Editura Evenimentul si Capital

De ce polițistul atinge stopurile, când te trage pe dreapta. Horoscop

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 9123 Vizualizari

Horoscop O notă speciale pentru Dame Angela Lansbury, care astăzi împlinește 93 de ani, fiind persoana, din toată istoria cunoscută, cu cea mai lungă carieră artistică. Un ”La Mulți Ani!”, din toată inima. Cred că o să revăd, în noaptea aceasta, câteva episoade din ”Murder, She Wrote!” un serial simpatic și plin de morala mic burgheză, cei buni câștigă întotdeauna, cei răi sunt demascați.

16 octombrie, marți

Horoscop Pe 16 octombrie s-au născut David Ben-Gurion, Noah Webster, Eugen O’Neill, Dino Buzzati, Angela Lansbury, Mihail Sorbul, Gheorghe Ionescu-Siseşti, Alexandru Proca, Mircea David.

Horoscop Pe 16 octombrie este, în calendarul creștin-ortodox, Sf.Mc Longhin, sutașul. Centurionul Cornelius Longinus, cel care, acesta este adevărul, a scurtat, din milă, chinul Mântutorului răstignit pe Cruce împungând cu lancea lui parte dreaptă a lui Iisus, de a curs sânge și apă (limfă). Lancea, consacrată și sfințită astfel, a purtat numele de Lancea Destinului, un obiect, o relicvă de extrem de mare putere. V-am mai spus și altădată istoria Lăncii Destinului, sunt multe cărți și câteva filme, ba chiar și jocuri PC, pe această temă.

"Evenimentul Zilei" din 16 octombrie 1978 a fost că, la Roma, cardinalul polonez Karol Wojtyla (1920-2005) a fost ales papă, sub numele de Ioan Paul al II-lea; a urcat în Scaunul Pontifical la 22.X.1978; alegerea sa ca papă a fost considerată un eveniment de excepţie, fiind vorba de primul papă neitalian începând din anul 1522 (când a fost desemnat olandezul Hadrian al VI-lea); pontificatul său de 26 ani (octombrie 1978 – aprilie 2005) este considerat al treilea ca lungime din istoria Bisericii Catolice, în urma Sfântului Petru (estimat între 34 şi 37 ani) şi a lui Pius al IX-lea (31 ani). A fost sanctificat în anul 2014. Sursă: RADOR. Așa, alegând papi ne-romani, se respectă profeția Sf. Malachia, ”Prophetia Sancti Malachiae Archiepiscopi, de Summis Pontificibus” făcută în secolul XII.

Am mai pomenit și altădată, dar îmi face plăcere să repet, repetiția este mama învățăturii. Repet recomandarea să vedeți, sau, să revedeți, un film de excepție: ”The Shoes of the Fisherman” o ecranizare din anul 1968 al romanului lui Morris West sub regia lui Michael Anderson și cu o distribuție de vis: Anthony Quinn, Laurence Olivier, Vittorio De Sica, Oskar Werner și mulți alții. Filmul arată așteptările Occidentului de la un papa din Est. Cu zece ani mai înainte, istoria papei Ioan-Paul al II-lea fusese, deja, scrisă!

Tot în Polonia Mare, tot într-o zi de 16 octombrie, dar în anul 1886, într-o regiune alipită de Rusia țaristă, puțin mai târziu, s-a născut şi David Ben-Gurion, (Grün) "Leul", arhitectul restaurării statului Israel. Poate, cel mai important om politic evreu, cel care a întregit şi consolidat Israelul printr-o stratagemă pe care o găsiţi, puţin mai târziu, în timp, unde credeţi? În "Fundaţia" lui Isaac Asimov!

O notă speciale pentru Dame Angela Lansbury, care astăzi împlinește 93 de ani, fiind persoana, din toată istoria cunoscută, cu cea mai lungă carieră artistică. Un ”La Mulți Ani!”, din toată inima. Cred că o să revăd, în noaptea aceasta, câteva episoade din ”Murder, She Wrote!” un serial simpatic și plin de morala mic burgheză, cei buni câștigă întotdeauna, cei răi sunt demascați.

Serialul ”Verdict, crimă!” așa a fost tradus titlul în limba română, nu este o adaptare rea, are mereu câte un reprezentant al legii, care caută ajutorul, sau este în concurență cu autoarea de romane polițiste. Cel mai întâlnit reprezentant al poliției, este agentul de circulație, spune o statistică. Care polițiști au un întreg cod de proceduri, de aplicat și respectat.

În State exista un procedeu standard, dacă polițistul te trăgea pe dreapta. Polițistul venea, agale, din spatele mașinii și atingea unul dintre stopuri, de obicei cel din stânga, pe lângă care trecea. Așa îți dădea timpul necesar ca să te gândești unde sunt actele mașinii, sau ce contravenție ai comis. Mi s-a întâmplat și mie pe autostrada 81, în Virginia. Am coborât geamul și am pus mâinile pe volan. Când ofițerul de poliție, așa li se spune și prin filme, a venit în dreptul meu, era destins. Nu a mai atins stopul. Eram alb, evident european și afișam un zâmbet larg de băiat bun. I-am declarat râzând că m-am pierdut, cred că am ratat ieșirea către Winchester. Polițistul m-a întrebat de unde sunt, din ce țară și la ce adresă vreau să ajung. Naționalitatea mea este încă bine cotată în acel colț de Americă, pentru că au fost pe acolo niște ardeleni, acum o sută de ani, care au pus de niște ferme grozave care mai produc alimente de calitate și astăzi. Proprietarii de astăzi nu mai sunt ardeleni, sunt americani vechi, la a patra generație, dar bunul renume a rămas. Așa că polițistul m-a condus acasă cu luminile și sirena în acțiune. Așa am devenit extrem de popular printre vecini, doar marii jucători de baseball sunt aduși acasă cu escorta poliției!

Dar, de ce polițistul atingea stopul? Ca dovadă materială. Își lăsa amprentele. Dacă în mașina oprită era un răufăcător? Nu se știe niciodată. În fiecare an, în State sunt împușcați în astfel de împrejurări, în medie, 32 de ofițeri de poliție. Procedeul cu atingerea stopului nu este folosit în Europa, aici moravurile sunt mai pașnice, sau, au fost. Nici în State nu se prea mai folosește, administrația Trump a obligat mașinile de poliție, inclusiv de la circulație, să fie dotate cu aparatură de înregistrare moderne, digitale și să se plece în misiune doar patrule formate din două persoane, cel puțin.

Este de notat că în timpul administrației Trump criminalitatea a scăzut cu 11%, poate unde a dat multe locuri de muncă și a întărit puterea polițiștilor, spre revolta anarhiștilor isterici antinaționali, slugile musulmanilor și ale stângii.

Acum vă rog să mă scuzați, am primit ediția ”Le Figaro” de mâine, este singurul ziar pe care îl citesc în întregime, și asta de aproape 50 de ani, dar observ de la un timp unele derapări stupide, stângiste, mirosind a șlapi și a pudră ieftină. Se prostește lumea, se sălbăticește, revine la comuna primitivă - dar nu toată!

Am mai primit un raport ciudat despre hibridizarea umanității, este greu de citit, foarte științific, îl las pe mâine, doar mâine este, așa știm cu toții, o altă zi!

☼ ♂ ♀

BERBEC Trebuie să te concentrezi astăzi pe problemele urgente care te pot face să pierzi bani. Sună prietenii, ca să vezi ce mai fac, nu uita că şi ei au probleme urgente şi facturi de plătit, fii scurt, dar politicos. Trebuie să reflectezi un pic. Să te sfătuieşti cu cel mai bun prieten al tău. Adică cu tine însuţi. Ai multe pe suflet, aşa este? Chiar dacă nu recunoşti, tot aia e! Trăirea asta cam profundă şi complicată, ca să nu mai punem la socoteală efortul intelectual, te poate costa cam toate orele de lumină ale zilei, în care nu vei face altceva decât planuri de viitor şi procese de conştiinţă.

TAUR Ai o mare capacitate de concentrare a atenţiei, dar pe termen scurt. Deci, poţi să speri astăzi în rezolvarea favorabilă a problemelor tale tactice, fie profesionale, fie sentimentale. Cruţă-ţi forţele, nu intra la uzură nici fizică şi nici mentală. Eforturile pe care le faci, din ambiţie şi mândrie te sleiesc de putere şi te fac vulnerabil(ă). Totuşi, planeta Venus, patroana ta, retrogradă, în conjuncție cu Mercur, poate să iţi aducă o oportunitate neşteptată. Care prilej trebuie analizat pe îndelete - nu te repezi, ai timp, nu pleacă acceleratul din gară. Nu te grăbi să accepți, dar nici nu refuza!

Mircea Badea, reactie dupa ce Dancila a vorbit despre adoptia fiului! Telespectatorii au ascultat stupefiati

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI