Evenimentul Zilei > Social > HAOS în București. Centura Capitalei, SUB APE
HAOS în București. Centura Capitalei, SUB APE

HAOS în București. Centura Capitalei, SUB APE

Traficul este blocat pe Șoseaua de Centură, în zona Chitila - Chiajna, la kilometrul 58, din cauza inundaţiilor. Zăpada s-a topit, iar şoseaua s-a umplut cu apă.

„Circulaţia pe sensul Chitila – Chiajna al şoselei de centură a Capitalei este întreruptă la km 58+100 de metri. Situaţia a apărut ca urmare a acumulării de apă pe carosabil, rezultată din topirea zăpezii. Traficul se desfăşoară deviat, pe celălalt sens de deplasare”, transmit reprezentanții Centrului Infotrafic.

Hidrologii au emis, miercuri, o atenţionare Cod galben de inundaţii valabilă până la ora 15:00 pe râuri din judeţele Mehedinţi şi Dolj. 

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se vor produce în continuare creşteri de debite, cu situarea nivelurilor peste Cotele de Atenţie pe râurile din bazinele hidrografice Drîncea, Cosuştea, Huşniţa, Raznic, Jiu -sector aval Filiaşi- amonte Podari (judeţele Mehedinţi şi Dolj). 

Pe de altă parte, până pe 6 aprilie este Cod portocaliu de inundaţii pe Dunăre, atât pe sectorul aval Calafat – Olteniţa, cât şi pe sectorul Cernavodă – Galaţi şi în Delta Dunării.