Evenimentul Zilei > Actualitate > Horia Tecău și Florin Mergea, campioni la ultima ediție a turneului BRD Năstase Țiriac Trophy
Horia Tecău și Florin Mergea, campioni la ultima ediție a turneului BRD Năstase Țiriac Trophy

Horia Tecău și Florin Mergea, campioni la ultima ediție a turneului BRD Năstase Țiriac Trophy

Perechea Horia Tecău/Florin Mergea s-a impus, astăzi, la Arenele BNR, în finala probei de dublu a ultimei ediții a turneului BRD Năstase Țiriac Trophy.

Tecău și Mergea au dispus în finală de cuplul Chris Guccione (Australia)/Andre Sa (Brazilia), în minimum de seturi, cu 7-5, 6-4. Cei doi români vor evolua împreună și la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, acolo unde și-au propus ca obiectiv câștigarea uneia dintre medalii. Tecău are 28 de titluri cucerite la dublu, dar și 16 finale pierdute, în timp ce palmaresul lui Mergea cuprinde 6 titluri câștigate și alte 6 finale jucate (una anul acesta, la Sydney).

Învingătorii au fost răsplătiți cu 25.070 de euro și 250 de puncte ATP, iar învinșii au fost recompensați cu 13.170 euro și 150 de puncte ATP.

Florin Mergea: „Sper să avem turneu în următorii ani, chiar dacă știu că această competiție a fost vândută. România are nevoie de acest turneu. Le mulțumesc celor prezenți în tribune pentru că au stat în ploaie”.

Horia Tecău: „Sunt puțin trist pentru că e posibil să nu mai am parte de aceste momente. Ar fi o tragedie pentru mine să nu se mai organizeze acest turneu, ar fi rău și pentru generațiile următoare”.