Evenimentul Zilei > Horoscop > Eurobarometru: ”Pentru români, viitorul Europei sună bine” Unde am mai auzit asta? Din nou despre Lilith, Luna Neagră. Horoscop
Eurobarometru: ”Pentru români, viitorul Europei sună bine” Unde am mai auzit asta? Din nou despre Lilith, Luna Neagră. Horoscop

Eurobarometru: ”Pentru români, viitorul Europei sună bine” Unde am mai auzit asta? Din nou despre Lilith, Luna Neagră. Horoscop

Horoscop Românii continuă să creadă în Europa și în valorile pe care aceasta le promovează. Avem nevoie de încrederea și dinamismul lor, în construirea viitoarei Uniuni Europene, ale cărei baze se vor pune la summitul de la Sibiu, din 2019, în timpul Președinției române a Consiliului UE

 

Pe 7 martie s-au născut Maurice Ravel, Kobo Abe, Anna Magnani, Joseph-Nicephore Niepce, Thomas Garrigue Masaryk, Jacques Chaban-Delmas, Ivan Lendl,  Traian Stănescu, Florin Halagian, Gina Pătraşcu, Frida Papadache, Jean Lupu, Dan Teodorescu.

În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Efrem, episcopul Tomisului, Vasilev, Evghenie, Capiton, Eterie, Agatodor şi Elpidie, episcopii din Cherson.

Din nou, o zi de muncă, în „Kalendarul” poporului, dar cu o vorbă, poate o superstiţie: dacă este frig pe 7 martie, atunci vine zăpadă, „iarna mică”. (Antoaneta Olteanu)

Pe 7 martie este a şaptea babă, pe nume Sitiţa, Salomnia sau Frăsina. Cine alege baba asta şi se adevereşte, adică este timp frumos, este zdravăn, puternic şi sănătos tot anul.

”Evenimentul Zilei” din 7 martie 1899 – Oficiul Imperial de Patente din Berlin înregistrează la acestă dată cererea firmei farmaceutice Friedrich Bayer & Co. depusă cu o zi mai înainte, pe 6 martie, pentru un nou produs numit “aspirină”, numele comercial al acidului acetilsalicilic. Se spune că şeful Oficiului a chemat un funcţionar: „Herr Werner, te rog înregistrează prostia asta fără valoare a chimiștilor ăstora ridicoli!

După vizita de intimidare a înalților oficiali europeni am primit și Eurobarometrul nr. 88. Citez declarația Reprezentanței CE din București:

Pentru români, viitorul Europei sună bine  Românii continuă să creadă în Europa și în valorile pe care aceasta le promovează. Avem nevoie de încrederea și dinamismul lor, în construirea viitoarei Uniuni Europene, ale cărei baze se vor pune la summitul de la Sibiu, din 2019, în timpul Președinției române  a Consiliului UE”, a declarat Angela Cristea, șefa Reprezentanței Comisiei Europene, în legătură cu noua publicație (Eurobarometrul).

Mai bine de jumătate dintre români tind să aibă încredere în Parlamentul European (56%, față de 45% media europeană) și în Comisia Europeană (50% față de o medie europeană de 42%). Încrederea în instituțiile naționale este însă mai redusă. De exemplu, 21% dintre români au încredere în guvern. 

Pentru următorul an, 35% dintre români declară că situația economică națională va fi mai proastă, înaintea lor plasându-se grecii (48%), croații și britanicii (39%). Dar când vine vorba de situația economică a Uniunii Europene, unul din doi cetățeni români, similar cu media UE, declară că aceasta este mai degrabă bună și foarte bună.

Dacă vorbim despre viitor, 47% dintre români cred că Uniunea Europeană se îndreaptă în direcţia bună, ponderea fiind peste media europeană, cu 17 puncte procentuale. În ce privește România, direcția în care se îndreaptă țara este apreciată drept greșită de 64% dintre respondenții români, în timp ce la nivel european media este de 49%.

Studiile de tip Eurobarometru standard sunt publicate de două ori pe an, vara și iarna, începând cu anul 1974. Exercițiul de iarnă include și publicarea unui raport național pentru fiecare din statele membre, în trimestrul ce urmează publicării datelor generale, acesta analizând în mod specific percepțiile cetățenilor din fiecare țară.

Datele pentru Eurobarometrul standard nr. 88 au fost colectate în România, în perioada 5-12 noiembrie 2017, de compania TNS CSOP. Eșantionul reprezentativ a fost constituit din 1.062 de persoane cu vârsta de 15 ani și peste. Colectarea datelor s-a efectuat prin intermediul unor interviuri față-în-față.

Horoscop. Eurobarometrul ăsta m-a umplut de mândrie. Sunt unii mai proști ca mine! Nu credeam… Dar chestia cu ”viitorul sună bine” am mai auzit-o… Tot o reclamă, dacă îmi aduc bine aminte!

Pe de altă parte nevinovații funcționari europeni dezvăluie, fără să vrea, strategia electorală a lui Herr Johannis pentru prezidențialele din 2019. Nu intru în amănunte, cine se pricepe la marketing politic a înțeles despre ceea ce vorbesc.

Horoscop  Vă spusesem ieri povestea Lunii Negre, nu credeam că o să determine atâtea emailuri, câteva sute, abia am reușit să răspund. Așa că sunt nevoit să continui, nu îmi place subiectul, dar poate reușesc să mai alung ceața din unele căpșoare cârlionțate. Precizând odată pentru totdeauna că NU întocmesc horoscoape personale. Sau ca să înțelegeți mai bine în lumea asta decadentă, unde, pentru unii dintre domniile voastre numai banul contează, un horoscop personal făcut de mine costă 20.000 €! Comprenez? – vorba Piratului din Caraibe, sper că nu mai mă deranjează nimeni cu cereri pe toate tonurile de la o comanda scurtă ca la un chelner, la motivații complicate și chiar literare. Dacă ați văzut filmul lui Tarantino, ”Kill Bill” atunci știți că nu oricine poate avea o katana făcută de Hattori Hanzo, tot așa nu oricine poate avea un horoscop făcut de Radu-Costin Ștefănescu. Amândouă produsele, katana și horoscopul, servesc de minune și sunt deosebit de elaborate și bine făcute.

"Să urmărim adevărul, iar nu umbrele şi simbolurile!" a spus Sfântul Ioan Gură de Aur. Nu sunt bigot, dar am apreciat întotdeauna înţelepciunea. Ceea ce vă relatez, în continuare, nu este invenția mea, datele le-am luat din volumele: Peter Whitfield, ”Astrology, a History”, F. Boquet, ”Histoire de L’Astronomie et de L’Astrologie”, P.I.H. Naylor ”Astrology, A Fascinating History” cât și din notițele de curs de la Madrasse Omar Khayyam. Știți cum spuneau grecii în agora, când povesteau ceva: ”eu spun ce știu, dar nu am fost acolo!”

Horoscop  Ei bine, Luna neagră, Lilith este un simbol. Sau, material, mai poate fi asteroidul 1181, numit Lilith, un bolovan ceresc din centura de asteroizi dintre Marte şi Jupiter, resturile, probabil, ale unei planete. Asteroidul are mai puţină influenţă asupra Pământului decât un chibrit aprins pe Uranus. Un nimic, un praf cosmic… pe de altă parte asteroidul a fost descoperit în anul 1927, în februarie, parcă, de un francez de origine rusă, Benjamin Jekhowsky, descoperitor de mai mulţi asteroizi. Pe acesta l-a numit, de fapt, "Lili", nu Lilith în memoria distinsei şi talentatei compozitoare franceze Lili Boulanger.  

Luna Neagră, atât de dragă unor astrologe din străinătate, este chiar mai puţin decât un praf astral, este nimic, doar un simbol.

Mai ţineţi minte din şcoală, sau dacă nu, vă spun eu acum, că Luna se învârteşte în jurul Pământului pe o elipsă, planeta pe care locuim ocupând unul dintre cele două centre ale elipsei.

Horoscop Luna Neagră, Lilith, ocupă în mod simbolic cel de al doilea centru fiind o proiecţie pe perigeul orbitei Lunii. De fapt nu este chiar aşa, cele două corpuri gravitează în jurul unui punct comun, dar… de ce să complicăm lucrurile şi aşa false şi imaginare! Deci, Luna Neagră nu există, este o denumire doar, un simbol… a ce? A răutăţii şi depravării feminine!

Vedeţi, domniile voastre, întotdeaună oamenii răi au căutat să-i mânjească pe ceilalţi, să-i reducă pe toţi la factorul comun al prostiei şi răutăţii proprii. "Şi ce dacă am omorât un om cu maşina, alţii au făcut crime mai mari!" – genul ăsta de nenorociţi.

Horoscop  V-am arătat ieri cine a promovat pe Lilith în astrologie, două "fete rele", rele de muscă, escroace prin vocaţie, una de mai multe ori în puşcărie, alta cu "pretenţii intelectuale", genul de femei care fac un bordel din tot ceea ce ating.

Horoscop Dar de ce Lilith? Păi v-am spus de "madama" cu ochii cât cepele de la un Basedow agresiv cât şi de la morfina şi opiul consumate, nu? De fapt în jurul ei, de fapt în spatele ei, erau un grup de bărbaţi cu pretenţii "filozofice astrale" care se foloseau şi de farmecele îndoielnice ale "doamnei" întotdeauna disponibilă, doar era nimfomană.

Dar cum "madam" Blawatsky reuşise să atragă atenţia opiniei publice prin minciunile ei, înghiţite cu undiţă cu tot de naivii americani, dintre care cea mai gogonată a fost un aşa zis voiaj iniţiatic în Tibet, ei bine, acei bărbaţi se foloseau de binevoitoarea "doamnă" pentru a-şi lansa teoriile filozofice, ermetice, oculte etc. Una dintre aceste teorii se referea la… Lilith!

Horoscop Lilith, la origini, este o zeiţă akkadiană, un pic cam înspământătoare. Un demon, un "spirit al aerului" în traducere exactă, goală-puşcă, cu gheare la picioare, cu colţi şi… uneori, cu aripi. Un Bau-Bau!

Mahalaua evreiască, ce vreţi, au şi ei mahalagii lor, a scos prin secolele X sau XI, în fine, nu contează data, o telenovelă de prost gust despre obiceiurile sexuale ale lui Adam. Cică Adam ar fi avut-o ca primă soţie pe Lilith, făcută în acelaşi laborator divin ca şi Adam, deci egali în toate. Ei bine, totul a mers bine… o eternitate… până ce s-a făcut întuneric în Paradis şi cei doi s-au apucat să facă sex. Lilith nu a acceptat "poziţia misionarului" pentru că femeia are o poziţie inferioară și nu era politic corect. Adam i-a zis că să se hotărească mai repede, orice poziţie… Lilith a luat de pe noptieră "Kama Sutra" a citit cât a citit, apoi a zis că o doare capul… Normal, cultura cauzează! Adam a făcut scandal, Lilith a zis că pleacă la mama, dar pentru că a realizat că nu are mamă s-a transformat în demon, cu aripi, gheare și tot arsenalul din dotare… sau cam aşa ceva! Asta în registrul comic, așa am văzut eu toată chestiunea. Iar Dumnezeu, cam enervat de toată mahalaua asta, a luat o coastă din Adam şi a făcut-o pe convenabila Eva.

Horoscop  Aici trebuie să vă spun ceva… bunul stareţ Dionisie, Domne-Dumnzeule ce-i regret pildele şi înţelepciune, dar poate este mai bine unde este acum, în Paradis, ei bine călugărul de la Sf. Munte Athos avea teoria lui. El credea că este vorba de o eroare de traducere, din arameică în greaca veche, de aici în latină şi din nou în greaca modernă, apoi în toate limbile neamurilor! Se pare că şi cuvântul "coastă" descria "latura", "profilul" vederea dintr-o coastă. Adică bunul Dumnezeu a luat "profilul", modelul lui Adam şi a făcut-o pe Eva… Oarecum, pare logic!

Demonul Lilith, Luna Neagră, este tare drag unei categorii de astroloage… oare de ce? Bună întrebare!

Am mult de lucru, dar tot o să văd un film. Ce să văd, ce să văd? Oscaruri, 2018? Iată ce spune POTUS pe Twitter: Lowest rated Oscars in HISTORY. Problem is, we don’t have Stars anymore – except your President (just kidding, of course)!” Cam are dreptate, cum are dreptate în multe lucruri! Așa că o să văd un film vechi și bun, l-am ratat, Oscarul din 1958, ”Gigi”, se spune că este ”nec plus ultra”. Mă și bucur deja de plăcerea artistică a unor lucruri bine făcute, de oameni normali pentru optimismul și îmbunătățirea, și numai pentru 90 de minute, a calității vieții a altor oameni muncitori, normali. Visul de pe ecran a devenit astăzi un coșmar, dar știu cauza și dacă aveți răbdare o să v-o spun și domniilor voastre, mâine poate, pentru că mâine este o altă zi!

 

 

 

 

horoscop

BERBEC   Mai multe situaţii paradoxale dar ipotetice. Astăzi, la locul de muncă, nu trebuie să faci nimic extravagant, sunt aspectate favorabil numai activitaţile de rutină. Adevarul nu-ţi serveşte decat sa-ţi faci noi „potenţiali ostili”, aşa incât măcar astăzi admira toaletele colegelor şi înţelepciunea şefului. În a doua parte a zilei vrei să faci o mulţime de lucruri cu energia proprie zodiei. Nu o să reuşeşti, dar viaţa este formată din încercări. Ceva-ceva tot o să realizezi. În situţia în care vrei să iei atitudine în familie, în cuplu, să pui lucrurile la punct,  consultă-te cu cei născuţi sub semnele Taurului si ale Capricornului, vei gasi multa bunavoinţă, sfaturi competente şi idei bune. Sigur, fii atent dacă în aceste semne nu este şi soacra ta. Dacă eşti în situaţia de a avea o soacră. Dacă eşti alergic ţine medicamentele la indemână, antihistaminicele, adică. Dacă… este vorba despre situaţii ipotetice, poate chiar paradoxale!

 

horoscop

 

TAUR  Sunt lucruri si tradiţii care nu se negociază, o să întelegi lucrul ăsta în cursul zilei de azi. Si azi calculezi la bani, la dobânzi şi la procente. Nu te mai obosi, jocurile au fost deja făcute. Bogaţii vor deveni mai bogaţi şi săracii mai săraci, asta este toată filosofia, nu este nici o luptă de clasă, nu este nici o democraţie, nu este nici o piaţă liberă. Vorbe… Legea acumulării capitalului, sau cum zice înţeleptul nostru popor „banul la ban trage”. Aşa că dacă ai ceva bani, foloseşte-i, investeşte, fă ceva cu ei. Nu-i ţine ca prostul la bancă ca să se îmbogăţească alţii. Ar trebui să ştii toate acestea deoarece zodia ta preţuieşte banul şi proprietatea. Doar le amintim, pentru că treci printr-o perioadă în care cam uiţi.

 

horoscop

 

GEMENI  Vremea nehotărâtă şi vremurile nesigure iţi dau griji si nelinişti care nu sunt ale tale. Scutura-te de ele şi regaseşte-ţi buna dispoziţie! Înca nu ai inceput să pierzi bani, dar vremea aceea nu este departe. S-ar putea să începi să arunci cu banii chiar din seara aceasta. Nu prea ai ce face ca să limitezi hemoragia financiară. Aşa este felul tău, superficial şi cheltuitor. Îţi rămâne să filosofezi şi să te bucuri de ultimele „babe”, de vremea capricioasă, ca o prinţesă din poveste. Sanatatea iţi este bună, atenţie însă la răceli şi la persoanele care îţi strănută in faţă. Procentul, sper mic, dintre nativi care se duc astăzi la stomatolog, sau au de a face cu altă procedura medicală, trebuie să o faca cu curaj, stelele sunt favorabile.

 

horoscop

 

 

RAC  Luna, protectoarea ta, aproape plină, nu iti este foarte prielnică in abordarea unor persoane din sfera autoritatii publice. Aşa că lasă pe altă dată! Nu te apuca să faci economii nefireşti, pentru că tot tu o să suferi. Raţiunea şi echilibrul au fost întodeauna cea mai bună politica economică. Succese, din nou neaşteptate, pentru că vin târziu, când nu te mai aşteptai, în carieră sau în familie. Cu toate că un mic incident întunecă imaginea generală, astrele îţi sunt favorabile. După această perioadă vei obţine recunoaşterea unor eforturi trecute, aşa că astăzi nu dormi, fii atent!  Este timpul unor mai mari sau mai mici decizii. Pe care este bine să NU le amâni. Mai bine acţionează! Sănătatea este relativ bună, pofta ta te îmbie să treci masiv pe verzituri, dar atenţie la stomacul tau sensibil. Banii ?! Hai, să nu ne certăm, discutăm mâine…

 

horoscop

 

 

LEU  Nu accepta "competiţia si provocarea" ca mod de viata şi agresivitatea ca mod de exteriorizare. Acestea sunt comportamente de natura focului satanic. Trebuie să te gândeşti foarte bine cum o să foloseşti banii albi puşi deoparte pentru zile negre. Pentru că depunerea lor la bancă nu a fost soluţia corectă, trebuie să recunoşti. O perioadă bună pentru planificarea activitaţii şi mici achiziţii. Să fim drepţi, iarna aceasta te-ai cam îngrăşat. Pana te apuci să slăbesti mai bine ajusteza-ţi garderoba pe noile dimensiuni şi astăzi este o zi bună ca sa te duci la croitor.  Banii sunt bine aspectaţi, e adevărat sunt puţini, dar sunt! Ai nevoie de mai mulţi bani şi nu prea şti de unde. Întreaba un prieten… Poate te împrumuta… poate te trimite la alt prieten!  Dacă ai probleme cu tensiunea arteriala, lucru destul de obişnuit pentru nativii din zodia Leului, este bine să eviţi frigul, umezeala şi curentul, mai ales daca ai şi o fragilitate vasculară.

 

horoscop

 

FECIOARĂ O serie de evenimente te pot obliga la o analiză  aprofundată. Conjunctura te avertizeaza ca astazi ti se poate intampla ceva deosebit, ceva ce poate sa mai alunge plictiseala unei activităţi monotone! Zi favorabila cumparaturilor, in special bunurilor de folosinta indelungata, mobilă, de exemplu. Evita astazi mâncărurile grele şi dulciurile industriale. Dupa masă, o ceaşcă de ceai aburindă de ceai verde, ca să impiedici solidificarea grăsimilor, nu uita! Sfat valabil pentru toate zodiile. În general, este de bine! Pe seară – o periodă de mici realizări şi acumulări. O serie de evenimente te vor obliga la o analiză  aprofundată. Nu trebuie să neglijezi propriul confort nervos – o activitate prea tumultoasă – distractia este tot un consum de energie – face să nu obţi rezultatul dorit. Invaţă, în această lume superficială şi grăbită, să nu mai dai atâta atenţie detaliilor, să fii mai iute şi mai dinamic. Nu trage toata activitatea pe umerii tai şi nu-ţi atribui toate sarcinile – până la urmă o să ratezi! Şi lumea o să întoarcă capul, jenată. Sanatatea este chiar bună, dar atenţie la stomac şi viscere, de natura delicată a zodiei. Banii sunt în toane capricioase, oricum se ştie că eşti mai strâns la pungă, ceea ce este foarte bine!

 

horoscop

 

BALANŢĂ  Nu este nici folositor şi nici nu este adevărat. In general şi astazi in special anturajul tau si familia iţi sunt favorabile şi te susţin. Stelele te sfatuiesc să o laşi mai moale cu ambiţiile tale de mărire care ti-au cam macinat nervii şi stomacul. Mare atentie la ce şi unde mănânci! Stelele iţi indica o schimbare, care schimbare ar putea sa fie vorba despre o noua distributie a sentimentelor şi preferinţelor tale, in urma unor veşti. Poate că este vorba doar de gusturi culinare, dar cel mai probabil îţi schimbi părerea despre cineva pe care il cunoşti, poate cineva din anturaj, poate de la locul de muncă. Vremea se schimbă şi ea şi ţie nu prea îţi convine. Evident, treci printr-o perioadă capricioasă, dar răsfăţul este aşa de plăcut…

 

horoscop

 

SCORPION  Astăzi, dezvăluirea sau descoperirea unor amănunte tulburătoare despre o persoana din anturajul tau iţi dau o motivaţie în plus sa acţionezi imediat. Mai ales dacă este vorba să ajuţi un prieten. Nimic din ce este ascuns nu va ramane necunoscut si nu va fi secret ca sa nu iasa la lumina, asa ca ai rabdare si vei afla şi ceea ce mai doreşti. Ai de plătit nişte facturi – nu iţi face nicio plăcere, dar rezolvă neaparat în cursul zilei de astăzi. Ştii că ai facut o mişcare gresita zilele trecute şi astăzi aştepţi urmările. Deocamdata nu se întamplă nimic. Ai timp să te gândeşti la o explicaţie. Dar să fie logică măcar, dacă nu chiar adevărată. Şi nu uita buchetul de flori! Se pare ca o parte din Scorpioni are de incasat ceva bani, poate salariul, poate o obligaţie la termen, sau alt titlu de valoare. Aşa că este o zi favorabilă sportului, saunei, masajului şi/sau tratamentelor cosmetice sofisticate, care cer bani.

 

horoscop

 

SĂGETĂTOR   În acesta perioadă a zilei de 7 martie păstrează-ţi calmul în discuţiile cu colegii, partenerii sau cu cei din familie.  Fii la obiect în ceea ce afirmi. Evita divagaţiile şi comparaţiile care nu fac decât să te încurce. Este bine să dai dovadă de prudenţă la tot ceea ce înseamnă uniune, asociaţie, adunare. De asemenea, supraveghează-ţi regimul alimentar. Stomacul tău nu este în cele mai bune toane aşa că trebuie să-l protejezi, sa iei măsuri. Posibile schimbări în anturaj şi veşti plăcute de departe. O perioadă indicată pentru investiţii şi activitate laborioasă la bursă, sau alt gen de speculaţii. Ai dori să ai o viaţă socială deosebită, să frecventezi aristocraţia veche şi plină de înţelepciunea averilor pierdute, să ai prieteni geniali şi scriitori celebri, să frecventezi cercuri elitiste şi cluburi exclusiviste. Noi prietenii sau relaţii vor face perioada interesantă. Nu este bine să mai faci bancuri fizice, dintre care cel preferat este să dispari pe neaşteptate ca măgarul in ceaţă, limitează-te la minciunelele obişnuite. Sunt mai de efect ! Sănătatea este bună, dacă nu te doare nimic, înseamnă că traieşti bine.

 

horoscop

 

CAPRICORN  Schimbări în bine, acasă, la serviciu şi în dragoste. O veste iti  face mare plăcere. Pentru un procent dintre Capricorni, câştiguri neaşteptate urmate de pierderi la fel de neaşteptate.  Mai puţin tutun, mai puţină cafea, mai puţin alcool, dar nu renunţa total, pentru ca bucuriile vieţii sunt aşa de puţine şi rare! Este indicat să dai mai multă atenţie problemelor de familie.  Pentru nativii din vârsta a treia, seniorii, astăzi este o perioadă mai dificilă, mai ales în ceea ce priveşte sănătatea. De nivelul de trai nu dorim să vorbim, pentru că nu ne plac tragediile! Pentru cei tineri aceasta zi, in special si saptamana aceasta în general, trebuie să fie un serios examen pentru ceea ce sunt de fapt şi ceea ce doresc sa faca in viaţa. Timpul nu asteaptă, trece fulgerător şi dintr-o speranţă ajungi uşor o promisiune nerealizată! Din nou şi astăzi, atenţie la genuchi, care in mod traditional sunt guvernaţi de Saturn şi de zodia Capricornului.

 

horoscop

 

VĂRSĂTOR   Partea benefică a zodiei te ajută astăzi să-ţi înţelegei mai bine limitările şi să înţelegi că ordinea şi disciplina nu sunt doar „chestii militare”. Viaţa ta este vraişte, ştii asta, dar nu iei nici o măsură! Poate te gândeşti puţin la asta, te rog… Perioada zilei de astăzi este în general, benefică şi aduce realizări şi noroc. Bate un vânt de libertate, mai ales prin buzunare şi prin portofel, aşa că pune-ţi capul la contribuţie cum sa faci urgent rost de bani, pentru că ai de plătit rata la bancă, chiria şi întreţinerea! Un ajutor substanţial din partea prietenilor sau a rudelor. Poate aşa îţi rezolvi o parte din probleme. Schimbările dese – cheia marilor succese! Dacă ai dificultăţi, schimbă stilul, schimă modul, schimbă felul – tenacitatea este buna cand eşti în câştig.  Daca eşti în căutarea unui loc de muncă, insistă, nu te lăsa pe mâna „binevoitorilor” pentru că „la pile egale, meritul contează”!

 

horoscop

 

PEŞTI  Stelele te sfătuiesc să ai răbdare şi chiar să dai dovadă de diplomaţie şi fair-play, pentru că lucrurile se vor lamuri aproape fără intervenţia ta. Nu discuta în contradictoriu cu cei dragi, vei constata că sunt bine intenţionaţi. Poti reuşi în activităţi legate de tehnologie de vârf, telecomunicaţii sau informatică. Dacă te ocupi de unul din domeniile menţionate vei simţi un nou impuls, o nouă stare de emulaţie; idei şi concepte noi îţi sunt la îndemână. Acest aport de energie se poate traduce la unii sau alţii din  nativii din bancul de Peşti printr-o creştere a agresivităţii şi a lipsei de pragmatism. Ceea ce nu este rău să devii peste noapte din plătică – rechin, dar este foarte rau dacă crezi că poţi înota în afară de acvariul tău. Adica orice mutant sfârşeşte la muzeu – aşa că nu te da mare şi tare când nu trebuie… şi nu trebuie niciodata! Astăzi evita sa dai sau sa iei bani cu imprumut, nu semna hartii oficiale. Mare atenţie la ce încalţi, ocoleşte tocurile foarte inalte şi balerinii, sfat evident pentru doamne. Cizmele cu tocuri de 12 centimetri şi mocasinii aceia plaţi sunt adevărate catastrofe pentru picioruşul feminin. Un toc de numai câțiva centimetri protejeaza poziția piciorului şi-și conferă echilibru.

 

horoscop