Editura Evenimentul si Capital

Bursa pariurilor dă șase la cinci pentru Don’ Liviu. Două pilde cu Nastratin Hogea. Horoscop

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 9987 Vizualizari

Horoscop Nastratin avea şi el o dambla. Să fie cetăţean britanic! Mult a rugat şi a căutat, în dreapta şi în stânga, până a ajuns la consului Majestăţii Sale. Acesta a scris la Foreign Office, scrisoarea a ajuns unde trebuie, ba un lord al Amiralităţii de la Home Fleet a intervenit pentru Nastratin Hogea – îi citise pildele şi era forte convins că umorul lui Nastratin este foarte britanic!

21 septembrie, vineri

Horoscop Pe 21 septembrie s-au născut H. G. Wells, Stephen King, Leonard Cohen, Larry Hagman, Marius Popp, Păuniţa Ionescu, Iosif Sârbu, Valeriu Sterian, George Crin Laurenţiu Antonescu.

Horoscop În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Codrat şi Proorocul Iona. Nimic în „kalendar”.

Horoscop Zi fastă. Penultima zi de vară, vară care ţine de la solstiţiul de vară la echinocţiul de toamnă.

Ziua de naştere a lui Crin Antonescu. Să-i spunem: La Mulţi Ani! Vom afla vreodată cu ce a fost şantajat de a lăsat preşedenţia şi şefia partidului şi s-a retras cu figura aceea bosumflată şi acră? Da, dar ochii lui de husky parcă spun: „mamă, mamă, ce v-aş face dacă...” Dacă?! Gurile rele din cafenelele din Dorobanţi spun că este un şantaj cu telecomunicaţii şi cu o femeie. Nu neapărat în ordinea aceasta.

Ieri, de dimineață, m-a sunat noul meu mecanic să-mi spună că vechea mea mașină, un Cielo Executive din anul 2005 este ceva nemaivăzut. Este un hibrid! Are motorul de Opel Astra, transmisia de Mercedes, iar restul pieselor sunt de Renault și VW. Nimic de Daewoo, nici măcar o piesă. Așa că mă roagă să mă duc eu la ”Trei căței”, că știe el că sunt acolo iubit și mereu bine primit și să fac rost de... și urmează o listă luuungă de piese de schimb, cu codurile respective, între care cureaua de distribuție plus pompa de apă era pe primul loc. ”Trei căței” este un fel de cârciumă-bar-magazin-bordel-casă de schimb și amanet-pariuri aflată undeva, în împrejurimi. Ținută de un personaj foarte pitoresc, un moldovean din republică, unul din foștii partizani ai lui Ilie Ilașcu. Blând și bun la suflet, sfătos nevoie mare, mă prețuiește ca pe vodca de Tomsk, lucru rar și foarte prețios, pentru că știu istoria, în special a Moldovei, ca nimeni altul. La el poți să comanzi orice, de la niște banali biscuiți pentru slăbit cățeii, până la un submarin atomic! Așa că l-am chemat pe Bogdan cu mașina lui, că nu o să fac zeci de kilometri pe jos și ne-am dus la ”Trei căței”. Acolo, forfotă mare. Se făceau pariuri pe capul lui dom’ Liviu. Cota era de șase la cinci în favoarea lui, asta ieri, 20 septembrie la ora 11:20. Lumea paria bani frumoși, se etalau multe hârtii de o sută de euroi. Pentru că am uitat să vă spun, ”Trei Căței” este în zona euro, singura monedă cu care se plătește acolo sunt euroii. Bine, merg și dolarii, de când cu Donald Trump, fostul luptător din rezistența românească de pe Nistru acceptă și dolarii. Am comandat ceea ce aveam de comandat, moldoveanul a făcut ochii mari și m-a întrebat câte mașini am, i-am explicat și a rămas pe gânduri. Apoi m-a îmbiat să pariez pe dom’ Liviu, are el niște informații cum că o să supraviețuiască politic atacurilor. Nu are încotro, dacă pică se duce direct în pușcărie, a comentat blândul moldovean, care era specializat în tăiere gâturilor santinelelor rusești! Am mai vorbit de una, de alta, i-am povestit despre războiul româno-ungar din anul 1919, habar nu avea și i-am spus două pilde cu Nastratin Hogea. Moldoveanul a râs cât a putut și mi-a spus să revin luni că îmi face rost de piesele de schimb subito!

Așa că nu am niciun motiv să nu vă fac părtași și pe domniile vostre, dragi lupi, padawani și hobbiți de cele două pilde cu Nastratin Hogea. Iată:

Nastratin avea şi el o dambla. Să fie cetăţean britanic! Mult a rugat şi a căutat, în dreapta şi în stânga, până a ajuns la consului Majestăţii Sale. Acesta a scris la Foreign Office, scrisoarea a ajuns unde trebuie, ba un lord al Amiralităţii de la Home Fleet a intervenit pentru Nastratin Hogea – îi citise pildele şi era forte convins că umorul lui Nastratin este foarte britanic! Aşa că Nastratin, într-o bună zi, a fost chemat la Consulatul Marii Britanii. S-a dus îmbrăcat frumos şi cu câţiva prieteni buni. A ieşit din consulat trist, cu o faţă lungă. „Te-au respins, nu ţi-au dat cetăţenia?”, au sărit prietenii cu gura. „Ba!”, a răspuns Nastratin arătând paşaportul abastru cu stema Majestăţii Sale. „Atunci, de ce eşti supărat?” Nastratin Hogea a răspuns: „Ştiţi, dragi prieteni, noi, englezii, am pierdut India!”

Și, a doua pildă:

Nastratin Hogea a fost chemat, cu multe rugăminţi, într-o regiune unde nu plouase de mult timp, era mare secetă. Înţelepţii de pe acolo au spus, că, numai Nastratin mai poate găsi ceva, ei au încercat totul, de la vrăji la rugăminţi pioase către Allah.

Cum a ajuns acolo, unde era secetă mare şi apa rară, Nastratin Hogea a cerut un lighean mare de apă. Să ştiţi că cuvântul „lighean” vine din farsi, din persană, preluat şi de turci, noi de la ei îl avem, înseamnă vas de spălat. Oamenii au dat din umeri şi au adunat ultimile rezerve de apă.

Nastratin, nici una, nici două, îşi scoate cămaşa de pe el şi începe să o spele, cu mare atenţie. Oamenii încep să murmure. „Nu aveţi nicio grijă, ştiu eu ce fac” le-a răspuns Nastratin. Ba, mai cere încă un lighean cu apă. Oamenii au luat apa de la gura copiilor şi au încropit încă un lighean cu apă. Nastratin şi-a limpezit cămaşa şi era foarte fericit. Lumea a început să strige că Nastratin îşi bate joc. „Nu aveţi nicio grijă, ştiu eu ce fac” le-a răspuns Nastratin. Apoi a stors bine-bine cămaşa şi a pus-o la uscat. Nu au trecut câtva minute şi cerul s-a acoperit de nori şi a început să plouă, ce spun eu, parcă turna cu ligheanu, pardon, cu găleatal! Lumea s-a mirat tare, dar Nastratin a spus: „Vedeţi, aşa se întâmplă de fiecare dată când îmi pun rufele la uscat!”

În Prahova submontană nu a plouat de vreo două săptămâni, așa că pilda lui Nastratin nu ar fi imposibil de aplicat. Dar să mai treacă o zi, mereu avem această speranță că mâine poate fi mai bine, doar, așa spunem cu toții, este o altă zi!

☼ ♂ ♀

BERBEC Pare a fi o zi paradoxală. Lucrurile se aranjeză, parcă, de la sine. Evită să repeţi greşelile trecutului şi acestă zi de vineri poate deveni confortabilă! Posibile mici dureri de cap, la propriu şi la figurat pe fondul unui Marte complex aspectat. Este indicat să amâni deciziile importante pe mai târziu. Ziua este favorabilă cumpărăturilor, tratamentelor sofisticate cosmetice sau de întreţinere, vizitelor la prieteni credinciosi, sau la bănci bogate.

TAUR Dimineaţa eşti mai sociabil şi mai bine dispus decât de obicei. Trebuie să arăţi bine, ca să te simţi bine! Eşti motivat şi poţi rezolva bine mai toate problemele profesionale sau personale! Cu toate că un mic incident întunecă imaginea generală, astrele îţi sunt favorabile. Ceva legat de un aspect legal, de jurisprudenţă. Deocamdată aspectul este neutru şi nu te afectează în nici un mod. Cooperează mai strâns cu partenerii, fie de afaceri, fie de amor şi spune-le exact şi precis ce aştepţi de la ei, cu un zâmbet şi dulce, dulce ca o prăjiturică din Orient.

Scandal la Astra - FCSB: "Iar mi-a tras-o Denis". Moment ŞOCANT cu Alibec şi Stoian

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI