Antonio Passarelli a din urmă a sosit la Sibiu încă de sâmbătă, când a și urcat pe scenă pentru a găti un lup de mare, pentru a o asista pe ”masterchefa” Irina Bucșă sau pentru a juriza diferite concursuri destinate publicului Festivalului. ”de Bun Gust” este considerat cel mai mare eveniment culinar din Transilvania: în centrul orașului construiește zece bucătării specifice tot atâtor țări de pe trei continente. Mai bine de 50 de preparate se regăsesc în ”meniul de Bun Gust” în timp ce pe scenă au loc în fiecare zi demonstrații culinare și concerte.

Horia Vîrlan a promis că în cadrul demonstrației culinare programată pentru după-amiaza de duminică va găti o cremă de liege cu crocant de cafea arăbească, dar și o salată de castraveți și pepene roșu cu cremă picantă de brânză de capră. Alături de el, Antonio va pregăti un cotlet de porc în sos de busuioc cu salată de mere renette.
Pe aceeași scenă, între demonstrațiile culinare și concursurile destinate publicului, sunt programate și concerte. Din Ungaria vine pe scena Festivalului Chameleon Jazz Band, iar mai spre seară este programat un concert în care Maria Cojocaru & Vlad Simon Band o vor avea ca invitat special pe Iuliana Pușchilă.

O altă zi de Bun Gust

În ciuda ploii care a căzut la orele amiezii peste Piața Mare, strada celor zece bucătării ale lumii creată în centrul orașului a fost în permanență animată. A fost vizitată de viceprimarul Astrid Fodor, dar și de alte câteva mii de sibieni, după ce vineri seara, pe scenă a urcat și primarul Klaus Johannis. Estimările organizatorilor anunță că numai în cursul după-amiezii de sâmbătă au fost vândute mai bine de 5.000 de porții de mâncare preparate în bucătăriile care reprezintă cele zece țări prezente în Festival: India, Liban, Mexic, Spania, Ungaria, China, Statele Unite ale Americii, Cehia, Grecia și România.
După ce cu o zi înainte, ca invitat special a urcat pe scenă consulul Germaniei, doamna Judith Orban, pentru a găti o salată de cartofi à la Pfalz, sâmbătă a acceptat o invitație similară și rectorul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu. Ioan Bondrea a pregătit un iepure cu tăiței, extrem de apreciat și de Antonio Passarelli.
Festivalul ”de Bun Gust” este un eveniment înscris pe Agenda culturală a Sibiului, fiind cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin intermediul Primăriei municipiului Sibiu.