Evenimentul Zilei > Actualitate > Hingherii de autoturisme rad tot ce prind. Lista străzilor de pe care se ridică mașini (II)
Hingherii de autoturisme rad tot ce prind. Lista străzilor de pe care se ridică mașini (II)

Hingherii de autoturisme rad tot ce prind. Lista străzilor de pe care se ridică mașini (II)

Poliția Locală a început din 26 august ridicarea mașinilor care îngreunează circulația sau care sunt parcate neregulamentar pe străzile Capitalei.

De luni și până ieri la ora 15.00 au fost ridicate deja 16 mașini staționate ilegal și alte patru care au fost ridicate și date jos de pe platformă la apariția imediată a proprietarilor.

Majoritatea autoturismelor au fost parcate fie în stațiile de autobuz, fie pe trecerile de pietoni sau la intrarea în unitățile de primiri urgențe. Amintim faptul că șoferii neglijenți pot ajunge să plătească peste 1200 de lei pentru o staționare neregulamentară.

Ca să nu vă treziți cu surprize neplăcute și amenzi usturătoare, Evenimentul zilei vă atașează a doua parte a listei cu străzile vizate de Primăria Capitalei.

 

Se modifică proiectul privind taxa auto în Capitală

Gabriela Firea a anunțat la ședința Consiliului General al Municipiului București că vor fi făcute anumite schimbări la proiectul prin care vrea să introducă taxa auto în Capitală.

„Am ținut cont de observațiile care relevă faptul că sunt și situații de înțeles, situații speciale care ar trebui să fie regăsite sub forma unor excepții”. Amintim ca primarul general vrea să introducă o vinietă pentru București, pentru a reduce gradul de poluare din Capitală. Pentru autoturismele înmatriculate în alte orașe sau țări care tranzitează Bucureștiul va trebui cumpărată vinietă electronică Oxigen-B.

 

22 Septembrie va fi „Ziua fără autoturisme”

Primăria Capitalei vrea să interzică traficul cu orice fel de mașină sau vehicul motorizat pe mai multe artere din centrul Bucureștiului, printre care Bulevardul Unirii și Decebal, în ziua de 22 septembrie 2019, potrivit unui proiect inclus pe ordinea suplimentară a ședinței CGMB de marți. Această zi ar putea fi declarată „Ziua fără autoturisme”. Exceptate de la prevederile de mai sus sunt ambulanţele, vehiculele SMURD, pompieri, poliţie, Jandarmerie, poliţie locală, precum şi ale altor instituţii şi servicii publice aflate în misiune.

Lista străzilor de pe care vor fi ridicate mașinile, integrală în ediția tiparită EVZ