Evenimentul Zilei > Actualitate > HALUCINANT: Biserică a cannabisului a câştigat recunoaştere LEGALĂ. Află care sunt cele „12 porunci” după care se ghidează “cannabiterieni“
HALUCINANT: Biserică a cannabisului a câştigat recunoaştere LEGALĂ. Află care sunt cele „12 porunci” după care se ghidează “cannabiterieni“

HALUCINANT: Biserică a cannabisului a câştigat recunoaştere LEGALĂ. Află care sunt cele „12 porunci” după care se ghidează “cannabiterieni“

Curtea Supremă a cântărit mult timp dacă anumite medicamente interzise să fie folosite în contexte religioase. Acum, o biserica a câştigat recunoaştere legală pentru dreptul de a folosi marijuana în scopuri religioase.

Brazilienii au fondat grupuri religioase,  “União do Vegetal uses Ayahuasca Vine” (Banisteriopsis caapi) şi Chacruna Shrub (Psychotria viridis) – ceea ce ei numesc program de evoluţie spirituală bazat pe concentrarea mentală şi căutarea auto-cunoaşterii, informează countercurrentnews.com.

Cuvântul "ayahuasca" se traduce "vița de vie a sufletelor".  Această poţiune psihoactivă este un amestec dintr-o specie de viţă de vie, Banisteriopsis caapi, şi frunze de Chakruna, Viridis Psychotria, un medicament considerat sacru de populaţiile amazoniene. Planta este complet ilegală în Statele Unite, dar Curtea Supremă de Justiție, nu numai că a decis că UDV poate utiliza substanța în scopuri religioase, ei pot chiar să o importeze  legal din Brazilia.

Hotărâri similare au fost stabilite pentru utilizarea de Peyote (un cactus cu efecte halucinogene) în bisericile nativ american.

Acum, în Indianapolis, Indiana, în urma aprobării “Religious Freedom Restoration Act”, o lege care a devenit controversată prin intenția ei aparentă de a suprima drepturilor LGBT, prima biserică de Cannabis devine o instituţie legitimă şi-a susţinut cu success argumentele asupra dreptului legal de a utiliza canabis în ceremoniile religioase.

Prima Biserică a Canabisului

Această grupare a fost înființată pe 26 martie 2015, la inițiativa lui Bill Levin, un predicator de 59 de ani, potrivit hyperflash.ro.

Secta a strâns aproximativ 700 de adepți, care se numesc “cannabiterieni“.

Credincioșii acestui cult fumează marijuana pentru a intra în legătură spirituală unii cu alții și cred în "Duzina Divină", reprezentată de 12 reguli de viață, echivalentul celor 10 Porunci.

Cannabiterieni” cotizează lunar cu câte 50 de dolari şi vând suluri de hârtie pentru a strânge banii necesari Bisericii.

Aceasta sectă își are sediul în statul american Indiana, unde consumul de marijuana este ilegal. Contrar acestui lucru, cultul a reușit să fie declarat organizație caritabilă, iar donatorii care oferă bani sau cadouri vor putea să-și deducă aceste sume din taxele de la stat, conform legii americane.

În prezent, secta strânge fonduri pentru a construi o clădire pentru rugăciune, iar până acum a reușit să adune 11.000 de dolari.

Intenția predicatorului este onorabilă, deoarece adepții îi încurajează pe oameni să consume o plantă sănătoasă, canabisul, pe care „cannabiterieni” o consideră cea mai bună plantă de pe planetă, susține Bill Levin.

Liderul spune că oamenii sunt încurajați să fumeze marijuana împreună, într-un sanctuar, dar că nu va face trafic cu canabis.

Cele 12 legi, numite Duzina Divină sunt:

1. Nu fi ticălos. Tratează-l pe cel de lângă tine cu dragoste, ca pe un egal.

2. Fiecare zi trebuie să înceapă cu un zâmbet. Când te dai jos din pat pune mai întâi zâmbetul pe buze.

3. Dacă poți, trebuie să-i ajuți pe ceilalți. Să nu faci asta pentru bani, ci pentru că este nevoie.

4. Trupul tău este un templu. Nu-l otrăvi cu alimente de proastă calitate sau cu sucuri.

5. Nu profita de oameni, nu le face rău intenționat.

6. Nu începe niciodată o ceartă, doar pune capăt uneia.

7. Cultivă alimente, crește animale, introdu natura în activitatea ta zilnică.

8. Nu fi troll pe Internet. Trebuie să-i respecți pe ceilalți, să nu le vorbești urât și să nu ai un limbaj agresiv.

9. Să petreci în fiecare zi cel puțin 10 minute contemplând în liniște viață.

10. Când vezi că un om este batjocorit, oprește imediat batjocura. Să îi protejezi pe cei care nu se pot apăra singuri.

11. Râzi cât mai des, spune glume, distrează-te, trebuie să ai o atitudine pozitivă.

12. Cannabis, planta vindecătoare, este cel mai sfânt lucru pentru noi. Ne apropie de cei din jur și de noi înșine. Este fântâna tinereții, dragostea noastră, ne vindecă de boli și de depresie. O folosim cu tot devotamentul, individual și în grup. 

Prima slujbă a Bisericii Cannabis-ului va avea loc pe 1 iulie, dar deocamdată locul unde va fi organizată întâlnirea nu a fost anunțat. Adepții vor citi "Duzina Divină" și apoi vor fuma împreună marijuana.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: