpul distracţiei este mai ales în a doua parte a zilei. Sâmbătă aspecte favorabile deciziilor importante de genul – fac sau nu fac curăţenie în toată casa şi asta pentru că programul de duminică este deja stabilit.  De asemenea, sâmbătă este o zi relaxantă şi plăcută ba chiar interesantă sub aspectul spectacolelor si vizitelor pe care le poţi face. Duminică utilizează orele de lumină pentru treburile importante pe care le ai de făcut, în casă, sau în afara ei.

 

RAC Găseşti o mare satisfacţie în ajutorul pe care-l poţi oferi la treburile casei, sau în sprijinul unui prieten. Ascultă vocea raţiunii şi redu ritmul, relaxează-te, sâmbăta este zi de odihnă. Sâmbata este o zi placută care se poate termina intr-o petrecere, sau la ziua de naştere a unui alt semn de apă, a unui Scorpion. Duminică, poţi să ai un drum scurt, dar cu profit.  Weekendul acesta este sub semnul vitezei. Ca un făcut timpul te presează şi mereu nu faci, nu spui ceea ce iti doresti, de fapt. Nu ai timp! Asa timpul trece repede, confiscat de grijile cotidiene! Trebuie, dacă ţii la sănătatea ta, să reduci viteza, să te odihneşti, să te relaxezi, să dormi!

 

LEU Aspectele benefice sunt in cumpănă cu influenţe mai puţin favorabile, aşa că ai o zi obişnuită, fără evenimente notabile. O sâmbătă care trece repede, pentru că nu ai de ce să te temi! Sâmbătă, cu Soarele, patronul tău, în aspecte bune, ai mai multe oportunităţi şi posibilităţi pentru timpul liber, pe care cu înţelepciune şi chibzuinţă nu o să le risipeşti, cum faci de obicei. Configuraţia astrală te sprijină să obţii mai multă stabilitate în familie sau printre prieteni. În ultima zi din weekend îţi este mai uşor să învingi dificultăţile vieţii cotidiene – doar este duminică. Poti să întalneşti, aşa, din întâmplare, o persoană deosebită şi întâlnirile îţi încălzesc inima şi îţi oferă suficiente rezerve de bună dispoziţie şi optimism.

 

FECIOARĂ În weekend trebuie să eviţi să faci vizite sau să discuţi mult. Modul tău de abordare nu este nici indicat, nici plăcut. Sâmbăta aceasta eşti prea direct şi criticile tale jignesc, nu motivează. Ceea ce nu trebuie să faci sâmbătă: să cumperi un bun, sau mai multe, de folosinţă îndelungată. Ori se strică, ori costă foarte mult, ori când ajungi acasă nu-ţi mai place. Duminică eşti supus la două influenţe importante şi opuse. Evită pe cât posibil discuţiile cu persoane străine, sau discuţiile în contradictoriu cu rudele, partenerii şi/sau asociaţii, mai ales despre proprietăţi sau posesiuni comune şi/sau planuri de vânzare-cumpărare.

 

BALANŢĂ O sâmbătă obositoare, pentru că amesteci lucrurile, utilul cu plăcutul. Fii eficient în ceea ce faci, mai ales dacă este vorba de cumpărături. Nu pierde timpul! Pe seară posibilă veste bună. Limitează-te la activităţile de rutină, de weekend. Nu trebuie să întreprinzi nimic important. Ocoleşte cu abilitatea şi diplomaţie subiectele tabu, fie că este sâmbătă, sau duminică. Nu uita că tacerea este de aur, vorba de tinichea! Nu aştepta foarte mult, mai ales de la cei cu care te întâlneşti duminică. Nu promite, la rândul tău, nimic!

 

SCORPION  În weekend ai speranţa că poţi să faci o mulţime de treburi pentru casă. Organizează-te, cere ajutor şi împarte sarcini familiei, partenerului. Vremea trece repede, timpul parcă zboară! În această perioadă  este bine să nu ai o atitudine prea dinamică sau chiar agresivă. Evită orice decizie luată  în stare emotivă. Nu începe acţiuni pe care nu le poţi finaliza singur, deoarece poți constata ca nu ai cui să-i ceri ajutorul, dacă nu ai stabilit din timp, cine, ce face.  Este momentul să te gândeşti la un curs nou în viaţa ta, sau măcar la un nou hobby – aşa, pur teoretic.

 

SĂGETĂTOR Sâmbăta aceasta gândurile nu te lăsă să te relaxezi. Fă puţin sport, du-te la sală, sau la masaj, ca să “arzi” principiile negative. Lasă curăţenia sau plimbarea şi odihneşte-te cât trebuie! Sâmbătă, este un bun prilej pentru nativii şi nativele din zodia centaurului arcaş să călătorească şi/sau să înceapă o scurtă excursie. Pentru cei care, dintr-un motiv sau altul nu pot pleca de acasă, perspectiva se îmbunătăţeşte. Perioada îţi este favorabilă, mai puţin în ceea ce priveşte noile relaţii amoroase. Mari iubitori de natură, Săgetătorii probabil că vor alege să tremure de frig, undeva în mijlocul naturii. Ceea ce nu ştiu centaurii este că natura nu este deloc “mamă” şi că planeta aceasta este, în general, un loc ostil. Natura este indiferentă, oamenii scornesc poveştile!

 

CAPRICORN Este o zi în care trecutul este important şi poţi să te simţi bine depănând amintiri şi schimbând informaţii şi impresii. A venit timpul să suni pe vechiul tău prieten din copilărie! Cu ceva  planete binevoitoare, ei bine, aceasta conjunctură face ca perioda în discuţie să fie benefică. Magnetismul personal al nativilor şi nativelor este în creştere – în special sâmbătă.  Duminică este o zi liniştită şi relaxantă în mijlocul familiei. Acordă mai mult timp familiei, prietenilor vechi, “rădăcinilor” – te poți simţi foarte bine in compania lor!  Un weekend obositoar, dar plăcut, până la urmă.

 

VĂRSĂTOR Sâmbătă pari vulnerabil. Pari mai confuz şi mai utopic decât de obicei şi de acest lucru poate profita una dintre cunoştiinţele tale care vrea să se folosescă de tine ca de o un bancomat. Nu-ţi face griji, o să te descurci şi de data aceasta. Stelele si vremea dar si vremurile, puternice prin schimbari, îţi conferă energia de care ai atâta nevoie. Duminică, din nou ai ceva de rezolvat în casă, dar numai în cursul prînzului. Dragostea şi carisma proprie sunt foarte bine  aspectate. Norocul este în acest weekend prietenul tau cel mai bun, care te ajută să treci peste obstacole fără să faci aproape nici un efort.

 

PEŞTI Dacă ai o întâlnire sentimentală şi îţi faci mari speranţe, sau, în general, de trecut un prag – aceasta este ziua! Eşti norocos, convingător şi abil iar conjunctura stelelor indică succes. Perioada îţi este favorabilă. Sâmbătă, conjunctura  face să-ţi crească energia, ceea ce se  traduce printr-un mare volum al activităţilor făcute cu entuziasm. Poți să primeşti o informatie neașteptată, plăcută, însă, sau ai o întâlnire neanunţată cu o personă dragă. Încep să se profileze avantajele şi succesele eforturilor susţinute din ultima perioadă de timp. Duminică poţi să fii la un spectacol, sau la o aniversare.

 

 

horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop   horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop   horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop   horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop   horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop   horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop   horoscop

 

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și: