Evenimentul Zilei > Horoscop > Caracatița cu inele albastre mi-a omorât un prieten. Horoscop
Caracatița cu inele albastre mi-a omorât un prieten. Horoscop

Caracatița cu inele albastre mi-a omorât un prieten. Horoscop

Horoscop În această zile se bat două puternice spirite ale aerului, Harcodanul şi Dornadosul, fiind zile de primejdie mare, mai ales în Munţii Apuseni, inima Daciei, dar şi pe mare şi în restul ţării, pe fluvii, în oraşe, pe drumuri şi ogoare.

 

Pe 7 iulie s-au născut Gustav Mahler, ţarul Nicolae I, Marc Chagall, Pierre Cardin, Robert A. Heinlein, Ringo Starr, Vitorio de Sica, George Cukor, Joe Zawinul, Constantin Bălăceanu-Stolnici, Liviu Ciulei, Constantin Lucaci, Voicu Bugariu, iar pe 8 iulie John D. Rockefeller, Anjelica Huston, Sir Arthur Evans, Ferdinand von Zeppelin, Șerban Foarță, Petre Abrudan.

 

În calendarul creştin-ortodox, pe 7 iulie, sunt Sfinții Chiriachi, Toma din Maleon și Acachie. Pe 8 iulie, duminică, pomenim în calendarul creştin-ortodox pe Sf. Mare Mucenic Pricopie și mama sa Teodosia. Pricopie, ostaşul, „patronul lupilor”, cel care face să tacă cucul şi pedepseşte pe cei care nu îl respectă, adică nu respectă ritmul naturii. Mai sunt de bună amintirea pe 8 iulie și Sfinții Epictet preotul și Astion monahul.

 

Câteva zile înainte şi după Sf. Pricopie, sunt mari primejdii de furtuni, vijelii, averse dure de ploaie şi grindină.

 

Horoscop  În această zile se bat două puternice spirite ale aerului, Harcodanul şi Dornadosul, fiind zile de primejdie mare, mai ales în Munţii Apuseni, inima Daciei, dar şi pe mare şi în restul ţării, pe fluvii, în oraşe, pe drumuri şi ogoare.  

 

Mereu şi mereu, iată, în calendarul strămoşesc apare amintirea lupilor, totemul tribului din care ne tragem cu toţii, dacii şi romanii, împreună.

 

Este o creştinare a unei foarte vechi sărbători, în care Lupul Şchiop şi cei şase Filipi de Foc au rolul principal. Din nou Lupul Şchiop apare în ipostaza punitivă, de răzbunător al principiilor vechi și eterne: onoare, credinţă, responsabilitate, patriotism, hărnicie, cinste, adevăr. Nerespectarea zilei, de fapt a moralei şi a eticii străbune, a Legii Strămoșești, aducea grele pedepse. "Arde piatra-n apă, dacă nu se ţine" (Speranţia)

 

Vechiul blestem strămoşesc "arde-te-ar focul!" se referă la acţiunile Lupilor de Foc, care provoacă, ca pedeapsă, incendii şi combustie spontană. La limita sofisticată dintre câmp şi materie, lupii de foc, "câinii lui Sf. Petru" dezlănţuie misterioase energii cosmice, care degenerează termic, până la nivelul focului.

 

"Neşte oameni s-au apucat să treiere grâu în ziua de Pricopie. Până seara s-au aprins paiele şi apoi au ars tot" (Speranţia)

 

Şi culmea pedepsei, Pricopul, sub forma unui lup, fură copiii celor care nu ţin ziua, sau păcătuiesc grav cu ceva!

 

Horoscop Dragi prieteni, dragii mei lupi, padawani și hobbiți, am inima grea, sunt întristat. Vă spuneam, ieri, vineri, 6 iulie, când Pământul era la periheliu, în punctul cel mai depărtat de Soare, că simt o amenințare nedefinită. Pe seară am știut și de ce. În corespondența mea, care îmi face plăcere s-o deschid și s-o citesc, s-au strecurat și două vești rele, foarte rele. V-am povestit altădată, în legătură cu salvarea navei ”Modern Express”, despre Raul Lafleche, francezul de origine saudită, care are, avea, Dumnezeu să-l ierte, o firmă de salvări marine în Golful Gironde. Cele două emailuri, unul de la ”Clubul Căutătorilor de Comori” celălat de la îndoliată văduvă, și cei trei copii rămași fără tată îmi vesteau tragedia, moartea lui Raul în accident subacvatic, în timpul exercitării meseriei. Doamne, câte aventuri am trăit alături de tânărul Jaffar, așa îl chema ca arab, sauditul cu ochii verzi, pielea albă și părul roșu, pe vremea când eram secund-navigator și nostroom în echipajul prințului saudit Saad, pe cea mai rapidă navă care a plutit vreodată, ”Red Barracuda 2”! I-a fost ușor să se naturalizeze în Franța, nimeni nu ar fi spus că este arab, semit, s-a creștinat și a luat o fată frumoasă și cu zestre, din neamul gasconilor. A făcut ceea ce învățase de la Saad și de la mine, căuta comori și salva vase în pericol. Nu s-ar putea spune că s-a îmbogățit, dar familiei lui nu-i lipsea nimic. Mare parte din venituri era investită în noi și sofisticate vase și aparatură de cercetare și căutare. Care erau scumpe.

Horoscop Trebuie să vă spun despre o particularitate a căutătorilor de comori. Deseori, unii aproape în exclusivitate, lucrează pentru firmele de asigurări navale. Fac cercetări, evaluari și expertize, la cererea asiguratorului. Păi, dacă nu s-ar face astfel de expertize subacvatice oricine și-ar scufunda hârbul ruginit, după ce a vândut motoarele și echipamentul de navigație, și ar încasa asigurarea de la proști! Trebuie să știți, dragi lupi padawani și hobbiți că în fiecare zi se scufundă o jumătate de navă asigurată, adică cam 180 nave pe an. Este de lucru mult și pentru toată lumea, dar este riscant și periculos. Este un ban câștigat cinstit, dar, uneori, cu prețul vieții.

Cum a pățit prietenul meu, Dumnezeu să-l odihnească! O să vă povestesc pentru că mulți dintre domniile voastre visați, sau chiar efectuați călătorii și scufundări în ape tropicale. Poate într-o scufundare de vis, undeva în Atlantic, sau oceanul Indian, o să vă găsiți în fața unei caracatițe mici și frumoase, nu are nici 10 centimetri în diametru și nu cântărește decât o sută de grame. Frumoasă tare! Are cercuri albastre pe o piele galbenă-maroniu deschis și înoată cu multă grație. Dacă aveți imprudența să întindeți mâna spre ea, ar fi ultimul dumneavoastră gest!

Horoscop Caracatița cu inele albastre este unul dintre cele mai otrăvitoare viețuitoare de pe pământ. Veninul ei, de o sută, până la o mie de ori mai puternic decât veninul cobrei regale, omoară un bărbat de o sută de kilograme în câteva minute. Nu există antidot, dacă caracatița cea mică și frumoasă te-a mușcat cu cioculețul ei ca de papagal – ești mort! În analele ”Clubului căutătorilor de comori” există un singur caz, repet, un singur caz, când un tânăr, un mexican pe nume Sanchez Juan Maria del Plata, a supraviețuit și asta datorită căpitanului, care l-a scos imediat din apă și împreună cu tot echipajul i-a făcut respirație artificială și masaj cardiac, timp de 15 minute, acesta este timpul critic, până când otrava s-a disipat și a fost parțial metaboloizată. Otrava caracatiței cu inele albastre este foarte periculoasă și sofisticată, un amestec mortal de 37 de substanțe neurotoxice și altele ca serotonina, taurina, histamina, acetilcolina etc, un cockteil mortal care oprește în câteva secunde respirația, apoi inima și provoacă moartea prin stop cardio-respirator.

Horoscop O astfel de creatură a diavolului, Doamne iartă-mă, a întâlnit prietenul meu, la 30 de metri adâncime în largul Golfului Guineea. Făcea o expertiză la cererea și comanda celui mai mare asigurator maritim, asupra scufundării unui cargo plin cu marfă. Asiguratorul era bun de plată și pentru navă și pentru încărcătură, o sumă cu foarte multe multe zerouri. A ajuns cu două nave de cercetare la locul estimat al scufundării, a găsit nava, a balizat și apoi și-a trimis echipajul la scufundare. Primele rapoarte erau foarte clare: căpitanul cargoului nu mințise, a fost un naufragiu cinstit. Dar ca să spună în față asiguratorului să plătească, Raul Lafleche, patronul, a hotărât să se scufunde și el și să facă un mic film, pe lângă cele făcute de echipaj. Avea 56 de ani, evita să se scufunde, dar… simțul datoriei! Pe lângă epava cargoului erau cam 15 scufundători, reflectoare subacvatice, aparatură, cabluri, tuburi de aspirat, butelii de oxigen de rezervă – tot tacâmul, o să vă povestesc altădată. Raul s-a dat câțiva pași în spate că să facă un panoramic, nu a văzut când a lovit cu spatele mica ființă ucigașe, caracatița cu inele albastre, care are un temperament infect, cât este de mică așa este de rea și reacționează imediat când este atinsă, sau se simte în pericol. Raul nici nu a simțit mica mușcătură prin costumul de scafandru. Echipajul l-a văzut că începe să se miște dezordonat și apoi, în câteva secunde, a devenit inert. L-au scos repede din apă dar au pierdut minute prețioase crezând că este vorba de un infarct miocardic. Ca deobicei, când este să se aleagă praful, medicul de bord era pe cealaltă navă. A venit cât a putut de repede, doar că să constate decesul prin stop cardio-respiratoriu.

Dumnezeu să-l odihnească și să-l ierte pe prietenul meu Raul Lafleche, a murit la datorie, a muncit până în ultima clipă pentru familie și echipaj! O moarte tragică, dar frumoasă, bărbătească!

Nu știu ce se mai spune în asemenea ocazii, eu mă duc să mă rog așa cum știu, mereu și mereu, nu sunt bigot și nici nu iau de bune ce spune unul și altul, să mă rog pentru sufletul lui curajos și pentru sănătatea, viitorul și speranțele domniilor voastre, pentru că mâine este o altă zi. O altă zi și un prieten mai puțin, începe să mă îngrijoreze lucrul acesta.

 

٭        ٭        ٭

 

horoscop   

 

BERBEC Sâmbăta aceasta eşti un lider inspirat în ceea ce privește capitolul distracții. Ai idei bune, plăcute, pe care anturajul tău le repetă și le acceptă, ca un cor fidel din tragediile antice. Sâmbătă este o zi bună în care eşti plin de energie. Profită şi realizează ceva, finalizează un proiect, termină lucrurile începute. Nu fii naiv, nu da crezare bârfelor. Cu toate că sunt aşa de pasionante ca nişte telenovele în care tu joci rolul principal. Utilizează orele de lumină naturală. Nu uita că loialitatea este în zilele de azi lucrul cel mai scump şi marfa cea mai rară. Duminică, mai toata ziua este bine aspectata de stele, asa ca profită ca să obții ceva favoruri sau să rezolvi unele situații. O veste buna si una nu prea, ca sa fie totul echilibrat. Abordarea sistematica a situatiei îţi poate furniza datele necesare rezolvarii ei. Simţul tău practic este la înălţime, trebuie doar să-i dai curs.

 

horoscop

 

TAUR Ești oarecum neatent, probabil din cauza căldurii. Deși toate problemele din ultimul timp te-au făcut să-i neglijezi pe cei pe care îi iubesti, azi iți vei putea îndrepta atitudinea. Sâmbătă iarăşi ai de gând să cucereşti pe cineva şi îţi faci iluzii că eşti cel mai deştept şi mai frumos! Dar dacă chiar este aşa? O problema veche revine in actualitate: ai greşit atunci, sau acum? Lasă analizele şi mergi mai departe! O informaţie de ultimă oră te avantajează în mod deosebit. Verifică prin prietenii apropiaţi şi de încredere. Nu promite nimic! Dar, in secret, poți să speri ca o sa ai succes. Duminică este o zi vesela si optimista, plina de surprize placute din partea celor dragi, mai ales din partea prietenilor, copiilor/parintilor şi a rudelor. Unii Tauri au de ales, de luat o decizie, ceea ce este foarte greu pentru nativii zodiei lente, de pământ: acţioneaza si nu vei gresi, indiferent de comentariile ulterioare ale prietenilor sau de dificultatile pe care le ai de infruntat.

 

horoscop

 

 

GEMENI Momentele trgico-comice prin care treci astăzi se datoresc modului ciudat in care înțelegi tu banii. Nu greşeşti dacă îţi doreşti un viitor îmbelşugat, dar nu cheltui ca şi când l-ai avea. Sâmbătă este o perioadă bună pentru implicare în problemele altora, adică ceva bârfe la obiect şi intrigi suculente. O veste bună, pe seară. Configuraţia stelelor arată o perioada buna, mai ales in ceea ce priveşte sănatatea şi amorul. Luna in scadere lentă, te îndreptăţeşte să speri în rezolvarea favorabilă a problemelor tale sentimentale, sau măcar in amânarea lor. Duminică este o zi bună pentru cumpărături, întâlniri, scurte ieşiri la plimbare în oraş, sau mici vizite. Alege ce îţi place mai mult! Poti sa incepi sa-ti faci proiecte pentru urmatoarea perioada, următoarea săptămână. Așa trece ziua mai repede și afli ce idei au și prietenii sau membrii familiei tale. Cauta cu grija prilejurile să te afirmi, pentru ca stelele te avantajeaza spre o rapida ascensiune pe scara socială, sigur, în cercul tău. Vești bune pe care nu prea le mai aşteptati, dar la care în secret, sperati. Mici sau mai mari favoruri din partea anturajului.

 

horoscop

 

RAC  În weekend planetele iți indică o schimbare favorabilă în viaţa ta, în special geografic vorbind. Probabil că pleci la drum pentru o destinație nouă de weekend. Surprize plăcute, mai pe seară. Cumpărăturile in general şi achiziţionarea bunurilor de folosinţă indelungată in special sunt, sâmbătă, favorizate de stele. Trebuie sa te gandeşti foarte bine cum o să cheltuieşti banii albi puşi deoparte pentru zile negre, dar nu te gândeai ca acele zile negre sunt aşa de apropiate. Având in vedere lumea asta nebună, nebună, nebună ai renuntat la cura de slăbire, dar o sa regreţi amarnic la prima petrecere! Evită să te expui prea mult la Soare. Nu mai este Soarele blând de acum 50 de ani, ci unul arzător şi agresiv, pe măsura timpurilor. Duminică, acasa sau pe plajă, te intâmpină un amestec asortat de treburi urgente care asteapta hotaririle și actiunile tale energice. Insa, prudenţa si calmul trebuie să fie caracteristicile tale pentru ziua de duminică, mai ales daca mergi prin traficul aglomerat din oraş. O seară de duminică placuta, chiar daca este la fel cu celelalte, sau tocmai de aceea.

 

horoscop

 

LEU  Dedică ziua lucrurilor obişnuite de sâmbătă, de rutină, nu face multe valuri şi mai ales nu te apuca de vreo noua afacere amoroasă sau de vreun joc piramidal financiar foarte ademenitoar. Unii dintre Leii pot primi veşti bune de la părinţi sau de la rude, în general, in legătură cu o sărbătoare sau o mare reuniune de familie, care iţi face placere. Nu-i copleşi pe cei din jur, nu-ţi impune astăzi părerile chiar dacă ai dreptate. Dar dreptatea este aşa de relativă!  Mai lăsă-i şi pe alţii să aibă dreptate, aşa, pentru frumuseţea jocului. Cu toate ca iţi place sa rezolvi lucrurile clar și net, astăzi trebuie sa dai dovada de multă abilitate, diplomatie şi poate puţina ipocrizie. O să ai mai mult de câştigat, pentru că cei cărora le-ai lăsat întâietatea ştiu că ai cedat din propria voinţă şi o să zică în sinea lor „ce fată/băiat bun s-a făcut!” Se ştie că eşti generos şi „mama răniţilor”, aşa că astăzi poți să primeşti numai laude.

 

horoscop

 

FECIOARĂ Ești așa de obosit, dar te-ai și distra cât poți. Vitaminele, mâncarea naturală și relaxarea te pot ajuta să depășești punctul mort și să te bucuri in continuare de aceasta vară toridă! De sâmbătă dimineaţa, cu o configuraţie favorabilă, incepi să te simţi mai bine şi să te frămanţi mai puţin. Ai de platit nişte facturi – nu iti face nicio placere dar rezolva neaparat in cursul zilei de luni. Atenţie la stomac și viscere! Fii mai atent la forma fizică! Sâmbătă trebuie să eviţi asumarea de angajamente şi responsabilitaţi pe termen lung şi să nu pleci în nicio călătorie sau excursie lungă. Zodia îţi indica o zi de duminică cam monotona. Insa o seara placuta si relaxanta, cu cei dragi. Trebuie sa foloseşti una dintre rețetele verificate ale reusitei in viață: sa te comporți ca si cand totul ar fi perfect! Ai o propunere, sau o informaţie, despre un loc drăguţ şi ieftin, unde se mănâncă bine şi se şi dansează. Ce mai aştepţi, tinereţea trece şi părerile de rău rămân. Distrează-te frumos, creştineşte şi aminteşte-ţi de nunta din Cana Galilei când şi Iisus se distra.

 

horoscop

 

BALANŢĂ  Conjunctura astrologica îți indică o posibila întâlnire neaşteptată, dar care te bucură mult, mai ales prin noutaţile pe care poți să le afli. Seară plăcută, poate la un film nou, la modă. Sâmbătă stelele te avertizează să fii diplomat şi să zâmbeşti ca pisica din „Alice în Ţara Minunilor”, parcă pisica de Cheshire, nu? Se pare ca o parte dintre Balanțe au de rezolvat unele probleme sentimentale sau spirituale de care nu prea vorbesc, pentru că ţin mult la ele. Sâmbătă seara ai noroc! Ai mai multe propuneri de distracţie şi lucrurile par să se rezolve mai uşor. O veste sau o informaţie care te interesează, sau o întâlnire neașteptată, care își face multă plăcere. Duminică ai ceva de facut şi nu ai nici chef nici ceea ce iți trebuie. Nici nu este urgent aşa că poţi amâna. Concentrează-te pe problemele importante ale familiei tale. Mai puțin tutun, mai puțina cafea, dar nu renunța total, pentru ca bucuriile vietii sunt puține si rare. Duminică seara ai ceva probleme cu planetele colective in aspecte nefavorabile. Asta inseamnă o posibilă lipsă de interes a anturajului.

 

horoscop

 

SCORPION  În această sâmbătă primești o veste buna și una mai puțin fastă, dar activitatea cotidiana nu te lasă să faci o analiză aprofundată. Abia pe seară descifrezi consecințele. E prea târziu… Dacă ai luat o hotărâre, apăi ţine-te de ea! Sâmbătă ai tendinţă să te laşi cuprins de comoditate şi să renunţi la un proiect. Nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce ai de gând să faci. Se întâmplă lucruri, care te avantajează pe termen lung. Capacitatea ta de a te impune este susţinută de stele. O veste bună. Nu uita buchetul de flori! Duminică este o zi plină de hotarari intelepte: sa te laşi de fumat, sa slabeşti, să nu mai cheltuieşti aiurea banii, să nu mai pierzi nopţile! Şezi şi cugeta, spune o vorba ardeleneasca, care azi ti se potriveste. Se pare ca iei o hotarare pripită în domeniul sentimental şi trebuie sa te opreşti. O persoana din anturaj sau o rudă iti solicita duminică seara ajutorul. Fa tot posibilul, pentru ca stelele spun ca ajutorul dat, faptele bune, se inregistreaza la condicuţa îngerașilor.

 

horoscop

 

SĂGETĂTOR Ocoleşte cu abilitatea şi diplomaţie subiectele tabu de pe plajă sau de acasă. Nu uita că tăcerea este de aur, vorba de tinichea și că mai ușor eviți o confruntare, în loc să te enervezi. O sâmbătă bună, până la urmă. Partenera/partenerul este în toane bune, sau doarme, în casă nu este mult de lucru, iar pe seară poţi ieşi în oraş să vezi ce mai face lumea. Uneori ai nevoie de puţina solitudine. Sâmbătă, singurătatea îţi face bine. Nu te implica in conflicte – weekend-ul acesta nu esti un bun mediator. Duminică este o zi binevoitoare. Stelele te sfatuiesc să leneveşti un pic mai mult, pentru că te aşteaptă o săptămână obositore, dar poate plăcută. Trebuie sa accepți faptul că viața este în continua schimbare și că trebuie să faci parte din schimbare, daca vrei sa ai succes! Sfaturile acestea generale au o particularizare pentru ziua de duminică, 8 iulie, când trebuie să schimbi ceva, material sau spiritual.

 

horoscop

 

CAPRICORN  Ai încredere, tot ce a fost greu a trecut. Te îndrepți spre o perioadă cu reușite in care prietenii iți vor fi sprijin iar familia temei, pentru că rudele sunt doar de sânge şi de mir! Sâmbătă poti sa ceri un favor sau o inlesnire de la prieteni sau de la familie, pentru că nu ai nicio secundă liberă! Mici schimbări, o întâlnire care îţi face plăcere şi una nu prea. Începe să se contureze un nou concept sau o nouă idee. Eşti supus la două influenţe importante şi opuse. Evită pe cât posibil discuţiile în contradictoriu pe subiecte de familie. Sâmbătă seara nu trebuie să faci nimic important, numai activitaţile de rutină. Daca eşti alergic la prostie ţine medicamentele la indemană, adică stai acasa, nu ieși in lume. Duminică iti cad cumparaturi, dar nu din orice fel ci cauti ceva deosebit pentru sezonul cald. Sfatul meu, dintotdeauna: in şi eternul bumbac! Vestile pe care le primesti din presă iti dau o imagine buna asupra situatiei financiare si a rezultatului eforturilor familiei tale. Pentru un procent dintre berbeci: solutia sentimentală pe care o asteptaţi o sa mai intirzie ceva timp, din cauze "obiective", dar nu-ți face griji, poate fi favorabilă!

 

horoscop

 

VĂRSĂTOR  Sâmbăta aceasta dă dovadă de competenţă și pragmatism, nu de naivitate și utopie! Nu te lăsa păcălit, mai ales dacă ești în croazieră, în vacanță, la mare sau la munte, în weekend. Sâmbătă nu lua nicio decizie importantă, eşti pe cale să te grăbeşti şi cine se grăbeşte – greşeşte! Nu te repezi sa tragi concluzii care te dezavantajeaza. Nu este nici folositor şi nici nu este adevărat. Ba te şi intristează! Păstrează-ţi calmul şi zâmbetul pe buze şi reprogramează toate deciziile sentimentale importante şi întâlnirile decisive pentru o zi mai bună!  Din punct de vedere emoţional, ai dori să-ţi discuţi problemele personale cu cineva de încredere. Poate găseşti un sfat bun. Unele promisiuni pe care tu le iei drept garanții te fac să sari în sus de bucurie, dar stelele zic sa dai dovada de rabdare. Duminică primești o veste buna, o informatie valabila dar inca totul este la inceput. Din nou te bucuri de mare popularitate printre prieteni, mai ales că veselia si energia de care dai dovadă, te fac un companion foarte placut.

 

horoscop

 

PEŞTI  „Nu mor caii când vor câinii” – tot zoologic vorbind, stelele arată clar că te-ai căptuşit în trecere cu un nou „potențial ostil”. Aşa că, rechin sau scrumbie, dă-te la fund o perioadă! O zi bună, dacă respecți sfaturile stelelor. Implică-te mai mult în rezolvarea problemelor de acasă lăsând la o parte încăpăţânarea şi agresivitatea. Vei fi recompensat. Pe seară o veste pe care o aşteptai de ceva vreme! Duminică, zodia ta este bine aspectata si cu toate ca esti la fel de… pește, anturajul tău te gaseste…adorabil! Stelele-s de vina! În sfirsit, putina liniste pentru o parte din bancul de pești. Profită cu entuziasm si vezi de prietenii de care cam ai cam uitat de o perioada de timp. Domeniile prietenilor si ale relatiilor de familie sunt, duminică, bine aspectate si sprijinite favorabil de Cosmos! Foloseşte cum se cuvine timpul de lumină naturală şi nu exagera cu efortul, mai ales seara.

 

horoscop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: