Evenimentul Zilei > Actualitate > Halep, semne că va participa la Bucharest Open
Halep, semne că va participa la Bucharest Open

Halep, semne că va participa la Bucharest Open

Constănțeanca va beneficia de un wild-card pentru competiția din Capitală, însă va putea evolua în funcție de rezultatele pe care le va avea în cel de-al treilea Grand Slam al sezonului, Wimbledon

Simona Halep, ocupanta locului 2 în clasamentul mondial, se pregătește să revină în circuit, după sezonul pe zgură, care i-a adus trei finale și titlul la Madrid. Fiind în continuare deranjată de durerile provocate de accidentarea la glezna dreaptă, românca se află acum într-o mini vacanță în Grecia. S-a retras la timp de la Birmingham, primul turneu dinaintea startului celebrului Wimbledon.

Halep a ales, astfel, să se menajeze, tocmai pentru a da randament în cel de-al treilea turneu de Grand Slam al sezonului, care va începe pe 3 iulie, și a cărui finală este programată pe 15 iulie. Ieri, George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, a anunțat că sunt șanse considerabile ca Simona Halep să ia parte și în acest an la BRD Bucharest Open (17- 23 iulie). Deși tenismena a spus că va rata competiția din Capitală de această dată, i s-a pus deoparte, totuși, de un wild-card.

„Sunt convins că își va face timp să vină, să participe”

„Deocamdată, la turneul WTA BRD Bucharest Open şi-au anunţat participarea Irina Begu, Sorana Cîrstea şi Monica Niculescu. Am vorbit și cu Simona să-i rezervăm un wild-card, în funcție de parcursul ei la Wimbledon. Este posibil să vină și ea. Sunt convins că își va face timp să vină să participe, pentru că îi place să joace în fața propriilor fani. Am avut o discuţie cu Simona cu mult timp înainte de închiderea listelor şi regulamentul unui astfel de turneu permite unei jucătoare clasate în primele 20 în lume să primească un wild-card. Deci, un wild-card este rezervat pentru o jucătoare de Top”, a declarat Cosac.

Simona a reușit să-și adjudece de două ori titlul la București. În 2014, când s-a impus în finala cu italianca Roberta Vinci, scor 6-1, 6-3, și anul trecut, când a triumfat în fața letonei Anastasija Sevastova, după 6-0, 6-0.