Război în Israel, ziua 46. Hezbollahul libanez a lansat drone, obuze şi rachete asupra armatei israeliene

Război în Israel, ziua 46. Hezbollahul libanez a lansat drone, obuze şi rachete asupra armatei israeliene Sursa foto: Arhiva EVZ

Hezbollahul libanez a anunţat luni că a întreprins o serie de atacuri cu drone, rachete şi obuze de artilerie asupra armatei israeliene în nordul Israelului, la frontiera libaneză, pe fondul războiului între Israel şi Hamas în Fâşia Gaza.

Hezbollah a transmis, într-un comunicat, că luptătorii săi au luat la ţintă luni, la ora 13.10 (11.10 GMT), ”cu ajutorul a trei drone de atac, centre de reunire a soldaţilor ocupaţiei israeliene la vest de Kiryat Shmona.'”

Ulterior, Hezbollah a adăugat că a lansat obuze de artilerie asupra unor locuri unde sunt desfăşuraţi soldaţi israelieni în aceeaşi zonă şi a mai anunţat că a vizat cu rachete Burkan (Vulcan) mai multe poziţii militare israeliene în zonele apropiate de frontieră. Atacurile au făcut victime printre forţele israeliene, a afirmat Hezbollah.

De partea cealaltă, armata israeliană a indicat că 25 de rachete au fost trase luni dinspre Liban asupra unor poziţii de frontieră şi a confirmat de asemenea că trei drone au vizat un sector 'adiacent unui post' militar, dar nu a anunţat victime.

Ne puteți urmări și pe Google News

Armata israeliană a dat replica Hezbollah

În replică la atacurile venite dinspre Liban, armata israeliană a bombardat ”infrastructuri teroriste ale Hezbollah” cu ajutorul artileriei, avioanelor de luptă şi elicopterelor şi a vizat 'o celulă care încerca să lanseze rachete antitanc dinspre regiunea Marwahin', în apropiere de frontieră, a transmis aceeaşi sursă.

Armata israeliană continuă ofensiva în Gaza

Armata israeliană continuă ofensiva în Gaza. Sursa foto: Twitter

Hezbollah dispune de un important arsenal, iar liderul său, Hassan Nasrallah, a afirmat pe 11 noiembrie că luptătorii săi au apelat recent la noi arme, printre care 'rachete Burkan, care pot transporta încărcături explozive de 300 până la 500 kg'.

Schimburile zilnice de focuri la frontieră după 7 octombrie au făcut cel puţin 90 de morţi în Liban, în majoritate luptători ai Hezbollah, dar şi cel puţin zece civili, potrivit unui bilanţ alcătuit de AFP.

Nouă persoane au fost ucise de partea israeliană, printre care şase militari, conform bilanţului autorităţilor israeliene.