„Heliportul” lui Ceaușescu. Cum arată, după 30 de ani, locul de unde a fugit dictatorul

„Heliportul” lui Ceaușescu. Cum arată, după 30 de ani, locul de unde a fugit dictatorul

În urmă cu 30 de ani, dictatura de 25 de ani a lui Nicolae Ceaușescu se termina cu fuga acestuia, la bordul unui elicopter, de pe Comitetul Central.

La ora 12:09, pe 22 decembrie 1989, Nicolae Ceaușescu fugea, la bordul unui elicopter militar condus de Vasile Maluțan, de pe clădirea Comitetului Central al PCR, speriat de reacția mulțimii adunate la un miting pe care președintele și secretarul general al partidului îl convocase.

Alături de Emil Bobu și Manea Mănescu, cuplul Ceaușescu a ajuns la palatul de la Snagov. De acolo, cu același elicopter Dauphin, Nicolae și Elena Ceaușescu au plecat spre Pitești, însă la Boteni au fost avertizați că aparatul de zbor ar putea fi doborât, așa că au aterizat pe Autostrada București-Pitești, unde cuplul dictatorial a fost abandonat.

Ne puteți urmări și pe Google News

De acolo, Elena și Nicolae Ceaușescu au mers cu trei Dacii și un Aro spre Târgoviște, unde au fost arestați în jurul orei 15:00. Ulterior, au fost judecați, condamnați la moarte și executați.

Reporterul EvZ a ajuns duminică, la exact 30 de ani de la aceste evenimente, pe acoperișul sediului CC, actualmente Ministerul Administrației și Internelor.