Democrata ar fi trebuit să plece pentru două zile în California, unde trebuia să ţină un discurs şi să participe la mai multe evenimente pentru campania sa, însă diagnosticul a împiedicat-o să facă acest lucru.

Medicul personal al politicianului, Lisa Bardack a confirmat pentru presa din State că Hillary Clinton se luptă de o bună perioadă cu această boală, transmite NBC News.

Potrivit Mediafax, medicul Amesh Adalja, un expert în boli infecţioase la Centrul UPMC pentru Sănătate din Pittsburgh, a declarat că recuperarea după pneumonie, a opta cea mai frecventă cauză de deces în Statele Unite, poate fi variabilă şi pentru cei mai mulţi pacienţi durează o săptămână până încep să se simtă mai bine. Medicul a mai adăugat că adulţii cu o vârstă de peste 65 de ani au un risc sporit de a contacta această boală. 

În urma unor analize amănunţite, pacienta mea a fost diagnosticată cu pneumonie. Urmează un tratament cu antibiotice, a fost sfătuită să se odihnească şi să-şi modifice programul. Tocmai ce am  efectuat un nou set de analize şi vă pot spune că este pe drumul cel bun spre vindecare. 

Duminică, 11 septembrie, Hillary Clinton a fost obligată să părăsească ceremonia de comemorare a victimelor atentatului terorist de acum 15 ani. Politicianul abia se mai putea ţine pe picioare. Imaginile au fost surprinse de jurnalişti.