Evenimentul Zilei > Horoscop > HOROSCOP Ce se mai întâmplă, în media, în Macedonia, Croația, Slovenia, Italia și Canada. Dar, Google, ce mai face?
HOROSCOP   Ce se mai întâmplă, în media, în Macedonia, Croația, Slovenia, Italia și Canada. Dar, Google, ce mai face?

HOROSCOP Ce se mai întâmplă, în media, în Macedonia, Croația, Slovenia, Italia și Canada. Dar, Google, ce mai face?

HOROSCOP Google dorește să amelioreze relațiile dificile cu presa care se consideră jefuită pe internet. ”Cred că Google și editorii de presă au un interes comun”, a declarat Philipp Schindler, unul dintre directorii grupului. ”Dorim să-i ajutăm pe editori să-și găsească noi cititori și să-i transforme în clienți care plătesc.”

 

 

 

 

HOROSCOP Pe 18 octombrie s-au născut Jean-Claude van Damme, Henri Bergson, Melina Mercouri, Chuck Berry, Mihail Sebastian, Nicolae Teclu, Ştefan Bănică Jr.

În calendarul creștin-ortodox sunt Sf. Apostol şi Evanghelist Luca și Sf. Marin cel Bătrân. În ”Kalendar” continuă zilele lupilor, ale Lucinilor.

 

HOROSCOP  Sf. Luca pare să fi fost din părţile Siriei. Adolf von Harnack, savantul german recunoscut ca autoritate în domeniul Noului Testament arată că Luca, Lucius de Antiohia, a scris Evanghelia sa între anii 120 şi 130. Şi "Faptele Apostolilor" cea mai elegantă şi logică scrisoare din Noul Testament. Această Evanghelie, scrisă într-o limbă aleasă, corespundea strategie Bisericii din acele timpuri: convertirea clasei conducătoare şi în special a femeilor nobile. Celelalte Evanghelii, sinopticele, scrise pe la anii 70-90 se adresau în special mahalalelor oraşelor, oamenilor săraci și fără multă carte.

Bun, nu mai repet, cu toate că este interesant cum creștinismul a devenit religie de stat în Imperiul Roman dintr-o minoritate de nici 8%. La fel ca islamul, astăzi, în Europa. Istoria se repetă.

Dar, am primit curierul de la Bruxelles și sunt unele lucruri pe care le-aș împărți cu domniile voastre, dragi lupi, padawani și hobbiți. Iată:

 

HOROSCOP   Institutul macedonean pentru media a publicat ultimul său raport intitulat Proprietatea și modelele financiare în cazul posturilor de televiziune cu notorietate din Macedonia, Croația și Slovenia. Raportul fusese analizat în cadrul unei conferințe internaționale, în luna iulie, cei prezenți prezentând opinii pro și contra finanțărilor străine pentru posturile TV. Dacă posturile publice din Macedonia aparțin  statului, nu același lucru se poate spune despre posturile comerciale cele mai influente din Croația și Slovenia care se află în posesia unor grupuri media internaționale, cum sunt CME( cu baza în SUA) si  germanul RTL, ceea ce le permite o mai mare independență față de centrele de putere politice și comerciale locale. În plus, canalele de televiziune deținute de grupurile CME și RTL în Croația și Slovenia acordă o atenție specială dezvoltării activităților media pe diverse platforme pentru a fi în pas cu tendințele tehnologice și exigențele publicului. Ivan Lovrecek, vice-președinte al direcției RTL

 

HOROSCOP  Croația a declarat în timpul conferinței, că investițiile făcute de grupurile media internaționale au permis transferul de cunoștințe moderne, dar și de norme și practici din țările dezvoltate. Pe de altă parte, independența și stabilitatea financiară a grupurilor media internaționale, determină o mai mare rezistență a mediei față de orice fel de influență asupra politicilor editoriale.Canalele de televiziune comerciale își păstrează integritatea, fermitatea și fac tot ce trebuie pentru a-și păstra independența politică, atâta timp cât dispun de fonduri suficiente pentru a supraviețui pe piață, a spus Milan F. Živkovic, fost consilier politic media la Ministerul Culturii din Croația. Această primă conferință din cadrul proiectului "#REForMediaMKD – Cetățeni OSC și reforma instituțiilor media în Macedonia", a fost finanțată de UE și organizată împreună cu Institutul pentru Pace din Ljubljana-Slovenia.

În altă ordine de idei, ministrul croat al culturii, Nina Obuljen Koržinek și managerul general al Radio Televiziunii croate (HRT), Kazimir Bačić  au semnat un nou acord prin care se definește misiunea publică și obligațiile față de ascultători ale radiodifuzorului public, dar și cuantumul și sursele finanțării necesare. Acordul va funcționa în perioada 1 ianuarie 2018- decembrie 2022 și a fost precedat de o consultare publică prin care s-a solicitat opinia asupra conținutului programelor, deoarece finanțarea predominantă se face din taxa plătită de cetățeni. Sursă raport UE.

 

HOROSCOP  Guvernul italian a emis un decret prin care  impune creșterea cotelor de conținut local pe canalele naționale de televiziune. Canalele TV italiene trebuie să-și mărească acum producția de filme și seriale TV produse în Italia, difuzate între orele 18:00 – 23:00 și, de asemenea, să facă investiții în conținut obligatoriu, sub rezerva sancțiunilor severe. În practică, acest lucru înseamnă că fiecare canal TV național va trebui să difuzeze cel puțin un film sau un serial de televiziune italian pe săptămână  (două în cazul radiodifuzorului public RAI).

 
Decretul va fi pus în aplicare până în 2020. Autoritatea pentru Comunicații (AgCom) va verifica conformitatea, iar sancțiunile vor include amenzi de până la 5 milioane de euro sau 2% din cifra de afaceri.

În plus, decretul introduce obligații de programare și investiții pentru platformele Netflix, Amazon și alte platforme la cerere, inclusiv adoptarea rapidă a directivei europene care este în curs de aprobare. Sursă Rai Uno

Bottom of Form

Top of Form

Bottom of Form

 

HOROSCOP  Guvernul canadian a enunțat mai multe principii în materie de politici culturale ce vor permite propulsarea culturii canadiene în lumea întreagă. Între acestea se află investiția în creatori și în poveștile lor, stimularea descoperirii și distribuirii conținuturilor, dar și un rol mai important acordat radiodifuzorului public, CBC/ Radio Canada. Răspunzând noilor tendințe indicate de guvern, Hubert T. Lacroix, PDG al Radio Canada a a firmat că : În universul digital, istoriile de viață ale canadienilor pot concura acum cu tot ce se face mai bine în lume. Este o provocare, dar suntem convinși că ele se vor putea remarca și lucram în acest sens, susținându-i pe creatorii de aici. În documentul produs de guvernul canadian se spune că executivul este de acord ca radiodifuzorul public să continue să joace un rol central pentru a susține și a promova cultura canadiană.

 

HOROSCOP  Filmele și programele vor fi create de canadieni pentru canadieni, dar și pentru a fi cunoscute în lumea întreagă.În câteva săptămâni, Radio Canada va lansa o nouă inițiativă ce va asigura difuzarea mondială a programelor și filmelor canadiene de limbă franceză. Radio Canada este încurajat de faptul că ministerul Patrimoniului canadian sprijină formarea unui consiliu al industriilor creative. Acesta este inspirat de inițiativa Creative Britain prin care s-a creat o strategie integrată de investiții în cultură. Radio Canada va lucra împreună cu guvernul și canadienii pentru a-și consolida mandatul, evoluând în continuare pentru a răspunde nevoilor cetățenilor. Conducerea CBC este deschisă consultărilor publice referitoaree la rolul pe care radioul public va trebui să-l joace pe viitor. Astăzi, CBC este marca digitală cea mai influentă din Canada, având un public de 18 milioane de persoane pe lună, adică jumătate din populația Canadei, prin intermediul platformelor digitale. Personalul este dinamic și inovator, iar informațiile difuzate sunt sursa cea mai demnă de încredere din toată țara.

CBC/ Radio Canada este radiodifuzorul public canadian care oferă programe diversificate în franceză, engleză și în alte opt limbi autohtone. Prezentarea informațiilor se sprijină pe un punct de vedere tipic canadian asupra informațiilor internaționale. Sursă Radio Canada

HOROSCOP   Google propune noi mijloace destinate editorilor de presă pentru a-i ajuta să-și atragă mai mulți abonați, în special prin limitarea conținuturilor gratuite. În acest fel, Google dorește să amelioreze relațiile dificile cu presa care se consideră jefuită pe internet. Cred că Google și editorii de presă au un interes comun, a declarat Philipp Schindler, unul dintre directorii grupului. Dorim să-i ajutăm pe editori să-și găsească noi cititori și să-i transforme în clienți care plătesc. El a adăugat că noul model propus este rezultatul unor discuții îndelungate și al unor teste făcute împreună cu ziare importante cum sunt New York Times și Financial Times. Presa tradițională se confruntă cu probleme financiare pe care le impută, parțial, faptului că articolele sunt adeseori accesibile gratuit pe internet, în special pe motoare de căutare sau pe rețelele sociale.

HOROSCOP Astfel, presa pierde venituri din publicitate pe care le încasează pe internet Google și Facebook. Pentru a îndulci relațiile, Google va permite grupurilor de presă să aleagă numărul de articole cu acces gratuit. Acest lucru este deja posibil începând cu săptămâna acesta. Sistemul fusese deja stabilit în urmă cu peste zece ani, pentru minimum trei articole gratuite pe zi , dar piața informațiilor s-a schimbat radical, și doar editorii pot decide acum ce le convine pentru a nu-și pierde câștigurile, a declarat Richard Gingras, vice-președintele Google News. Astfel, începând de săptămâna acesta, editorii vor putea alege să nu lase niciun articol gratuit pentru internauți, dacă așa consideră că este în interesul publicației lor. Totuși, Google îi sfătuiește să lase circa 10 articole gratuite pe lună pentru a-și atrage cititorii. De asemenea, Google va împărtăși editorilor informațiile pe care le deține despre cititori( mail, nume, adresa) pentru a le permite să-i contacteze direct. Pe termen lung, Google se gândește să ofere presei posibilitatea de a  folosi unele abilități tehnologice pe care le deține pentru a recunoaște potențiali abonați și pentru a le prezenta ofertele în momentul cel mai potrivit. Aceste posibilități vor fi oferite tuturor editorilor de presă din lume, a precizat Richard Gingras. Sursă TV5 Monde

HOROSCOP  Am văzut ce se mai întâmplă în media și internet în Macedonia, Croația, Slovenia, Italia și Canada și Google care poate fi în rândul țărilor, o țară virtuală.

Dar ce mai face Elon Musk, demult nu am mai vorbit de el. Ca să vă răspund, hai să așteptăm până mâine, intru în noaptea asta cu finul meu care lucrează cu CEO SpaceX și Tesla.

 

Doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

                                                             ⃰    ⃰    ⃰

 

HOROSCOP

 

BERBEC   Întâmplările neobișnuite sunt interesante şi astăzi fac parte din gama celor benefice. Se profilează o zi surprinzătoare și nu ai prevăzut acest lucru. Dar, acesta este farmecul vieții. Atenție la presă și la rețelele de socializare, poți avea unele date de excepție. Nu le pierde! Bănuielile tale nu se confirmă, sau se confirmă parţial. Până la urmă timpul te favorizează. O anumita tensiune domneste la serviciu sau în familia ta, dar e bine sa nu dai importanta şi să-ţi vezi liniştit de treburile tale. Limitează-te la activităţile de rutină. Nu trebuie să întreprinzi nimic important.

 

HOROSCOP

 

TAUR  Încep să se lămurească unele probleme legate de domeniul sentimental. Atenţie la ce îţi doreşti, să nu se îndeplinească! Reflectezi că nimic nou sub soare, ai mai avut astfel de probleme. Nu fii original cu orice pret, mai ales la serviciu sau într-o comunitate de oameni. Astazi ai o imagine care poate fi mult imbunataţită, mai ales dacă nu te enervezi cand eşti contrazis şi nu te răsteşti la oameni! De asemenea, trebuie sa continui cu aceleasi metode verificate de până acum, schimbările repetate de direcţie nu sunt privite cu ochi buni nici de oameni, nici de stele!

 

HOROSCOP

 

GEMENI   Conjunctura favorizează domeniul domestic, aşa că poţi pune lucrurile la punct, este un prilej bun să rezolvi unele probleme legate de casă, cămin, familie, cei dragi sau proprietaţi. Astăzi nu specula nimic sentimental sau financiar. Nu te speti cu munca pentru altii şi nu fă eforturi titanice! Astăzi nu este cazul! Călătoriile scurte sunt bine aspectate, eventual delegaţii sau călătorii de afaceri, de asemenea, micile schimbari in dispunerea obiectelor la birou sau acasă. Mai pe seară, o cină plăcută și rafinată într-o casă unde miroase a mâncare bună și a curăţenie!

 

HOROSCOP

 

RAC  Dimineaţă obositoare, densă şi enervantă. Nu este o zi în care să faci schimbări esenţiale, pe niciun plan. De asemenea, la serviciu e indicat să vorbeşti puţin şi la obiect. Fii atent! Ocoleşte cu abilitatea şi diplomaţie subiectele tabu de la servicu şi de acasă. Nu uita că tacerea este de aur, vorba de tinichea! Toate felurile de a câştiga sunt la fel de onorabile pentru un om cinstit. Nu-ti schimba direcţiile şi intenţiile, tenacitatea îţi aduce succes. Disimulează cu grija intentiile si păstrează secretele intime. Adevaraţii invingatori au fost intotdeauna discreţi şi precauţi.

HOROSCOP

 

LEU  Se întâmplă lucruri, care te avantajează pe termen lung. Veşti bune, conjunctura e favorabilă. Dar, nu trebuie să amesteci prietenia cu afacerile, plăcutul cu utilul. Fii plăcut, dar precaut! Astăzi nu eşti în cea mai buna dintre zile, mai bine ţine o dieta uşoară şi incearca să te gândești la lucruri placute și vesele. Poţi să te deconectezi de la izvoarele toxicităţii psihice: televiziunea, internetul, mobilul etc. Poţi să spui nu haosului, vulgarităţii, prostiei. Poţi să-ti faci şi un ceai de tei cu miere de albine! Poţi multe, trebuie să şi vrei!

 

HOROSCOP

 

FECIOARA   Pe plan sentimental curiozitatea ta înăscută te împinge înainte, către noi relaţii umane. Dedică ziua celor dragi, familiei, prietenilor, sau animăluțelor tale. Te poţi simţi foarte bine! Incearcă să termini lucrurile de care te apuci. Incearcă sa fii mai cumpatat în vorbe şi să nu întrerupi tot timpul pe cel cu care vorbeşti. Ziua de azi este sub semnul discuţiilor neterminate. Ca un făcut, timpul te presează şi mereu nu termini ce ai de spus. Nu ai timp să stabileşti ceea ce doreai de fapt. Este bine să revii şi să termini lucrurile.

 

HOROSCOP

 

BALANŢA    Astăzi evenimentele sunt în favoarea ta. Trebuie doar să alegi, să iei decizia corectă la timpul potrivit! Totuşi, îţi lipseşte convingerea că ceea ce faci este bine. Un dubiu legitim. O zi neasteptat de simpatică, in care toata lumea te intreaba ce faci si gaseşte că arăţi bine. Până seara e clar ca te simţi excelent! Nişte mici ambiţii personale, mai curind niste achiziţii, dar care nu-ţi dadeau pace, pot fi satisfacute azi spre satisfacţia ta nedisimulata. Încearcă să-ţi impui punctul de vedere prin paşi mici, dar siguri, renunţând la strategia, puţin recomandata : "totul sau nimic"! Seară plăcută, poate la un film nou, la modă.

 

HOROSCOP

 

SCORPION   Căldura sufletească şi investiţiile spirituale făcute azi pot aduce relaţii normale şi înţelegere. Îţi poate fi solicitat sprijinul într-o problemă, fii atent și nu decepționa pe cei dragi. Lasă „înțepăturile” și laudă-i pe cei dragi, concentrează-te cu entuziasm și optimism pe ceea ce ai de făcut. Amână pe mâine formularea unei concluzii, sau decizia respectiva, ca sa ai timp sa te informezi si să te documentezi in mod corespunzator. Nimeni nu te poate grabi ca sa iei o hotarare greşită. Ziua de azi este, de asemenea, un bun prilej ca sa cooperezi cu colegii, prietenii sau familia în realizarea unui proiect la care ţii foarte mult.

 

HOROSCOP

 

SĂGETĂTOR  Stelele te avantajează pe plan profesional. Ideile tale sunt astăzi clare şi chiar de o oarecare eleganţă. Nici planul relaţiilor umane nu este prost aspectat. O zi plăcută, în plină formă! O zi foarte potrivita ca sa iei iniţiative curajoase, atât în domeniul tău de activitate, cât mai ales in relaţiile tale sentimentale. Confuzia şi dezordinea sentimentală proprie zodiei pot deveni calitati poetice, dacă dai dovada de abilitate şi nu vorbeşti prea mult! Aspecte favorabile afacerilor şi deciziilor urgente, dar nu importante.

 

HOROSCOP

 

CAPRICORN    Dimineaţa evită graba, intervenţiile bruşte şi deciziile pripite. Continuă cu aceleaşi mijloace de până acum. Siguranța personală este foarte importantă pentru tine, nu te băga în intrigi. Cu toate ca esti o fire prudenta, pe linga prudență trebuie sa adaugi vigilenta, tact, foarte multa diplomatie si chiar şi un zambet! Exista o doza de naivitate adolescentină care te prinde, dar nu uita ca nativii din Capricorn se nasc bătrâni şi întineresc toata viaţa! Nu accepta cu nici un preţ sfaturi garantate şi substanţe ciudate pentru cura ta de slăbire, mult sport in aer liber este infinit mai benefic.

 

HOROSCOP

 

VĂRSĂTOR     Nu încetezi să te gândeşti tot timpul la problemele tale. Te obsedează şi astăzi eşti tensionat. Conjunctura indică că-ţi trebuie o anumită obiectivitate. Dar, problemele tale rămân la fel! Trebuie sa te gandeşti care este cel mai bun scenariu ca sa domini evenimentele. Mici necazuri, mai mult dezamagiri, cauzate de persoane in care ţi-ai investit, poate nemeritat, încrederea şi speranţele. Grija pe care o ai pentru altii, poate din familie, ar trebui să se transforme în protejarea propriilor interese, in promovarea pe termen lung a carierei și a căii tale în viață.

 

HOROSCOP

 

PEŞTI  Astăzi evită nepăsarea, nerăbdarea şi mai ales graba. Trebuie să fii prudent, precaut, în aglomeraţie şi mai ales în convorbirile la mobil! Nu lăsa lucrurile neclare sau „în coadă de peşte”! Conjunctura planetelor îţi este relativ favorabila, mai ales in domeniul sănătăţii. Totuşi, un regim alimentar echilibrat şi multă odihnă este ceea ce iţi trebuie. O periodă favorabilă mai ales pentru nativele zodiei. Multă lume, multe proiecte, mulţi prieteni – eşti o persoană populară. Ceva-ceva tot trebuie sa iasa din aglomeraţia asta! Asa că nu pierde timpul, fiind o persoană oarecum lentă, cu filosofii utopice şi cu idei fantastice. Mai mult pragmatism nu strică!

 

HOROSCOP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.