Editura Evenimentul si Capital

A căzut de la etajul 13 peste o femeie. Patru morți. Elogiu fricii. Horoscop

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 7798 Vizualizari

Horoscop "Evenimentul Zilei" din 23 octombrie 1956 a fost începutul Revoluţiei de la Budapesta. Demonstranţii cereau retragerea trupelor sovietice şi independenţa Ungariei.

Horoscop Pe 23 octombrie s-au născut Pelé, Michael Crichton, Pierre Larousse, Ioan Alexandrescu, Nicolae Minovici, Bucur Mitrea.

Horoscop În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Iacob, ruda Domnului, Ignatie, Patriarhul Constantinopolului şi Petroniu. Nimic în “Kalendar”.

Se schimbă zodia, se schimbă vremea și vremurile, iar neașteptate sunt cotiturile soartei. Mari evenimente ne așteaptă, ca o junglă plină de fiare de temut, nemaivăzute, în calea drumețului. Prădătorii sunt printre noi, fiare care mai păstrează doar aparența umană. Aș spune că sunt animale, dar nu vreau să jignesc animalele!

Horoscop "Evenimentul Zilei" din 23 octombrie 1956 a fost începutul Revoluţiei de la Budapesta. Demonstranţii cereau retragerea trupelor sovietice şi independenţa Ungariei.

Ai mei s-au strâns, atunci, în 1956, în jurul radioului cu lămpi, o cutie de lemn scump, cu un cadran rotund și butoane tot din lemn, cred că era un ”Philips”, ascultam noaptea VOA, pe 24 de metri, unde scurte, acolo nu prea era bruiaj, iar bunicul meu, dom’ Pascale Americanul îşi freca mâinile de bucurie: „...tataie, au început! În două săptămâni americanii sunt la Bucureşti!” Săracul bunic, i-a aşteptat o viaţă pe americani şi a murit de frig şi lipsuri în iarna lui 1986! Bun, au venit americanii și ce au făcut? Nu uit, nu iert, am multe poliţe de familie de plătit!

Şi "Evenimentul Zilei" în stilul senzațional, bombastic, cunoscut: acum exact 30 de ani, pe 23 octombrie 1988, un câine, un pudel, pe nume Cachi, al familiei Montoya, alunecă pe balconul în reparație şi cade de la etajul 13 al unui bloc din Buenos Aires, exact peste o femeie în vârstă de 75 de ani, pe nume Marta Espina, care este omorâtă pe loc. La fel și cățelul. Uitându-se la nemaivăzuta întâmplare, un şofer de autobuz, pierde controlul volanului și intră pe trotuar. O femeie, Edith Sola, 46 de ani, este ucisă pe loc. Privind la toată tragedia de sub ochii lui, un consilier municipal face infarct şi moare și el în ambulanță, în drum spre spital. Sursă ”Book of Days” pagina 527.

Vedeţi, uneori tragedia are accente de comedie... Este exact starea mea de la filmul "Alien" văzut, prima dată, acum foarte mulţi ani, când am râs tot timpul, pentru că atrocităţile din film erau previzibile şi... drăguţe! Filmul mi-a plăcut, este bun, dar şi acum mă dor fălcile de râs! În noaptea asta cred că o să văd ultimul film ”Predator” și el pare că este foarte comic, mi-a spus nepotul meu Felix din State: ”nanule, o să te distrezi!”

Cam aşa este şi cu cutremurul cu care suntem ameninţaţi tot timpul! V-am spus că în perioada aceasta, până pe 23 octombrie, la schimbarea zodiei, nu poate fi niciun cutremur perceptibil. Din cele imperceptibile să ştiţi că sunt multe mii pe zi pe întreg Pământul şi câteva, uneori zeci, la noi în ograda, în Vrancea.

Realizaţi, este o metoda veche şi bună de a atrage atenţia şi a deveni celebru ca să faci bani uşor. Dacă tot timpul ameninţi cu inundaţii, cutremure, accidente etc etc, până la urmă se şi întâmplă, din nefericire, la un moment dat, când o vrea bunul Dumnezeu. Atunci, clarvăzătoarea, astroloaga, bioenergeticiana etc etc sare şi ea şi spune: "Vedeţi, am avut dreptate, am prezis asta!"

Atrag atenţia, încă o dată, că este o metodă veche, atât de veche că s-a uitat cât de antică este. Dar "Apocalipsa" ce este, vă întreb? Nu este o amenințare cu tot ceea ce este mai rău, cutremurele incluse?

Ghicitul, joaca de-a cutremurului, propaganda făcută fricii şi teroarei, are un singur profitor: clasa plutocraţilor, guvernanţii, cei bogați. Acestora nu le este frică, pentru că ei nu cred în nimic.

Dar frica face pe omul de rând să-şi plece capul în pământ şi să se teamă că va pierde şi puţinul care îl are. Viaţa! Pe bogați îi face să râdă, ei nu cred în nimic și oricum, mai repede intră o cămilă prin borta acului, decât un bogat în Împărăția Lui Iisus!

Gândiţi-vă la aceste lucruri şi eliberaţi-vă de frică, dragi lupi, padawani şi hobbiţi! Așa a spus și Iisus, așa ne-a amintit și Sf. Ioan-Paul al II-lea. Trăiți frumos, creștinește, respectați poruncile Domnului, din ele se trag toate legile bune, bucurați-vă de viață și lăsați lucrurile dubioase, poate infernale, cum ar fi banii și puterea, celor posedați. Nu uitați că suntem, cu toții, niște călători! Religia, în general, dar în special iudeo-creștinismul, care cuprinde poruncile, reguli de civilizație, a fost și este piatră de hotar, de despărțire între sălbăticie și lumea civilizată. O să mai revin asupra acestor lucruri, sunt importante, poate nici măcar nu este vorba despre religie, ci de învățătură, doar Iisus era numit Învățătorul. Din ce în ce mai mulți se cred în junglă, nu în lumea civilizată, egoismul feroce și nerespectarea a nimic uman, îi caracterizeză. Dar până și jungla are legile ei, citiți-l pe Kipling, dacă nu mă credeți!

Mă duc, în pustnicia mea, să mă uit după o stea anume, că are să-mi spună ceva important, ”... la steaua care-a răsărit, e-o cale atât de lungă...” aşa că rămâne pe mâine, că doar, în definitiv, este o altă zi!

☼ ♂ ♀

BERBEC Ai ceva probleme, indicate de de o conjunctură complexă. Financiare, pentru că acest gen de probleme „se poartă”. Cel mai probabil ai ceva de plată la fisc. Mult, mult prea mult! Astăzi poţi rezolva treburi importante şi lua deciziile care se impun – o zi excelentă pentru planuri strategice şi hotărâri cu greutate. Un proiect început acum câteva zile începe să ia amploare şi îţi solicită participarea ta din ce în ce mai mult. Din punct de vedere emoţional, ai dori să-ţi discuţi problemele personale cu cineva de încredere. Caută și vei găsi!

TAUR Ai nevoie de sprijin din parte anturajului, a colegilor şi a familiei. Ai intrat în criză de timp şi nici banii nu îţi ajung până la sfârşitul lunii. Totuşi, o veste de la nişte prieteni. Cu toate că este o zi bună, evită nepăsarea, graba şi nerăbdarea. Fii prudent, calm şi precaut, când discuţi, negociezi şi mai ales în convorbirile la telefon! Nu promite nimic! Ziua de azi îţi aduce noi speranţe şi noi oportunităţi în domeniul sentimental. Atenţie, însă, aparenţele trebuie intotdeauna salvate, este regula jocului pe care trebuie sa o respecti daca vrei să fii apreciat de anturajul tău. Este greu să respecţii convenienţele, îţi apar ca nişte reguli ipocrite şi uneori chiar inutile – dar sunt regulile jocului social.

GEMENI Astăzi armonia şi puterea toamnei te ajuta să-ţi înţelegi mai exact propria personalitate, limitele, calităţile. E o zi de reflecţie în care este bine să te limitezi la activităţile obişnuite. În a doua parte a zilei vrei să faci o mulţime de lucruri cu energia proprie zodiei. Nu o să reuşeşti, dar viaţa este formată din încercări. Ceva-ceva tot o să realizezi. În situţia în care vrei să iei atitudine în familie, în cuplu, să pui lucrurile la punct, consultă-te cu cei născuţi sub semnele Taurului si ale Capricornului, poți gasi multa bunavoinţă, sfaturi competente şi idei bune.

INCENDIAR! Viorica Dancila l-a ADOPTAT pe fiul sau, Victor! Cum a aflat ca a fost infiat

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI