Editura Evenimentul si Capital

Eroi militari cu lăbuțe, copite sau gheruțe. Zodiacul cu o sută patruzeci și patru de zodii (3). Horoscop

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 10882 Vizualizari

Horoscop Optsprezece specii de animale au făcut parte din armatele beligerante. De la cai, căței, pisicuțe și porumbei călători, până la cămile, urși, elefanți, delfini și chiar crocodili! Unele animale au primit grade militare și decorații invidiate de umani. Dar, multe, foarte multe au plătit cu viața!

Horoscop Pe 15 noiembrie s-au născut Erwin Rommel, Sir William Herschel, Veronica Lake, Mantovani, Anna de Noailles (Ana Elisabeta Bibescu Basarab Brâncoveanu), Ovidiu Moldovan, Ştefan Sileanu, Valentin Plătăreanu, Horia Hulubei, Dan Mateescu, Emil Racoviţă.

Horoscop Nimic important în calendarul creştin-ortodox, doar Sfinţii Paisie, Gurie, Samona şi Aviv, iar în „Kalendar” se sting zilele lupilor. Au fost şapte zile de sărbători vechi ale dacilor. Începe, de fapt de ieri, Postul Crăciunului.

O notă specială pentru unul dintre militarii din cel de al Doilea război mondial, feldmareșalul Erwin Johannes Eugen Rommel, pe care-l pomenim astăzi. Alături de Michael Wittmann, căpitanul de tancuri și de Otto Skorzeny, colonelul de commando, formează tripleta mea preferată dintre mlitarii germani din WW2. Sigur, istoric vorbind, dacă este vorba despre germani, preferința mea se îndreaptă către fabulosul nobil francon, cavalerul Florian Geier von Giebelstadt, din secolul XVI.

Fără multă vorbă, așa cum v-am promis, iată Gemenii, din Zodiacul cu o sută patruzeci și patru de zodii:

III. Gemenii

25. ŞOBOLAN - GEMENI

Inconstant prin excelenţă, Şobolanul-Geamăn nu poate rezista ideii că dincolo de pereţii camerei sale se află o lume care-l provoacă să dovedească cît e de competent. Geamănul, semn de aer, dă personalităţii Şobolanului (semn de apă) posibilitatea de a atinge adevărate culmi de performanţă, dar acţiunile şi iniţiativele, odată începute, oricît ar părea de strălucitoare, rămîn nefinalizate. Întotdeauna sînt convinşi că nereuşitele lor se datorează influenţei nefaste a altcuiva. Deşi sînt persoane foarte agreabile, nu trebuie luate în serios. Sînt atrase de actorie, regie, profesii care incumbă noţiunea de mişcare şi călătorii.

26. BIVOL - GEMENI

Un Geamăn născut sub semnul Bivolului este o persoană favorizată de soartă. Persoanele născute sub aceste semne trebuie să facă uz de toată impasibilitatea de care sînt în stare pentru a se împiedica să se ridice de la pămînt, să zboare... Au un dar cu totul rar de a vorbi frumos şi convingător. Este o persoană cu spirit ascuţit, destul de nervoasă şi tinde să folosească adesea termeni cu subînţeles sexual. Este partenerul ideal pentru petreceri. Viaţa lui este însorită şi rareori este marcată de lacrimi.

27. TIGRU - GEMENI

Combinaţia aer - lemn e de-a dreptul imponderabilă. Tigrului-Geamăn îi vor trebui două seturi de frîne pe toate roţile pentru a-l împiedica să se aventureze în afaceri dezastruoase, a se căsători cu persoane nepotrivite, de 5-6 ori la rînd, a pleca în necunoscut cu buzunarele goale în ideea de a cuceri lumea şi comorile ei. Educaţia serioasă şi munca susţinută în copilărie îi vor asigura o bază solidă pentru toată viaţa. Fără această structură serioasă, ar putea eşua aproape în orice. Cu condiţia de a avea această bază asigurată, va reuşi şi, mai mult decît atît, va străluci în orice carieră. În orice caz, păstraţi o batistă înmuiată în apă rece, la îndemnînă şi tamponaţi-i fruntea înfierbîntată din cînd în cînd, pentru orice eventualitate.

28. PISICĂ - GEMENI

Combinaţia de lemn şi aer face din această Pisică o persoană foarte mobilă, mereu în mişcare. Nu-i place să înfrunte pericolele reale, dar are darul de a crea diversiuni care-l fac pe duşman să-şi uite intenţiile.

Pare mereu la pîndă, se risipeşte în zeci de proiecte, n-are linişte şi nu e consecventă. Pisica-Geamăn trebuie strunită din copilărie, cu blîndeţe şi răbdare, să-şi dozeze mai bine eforturile şi să se limiteze în a lua cu asalt o acţiune, cauză, pericole etc., pe rînd.

29. ŞARPE - GEMENI

Aerul, în această combinaţie de semne, hrăneşte focul vital al Şarpelui-Geamăn. Trebuie totuşi evitate excesele. Prea mult foc este distructiv.

Combinaţia este, cu toate acestea , reuşită: acolo unde Geamănul se risipeşte pe negîndite în toate direcţiile, Şarpele se uită cu grijă pe unde pune “pasul”. Reuşeşte cel mai bine în carielele care cer elocinţă, darul oratoric, diplomaţie şi uşurinţa condeiului. Şarpele-Geamăn are şanse de a reuşi în mod strălucit în oricare dintre aceste cariere.

30. DRAGON - GEMENI

Semnul Gemenilor îl face pe acest Dragon să fie instabil şi nedecis.

Ar putea fi definit ca un sprinter. Multe din iniţiativele sale, strălucit începute, se tremină dezastruos. Femeile sub acest semn pot avea prostul obicei de a cumpăra tot ce le cade sub mînă, impulsiv. Pe de altă parte însă, Dragonul-Geamăn e generos şi cu inimă bună. Aşa cum nu rezistă să spună “nu” cînd li se iveşte o “ocazie” de cumpărat ceva, tot aşa sînt de nestăpîniţi în a da altora afecţiune şi tandreţe. Mercurieni, neastîmpăraţi pînă la extrem, nu îi vor plictisi niciodată pe cei din anturajul lor. În preajma lor se întîmplă mereu ceva.

31. CAL - GEMENI

Faceţi un foc de tabără şi urmăriţi-l cum dansează, zglobiu, în aerul nopţii.

Ingeniozitatea sau chiar geniul se ascunde adeseori în această făptură complexă. Se mişcă în cele mai neaşteptate arii de activitate. Muzică, teatru, artă, film, politică, știință toate-l atrag pe Calul-Geamăn, care e o fire expansivă. Problema este că uneori nu sînt siguri, că nu ştiu exact ce vor de la viaţă. Un Cal fără o misiune personală în viaţă e ca un om fără patrie. Poate fi tras înapoi în mersul său prin viaţă de oscilaţii, ezitări şi superficialitate. Rareori termină ce a început. Şi, dacă termină totuşi o acţiune, greu se va apuca de o alta. Se plictiseşte uşor şi renunţă la efort cînd acesta nu e de la început încununat de succes.

32. CAPRA - GEMENI

Oxigenul Gemenilor, turnat din belşug peste focul Caprei, ridică vîlvătaie pînă la cer. Întrucît capriciul este caracteristic ambelor semne, Capra-Geamăn trebuie să se resemneze la ideea că o bună parte din viaţă va trebui să lupte împotriva vîrtejului de idiosincrazie cu care s-a născut.

E superficial, ceea ce, ca joc, ca distracţie, poate părea amuzant un timp, dar vine o vreme cînd viaţa te obligă să te pui în serios pe treabă. Printre talentele sale se numără darul imitaţiei şi simţul deosebit al umorului.

Fie el actor, scriitor sau măcelar, va avea nevoie oricînd de un ghid care să-l ţină de mînă. Îi place la nebunie diversificarea şi noutatea şi, după ce se amuză un scurt timp cu ceva nou, se plictiseşte, lasă totul baltă şi se apucă de altceva. Are nevoie de o persoană tare, fermă şi calculată, care să-l ţină în frîu. Dacă nu se căsătoreşte cu ea, să şi-o ia ca angajat sau asociat!

33. MAIMUŢA - GEMENI

Cele două semne se aseamănă mult. Combinaţia de metal cu aer este de-a dreptul efervescentă. Maimuţa-Gemeni este teribil de vorbăreaţă: Maimuţa trăncăneşte toată ziua, iar Gemenii sînt, la rîndul lor, imprevizibili, jucăuşi, vorbăreţi şi superficiali. Maimuţa nu face niciodată acelaşi lucru de două ori, dacă poate să evite acest lucru. Acest semn combinat are mare nevoie de o persoană cu capul pe umeri care să acţioneze ca un lest bine venit şi binefăcător.

34. COCOŞ-GEMENI

Aerul se combină cu metalul, ceea ce, în acest caz, pentru că aerul are darul de a rugini metalul neprotejat, Cocoşul-Geamăn e un adevărat termometru uman de emoţii bune şi rele. Nativul este entuziast şi dotat pentru a dezvolta idei noi. Întrucît Gemenii au, oricum, o personalitate duală, combinaţia lor cu explozivul Cocoş poate da naştere unei personalităţi supărătoare prin complexitatea sa.

35. CÎINE-GEMENI

Aerul şi metalul nu se pot combina în nici un fel pentru a da o structură coerentă. Doar, rugina… Pentru ca acest Cîine să reuşească, va avea nevoie de o forţă magnetică puternică, pentru a-l împiedica să se volatilizeze. Nativul pare a fi peste tot în acelaşi timp.

Instabil, poate fi azi super-optimist, iar mîine negru de melancolie şi disperare. Gemenii, ca argintul viu, îl vor face pe Cîine să se gîndească necontenit la greşelile sale şi, ca atare, îşi va face singur viaţa amară.

Cîinele este exagerat de generos. Aruncă banii în dreapta şi în stînga, face cadouri peste cadouri. Este, de asemenea, prea încrezător în oameni, nu se opreşte să-i judece, să-i cântărească înainte de a-i considera prieteni. Cîinele-Geamăn trebuie educat din copilărie să fie mai precaut.

36. PORC-GEMENI

Datorită influenţei Gemenilor, acest Porc cîştigă în uşurinţă (şi uşurătate) ceea ce pierde în calm. Porcul-Gemeni este dotat cu diplomaţie şi tact într-un mod inteligent şi abordabil, nu foarte sofisticat. Îşi poate schimba opinia la fel de uşor cum îşi schimbă vîntul direcţia. Vorbeşte frumos şi-şi exprimă doleanţele elocvent. Dacă e corect canalizată, această abilitate şi agilitate mintală tipic porcină va aduce mult bine posesorului şi celor din jur.

Porcul tinde să se dea înapoi din faţa sălii pline, dar Gemenii vin din urmă şi-l împing înainte, sub reflectoare. Atenţie însă Porc-Gemeni! Cei ce te aplaudă, poate nu-ţi doresc întotdeauna binele. Dacă vreodată simţi miros de sînge poaspăt, s-ar putea să fie chiar al tău. Duşmanii sînt pretutindeni!

Dragi lupi, padawani și hobbiți aproape trecut cu vederea de presa noastră majoritar de stânga, adică știți domniile voastre, anarhistă, isterică și antinațională – s-a petrecut un fapt. În Occident s-a celebrat cu mult tam-tam Centenarul, o sută de ani de la încheierea WW1, prin semnarea Armistițiului, pe 11 noiembrie 1918. Pierre, fostul meu coleg de la ”Le Figaro” mi-a trimis un material emoționant. El are un cățel și două pisicuțe, atât își poate permite cineva care trăiește într-un apartament de bloc în al XII-lea arondisment al Parisului. Mă invidiază pentru curtea mea mare și pentru cei opt căței, podul de mâțe, aricii Agamemnon și Ahile și cele trei veverițe al căror nume nu le știu.

Articolul, cum altfel, din ”Le Figaro” povestește aventura tragică a animalelor în Primul război mondial. Optsprezece specii de animale au făcut parte din armatele beligerante. De la cai, căței, pisicuțe și porumbei călători, până la cămile, urși, elefanți, delfini și chiar crocodili! Unele animale au primit grade militare și decorații invidiate de umani. Dar, multe, foarte multe, au plătit cu viața!

Opt milioane, auziți domniile voastre, opt milioane de cai au căzut la datorie pe front, peste o sută de mii de căței au plătit cu viața că duceau bandaje răniților în prima linie, păzeau tranșeele și duceau mesaje. Ca și porumbeii călători. Unul dintre ei ”Cher Ami”, a dus 12 mesaje extrem de importante în timpul Bătăliei de la Verdun. Se poate spune că soarta bătăliei a atârnat de o pană de porumbel, a spus, mai târziu, generalul Pershing, comandantul forței expediționare americane. Cu prețul vieții, ”Cher Ami” a dus ultimul mesaj, cel mai important, un trăgător de elită german îl lovise în piept. ”Cher Ami” a primt cea mai înaltă distincție franceză, pentru un act de bravură pe front, în luptă: ”La Croix de Guerre avec Palme”.

Ecaterina Andronescu, PRINSA in fapt! Imaginile pe care ministrul le-ar vrea STERSE!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI