Evenimentul Zilei > Monden > Prințul Harry a luat o pauză în războiul cu Casa Regală şi-i atacă pe „vânzătorii de minciuni”
Prințul Harry a luat o pauză în războiul cu Casa Regală şi-i atacă pe „vânzătorii de minciuni”

Prințul Harry a luat o pauză în războiul cu Casa Regală şi-i atacă pe „vânzătorii de minciuni”

Prințul Harry s-a folosit de spotul de prezentare al premiilor GQ pentru a-i atacat pe „cei care vând minciuni și împrăștie frica”, făcând referire la anti-vaccinişti. 

Prințul Harry folosește spotul de prezentare a premiilor GQ pentru a se lua la trântă cu „vânzători de minciuni”. Mai precis, ducele de Sussex şi-a făcut o apariție virtuală surpriză la premiile GQ Men of the Year – la doar câteva ore după ce Ofcom a decis că Piers Morgan nu a încălcat liniile directoare atunci când a făcut comentarii controversate despre soția sa, ducesa de Sussex.

Ex-editorul Piers Morgan a participat la eveniment alături de multe alte vedete, unde Harry a acordat premii profesorului Dame Sarah Gilbert, profesorului Catherine Green și echipei din spatele vaccinului Oxford / AstraZeneca.

El a ținut un discurs îndemnând guvernele să facă mai mult pentru a vaccina țările mai sărace, avertizând „până când fiecare comunitate va putea accesa vaccinul și până când fiecare comunitate fi conectată la informații de încredere despre vaccin, până atunci vom fi cu toții în pericol”.

Harry îi atacă pe cei care nu cred în vaccin

Harry a spus: „Mai puțin de 2% dintre oamenii din lumea în curs de dezvoltare au primit o singură doză în acest moment. Și mulți dintre lucrătorii din domeniul sănătății nu sunt încă vaccinați”.

„În același timp, familiile din întreaga lume sunt copleșite de scara în masă a dezinformării în mass-media și în rețelele de socializare, unde cei care se ocupă de minciuni și frică creează ezitare în privinţa vaccinului, ceea ce la rândul său duce la comunități divizate și erodează încrederea. Acesta este un sistem pe care trebuie să îl rupem dacă vrem să depășim Covid-19 și riscul unor noi variante”.

De asemenea, Harry a salutat ​​pe Dame Sarah, Prof Green și echipa din spatele vaccinului AstraZeneca sspunând că sunt „eroi de cea mai înalt rang” care „și-au făcut treaba”.

Oamenii de știință au lăudat discursul ducelui de Sussex

Prof. Green a spus: „Nu știam că se va întâmpla, așa că brusc prințul Harry este pe scenă. Și a spus toate lucrurile pe care am vrut să le spunem despre necesitatea de a primi vaccinuri în lume pentru oameni, indiferent de capacitatea lor de a plăti. Un mesaj cu adevărat important”.

Dame Sarah a fost de asemenea de acord cu ducele: „Nu vom fi în siguranță până când toată lumea nu este în siguranță și este foarte important să fie vaccinul în întreaga lume”.

Comentariile lui Harry au venit după ce Morgan a fost exonerat de Ofcom, „câinele de pază” al Marii Britanii, fapt care ar putea deranja, mai ales pe Meghan Markle.

Meghan a mai susținut la Oprah că au fost făcute comentarii rasiste înainte de nașterea fiului ei, Archie. Discutând despre interviul din programul de a doua zi, Morgan a spus: „Îmi pare rău, nu cred un cuvânt pe care îl spune. Nu aș crede-o dacă mi-ar citi un raport meteo”.

Aceste observații au condus la un număr record de plângeri Ofcom – inclusiv una făcută de Meghan, despre care se spune că a scris șefului ITV, relatează Express.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News