Evenimentul Zilei > Politica > Horia Constantinescu, noul președinte al ANPC. Cine este „Cattani”
Horia Constantinescu, noul președinte al ANPC. Cine este „Cattani”

Horia Constantinescu, noul președinte al ANPC. Cine este „Cattani”

Șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorior Constanța, Horia Miron Constantinescu, a fost numit președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, prin decizie semnată de premierul Viorica Dăncilă. El îl înlocuiește pe Marius Pîrvu care este eliberat din funcție după un an și cinci luni de la învestire.

Horia Constantinescu, numit în urmă cu doi ani la conducerea OPC Constanța, a devenit, de astăzi, noul președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. Decizia apărută în Monitorul Oficial este semnată de premierul Viorica Dăncilă și de secretarul general al Guvernului Toni Greblă.

Născut în București, în urmă cu 45 de ani, Horia Constantinescu locuiește, împreună cu familia, la Constanța dar și la Costinești, unde a și candidat, în urmă cu trei ani,  pentru primăria stațiunii. Pe pagina sa de facebook se semnează cu “comisar Horia Constantinescu, aka Cattani” după numele celebrului comisar antimafia din serialul italian „Caracatița”.

Horia Constantinescu este nepotul lui Miron Constantinescu, membru de vază al PCR pe vremea lui Nicolae Ceaușescu. Este și prieten apropiat al familiei lui Adrian Năstase, fiind finul de cununie al lui Andrei Năstase. Este membru PSD, însă la Constanța nu a empatizat cu conducerea organizației județene a social democraților. În cei peste doi ani cât a condus OPC Constanța a băgat spaima în comercianții de pe litoral, aplicând sancțiuni și închizând zeci de unități de alimentație publică pentru deficiențele constatate. „S-a luptat” și cu multinaționalele fiind dat în judecată de mai mulți retaileri de renume.

Pentru o perioadă de câteva luni, Horia Constantinescu a fost și șef al Corpului de Control al ANPC, extinzându-și astfel controalele în toată țara, făcând echipă bună cu directorul ANPC, Paul Anghel. În grupul de whatsapp pe care îl formase împreună cu ziariștii de pe litoral, Horia Constantinescu le mulțumește acum  pentru colaborare. “Doamnelor si domnilor, în proporție destul de mare vă datorez acest lucru! Am convingerea că facem ANPC o autoritate așa cum am arătat la Constanța, că se poate! Va păstrez în suflet și să nu uităm că sunt constănțean! Vă multumesc pentru tot!”

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: