Editura Evenimentul si Capital

Folosiți Facebook, Google, YouTube, Sky sau Twitter? Trebuie să știți asta! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 21580 Vizualizari

Horoscop România deține un trist record ca fiind țara cu cele mai multe vulgarități, injurii și mesaje de ură, pe net, din UE. Se recomandă blocarea imediată a păcătoșilor informatici și abținerea de la orice dialog. Ghidul arată că netul a devenit canapeaua psihiatrului. Unele persoane cu grave patologii de comportament, în libertate, crează un climat de ură, pervers și vulgar pe forumuri. Această situație trebuie să înceteze!

28 mai

Horoscop Pe 28 mai s-au născut Ian Fleming, Thomas Moore, George I, Edvard Beneş, George Macovescu, Ion Popescu-Puţuri, Wanda Mihuleac.

Horoscop Pe 28 mai, în calendarul creștin-ortodox fix sunt Sfinţii: Eutihie din Melitina, Nichita Mărturisitorul şi Alexandru.

Nimic în „Kalendar”, aşa că o să vă atrag atenţia asupra unuia dintre cei care şi-ar fi sărbătorit astăzi ziua de naştere: Ian Lancaster Fleming „tatăl” lui Bond, James Bond, unul dintre personajele mele preferate, desigur, după Hercule Poirot. Nu, nu l-am întâlnit pe Fleming, ar fi fost cam greu, el a încetat din viaţă în 1964.

Opera lui Ian Fleming este aproape autobiografică, el fiind ofiţer în serviciile de informaţii ale marinei. Amintesc că Marea Britanie este o insulă... perfidul Albion, care nu se dezice. „Golden Eye” a fost, de exemplu, numele de cod al unei operaţiuni secrete din al Doilea Război Mondial. Douăzeci şi cinci de filme şi şapte actori au personificat operele lui Fleming. „God Speed, Mr. Bond!”

Alegerile europene au adus în prim plan puterea presei și a rețelelor de socializare, care au făcut și desfăcut.

Astfel, a apărut:

Serviciile Media Publice : Cum trebuie folosite și care este contribuția lor socială , este un ghid complet de resurse, destinat tuturor membrilor EBU vechi și mai noi. Pentru debutanți, ghidul furnizează un cadru pentru stabilirea necesarului de start, informații și orientări pentru punerea în aplicare a proiectelor și pentru măsurarea impactului asupra publicului. Pentru membrii vechi, ghidul identifică principalii factori de succes ce permit maximizarea impactului activității lor, dar și posibilele provocări. Foarte importante în economia Ghidului sunt studiile de caz care reprezintă patru ani de muncă în echipă pentru a descoperi mijloacele prin care posturile publice își îndeplinesc misiunea publică. Aceste concluzii au fost sintetizate în urma atelierelor organizate cu membrii EBU, printr-un sondaj, numeroase conversații individuale și sute de ore de cercetare. Toate documentele produse în cursul acestei perioade sunt disponibile exclusiv pentru membrii EBU pe site-ul organizației.

Este imposibil de ignorat, se spune în Ghidul EBU, rolul jucat de media publice în viața oamenilor și modul în care acestea produc modificări în societate. Conținuturile difuzate de posturile publice modelează percepțiile, opiniile, atitudinile și comportamentele oamenilor. După ce EBU a lansat inițiativa Contribuția Posturilor Publice la Societate, s-au înregistrat numeroase reușite importante în ce privește contribuția radiodifuzorilor publici din diferite țări.

De exemplu, Sveriges Radio, Radioul public suedez a condus 166 de acțiuni într-un an pentru a sprijini societatea civilă. Iar serialul documentar Blue Planet II, realizat de BBC a suscitat dezbateri în lumea întreagă despre obiectele din plastic de folosință unică, incitând oamenii să ia măsuri.

În doar șase luni, France Télévisions a pregătit un raport referitor la impactul său economic asupra societății, explicând în Parlamentul francez rolul pe care îl îndeplinește.

Radiodifuzorul public norvegian, NRK a reușit să aducă tinerii alegători în dezbateri politice în timpul alegerilor legislative.

Radiodifuzorul public olandez, NPO a publicat al treilea raport despre contribuția sa în societate, iar parlamentarii olandezi au făcut de nenumărate ori referiri la valoarea misiunii publice a NPO în timpul sesiunilor parlamentare. Aceastea sunt doar câteva exemple de posibilități pe care le oferă liniile directoare ale documentului redactat de experții EBU.

Aceștia atrag însă atenția că organizațiile publice media nu trebuie să se culce pe lauri, deoarece companiile media comerciale dețin déjà strategii foarte puternice de promovare și atragere a publicului, făcând astfel o concurență extrem de agresivă.

De exemplu, în ultimul său raport anual, Sky promite să exploateze intens prezența sa în Europa pentru a avea un impact pozitiv semnificativ asupra comunităților în care operează.

Google se prezintă ca o companie ce furnizează o tehnologie ce permite accelerarea și intensificarea eforturilor celor care lucrează la rezolvarea marilor provocări cu care se confruntă umanitatea.

YouTube a utilizat o analiză de impact economic pentru a demonstra organismelor de reglementare a platformelor că nu prejudiciază industria muzicală.

Iar Facebook utilizează strategia intitulată Contribuția la societate pentru a-și ameliora reputația, în timp ce învinuiri diverse arată pericolului dezinformării propagate de utilizatorii săi.

Numeroase cercetări dezvăluie faptul că oamenii cer din ce în ce mai mult companiilor să ia decizii utile. Ca răspuns, companiile au tendința de a folosi strategia Contribuția pentru societate ca o nouă ocazie de a se apropia de consumatori, angajați, etc.

Responsabilitatea socială este astăzi o preocupare pentru toate companiile comerciale. Astfel încât, companiile media publice , motivate de misiunea lor, pot fi mai curajoase decât până în prezent. Este deci, ușor de înțeles, de ce EBU și membrii săi se adună sub acceași strategie de contribuție la viața societății. Radiodifuzorii publici joacă de multe decenii un rol paternalist, în care realizatorii de programme decid de ce are nevoie societatea, în loc să angajeze un dialog deschis cu publicul. Dar, este momentul ca posturile publice de radio și Tv să realizeze că cetățenii nu mai consideră propria lor contribuție civică facultativă, ci necesară.

Ghidul, scris de David Fernández Quijada și Tanja Meyerhofer, sub egida EBU, are 56 de pagini și este foarte interesant. Se încearcă, succint, să se organizeze infosfera, ca să devină un spațiu civilizat și plăcut, punându-se accent, ca nave-amiral, pe media publică. Se lucrează la desfințarea anonimatului pe net, lăsând astfel trolii fără măști. Este greu, dar nu imposibil. România deține un trist record ca fiind țara cu cele mai multe vulgarități, injurii și mesaje de ură, pe net, din UE. Se recomandă blocarea imediată a păcătoșilor, a infractorilor informatici și abținerea de la orice dialog. Ghidul arată că netul a devenit canapeaua psihiatrului. Unele persoane cu grave patologii de comportament, în libertate, crează un climat de ură, pervers și vulgar pe forumuri. Această situație trebuie să înceteze!

Doamnelor și domnilor, dragi lupi, padawani și hobbiți, mă întrebați de una, de alta, despre alegerile europene. Au ieșit exact cum credeam și știam, nici mai mult nici mai puțin, am și scris despre asta. Dar, atenție, nimic nu este cum pare a fi!

O să vă răspund fiecăruia în parte, vă rog să mă scuzați, am multă corespondență de rezolvat.

Dar mai este timp, măcar speranța că mai este timp, doar mâine este, în definitiv, o altă zi !

☼ ♂ ♀

BERBEC Astăzi, plictiseala şi nervozitatea poat fi alungate şi prin cumpărături. Sau macar printr-o activitate ce mimează cumparaturile, dacă nu ai bani suficienţi. Sfârsitul lunii mai este apoteotic, cu toţi Berbecii convertiţi la noua religie a cumpăratului, dar nu cu orice preţ. S-ar pute să fie catarsisul de care ai nevoie în lumea asta uneori anapoda. Sanatatea este bună, atentie la durerile de cap si la pierderea de energie. Simti nevoia de solitudine, de atingere a divinului si treci pargul templului, fie ca se numeşte biserică, sinagogă sau moschee. Sau, dacă ai o „legătură personală” cu Divinitatea şi nu îţi plac ceremoniile, poţi să alergi sau să stai pe o bancă într-un parc! Gândeşte de bine, vorbeşte de bine, fă lucruri bune!

TAUR Nu te hazarda în discuţii lungi şi inutile, până la urmă. Nu promite nimic, chiar dacă eşti solicitat. Azi amână tot ce ţine de relaţiile umane. În schimb eşti inspirat în domeniul financiar! Noi reguli, noi obiceiuri ţi se strecoara in casa si vor sa patrunda si in sufletul tau. Tu asculta vocea pământului, şoaptele moşilor şi stramoşilor. Acceptă numai ce-ti convine… nu tot ce este nou este şi mai bun! La serviciu, la muncă, eşti înclinat să dai sfaturi anturajului. Trebuie să controlozi fluxul gândirii ca să fii logic şi concis. Numai aşa poţi fi de ajutor. Astăzi ai o mare putere de convingere, dacă eşti implicat în negocieri sau tratative nu renunţa aşa de uşor. Se pare că astăzi poţi avea un randament foarte bun. Procedează cu serenitate şi încredere, nu ezita să foloseşti momentele favorabile. În plan sentimental, declaraţiile pe care le auzi azi trebuie luate cu rezervă, în inventar. Nu te bucura, sau inflama, prematur, viitorul este încă departe…

GEMENI Astăzi trebuie să eviţi să faci declaraţii sau să discuţi mult. Modul tău de abordare nu este nici indicat, nici de succes. Eşti prea direct, prea ironic şi criticile tale nu motivează. Cu toate ca şi tu suferi din aceleasi motive, iti arati compasiunea si iti oferi sprijinul unei persoane din anturajul tau. Nu exagera, insa, uneori sprijinul este primit cu recunostiinta şi nu trebuie să insişti! Investiţi sentimente şi timp în relaţii de afaceri şi în dragoste. Magnetismul personal este în creştere. Nu te lăsa impresionat de ceea ce se discută sau de veştile de la televizor. Aşa sunt ei, nu se pot vindeca! Nu-ţi lăsa interesele personale pentru mai târziu, în favoarea prietenilor sau rudelor. Nu lua sau nu da bani cu împrumut. Vorbe şi bârfe, dar nu trebuie să le dai nici o importanţă. Mici probleme cu un aparat, utilaj, unealtă, dar se vor rezolva repede. Nu lua decizii pe termen lung, mai ales în ceea ce priveşte banii.

Codrin Stefanescu s-a DEZLANTUIT! ATAC DUR la colegii sai din PSD: Au stat cu capul la cutie

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI