Horoscop Pe 22 mai s-au născut  Richard Wagner, Sir Laurence Olivier, Sir Arthur Conan Doyle, Charles Aznavour, Răzvan Theodorescu, Constantin Rauţchi, Florea Dumitrache, I.C. Chiţimia, Octav Grigorescu.

 

Horoscop În calendarul creștin-ortodox, pe 22 mai, sunt Sfinţii Părinţi de la Sinodul al II-lea Ecumenic, Vasilic şi Marcel. Nimic în „Kalendar”!

 

Horoscop Tradiţional, în „Gromovnicul lui Heraklie împărat” se arată că „de intră Soarele în zodia Geamăn, nimic nu se mai pune în pământ, că se usucă şi se face galben ca aurul lui Midas!”

 

Midas a fost, spune legenda, un preaputernic rege din Creta, un rege minoic. Făcând un mare serviciu zeilor a cerut ca răsplată ca orice atinge să se transforme în aur. Zeii faceau pe plac muritorilor, în acele timpuri! La început atât el cât şi supuşii lui au fost bucuroşi nevoie mare… sărăcia nu mai exista pentru ei! Aşa că au organizat un ospăţ mare. Dar, vai, orice atingea regele Midas, mâncare, fructe, vin, apă… se transforma în aur! La început toată lumea a râs, dar după o săptămână regele murea de sete şi de foame! Cu ultimile puteri a invocat zeii ca să-i ia înapoi darul lor. Zis şi făcut, dar zeii au transformat şi toate obiectele de aur în ceea ce fuseseră mai înainte. Minoicii au rămas mai săraci decât fuseseră pentru că pierduseră pentru totdeauna oportunitatea ca să devină bogaţi. Atenţie, deci, la ce vă doriţi!

 

Acum poate că înţelegeţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi de ce tot ce se pune în pământ după 22 mai este ca aurul lui Midas!

 

Domnilor și doamnelor, dragi lupi, padawani și hobbiți, ne mai despart câteva zile de votul european din 26 mai. Mare tămbălău, se pune un accent foarte mare pe aceste alegeri, încercând să se blocheze accesul naționaliștilor de dreapta. Până atunci o să încerc să vă informez de cele bune și de cele rele, să luați o decizie în cunoștiință de cauză! Iată două inițiative UE pe care le consider bune:

 

 

Decizie istorică în UE: anumite articole de unică folosință din plastic, interzise!

 

Consiliul UE a adoptat ieri, 21 mai, măsurile ambițioase propuse de Comisie menite să reducă deșeurile marine provenite de la cele zece articole din plastic de unică folosință care se găsesc cel mai frecvent pe plajele europene, precum și echipamentele de pescuit abandonate și materialele plastice oxodegradabile.

 

Normele privind articolele din plastic de unică folosință și echipamentele de pescuit prevăd diferite măsuri care se aplică diferitelor produse și plasează UE în prima linie a luptei mondiale împotriva deșeurilor marine. În cazurile în care există alternative la îndemână și accesibile ca preț, se va interzice introducerea pe piață a articolelor din plastic de unică folosință, cum ar fi tacâmurile, farfuriile și paiele. În cazul altor produse, se pune accentul pe limitarea utilizării, prin reducerea consumului la nivel național, pe cerințele de proiectare și etichetare și pe obligațiile producătorilor în ceea ce privește gestionarea/eliminarea deșeurilor.

 

Prim-vicepreședintele Frans Timmermans, responsabil cu dezvoltarea durabilă, a declarat: „Societatea europeană conștientizează tot mai mult faptul că trebuie să facă urgent tot ce îi stă în putință pentru a pune capăt poluării oceanelor și mărilor noastre cu articole din plastic. Uniunea Europeană răspunde acestei solicitări clare din partea cetățenilor săi. Am întreprins acțiuni ambițioase prin introducerea unor măsuri concrete menite să reducă utilizarea articolelor din plastic de unică folosință. Noile norme adoptate astăzi ne vor ajuta să protejăm sănătatea cetățenilor și mediul, promovând în același timp un model mai durabil de producție și de consum. Putem fi cu toții mândri că Europa stabilește standarde noi și ambițioase, deschizând calea pentru restul lumii.”

 

Vicepreședintele Jyrki Katainen, responsabil cu locurile de muncă, creșterea, investițiile și competitivitatea, a adăugat: „În cadrul unei economii moderne, trebuie să reducem cantitatea de deșeuri din plastic și să ne asigurăm că reciclăm majoritatea articolelor din plastic utilizate. Modurile de producție mai inovatoare și mai durabile vor oferi noi oportunități pentru întreprinderile europene, sporindu-le competitivitatea, precum și noi oportunități în materie de creștere economică și creare de locuri de muncă. Odată puse în aplicare, noile norme nu numai că vor combate poluarea cu articole din plastic, ci vor face din Uniunea Europeană liderul mondial în privința unei politici mai durabile în domeniul articolelor din plastic, stimulând astfel economia noastră circulară.”

 

Comisarul pentru mediu, afaceri maritime și pescuit, Karmenu Vella, a concluzionat: „Paiele sau tacâmurile din plastic sunt obiecte care, deși sunt mici, pot provoca daune grave, pe termen lung. Legislația privind articolele din plastic de unică folosință va elimina 70% din deșeurile marine, evitând daune asupra mediului care, în caz contrar, s-ar ridica la 22 de miliarde EUR până în 2030. UE a acționat în mod rapid și eficace în privința propunerii prezentate de Comisie cu doar un an în urmă. În concluzie, această directivă ilustrează în mod optim rolul legislației europene: răspunde cererii cetățenilor, aduce beneficii planetei și dă tonul unor acțiuni la nivel mondial.”

 

Noile norme sunt proporționale și adaptate pentru a da cele mai bune rezultate, ceea ce înseamnă că unor produse diferite li se vor aplica măsuri diferite. Noile norme vor introduce:

 

  • interdicție privind anumite articole de unică folosință fabricate din plastic, în cazul cărora există alternative pe piață: bețișoarele pentru urechi, tacâmurile, farfuriile, paiele, agitatoarele pentru băuturi, bețișoarele pentru baloane, precum și paharele, recipientele pentru alimente și băuturi fabricate din polistiren expandat și toate produsele fabricate din materiale plastice oxodegradabile;
  • măsuri de reducere a consumului de recipiente pentru alimente și pahare pentru băuturi fabricate din plastic, precum și aplicarea unei marcări și etichetări specifice în cazul anumitor produse;
  • scheme de răspundere extinsă a producătorilor care să acopere costurile aferente eliminării deșeurilor, aplicate unor produse cum ar fi filtrele de tutun și echipamentele de pescuit;
  • un obiectiv de colectare separată a sticlelor din plastic de 90 % până în 2029 (77 % până în 2025) și introducerea unor cerințe de proiectare pentru atașarea capacelor la sticle, precum și obiectivul de a include în proporție de 25 % plastic reciclat în sticlele PET începând cu 2025 și de 30 % în toate sticlele din plastic începând cu 2030.

 

 

Decizia de ieri, 21 mai, a Consiliului UE va fi urmată de publicarea textelor în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Directiva va intra în vigoare la 20 de zile de la publicare. Statele membre vor avea apoi la dispoziție doi ani pentru a o transpune în dreptul lor național.

 

Directiva prevede date diferențiate de transpunere în ceea ce privește anumite măsuri:

 

  • interdicțiile și obligațiile de marcare vor trebui să fie transpuse în termen de doi ani de la intrarea în vigoare;
  • dopurile și capacele fixate trebuie să rămână atașate în cazul tuturor recipientelor pentru băuturi de până la 3 litri în termen de 5 ani de la intrarea în vigoare a directivei;
  • obligațiile suplimentare privind responsabilitatea extinsă a producătorilor vor trebui să fie puse în aplicare în perioada ianuarie 2023-31 decembrie 2024, în funcție de produs.

 

 

Directiva privind articolele din plastic de unică folosință este un element esențial al Planului de acțiune pentru economia circulară al Comisiei Juncker și face parte din Strategia europeană privind materialele plastice – cea mai cuprinzătoare strategie la nivel mondial care adoptă o abordare bazată pe ciclul de viață al materialelor pentru a combate risipa de deșeuri din plastic dăunătoare și pentru a sprijini viziunea unei industrii inteligente, inovatoare și durabile a articolelor din plastic.

 

Directiva urmează o abordare similară cu cea a Directivei din 2015 privind pungile de plastic, care s-a bucurat de succes și care a avut drept consecință o schimbare rapidă în comportamentul consumatorilor. Atunci când vor fi puse în aplicare, noile măsuri vor aduce beneficii atât pentru mediu, cât și pentru economie, ca, de exemplu:

 

  • evitarea producerii a 3,4 milioane de tone de CO2 echivalent;
  • evitarea aducerii de daune mediului care s-ar ridica la 22 de miliarde EUR până în 2030;
  • economisirea de către consumatori a unei sume estimate la 6,5 miliarde EUR.

 

De asemenea, o altă veste pe care o consider bună și în interesul cetățenilor și supușilor europeni:

 

RescEU: UE creează flota inițială de aeronave de combatere a incendiilor pentru următorul sezon de incendii forestiere

 

În vederea pregătirii pentru riscul de incendii forestiere din această vară, Comisia a lansat ieri, 21 mai, prima flotă de aeronave de combatere a incendiilor în cadrul noului sistem rescEU pentru gestionarea dezastrelor naturale. Până acum, șapte avioane și șase elicoptere de stingere a incendiilor vor face parte din flota rescEU pe parcursul perioadei inițiale de tranziție, iar Comisia colaborează cu țările participante pentru includerea unor active suplimentare în următoarele săptămâni.

 

Președintele Jean-Claude Juncker a declarat: „RescEU reprezintă un răspuns concret, la nivel european, menit să îi ajute pe numeroșii noștri cetățeni care se confruntă cu amenințarea dezastrelor naturale. Am fost cu toții șocați, ca europeni, de numărul mare de oameni care și-au pierdut viața din cauza incendiilor forestiere care au afectat zone din Portugalia până în Grecia. Solidaritatea europeană trebuie să aibă ca obiectiv protejarea cetățenilor și acordarea de sprijin reciproc în momentele dificile. RescEU oferă soluții practice și este o acțiune fermă de concretizare a solidarității europene.”

 

Comisarul european pentru ajutor umanitar și gestionarea crizelor, Christos Stylianides, a adăugat: „Incendiile forestiere nu așteaptă. Pentru a salva vieți și a proteja cetățenii, UE și statele sale membre și-au unit forțele, iar rescEU a devenit realitate. Odată cu rescEU am creat o plasă de siguranță suplimentară în perioade de criză. Sunt foarte mândru că flota noastră europeană de combatere a incendiilor forestiere va deveni realitate în această vară. Doresc să le mulțumesc tuturor statelor participante care au contribuit la această flotă, permițându-ne astfel să fim cât mai bine pregătiți pentru sezonul incendiilor din acest an.”

 

Cinci state membre ale UE, care au fost frecvent afectate de incendii forestiere în ultimii ani, și-au pus deja avioanele și elicopterele la dispoziția flotei de tranziție rescEU pentru 2019.

 

Activele inițiale constau în: 2 aeronave din Croația, 1 aeronavă din Franța, 2 aeronave din Italia, 2 aeronave din Spania și 6 elicoptere din Suedia.

 

 

Pe lângă crearea flotei rescEU, Comisia Europeană își consolidează capacitățile de monitorizare și de coordonare în vederea pregătirii pentru sezonul incendiilor forestiere.

 

    Centrul de coordonare a răspunsului la situații de urgență (ERCC) al UE, care funcționează 24 de ore din 24 și 7 zile din 7, va fi consolidat cu o echipă de sprijin pentru combaterea incendiilor forestiere la care vor participa experți din statele membre în timpul verii.

    Pe tot parcursul verii, ERCC va organiza în mod regulat videoconferințe cu statele membre, pentru a face schimb de informații cu privire la riscul de incendii în întreaga Europă.

    Sistemul de sateliți Copernicus al UE va fi utilizat pentru a cartografia urgențele în materie de incendii forestiere.

    Toate statele membre ale UE, plus țările partenere, au participat la reuniunea anuală privind incendiile forestiere care a avut loc la Bruxelles în vederea pregătirii pentru următorul sezon de incendii forestiere.

    În ultimele luni, au avut loc mai multe exerciții pe teren legate de incendiile forestiere. Printre acestea se numără exercițiile MODEX de protecție civilă și de combatere a incendiilor forestiere, cu participarea unor experți și echipe de salvare din diferite țări ale UE, care s-au desfășurat pe insula Cres, în Croația, în perioada 7-10 aprilie 2019. Alte exerciții au avut loc la Split, în Croația, și la Aix-en-Provence, în Franța.

 

Pe termen lung, obiectivul este de a adăuga capacități și active suplimentare și de a crea o rezervă rescEU mai puternică.

 

În ultimii ani, Europa a fost martora unor grave catastrofe naturale și provocate de om: incendiile forestiere, inundațiile, furtunile și cutremurele s-au soldat cu pierderi de vieți omenești. În 2018, acestea au provocat peste 100 de morți. Pentru a proteja mai bine cetățenii în dificultate, rescEU consolidează capacitatea colectivă a Uniunii de prevenire, pregătire și răspuns împotriva dezastrelor care vor afecta societățile noastre de acum înainte.

 

De ce a fost creat rescEU?

 

Mecanismul de protecție civilă al UE s-a bazat până acum pe un sistem prin care UE coordonează contribuțiile voluntare ale statelor participante în sprijinul unei țări care a solicitat asistență. Ofertele de asistență sunt coordonate de către Centrul european de coordonare a răspunsului la situații de urgență, cu sediul la Bruxelles. În ultimii ani, condițiile meteorologice extreme și noi forme de amenințări emergente au solicitat la maximum capacitatea statelor membre de a se ajuta reciproc, mai ales în situațiile în care mai multe state membre se confruntă simultan cu același tip de dezastru. În cazurile în care nu sunt disponibile resurse sau resursele care pot fi mobilizate sunt limitate, UE nu dispunea de o capacitate de rezervă pentru a acorda asistență statelor membre care nu mai puteau face față.

 

Nu mai accentuez cât de necesară este rescUE! Am cunoscuți care au fost confruntați cu incediul forestier din Grecia. Au rămas marcați pentru toată viața, bine că au scăpat neatinși. Dar, unii dintre ei, femeile, mai ales, au avut nevoie de asistență psihologică.

 

Repet, o să insist pe tematica europeană, ca răspuns la intrebarea domniilor voastre cu cine votez. Intrebarea este simplă, răspunsul este mai complicat și mi-ar trebui săptămâni întregi să vă explic ce și cum! Lucrurile, aproape niciodată, nu sunt cum le vedeți de prima dată!

 

Dar ceva este constant și sigur: faptul că avem mereu speranța de mai bine, doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

☼    ♂     ♀

 

BERBEC  Noi informaţii, noi atitudini îţi permit să abordezi o problemă personală, mai veche, dintr-un alt unghi. Perseverează, rezolvarea este aproape! Astăzi este posibilă o schimbare favorabilă. Marte, protectorul zodiei Berbecului, poate transforma “încăpăţânarea” ta proverbială în tenacitate şi astfel poţi termină ceea ce ai început. Fii mai pragmatic, dar nu zgârcit. Analizează cu atenţie şi dă curs deciziilor profitabile cum ar fi să scapi de lucrurile nefolositoare din casa sau de la birou.  Sufletul tău bun te împinge spre compromisuri. Este şi aşa bine, dar fii generos cu cine merită. Un procent dintre Berbeci este într-o uşoară pierdere de energie. Supraveghează-ţi sănătatea şi in special alimentatia. Mancarea naturala, fructele, mierea şi ceaiurile din planete româneşti iţi refac relativ repede vitalitatea! Nu forţa inutil; mai bine amână pe mai târziu. Gândeşte de două ori până dai un răspuns. Orele serii sunt cele mai favorabile.

 

TAUR Astăzi te preocupă unele detalii ale activităţii tale. Eşti gata să abordezi un nivel superior. Dar, mai sunt lucruri de îndeplinit, pe care tu le consideri doar formalităţi. Mai gândeşte-te! Născut sub semnul lui Venus, protectoarea zodiei tale, trebuie sa începi să înţelegi că dragostea, confortul şi sănatatea sunt elementele fundamentale ale existenţei tale. Nu iti face iluzii inutile cu unele relaţii sociale pe care le ai, sau despre unii prietenii care şi unii şi alţii sunt serviabili atâta timp cit le poţi oferi ceva in schimb. Profesional, treburile par să meargă ceva mai bine, dacă nu ai fi tot timpul fascinat de găsirea formulei care să te umple de bani. Trebuie să faci bani, nu să te gândeşti la ei! Astăzi te afli sub protecţia binevoitoare a stelelor care te favorizeaza cu idei noi si indrăzneţe, mai ales dacă lucrezi în domeniul creatiei.

 

GEMENI   La serviciu, sau unde activezi, trebuie să-ţi precizezi cât mai exact sarcinile tale, ca să te achiţi de ele onorabil. Treci printr-o perioadă “filosofică” în care nu vrei să faci efort!  O zi nu foarte favorabilă. Cu prudenţă şi calm, trece! Nu da sau lua cu împrumut bani; în general orice afacere cu bani astăzi nu este favorabilă. Ai nevoie de mai mult norocAi multe de terminat, multe de început, multe de făcut, dar  unele inexactităţi din trecut te bântuie şi te întrebi de ce ţi se întâmplă tocmai ţie. Lasă totul în trecut, nu-ţi mai bate capul degeaba – rezolvarea pare că nu mai stă în puterea ta. Oricum, pretenţiile celor din familia ta şi din cercul tău de prieteni sunt cam mari. Luna, în creştere rapidă, pare că-ţi spune că numai munca permanentă nu prea rezolva lucrurile, mai trebuie şi altceva ca să obţii succesul in viaţă. Acel altceva se numeşte în cazul tău profesionalism şi de ce nu, puţin mai mult noroc, că nimănui nu i-a stricat!

 

RAC   O zi bună, după o perioadă mai densă. Se pare că te poţi relaxa, ceea a fost mai greu, a trecut. Este bine să-ţi îndrepţi atenţia către familie, parteneri sau colegi, ca să nu ai decepţii. Nu da vrabia din mână pentru cioara de pe gard. Astăzi aspectele generale ale horoscopului tău tranzitat arată că preocuparea  majoră este să menţii status quo  –  poate este vorba o situaţie sau o pozitie actuală care te avantajează. Nu tot ceea ce este nou este şi mai bun. Uneori, vorba proverbului, dăm vrabia din mână pentru cioara de pe gard. Pe de altă parte cineva “bine intenţionat” îţi şopteşte că eşti subiect de discuţie. Majoritatea barfelor şi intrigilor nu se fac din răutate ci din plictiseala şi mahalagism, aşa că nu te enerva in mod disproporţionat şi inutil. În situţia în care vrei să iei atitudine, (cu toate că sfatul nostru este să nu te implici pentru că “câinii latră, caravana trece”),  consulta-te astăzi cu cei născuţi sub semnele Taurului şi ale Leului, poți gasi multă bunavoinţă, sfaturi competente şi idei bune.

 

LEU   Eşti mulţumit parţial, după ce ai avut o discuţie de clarificare cu cineva din anturaj. Totuşi, nu lăsa lucrurile să se aştearnă cum vor ele. Interesul tău e să stabileşti o anumită ordine. Nu specula sau investi. Mare atenţie la circulaţie. Atenţie şi la cheltuieli. Nu lua in serios toate zvonurile, mai ales cele din domeniul financiar. Verifică, nu fii comod! Rezolvă toate problemele în cursul dimineţii. Îmbunătăţirea situaţiei financiare, veşti bune. Nu da curs unor porniri de moment. Atenţie la un partener sau “prieten”. Saturn din Capricorn, afectat, indică o indiscreţie sau chiar o trădare, dar ca orice lucru guverant de Saturn, întârzie. Poate fi doar jumătatea ta care uita să ia pâine şi întârzie. Sau poate că este altceva, Astrologia nu este o ştiinţă precisă ca să dea nume, adrese şi numere de telefon. Aşa că este bine sa dai un tur de telefoane pe la rude şi prieteni ca să vezi cui îi  tremură şi îi suna fals vocea sau iţi raspunde cu subânţeles.

 

 

FECIOARĂ O zi plăcută, ba chiar interesantă sub aspectul trăirilor emoţionale. Sunt avantajate şi cumpărăturile făcute cu bani puţini, dar inspirate, Mercur și Venus favorizează neguţătoria. Astăzi sănătatea ta este bună, iar banii nu sunt foarte rari la tine in buzunar. Ai, deci o zi bună! Dupa citeva zile care au fost aşa şi aşa, stelele iti surid din nou. Ai noroc şi in dragoste si in afaceri, dar afaceri in familie! În special la orele prânzului evită să te enervezi degeaba din cauza unor nimicuri sau a unor defecte de comunicare.  Fii deosebit de clar în discuţii sau în negocieri.  Ziua de astăzi este un prilej să recapeţi iniţiativa. Energia ta vitală este în creştere, iar tot ceea ce te deranjează este că toţi prietenii tăi sunt foarte ocupaţi. Poziţiile planetelor şi a indicatorilor astrologici iti indică o vreme bună pentru rezolvarea cu succes a problemelor financiare, cu aplicaţie directă la bugetul familiei tale. 

 

 

BALANŢA  Sunt favorizate activităţile de rutină, evită orice schimbare de program sau de tabiet. Pentru un procent mare din nativi este o zi bună, favorabilă. Zâmbeşte, trebuie să fii mai optimist! Cine are noroc la dragoste, trebuie să-şi plătească impozitele! Astăzi primeşti si dăruieşti multă afecţiune. Este o perioadă excelentă pentru legăturile amoroase (întărirea celor vechi sau stabilirea unor noi relaţii). Trebuie să rezolvi neîntârziat problemele legate de moşteniri, testamente, asigurări, taxe şi impozite sau altele de acelaşi gen. Aspectele planetelor favorizează abilitatea nativilor din zodie de a rezolva problemele legate de relaţiile cu terţi sau cu autorităţile. Poţi găsi ceva informaţii care să te îndrepte către o afacere nouă. De asemenea, trebuie să-ţi îndreptaţi atenţia înspre activităţile simple, dar aducătoare de profit imediat.  Astăzi poţi să dai consistenţă necesară eforturilor şi să eviţi inactivitatea. Puţin sport nu ar strica: sală, bazin, poate chiar o sauna, sau măcar plimbări în aer curat.

 

SCORPION Astazi eşti rapid şi eficace şi termini repede treburile cotidiene. Ai timp să-ţi faci planuri de viitor, de ce nu, de vacanţă, care, iată, se apropie. Nu promite nimic, nici nu pleca la drum! Fii mai strâns la pungă şi mai calculat în tot ceea ce înseamnă cheltuială, consum, aruncatul cu banii! Banii făcuţi uşor se termină la fel de uşor, iar cei munciţi nu ajung niciodată. Şi pentru Numele lui Dumnezeu, nu mai pune banii la bancă – investeşte! Criza adusă de străini pe uliţele noastre prăfuite  este, de fapt, o schimbare permanentă care  îi face pe bogaţi mai bogaţi şi pe săraci mai săraci, via sistem  bancar. Legea concentrării capitalului… Pe seară trebuie să ţii seama că eleganţa şi bunul-gust sunt elementele necesare lansarii în societatea care contează. Nu vorbi mult, decât dacă spui cu adevarat lucruri interesante. Nu te împopoţona cu obiecte prea scumpe. Acestea sunt proteze, care suplinesc lipsa de originalitate şi de profunzime!

 

SĂGETĂTOR   O situaţie te face să consimţi azi la unele compromisuri neprevăzute. Nu este nimic negativ, nici nu trebuie să-ţi calci pe inimă. Simple convenienţe şi joc social. Însă, o seară plăcută!  Dar mâine, poate, o să regreţi…  Nu apăsa pe acceleratorul vieţii când nu trebuie. Astăzi, conjunctura astrală sugerează că trebuie să fii mai reţinut. Până la urmă iei o hotărâre, dar vei constata că te-ai grăbit, ca întotdeauna. Nu îţi face procese de conştiinţă inutile. Viaţa merge înainte şi datele se schimbă mereu. Cu informaţiile pe care le-ai avut ai luat o hotărâre care a părut, la momentul respectiv, că este cea mai bună. Doar nu eşti propriul duşman ca să-ţi faci singur rău? Apoi datele s-au schimbat şi hotărârea nu ţi-a mai părut cea mai bună. Totuşi, te simţi din ce în ce mai in formă, cu mai multă energie şi dinamism, şi aceasta chiar dacă vremea este capricioasă, chiar dacă este, poate, când prea cald, când mai rece decât normal şi presiunea atmosferică variază mult.

 

CAPRICORN Ai intrat, în activitatea ta, într-o rutină. Perseverezi, însă, în direcţia bună şi perfecţionismul şi soliditatea cunoştiinţelor tale vor fi răsplătite. Nu astăzi, trebuie să ai răbdare! O schimbare este necesară.  Noi prietenii şi/sau alianţe. Dimineaţa, o nerealizare care te pune pe gânduri. Se aproprie nişte termene, nervozitatea creşte. Până la urmă o să reuseşti, dar, ca de obicei, cu mare greutate. Trebuie să te concentrezi asupra cadrului general, a strategiei, în general şi atunci şi micile detalii care te obsedează şi enervează vor cădea la locul lor.  O discuţie din a doua parte a zilei îţi poate clarifica o situaţie care pare scăpată de sub control. O propunere sau chiar o ofertă, dacă nu azi, atunci mâine. Cu toate că pare foarte avantajoasă, fii foarte atent la detalii, manifestându-ţi totodată entuziasmul pentru proiect. Cere mai multe informaţii pentru a lua o hotărâre.

 

VĂRSĂTOR  Ziua este favorabilă nativilor cu activităţi legate de ştiinţă, tehnică, sau tehnologie. Însă, nu-ţi mai da cu părerea în probleme care nu te privesc, sau te depăşesc. Tăcerea este de aur… Pe cât posibil, astăzi nu schimba nimic din ce ai stabilit anterior, atât în afaceri cât şi în dragoste. Uneori noul este duşmanul binelui. Nu tot ce este nou este şi mai bun. Nu este o perioadă indicată pentru asumarea de obligaţii pe termen lung sau formarea de noi asociaţii.  Dragostea este pozitiv influenţată, la fel şi carisma proprie a nativilor din zodie. Din nou probleme de uzură, de faulturi de joc, în familie sau cu prietenii. Nu trebuie să-ţi faci atâtea gânduri pentru orice amănunt. Zodia Gemenilor, începutul ei, este, totuşi, o perioadă când calităţile personale îţi sunt avantajate.

 

PEŞTI  Nu intra în discuţii tăioase, ai altceva mai bun de făcut astăzi. Trebuie să stabileşti un bun echilibru între activitate şi relaxare, între distracţie şi odihnă, între util şi plăcut. Treci printr-o perioadă de iritabilitate acută, aşa că evită hotărârile pripite şi starea de nervozitate. Zâmbeşte, numără până la zece respiră adânc – şi, poate, poate, totul se rezolvă.  Conjunctura arată ceva vorbe, o mică bârfă sau o discuţie nelămurită. Prima parte a zilei este sub semnul lui Marte – efort şi dinamică. Nu fi preocupat sau îngrijorat de nerealizări, Cosmosul are alte priorităţi şi o altă scară a valorilor decât noi. Totul este bine, şi vorba câtecului, aşa stă scris în stele. Şi nu uita vorba anglo-saxonă : „No news – good news !”. In a doua parte a zilei lucurile par să se aranjeze într-o ordine cât de cât fireasca.

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și: