Deși epidemia de coronavirus continuă să lovească Statele Unite, țara se pregătește cum, necum, de alegerile prezidențiale. Peste șase luni, candidatul Democrat Joe Biden îl va înfrunta pe președintele în exercițiu, Republicanul Donald Trump într-un duel care se anunță strâns,

Marți, 28 aprilie, fostul vicepreședinte al lui Barack Obama a primit un sprijin de proporții în persoana lui Hillary Clinton, fostă candidată în cursa prezidențială din 2016 în fața lui… Donald Trump.

Însă această alianță nu pare să fie de bun augur, relatează RTL, în special din cauza acuzațiilor de agresiuni sexuale la adresa lui Biden.

De câteva săptămâni, candidatul Democrat este ținta uneia dintre fostele sale asistente parlamentare, Tara Reade. Aceasta îl acuză pe fostul său șef că a agresat-o sexual în 1993, pe vremea când era senator.

Anunțul de sprijin al lui Hillary Clinton, vajnică militantă pentru drepturile femeilor, a reprezentat o oportunitate pentru tabăra Trump să îl mai decredibilizeze puțin pe adversarul său.

Pe Twitter, șeful echipei de campanie a lui Trump, Brad Parscale, a comentat sarcastic informația, evocând afacerea Tara Reade.

El a denunțat de asemenea și „concentrarea Establishmentului” pe care îl marchează asocierea Biden – Clinton.

Și Parscale a conchis: „Donald Trump a bătut-o o dată, îl va bate și pe candidatul pe care ea l-a ales”.

Imediat după anunțul ralierii lui Hillary Clinton de partea lui Joe Biden, numeroase voci s-au ridicat pentru a protesta sau a ironuza alianța.

Pe Twitter, Katie Pavlich, ziaristă, colaboratoare mai ales la Fox News, a scris că „Hillary Clinton îl sprijină pe Joe Biden, continuându-și vechiul obicei de a susține agresorii sexuali, câtă vreme sunt 1) Democrați și 2) o ajută să rămână în centrul atenției”.

Gustul lui Hillary Clinton pentru personalități controversate a fost subliniat și de președintele asociației Last Hope USA, care, de asemenea pe Twitter, a apreciat că alianța „nu este o surpriză, deoarece nu pare să existe un prădător sexual pe care să nu-l aprecieze: Harvey Weinstein, Jeffrey Wepstein, soțul ei (Bill Clinton) și acum «adormitul Joe»”, cum l-a poreclit Donald Trump pe Biden.

Chiar și în tabăra Democrată, vestea a fost primită cu răceală. Pentru candidata la Congres, Jennifer Perelman, alianța Clinton-Biden nu face decât „să îndepărteze independenții, să înfurie progresiștii și să irite conservatorii”. Ea rezumă, afirmând că „dacă vrei să câștigi, nu asta trebuie să faci”.

Pentru militanta pro-palestiniană Rania Khalek, Hillary Clinton „va fi un scut pentru Biden (…) la fel cum și-a ajutat și soțul să eschiveze acuzațiile de agresiune sexuală”.

În ceea ce-l privește pe Joe Biden, el și-a exprimat gratitudinea față de Hillary Clinton, apreciind că ea „ar fi trebuit să fie președintă a Statelor Unite” în locul lui Donald Trump.