„Premierul desemnat Florin Cîţu şi-a depus mandatul cu o oră înainte de vot! Este dovada că tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni a fost o şaradă”, a scris USR pe Facebook.

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a declarat, joi, că gestul premierului desemnat Florin Cîţu de a-şi depune mandatul este unul „de mare responsabilitate”, precizând că acesta s-a consultat cu colegii din partid înainte să facă acest pas.

Anterior, liderul grupului USR din Camera Deputaţilor, Cătălin Drulă, reitera că parlamentarii Uniunii vor vota în favoarea Guvernului Cîţu, cu votul la vedere. El aprecia că preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, au evitat în aceste zile să dea un „semnal corect” pe tema învestirii.

Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat, a anunţat, joi, Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, preşedintele Klaus Iohannis a luat act de această decizie şi urmează să facă o declaraţie de presă în cursul serii.

Știrea inițială dată în exclusivitate de evz.ro cu 30 de minute înaintea anunțului oficial venit de la Palatul Cotroceni