Editura Evenimentul si Capital

Horoscop. Fantastic! Au descoperit o cavitate uriașă în piramida lui Keops! Profeția este pe cale să se împlinească

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 12904 Vizualizari

Horoscop. Descoperirea the big void în piramida lui Keops este o mare surpriză pentru oamenii de știință. La mai mult de 4.500 de ani de la construirea piramidei se știa doar de camera regelui și camera reginei, descoperite demult, tocmai din secolul IX. Și, probabil, jefuite.

Pe 3 noiembrie s-au născut împăratul Mutsuhito Meiji Tenno, Andre Malraux, Karl Baedeker, Leopold III, Charles Bronson, Monica Vitti, Gerd Muller, Iulian Mihu, Marcel Anghelescu, Nicolae Dragoş, Paul Cornea, Traian Demetrescu.

Horoscop. În calendarul creştin-ortodox avem brelanul ierarhic duhovnicesc complet, un episcop, Achepsima, un preot, Iosif şi un diacon, Aitala. Păcat că frumosul prenume Iosif este uitat, a devenit mai mult nume de familie. Trece vremea, trece! Nimic în ”Kalendar”, geto-dacii se pregăteau de iarnă și de Anul Nou.

Horoscop. ”Evenimentul Zilei”. În anul 1705, pe 3 noiembrie, un cutremur estimat astăzi la gradul 7,9 pe scara Richter a distrus aproape complet mai multe orașe din regiunea centrală a Italiei, Abruzzo. Atunci au pierit cel puțin 15.000 de persoane. Centrul Italiei, în special, este sub amenințarea cutremurelor și astăzi. O zonă instabilă, vecină cu Vezuviu. Să ne amintim că cele mai importante construcții din Roma antică au fost distruse de cutremure. Sau, de foc, cum a fost cazul Circus Maximus, în anul 64.

Horoscop. Dacă tot am amintit despre antichitate să continuăm în această notă.

Oamenii de știință, egiptologii, au anunțat joi, 2 noiembrie, prin intermediul prestigiaoasei reviste științifice ”Nature” că au descoperit o cavitate în interiorul piramidei lui Keops, la Giza, în Egipt.

În interiorul celebrei piramide, înaltă de 139 de metri și cu latura bazei de 230 metri, oamenii de știință au descoperit o cavitate de mari dimensiuni. ”Este ca habitaclu unui avion de 200 de persoane în inima piramidei” a declarat Mehdi Tayoubi, unul dintre directorii proiectului ScanPiramids. Botezată ”the big void” caviatatea are peste 30 de metri lungime și are, probabil, caracteristicile marii galerii, cavitatea cu cele mai mari dimensiuni din piramidă, până în prezent. Se află la circa 15 metri de camera reginei, în mijlocul piramidei.

Horoscop. ”The Big Void este perfect închis, etanș, nimic și nimeni nu l-a deranjat de la construcția piramidei” a explicat Kunihiro Morishima de la Universitatea Nagoya din Japonia, partener la proiect,

Cercetătorii nu au văzut direct cavitatea, au folosit o metodă nedistructivă care le-a permis să vadă prin piatră.

Procedeul seamănă cu o radiografie, se utilizează tehnici din fizica particulelor. Se măsoară numărul de muoni, mezoni miu, unii le spun miuoni, niște particule interesante care fac parte din radiația de bază cosmică. Muonii au o particularitate, sunt reținuți de materie, treptat. Când vor să sondeze un obiect, cercetătorii măsoară cantitatea de particule care ajunge în spatele obiectului respectiv. Dacă se constată un excedent de muoni într-un anumit loc, înseamnă că particulele cosmice au trecut prin mai puțină materie, deci în acel punct este un gol în obiect. Acest procedeu a fost folosit pentru determinarea structurii interne a vulcanilor, sau la centrala atomică avariată de la Fukushima Daiichi.

Horoscop. În cazul piramidei lui Keops, măsurătorile au fost repetate de trei ori, de trei institute diferite, având în vedere importanța descoperirii, trebuiau să fie siguri. Au efectuat experiențele cu muoni Universitatea din Nagoya, Japonia, Laboratorul de cercetări a aprticulelor, KEK, tot din Japonia și cercetătorii de la CEA, Franța. Toate trei măsurătorile au dat același rezultat - există o cavitate de circa 30 de metri!

Horoscop. Descoperirea the big void în piramida lui Keops este o mare surpriză pentru oamenii de știință. La mai mult de 4.500 de ani de la construirea piramidei se știa doar de camera regelui și camera reginei, descoperite demult, tocmai din secolul IX. Și, probabil, jefuite.

Măsurătoarea muonilor nu a dat răspunsul la întrebarea dacă the big void este înclinat, sau orizontal, dacă este format dintr-o succesiune de camere și mai ales ce conține.

Horoscop ”Sunt multe posibilități dar până nu vedem cu ochii noștri nu putem să știm” notează Simon Thuault, egiptolg, doctorand la Universitatea Montpellier. Savanții se gândesc la metode nedestructive, fără târnăcop și dinamită, doar cu un burgiu revoluționar subțire, un fel de freză, nu are decât 9 milimetri în diametru dar poate face o gaură lungă de 15 metri. Prin care se va strecura un roboțel, pe șenile minuscule, o minune a tehnicii, cât jumătate de creion, pe nume ”Imhotep”. Da, Imhotep, inginerul, numit impropriu arhitect, cel care a construit primele piramide, cel care știe secretul piramidelor. Roboțelul Imhotep poate transmite imagini cu o rezoluție de HD, din camera descoperită, sunete, măsura temperatura, umiditatea, compoziția aerului, etc

Horoscop ”Descoperirea aceasta o să facă mult zgomot și o să relanseze literatura și filmele cu subiecte din Egiptul antic, fie că sunt specialiști, sau amatori de ezoterism” estimează Simon Thuault. La ce se referă?

Tradiția inițiatică, o profeție de fapt, spune că sub marea piramidă, adică sub piramida lui Keops, au fost sigilate, într-o încăpere secretă toate cunoștiințele zeilor. Plastifierea pietrei, levitația, teleportarea și telepatia, vindecarea oricărei boli, arme radiante, navigarea în Cosmos la distațe uriașe, motorul gravitațional și alte o mie de tehnologii ale zeilor. Să fie the big void camera secretelor din profeție? O să trăim și o să vedem, dacă o să ne spună, doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

⃰ ⃰ ⃰

horoscop

BERBEC Primeşti o mulţime de informaţii, de veşti. Trebuie să dai dovadă de organizare şi de tact şi să foloseşti datele care te avantajează în mod direct. Atenție, mulți chemați, puțini aleși! Domeniile favorizate astăzi sunt cele ale finanţelor domeniului în care activezi. Eşti ca un strateg de birou: cu toate că ai idei sclipitoare nu ai nici cheful şi nici putinţa să le pui în practică. Cu toate că este o zi fastă, evită nepăsarea şi nerăbdarea. Fii prudent şi precaut, când discuti, negociezi şi mai ales în convorbirile la telefon!

horoscop

TAUR Este necesar să fii politicos și prevenitor cu cei din jurul tău, pentru că astăzi conjunctura indică un plan sentimental foarte încărcat, cu situaţii noi care pot ridica probleme dficile. Domeniul favorizat de stele este cel al relaţiilor sociale. Astăzi trebuie să faci un mic efort. În sfera cooperării, colaborării, lucrului în echipă. Nu te risipi în multe direcţii, pierzi energie preţioasă şi fără rezultat. Deci, nu fugi după doi iepuri… Puţină iscusinţă, chiar şiretenie, nu strică, pentru rezolvarea problemelor de astăzi.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI