Evenimentul Zilei > Actualitate > Unde mergem. Havasi, concert extraordinar la Sala Palatului, vineri şi sâmbătă
Unde mergem. Havasi, concert extraordinar la Sala Palatului, vineri şi sâmbătă

Unde mergem. Havasi, concert extraordinar la Sala Palatului, vineri şi sâmbătă

După succesul uriaş înregistrat în România după cele două concerte din 2016 şi 2017, HAVASI Symphonic revine la București în 2018 cu trei concerte ce vor avea loc în zilele de 23 şi 24 noiembrie.

Programul este alcătuit din compoziții 100% originale, ale unuia dintre cei mai fascinanți și versatili compozitori tineri de astăzi, Havasi. Muzica sa inovatoare este diferită de tot ce ați auzit până acum; proaspăt, pasional și distractiv în același timp. Artiștii poartă publicul într-o călătorie fascinantă, prin derularea permanentă de scene muzicale. Diferitele stări prezintă publicului o experiență memorabilă intensă, ca într-o plimbare cu un rollercoaster al emoțiilor, înfrumusețată cu ajutorul celei mai recente tehnologii în materie de sunet, scenă, iluminat și proiecții video.

Unul dintre cele mai intense momente ale spectacolului este „lupta instrumentelor”. Doi artiști extraordinari care urmează același ritm al inimii muzicale. HAVASI, pianistul clasic conservator, și Endi, bateristul rock, apar împreună pe aceeași scenă, uniți într-o dorință împărtășită de a face ca muzica de calitate să treacă peste bariere de gen. Primul spectacol, cel de vineri, va începe, la Sala Palatului, de la ora 20.00, oră la care va debuta şi următorul spectacol, de sâmbătă.

Seara de jazz la Sala Mare ARCUB

Un concert susținut de Alessandro Rossi Group, în cadrul căruia vor urca pe scenă, alături de fondatorul grupului, Alessandro Rossi (unul dintre cei mai talentați și eclectici ai scenei contemporane de jazz), Andrea Lombardini (chitară bas), Massimo Imperatore (chitară) și Massimiliano Milesi (saxofon tenor), va oferi publicului amator al muzicii de gen un spectacol pe cinste în seara zilei de 22 noiembrie, începând cu ora 20:00, la Sala Mare ARCUB. Albumul este un aranjament de piese originale, care descriu parcursul muzical și estetica lui Rossi.

Mircea Vintilă şi Brambura, concert exploziv la Hard Rock Café

Lordul John al folkului românesc alături de formaţia Brambura se vor plimba din nou „Cu tine prin New York”, măi „Bade Ioane” sau “Dragă Miruna”, ori te vor duce pe „Strada Popa Nan” sau la “Hanul lui Manuc”. Aşa sună prezentarea de excepţie a show-ului pe care Mircea Vintilă îl va susţine pe 23 noiembrie, în compania formaţiei Brambura, pentru al 6-lea an consecutiv la Hard Rock Café. Concertul aşteptat cu sufletul la gură de împătimiţii genului promite să fie unul fabulos. Multe dintre cele mai cunoscute cântece ale artistului („Adio, deci pe curând,” „Peste răbdări”, sau „Musette”) vor transfera prezentul în Bucureştiul interbelic, apoi în perioada hippie pentru a reveni la realitatea cotidiană, vineri, cu începere de la ora 22.30.

Cel mai important târg de vinuri la Romexpo, în weekend

Cel mai important târg de vinuri din România, Goodwine – Bucharest Wine Fair, îşi deschide porţile în perioada 23-25 noiembrie la Romexpo. Târgul se adresează în egală măsură profesioniștilor, dar și iubitorilor de vinuri. Un spațiu expozițional complet nou prevăzut cu dotări la cele mai bune standard, petrecere şi voie bună este promisiunea pe care organizatorii o fac celor care vor să viziteze târgul în cele trei zile cât va dura. Nu mai puţin de 100 de producători și importatori de vinuri, români sau străini, și peste 1000 de vinuri diferite la degustare vor face deliciul asistenţei. Programul de vizitare este 15.00 – 20.00 pentru fiecare zi în parte.

Serată Machedonească cu Pindu, la Berăria H

Vineri, 23 noiembrie, la ora 23.30, formația Pindu urcă pe scena Berăriei H pentru un show extraordinar, la prima Serată Machedonească din această toamnă în Orașul cu Chef de Viață. În decursul celor 26 de ani de existență formația Pindu a reușit să se mențină în topul preferințelor aromânilor de pretutindeni. Formația a fost înființată în anul 1989, iar în cei peste 26 de ani de activitate formația a înregistrat un număr de 23 de albume.