Horoscop Pe 23 octombrie s-au născut Pelé, Michael Crichton, Pierre Larousse, Ioan Alexandrescu, Nicolae Minovici, Bucur Mitrea.

Horoscop În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Iacob, ruda Domnului, Ignatie, Patriarhul Constantinopolului şi Petroniu. Nimic în “Kalendar”.

Se schimbă zodia, se schimbă vremea și vremurile, iar neașteptate sunt cotiturile soartei. Mari evenimente ne așteaptă, ca o junglă plină de fiare de temut, nemaivăzute, în calea drumețului. Prădătorii sunt printre noi, fiare care mai păstrează doar aparența umană. Aș spune că sunt animale, dar nu vreau să jignesc animalele!  

Horoscop "Evenimentul Zilei" din 23 octombrie 1956 a fost începutul Revoluţiei de la Budapesta. Demonstranţii cereau retragerea trupelor sovietice şi independenţa Ungariei.

Ai mei s-au strâns, atunci, în 1956, în jurul radioului cu lămpi, o cutie de lemn scump, cu un cadran rotund și butoane tot din lemn, cred că era un ”Philips”, ascultam noaptea VOA, pe 24 de metri, unde scurte, acolo nu prea era bruiaj, iar bunicul meu, dom’ Pascale Americanul îşi freca mâinile de bucurie: „…tataie, au început! În două săptămâni americanii sunt la Bucureşti!” Săracul bunic, i-a aşteptat o viaţă pe americani şi a murit de frig şi lipsuri în iarna lui 1986! Bun, au venit americanii și ce au făcut? Nu uit, nu iert, am multe poliţe de familie de plătit!

Şi "Evenimentul Zilei" în stilul senzațional, bombastic, cunoscut: acum exact 30 de ani, pe 23 octombrie 1988, un câine, un pudel, pe nume Cachi, al familiei Montoya, alunecă pe balconul în reparație şi cade de la etajul 13 al unui bloc din Buenos Aires, exact peste o femeie în vârstă de 75 de ani, pe nume Marta Espina, care este omorâtă pe loc. La fel și cățelul. Uitându-se la nemaivăzuta întâmplare, un şofer de autobuz, pierde controlul volanului și intră pe trotuar. O femeie, Edith Sola, 46 de ani, este ucisă pe loc. Privind la toată tragedia de sub ochii lui, un consilier municipal face infarct şi moare și el în ambulanță, în drum spre spital. Sursă ”Book of Days” pagina 527.

 

Vedeţi, uneori tragedia are accente de comedie… Este exact starea mea de la filmul "Alien" văzut, prima dată, acum foarte mulţi ani, când am râs tot timpul, pentru că atrocităţile din film erau previzibile şi… drăguţe! Filmul mi-a plăcut, este bun, dar şi acum mă dor fălcile de râs! În noaptea asta cred că o să văd ultimul film ”Predator” și el pare că este foarte comic, mi-a spus nepotul meu Felix din State: ”nanule, o să te distrezi!”

 

Cam aşa este şi cu cutremurul cu care suntem ameninţaţi tot timpul! V-am spus că în perioada aceasta, până pe 23 octombrie, la schimbarea zodiei, nu poate fi niciun cutremur perceptibil. Din cele imperceptibile să ştiţi că sunt multe mii pe zi pe întreg Pământul şi câteva, uneori zeci, la noi în ograda, în Vrancea.

 

Realizaţi, este o metoda veche şi bună de a atrage atenţia şi a deveni celebru ca să faci bani uşor. Dacă tot timpul ameninţi cu inundaţii, cutremure, accidente etc etc, până la urmă se şi întâmplă, din nefericire, la un moment dat, când o vrea bunul Dumnezeu. Atunci, clarvăzătoarea, astroloaga, bioenergeticiana etc  etc sare şi ea şi spune: "Vedeţi, am avut dreptate, am prezis asta!"

 

Atrag atenţia, încă o dată, că este o metodă veche, atât de veche că s-a uitat cât de antică este. Dar "Apocalipsa" ce este, vă întreb? Nu este o amenințare cu tot ceea ce este mai rău, cutremurele incluse?

 

Ghicitul, joaca de-a cutremurului, propaganda făcută fricii şi teroarei, are un singur profitor: clasa plutocraţilor,  guvernanţii, cei bogați. Acestora nu le este frică, pentru că ei nu cred în nimic.

 

Dar frica face pe omul de rând să-şi plece capul în pământ şi să se teamă că va pierde şi puţinul care îl are. Viaţa! Pe bogați îi face să râdă, ei nu cred în nimic și oricum, mai repede intră o cămilă prin borta acului, decât un bogat în Împărăția Lui Iisus!

 

Gândiţi-vă la aceste lucruri şi eliberaţi-vă de frică, dragi lupi, padawani şi hobbiţi! Așa a spus și Iisus, așa ne-a amintit și Sf. Ioan-Paul al II-lea. Trăiți frumos, creștinește, respectați poruncile Domnului, din ele se trag toate legile bune, bucurați-vă de viață și lăsați lucrurile dubioase, poate infernale, cum ar fi banii și puterea, celor posedați. Nu uitați că suntem, cu toții, niște călători!  Religia, în general, dar în special iudeo-creștinismul, care cuprinde poruncile, reguli de civilizație, a fost și este piatră de hotar, de despărțire între sălbăticie și lumea civilizată. O să mai revin asupra acestor lucruri, sunt importante, poate nici măcar nu este vorba despre religie, ci de învățătură, doar Iisus era numit Învățătorul. Din ce în ce mai mulți se cred în junglă, nu în lumea civilizată, egoismul feroce și nerespectarea a nimic uman, îi caracterizeză. Dar până și jungla are legile ei, citiți-l pe Kipling, dacă nu mă credeți!

 

Mă duc, în pustnicia mea, să mă uit după o stea anume, că are să-mi spună ceva important, ”… la steaua care-a răsărit, e-o cale atât de lungă…” aşa că rămâne pe mâine, că doar, în definitiv, este o altă zi!

 

 

☼     ♂     ♀

 

 

 

 

 

 

BERBEC Ai ceva probleme, indicate de de o conjunctură complexă. Financiare, pentru că acest gen de probleme „se poartă”. Cel mai probabil ai ceva de plată la fisc. Mult, mult prea mult! Astăzi poţi rezolva treburi importante şi lua deciziile care se impun – o zi excelentă pentru planuri strategice şi hotărâri cu greutate. Un proiect început acum câteva zile începe să ia amploare şi îţi solicită participarea ta din ce în ce mai mult.  Din punct de vedere emoţional, ai dori să-ţi discuţi problemele personale cu cineva de încredere. Caută și vei găsi!

 

TAUR Ai nevoie de sprijin din parte anturajului, a colegilor şi a familiei. Ai intrat în criză de timp şi nici banii nu îţi ajung până la sfârşitul lunii. Totuşi, o veste de la nişte prieteni. Cu toate că este o zi bună, evită nepăsarea, graba şi nerăbdarea. Fii prudent, calm şi precaut, când discuţi, negociezi şi mai ales în convorbirile la telefon! Nu promite nimic! Ziua de azi îţi aduce noi speranţe şi noi oportunităţi în domeniul sentimental. Atenţie, însă, aparenţele trebuie intotdeauna salvate, este regula jocului pe care trebuie sa o respecti daca vrei să fii apreciat de anturajul tău. Este greu să respecţii convenienţele, îţi apar ca nişte reguli ipocrite şi uneori chiar inutile – dar sunt regulile jocului social. 

 

GEMENI Astăzi armonia şi puterea toamnei te ajuta să-ţi înţelegi mai exact propria personalitate, limitele, calităţile. E o zi de reflecţie în care este bine să te limitezi la activităţile obişnuite. În a doua parte a zilei vrei să faci o mulţime de lucruri cu energia proprie zodiei. Nu o să reuşeşti, dar viaţa este formată din încercări. Ceva-ceva tot o să realizezi. În situţia în care vrei să iei atitudine în familie, în cuplu, să pui lucrurile la punct, consultă-te cu cei născuţi sub semnele Taurului si ale Capricornului, poți gasi multa bunavoinţă, sfaturi competente şi idei bune.

 

RAC Domeniile favorizate astăzi sunt cele ale familiei şi planul relaţiilor umane, cele defavorizate privesc sectorul financiar, banii. Adică cine are noroc la dragoste, nu are noroc la bani! Nu te apuca să faci economii nefireşti, pentru că tot tu o să suferi. Raţiunea şi echilibrul au fost întodeauna cea mai bună politica economică. Succese, din nou neaşteptate, pentru că vin târziu, când nu te mai aşteptai, în carieră sau în familie. Cu toate că un mic incident întunecă imaginea generală, astrele îţi sunt favorabile. După această perioadă poți obţine recunoaşterea unor eforturi trecute, aşa că astăzi nu dormi, fii atent!

 

LEU  Cu Soarele, protectorul zodiei, bine aspectat, ziua de azi îţi este favorabilă în domeniul profesional, pe planul relaţiilor sociale. Atenţie la deciziile importante, reflectează suficient. Posibile mici dureri de cap, la propriu şi la figurat pe fondul unui Soare complex aspectat, afectat de conjuncţia largă cu Saturn. Este indicat să amâni deciziile importante pe mai târziu. Dimineaţa este favorabilă cumpărăturilor, tratamentelor cosmetice sau de întreţinere, vizitelor la prieteni credinciosi sau la bănci bogate. A doua parte a zilei este favorabilă vizitelor, prieteniilor, corespondenţei, plimbărilor, sporturilor de intreţinere. Seara poate fi foarte romantică dacă reuşeşti să te relaxezi.

 

FECIOARĂ Adevărul înseamnă mult pentru tine în ziua aceasta. Semnele de foc şi de aer îţi sunt favorabile toată perioada, dar este mai bine să eviţi pe cei născuţi sub zodii de pământ şi apă. Invaţă, în această lume superficială şi grăbită, să nu mai dai atâta atenţie detaliilor, să fii mai iute şi mai dinamic. Nu trage toata activitatea pe umerii tai şi nu-ţi atribui toate sarcinile – până la urmă o să ratezi! Şi lumea o să întoarcă capul, jenată. Sanatatea este chiar bună, dar atenţie la stomac şi viscere. Banii sunt în toane capricioase, oricum se ştie că eşti mai strâns la pungă, ceea ce este foarte bine!

 

BALANŢĂ Fii mai modest în pretenţii şi așa poți avea o viaţă mai fericită. Nu trebuie să te minţi spunând tot timpul că o să fie mai bine. Gândirea pozitivă nu înseamnă să te înşeli cu bună ştiinţă. Stelele iţi indica o schimbare, care schimbare ar putea sa fie vorba despre o noua distributie a sentimentelor şi preferinţelor tale, in urma unor veşti. Poate că este vorba doar de gusturi culinare, dar cel mai probabil îţi schimbi părerea despre cineva pe care il cunoşti, poate cineva din anturaj, poate de la locul de muncă. Vremea se schimbă şi ea şi ţie nu prea îţi convine. Evident, treci printr-o perioadă capricioasă, dar răsfăţul este aşa de plăcut…

 

SCORPION Poţi să rezolvi problemele de la serviciu sau cele din domeniul sentimental fără să te laşi intimidat sau deranjat de bruiajul anturajului, pentru că astăzi ai o mare putere de concentrare. Astăzi, dezvăluirea sau descoperirea unor amănunte tulburătoare despre o persoana din anturajul tau iţi dau o motivaţie în plus sa acţionezi imediat. Mai ales dacă este vorba să ajuţi un prieten. Nimic din ce este ascuns nu va ramane necunoscut si nu va fi secret ca sa nu iasa la lumina, asa ca ai rabdare si vei afla şi ceea ce mai doreştij Ai de plătit nişte facturi – nu iţi face nicio plăcere dar rezolvă neaparat în cursul zilei de astăzi. Ştii că ai facut o mişcare gresita zilele trecute şi astăzi aştepţi urmările. Deocamdata nu se întamplă nimic. Sănătatea este bună, dacă nu te doare nimic, înseamnă că trăieşti bine.

 

SĂGETĂTOR Astăzi ai nevoie de abilitate ca să echilibrezi o activitate prea densă cu lipsa totală de acţiune. Trebuie să mediezi într-un anturaj haotic, în care fiecare trage în direcţii diferite. Partea benefică a zodiei te ajută astăzi să-ţi înţelegei mai bine limitările şi să înţelegi că ordinea şi disciplina nu sunt doar „chestii militare”. Viaţa ta este vraişte, ştii asta, dar nu iei nici o măsură! Poate te gândeşti puţin la asta, te rog… Perioada zilei de astăzi este în general benefică şi aduce realizări şi noroc. Bate un vânt de libertate, mai ales prin buzunare şi prin portofel, aşa că pune-ţi capul la contribuţie cum sa faci urgent rost de bani, pentru că ai de plătit rata la bancă, chiria şi întreţinerea!

 

CAPRICORN Este timpul unor decizii mai mult sau mai puţin importante. Ceea ce trebuie, este să iei hotărârile la momentul potrivit. Nu amâna şi nu lăsa lucrurile să se rezolve de la sine. Nu se rezolvă! O dimineaţă mai aglomerată. Trebuie să te organizezi mai mult, mai ales în prima parte a zilei. Eşti supus la două influenţe relativ puternice,  dar opuse. Evită pe cât posibil discuţiile în familie, sau discuţiile în contradictoriu cu partenerii şi/sau asociaţii, mai ales despre proprietăţi, sau posesiuni comune. Utilizează orele de lumină pentru treburile importante pe care le ai de făcut. Nu uita că loialitatea este în zilele de azi lucrul cel mai scump şi marfa cea mai rară.

 

VĂRSĂTOR Mici ambiţii personale, mai curînd nişte achiziţii, dar care te obsedau, pot fi satisfacute astăzi spre mulţumirea ta. Încearcă să-ţi impui punctul de vedere prin paşi mici, dar siguri. Trebuie să-ţi rezervi mai mult timp pentru familie. Nu judeca performanţele membrilor familiei tale, sau ale prietenilor. Fiecare are modul lui de a reacţiuna, fiecare este o persoană diferită de tine având propria scară de valori şi propriile aspiraţii. Şi proprii bani! Nu aştepta foarte mult de la cei cu care te întâlneşti astăzi, mai ales pe seară, la un suc. Nu promite, la rândul tău, nimic! Este vorba de distracţie nu de afaceri. Nu amesteca plăcutul, cu utilul.  

 

PEŞTI Situaţia la serviciu, sau acasă, pare tensionată dar o poţi dezamorsa prin calm şi arborarea unui zâmbet. Evită polemicile şi activitatea ta poate fi fructuoasă şi aducătoare de mulţumire. Anumite evenimente şi o justă evaluare a situaţiei te fac să preţuieşti încă o dată ajutorul prietenilor adevăraţi şi să dispreţuieşti din nou pe inamicii personali sau conjuncturali.  Iartă, dar nu uita şi nu trebuie să faci mereu aceiaşi greşeală: cea cu încrederea nelimitată în oameni, în partea lor bună şi creştină. “Cel ce înnmulteşte cuvintele se va face urît tuturor … pentru ca este spor care aduce omului paguba şi este câştig spre nenorocire.” Biblia, Inţelepciunea lui Iisus Sirah,  20:7,8 .

 

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscoă horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscoă horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și: