Evenimentul Zilei > Sport > Hop și Ilie Năstase să critice miniștri! De ce e supărat marele sportiv
Hop și Ilie Năstase să critice miniștri! De ce e supărat marele sportiv

Hop și Ilie Năstase să critice miniștri! De ce e supărat marele sportiv

Declarație tranșantă a lui Ilie Năstase. Dar nu tot atât de acidă cum o făcea pe vremuri. Acum e supărat pe miniștri.

Fostul jucător de tenis vorbește destul de rar despre ce se întâmplă în sportul românesc.  Vineri seara, a făcut-o, invitat fiind la Gala Tenisului Românesc. Năstase a criticat Guvernul, spunând că acesta duce o politică incorectă deoarece Federaţia Română de Tenis nu beneficiază de finanţare de la Ministerul Tineretului şi Sportului de doi ani. Adică, nici PSD, nici PNL nu pun prea mare preț pe sport. În bășcălie, Năstase a spus că, deși e frumos să premiezi tinerii și copiii, el ar da foc Legii Sportului.

„E frumos… dar noi la tenis de doi ani nu avem buget, nu avem finanţare. E urât. Eu unul aş da foc Legii Sportului. Nu este corect ce se întâmplă în ţara asta. Dacă vrem să avem sport, trebuie să investim în sport. Sportul este o prioritate pentru că dacă bagi bani în sport cheltui mai puţin după aceea cu sănătatea”, a spus Ilie Năstase.

Năstase nu l-a iertat nici pe politicianul din fruntea Sportului. El a atras atenția ministrului Tineretului și Sportului că, şi fără finanţare, tenisul este singurul sport care poate aduce medalii României la Jocurile Olimpice de la Tokyo. „La Jocurile Olimpice de la Tokyo numai la tenis putem câştiga medalii. Îmi pare rău să o spun, dar nu cred că au şanse celelalte sporturi. Federaţia de tenis este una puternică, dar nu a fost invitată de noul ministru la întâlnirea de acum câteva luni”, a punctat fostul numărul unu mondial.