Bloggerul, care îşi spune ntv, a mărturisit că decizia de a-şi cumpăra un tanc a venit după ce mai mulţi prieteni ai săi au devenit interesaţi de vehiculele de luptă. Acestuia i s-a părut interesantă ideea de a-şi cumpăra un tanc, motiv pentru care în luna iunie a plecat în Belarus.

Acesta a povestit că preţurile pentru vechiculele de luptă cresc brusc în perioada verii, iar cele care au preţuri acceptabile sunt foarte uzate şi sunt suspecte, neavând niciun fel de document. Potrivit bloggerului, Ministerul Apărării din Belarus, în special, vinde foarte multe astfel de vehicule şi chiar a fost creat un site unde cei interesaţi se pot documenta cu privire la preţuri. Pe site, potenţialii cumpărători pot vedea şi fotografii cu obiectele puse în vânzare.Pentru a intra în baza militară unde se află tancurile cetăţenii străini, în special ruşii, trebuie să-şi anunţe vizita cu două săptămâni înainte la Comitetul Securităţii de Stat din Belarus, povesteşte bloggerul, potrivit englishrussia.com

Tancul pe care acesta l-a achiziţionat a costat 100 de milioane de ruble bieloruse. După ce a strâns banii şi toate documentele necesare, acesta a plecat în Belarus, pentru a achiziţiona tancul BRDM-2. După ce l-a cumpărat, acesta a trebuit să găsească o soluţie pentru a-l aduce în Moscova. Astfel, rusul a închiriat cu 1.000 de dolari o maşină care să-l ajute să transporte tancul în capitala rusă. Tancul a fost adus alături de alte maşini de lux, astfel că uimirea celor care au văzut transportorul a fost mare. Prezenţa tancului pe străzile oraşului a stârnit interes şi în rândul poliţiştilor, care s-au fotografiat cu vehiculul de luptă.

Bloggerul plănuieşte acum să recondiţioneze tancul şi să-l scoată la plimbare prin Moscova.