Evenimentul Zilei > Horoscop > Che Guevara ar fi împlinit 90 de ani. Reîncarnarea nu poate să existe, pentru că nu este igenică! Horoscop
Che Guevara ar fi împlinit 90 de ani. Reîncarnarea nu poate să existe, pentru că nu este igenică! Horoscop

Che Guevara ar fi împlinit 90 de ani. Reîncarnarea nu poate să existe, pentru că nu este igenică! Horoscop

Horoscop Medic şi asasin, cinic şi romantic, iubit de săraci și urât de bogați, adorat de femei și invidiat de bărbați, exemplu de dualitate a zodiei Gemenilor, cu foarte multe defecte şi poate cu și mai multe calităţi, Che a fost o figură complexă, de legendă, pe drept cuvânt caracterizat de Jean-Paul Sartre: “a fost cea mai completă fiinţă umană a vremurilor noastre”.

 

14 iunie, joi

 

Horoscop Pe 14 iunie s-au născut Ernesto Rafael „Che” Guevara de la Serna, Harriet Beecher Stowe, Steffi Graf, Boy George, Donald Trump, Karel Gott, Giannina Naninni, Vasile V. Vasilache, Dumitru Pârvulescu, Mihai Brediceanu, Cornel Coman, Alexandru Darie.

 

Horoscop Pe 14 iunie sunt, în calendarul creștin ortodox, Sfinţii: Sf. Prooroc Elisei, Metodie şi Iulita.

 

Horoscop În ”Kalendar” este Eliseiul Grâului, Sf. Elisei. Se ţine de toată lumea – e rău în primul rând de grindină, dar şi de ciumă, de toate bolile, de lup, de urs, de muşcătură de şarpe! Oricum, în această perioadă șerpii sunt cam duși cu capul, este perioada împerecherii lor, atenție dacă faceți pic-nic în pădure.

Horoscop Se spune că trebuie să se lucreze doar până la miezul zilei fiind, evident, o nouă pauză agricolă în magia naturii creatoare a bobului de grâu. Bun, ce îi place mai mult omului decât să nu muncească, aşa că nu este greu de ţinut!

Horoscop Ar fi împlinit 90 de ani, dacă nu ar fi fost trimis la moarte, în Bolivia, de către Fidel Castro, gelos pe succesele lui. Astăzi îl pomenim pe revoluționarul argentinian, pe rebelul cu o cauză, Che Guevara. Nu a fost niciodată modelul meu de viață, dar nu pot să nu-l respect și să nu-l admir. Che este exemplul sentimental şi tragic al celui care merge până la capăt, plătind chiar cu preţul vieţii ideea proprie, idealul, cauza căreia i s-a dedicat. Medic şi asasin, cinic şi romantic, iubit de săraci și urât de bogați, adorat de femei și invidiat de bărbați, exemplu de dualitate a zodiei Gemenilor, cu foarte multe defecte şi poate cu și mai multe calităţi, Che a fost o figură complexă, de legendă, pe drept cuvânt caracterizat de Jean-Paul Sartre: “a fost cea mai completă fiinţă umană a vremurilor noastre”.

Horoscop mai mulți dintre domniile voastre, dragi lupi padawani și hobbiți mă întrebați de cărțile mele, unde au apărut și când. Ce patetic, ce șablon prăfuit! Un profesor, un scriitor, trebuie să scrie cărți, nu? Ei bine, NU! Ceea ce știu și știu că știu, nu este pentru publicul larg. Nici pentru inițiați, învățăcei și alți ucenici. O carte se scrie din vanitate. Eu am vanitatea imperială de a NU scrie cărți. De fapt, am scris, nu una, ci cinci. În format electronic. Cea mai importantă a apărut în anul 2000, ”Enciclopedia Astrologiei” produsă de Mensa International prin Mensa Multimedia și sponsorizată de BAT și TCCC. Textul este al subsemnatului, peste două mii de pagini, iar muzica, extrem de inspirată este a lui Dan Creimerman. Grafica, de o calitate ieșită din comun este a lui Roman Tolici. S-a clasat pe locul 10 între produsele multimedia europene pe CD pentru anul 2000. Tirajul a fost de 50.000 de unități în limbile engleză, spaniolă și română.

 

Horoscop  Pe de altă parte cineva dintre domniile voastre a avut răbdarea să numere paginile scrise de mine, aici, în EvZ, în șapte ani de zile. A găsit, până la echinocțiul de primăvară de anul acesta 16,170 de pagini, adică cam cinci tomuri groase, cinci volume. Iată cărțile mele, nemuritoare și la dispoziția, pe gratis, a domniilor voastre, cât o mai fi netul – net!

 

Horoscop Câțiva cititori, mai tineri, sunt fascinați de Tibet și mă întreabă de învățătura primită acolo. Mai v-am povestit și altădată câte ceva, dar despre conținutul învățăturii nu o să vă povestesc niciodată.

 

Ei bine, poate v-am spus și altă dată că am învățat 18 luni în Tibet. Trebuie să stau o lună, acolo, pe podiș, dar o dublă pneumonie, făcută din prostia mea m-a țintuit la pat și doar remediile preoților m-au făcut bine, unde antibioticele occidentale eșuaseră. Tibetanii au interpretat vindecarea mea în felul lor și m-au pus la învățătură. Mereu profesorii, învățătorii mei, veneau câte doi. Rareori cu câte un sul de documente sau o carte-armonică. Eu scriam pe caiete de matematică, asta am găsit la o papetărie din Lhasa. Totul era comunicare, vorbe, gesturi, atitudini și mimică.

 

Horoscop Am vorbit despre multe lucruri. Despre reîncarnare am discutat vreo trei luni. Profesorii mei aduceau argumente pro, eu contra. Părerea mea personală este că reîncarnarea este o excepţie foarte rară, când “matricea sufletului” este distorsionată, “coruptă” sau prinsă în vreo capcană psihică, sau în anumite condiţii rare cosmice. Aduceam ca argumente experienţa şi cercetările celor două religii majore, creştinismul şi islamul, religii care nu acceptă reîncarnarea.

 

Horoscop Pentru tibetani era regula, însăși condiția de a fi! Totul se termina când eu declaram solemn: “Reîncarnarea nu poate să existe, pentru că nu este igenică!”  Nu ştiu ce asociaţie de idei făceau bunii călugări, pentru că tibetanii nu gândesc logic, aristotelic, ci sincronic, dar cei doi lama începeau să râdă în hohote, de să se dea peste cap. Se ridicau în picioare îmi dădeau câţiva ghionţi prieteneşti, echivalentul bătutului pe spate european, apoi plecau râzînd şi vorbind repede în tibetana lor. Nu am încercat să învăţ limba lor, oare cum poţi să înveţi o limbă care are 11 (unsprezece) termeni pentru cuvântul “zăpadă”.

 

Despre astrologie am discutat unsprezece luni. Totul este cuprins în cinci caiete de matematică, din cele de o sută de foi, pe care mi-am propus să le condensez în o sută, două, de pagini. Dar știu că nu o să fac asta niciodată!

 

Horoscop Probabil că o să mă întrebaţi în ce limbă discutam cu preoţii lama. Ei bine, spre surprinderea domniilor voastre, în italiană! Şi, rareori, în latină, când nu ne mai înţelegeam. Dar foloseam şi engleza, franceza, germana, farsi şi urdu.

 

Călugării, de fapt mai mulţi din acea lămărie, făcuseră diferite stagii şi cercetări la Vatican şi ştiau limba italiană mult mai bine decât subsemnatul.

 

Horoscop Vedeţi, domniile voastre, pentru tibetani, pentru cei doi profesori ai mei, limba este un mijloc de a transmite informaţii. Nici ei şi nici eu nu ne faceam probleme de gramatică, exprimare corectă, punctuaţie, sau ortografie. Făceam schimb de informaţii, nu scriam romane, literatură!

 

Într-o carte-manifest a anilor ’60, „Dimineaţa Magicienilor” se menţionează populaţia Hopi din America Centrală. Limbajul lor este extraordinar, poate este vorba de o limbă a viitorului. Hopi nu au cuvine-substantiv, sau cuvinte-verb, ei au cuvinte-eveniment! Fără gramatică… Cu trei grade: sigur, imaginativ şi probabil. Vă daţi seama de superioritatea comunicării unei populaţii „primitive”! Cam așa comunicam și eu cu profesorii mei, deseori prin imagini, asociații de idei, când nu cunoșteam formularea respectivă și cuvântul necesar, propriu.

 

Horoscop Trebuie să vă mai spun că preoţii lama m-au impresionat prin veselia şi zâmbetul lor permanent. Probabil că o mică, o foarte mică părticică din bucuria lor mi s-a transmis şi mie. Credinţa este bucurie, adevărul este zâmbet, spuneau ei!

 

Horoscop Acum vă rog să mă iertați, subiectul mi-a amintit că, pe undeva, am un CD audio cu înregistrarea incantațiilor lui lama Urgyen Dorje, din școala Nyingmapa, Marea Perfecțiune, discipolul celebrului Nyoshul Khen Rinpoche. Folosesc rar, foarte rar această tehnică de încărcare rapidă, este periculoasă și Tsutrul Pema Wangyel Rinpoche m-a pus să jur că nu o s-o folosesc mai des decât la doi-trei ani distanță. Provoacă, pe termen scurt, câteva ore, o superconștiință, ești aidoma zeilor, atoateștiutor, dar… scurtează viața!   Nu, nu o să folosesc incantația lacului cu lotuși, ci doar moderata om mani padme hung. Elon Musk așteaptă un răspuns de la mine și trebuie să fie cel corect! Multe sunt în joc, o furtună de nisip gigantică, de pe un sfert de Marte, a redus la tăcere roboțelul cel isteț și mobil de pe solul marțian, Opportunity Rover. Colonizarea lui Marte și supraviețuirea rasei umane poate să atârne de acest incident, care pare nesemnificativ. Dar, după cum spune o veche vorbă irlandeză, din cauza unei caiele s-a pierdut un regat:

 

”Din cauza unei caiele s-a pierdut o potcoavă,

Din cauza unei potcoave s-a pierdut un cal,

Din cauza unui cal s-a pierdut un sol,

Din cauza unui sol s-a pierdut o armată,

Din cauza unei armate s-a pierdut tot regatul!”   

 

Nu neglijați amănuntele, care pot fi semințele unor necazuri viitoare, spunea Sun Tzu. Nici nu neglijați faptul că mâine este, în definitiv, o altă șansă, o altă zi!

 

 

 

٭               ٭                ٭

 

 

horoscop

 

BERBEC Planifică-ţi timpul în aşa fel încât să ai şi timp liber. Chiar dacă ai nevoie de mai mulţi bani (cine nu are?) nu-ţi sacrifica pasiunile tale şi micile plăceri pe altarul viţelului de aur. Evită deciziile care duc la schimbări majore. Unele lucruri sau persoane pot întârzia şi din cauze obiective. Oferă circumstanţe atenuante. Iartă ca să fii şi tu iertat. Ştii legea lui Ohm : „fii om cu mine, ca să fiu om cu tine!” Dacă te duci la serviciu, înseamnă că ai de lucru. Aşa că păstrează-l! Serviciul. Poţi să faci urât şi după ce pleacă şeful din birou. Treburile neterminate trebuie analizate şi dacă se poate, gandeşte-te cum sa le finalizezi. Nu incepe astazi proiecte sau afaceri noi. Evită discuţiile tranşante, pentru că pe orice subiect ar fi – astăzi nu eşti suficient de convingător.

 

horoscop

 

TAUR   Conjunctura te avertizeaza sa-ti supraveghezi sanătatea şi regimul alimentar şi să răreşti ţigările! Sigur, dacă fumezi! Foloseşte cu isteţime resursele pe care le ai. Există un aspect uşor nefavorabil în ceea ce priveşte deplasările tale. Dacă poţi amână călătoria pe mâine, e mai bine! Trebuie să fii mai optimist şi să gândeşti pozitiv. Ai intrat într-o rutina care te protejează dar nu te motivează – asta dacă jumătate de zi munceşti pentru alţii. Afacerile personale şi cele amoroase sunt, însă, bine aspectate. Trebuie să fii mai informat, găseşte alte surse decât cele pe care le ai acum. Încearcă, dacă îţi serveşte la ceva, să ai o perspectivă mai îndepărtată asupra ultimelor evenimente în care ai fost implicat, cu sau fără voia ta.

 

horoscop

 

GEMENI O atitudine de genul „toţi o să avem de câştigat” este recomandată. Relaţiile cu persoanele născute în semne de aer şi foc sunt azi armonioase, dar nu şi cu cei din semne de apă şi pământ. Dacă ai unele probleme cu bancile, sau de natură financiar-bancară, nu ezita să insişti cât poţi. Tenacitatea ta poate va fi răsplătită. Posibile discuţii aprinse cu cineva de la care vrei sa obtii ceva important. Stelele iti dau reusita daca esti suficient de logic. In general vorbind, mai multe planete şi indicatori astrologici îţi îţi sunt favorabili.  Pentru cei nascuti in ultima parte a zodiei, stelele, cu voia Domnului, arată azi numai lucruri bune şi vesele, adica multe ore de influenţe favorabile.

 

horoscop

 

RAC  Trebuie să ceri sfatul şi sprijinul unui prieten experimentat, inainte ca ceilalti sa se prinda ca nu stii sa te descurci. Stelele te avertizeaza să-ţi supraveghezi regimul alimentar! Profesional treburile par să meargă mai bine. La fel si amorul. Dar astăzi nu prea eşti „rezonabil”. Adică ai idei preconcepute, dar nu eşti chiar nervos. Nu vrei să fii nervos şi frustrat ceea ce este foarte bine. La serviciu, sau unde îţi desfăşori activitatea, astăzi trebuie să dai dovadă de mare abilitate. Sunt anumite „capcane” care te pândesc, dar cu profesionalism şi cu prudenţă poți să dejoci orice aspect nefavorabil. Pentru că, şiret şi bine informat de stele, tu ceri sprijinul cplegilor. Încearcă să pari entuziast de toate noutăţile pe care ţi le comunică surâzători colegii şi/sau rudele. Dacă ei sunt mulţumiţi, trebuie să te bucuri şi tu – lasă inerţia şi prudenţa semnului de apă, în care te-ai născut, pentru altădată.

 

horoscop

 

LEU  Nu încerca să te baţi cu toată lumea în acelaşi timp, planifică-ţi secvenţial activitatea şi priorităţile tale. Ziua se anunţă favorabilă în ceea ce priveşte domeniul conjugal, sau de cuplu. Sunt favorizate domeniile vieţii în comun, lucrurile pe care le împarţi cu dragoste şi plăcere cu cei dragi.  Daca ai de făcut deplasari, sau calătorii azi este ziua – adică astăzi este ziua în care poţi începe călătoria, sigur, dacă nu ai plecat ieri şi astăzi eşti deja pe drum! Schimba locul şi iti schimbi si norocul. O veste care te interesează, probabil pe seara – dar încă nu poţi să-ţi dai seama cât de bună este.

 

horoscop

 

FECIOARĂ O veste bună urmată de o mică pierdere. Un obiect pe care-l găseşti, până la urmă. Dupa cum spune inteleptul, la un prieten trebuie sa gasesti aprobarea faptelor tale, dar si un sfat bun. Ceva te deranjează. Poate fi vorba de o admiraţie excesivă care se transformă în „deochi”, poate chiar un atac psihic ca la Ovidiu Dragoş Argeşanu, în orice caz, cineva este cu „ochii” pe tine. Nu începe nicio discuţie importantă, sau vreo negociere înainte de miezul zilei. Seara placuta cu accente de eveniment social. Cooperarea cu noii tai parteneri sau colegi incepe să-şi arate dividentele. Până la urmă, cu toate derapările “psiho”, o zi plăcută, plină, bine aspectată sentimental.

 

horoscop

 

BALANŢĂ  Eşti tentat să cheltuiesti mult și utopic, fiind doar o descarcare din cauza unei instabilitati emotionale trecatoare. Domneşte o mare tensiune în legătură cu nişte  teste sau examene. Poate fi cea mai profitabilă zi a săptămânii. Eşti deosebit de inspirat în afaceri cu banii altora, în special în achiziţii şi cumpărături. Amorul, de asemenea, este bine aspectat. Profită de favorurile stelelor şi comunică cu anturajul. S-ar putea să ai surprize plăcute. Perioada îţi este favorabilă, acordă mai mult timp familiei, prietenilor vechi, te vei simţi foarte bine depănând amintiri frumoase. Si aşa poate să-ţi vină o idee noua, sau să-ti aminteşti de o relatie folositoare. In definitiv pentru ce ai amintiri, dacă nu le foloseşti! Evită să mănânci in oraş, pregateşte-ţi ceva de acasă, poate nişte fructe şi totul o sa fie bine!

 

horoscop

 

SCORPION  Pe plan sentimental este momentul unor discuţii. Discuţii placute şi, adeseori, chiar necesare. Din când în când trebuie reinventată arta amorului, iar discuţia este primul pas.  Este bine să te bucuri mai mult de ce ai şi să laşi deoparte, măcar astăzi, planurile măreţe de viitor. Nu din cauza “crizei” la care suntem instigaţi şi condamnaţi, ci din considerente practice şi familiale. Configuraţia cosmică te avertizeaza să te odihneşti mai mult şi să-ţi menajezi sănătatea. Astăzi sunt favorizaţi nativii care activează în servicii publice sau administraţie şi de asemenea cei care, de fapt foarte puţinii, cei care încă mai produc marfă. Se apropie nişte termene sau examene şi ai chef de orice numai de asta, nu! Concentreaza-te acum, ca să te distrezi după.

 

horoscop

 

SĂGETĂTOR  O perioadă incertă, dimineața. Evită deciziile care duc la schimbări majore şi mai ales nu te repezi sa tragi concluzii. Unele lucruri sau persoane pot întârzia din cauze obiective. Totul apare destul de neclar şi confuz. Doreşti mai multa claritate şi lumină. Timpul rezolva totul… Puţintică răbdare, vorba lui Caragiale. Nu trebuie să schimbi nimic din programul pe care l-ai stabilit – chiar dacă informaţiile pe care le primeşti sunt contradictorii. Configuratia iţi indica să nu te repezi sa tragi concluzii gresite, sa ai suficienta rabdare, pentru ca lucrurile se vor lamuri. Azi configuratia astrala iti ofera prilejul sa inchei unele lucrari sau situatii mai vechi si sa lamuresti unele aspecte ale sentimentelor tale. Viitorul iti zambeste, trebuie sa laşi un pic comoditatea şi să fii mai harnic. Puţintică răbdare!

 

horoscop

 

CAPRICORN  Mult entuziasm şi optimism şi o privire mai filozofică asupra vieţii te ajută să te bucuri din plin de deliciile verii. Care delicii, costă mult! Aşa că vezi de unde faci rost de bani! O dimineaţă mai aglomerată. Trebuie să te organizezi mai mult, să fii mai eficient, mai ales în prima parte a zilei. Poţi să finalizezi unele lucruri importante, poate şi acasă, în a doua parte a zilei. Dacă depinde de tine, nu pleca astăzi în nicio călătorie lungă. Anumite evenimente şi o justă evaluare a situaţiei te fac să preţuieşti încă o dată ajutorul colegilor şi a prietenilor adevăraţi şi să dispreţuieşti din nou pe inamicii personali sau conjuncturali. 

 

horoscop

 

VĂRSĂTOR  Un semn de foc îți poartă noroc şi te ajută să ieşi dintr-o încurcătură. In aceasta perioada ai ceva noroc. Poziţia lui Venus indică prieteni noi şi o viaţă socială mai densă, mai reuşită. Astăzi poţi rezolva treburi importante şi lua deciziile care se impun – o zi excelentă pentru planuri strategice şi hotărâri cu greutate. Un proiect început acum câteva zile începe să ia amploare şi îţi solicită participarea ta din ce în ce mai mult. În a doua parte a zilei, o perioadă foarte bună pentru spectacole sau vizite sociale la prieteni cu influenţă. Pentru mulţi Săgetători astăzi începe un proces de dinamică crescută, de lucru făcut bine şi la timp. Totuşi, pe unii centauri îi ia cu rece şi fierbinte pe la arc şi săgeţi că sunt în criză de timp. Aşa că este bine să ceri ajutor de pe acum ca să nu fii refuzat mai târziu, când toată lumea intră în criza de timp din cauza concediilor. Care criză şi asta este doar o  copie…

 

horoscop

 

PEŞTI  Păstreaza prieteniile de afaceri strict conventionale si nu-ti baga partenerii in casa. Astazi, măcar! Un prilej excelent sa pui la punct unele probleme legate de casă, cămin, familie, sau proprietati. Suna-ţi prietenii, aşa, să vezi ce mai fac! Astăzi, pe seară, te simţi bine şi ai vrea să-ţi depasesti conditia sau sa incepi ceva nou, orice – chiar de azi! Totusi, atenţie la deciziile importante, în special la asocierea cu noi parteneri, atât în afaceri, dar mai ales în dragoste.

 

horoscop

 

 

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: