Evenimentul Zilei > Sport > Halep dezvăluie marele secret al sportului românesc! De ce nu pot deveni profesioniști atleții noștri?
Halep dezvăluie marele secret al sportului românesc! De ce nu pot deveni profesioniști atleții noștri?

Halep dezvăluie marele secret al sportului românesc! De ce nu pot deveni profesioniști atleții noștri?

Simona Halep, deținătoarea trofeului la French Open, a acordat un amplu interviu în The Telegraph, în care a abordat mai multe subiecte.

Simona Halep se pregătește pentru debutul de la Roland Garros, acolo unde o va întâlni, în primul tur, pe Ajla Tomljanovic, scrie Digisport.

Simona Halep, care sponsorizează o echipă de hochei fete şi, mai nou, un club de gimnastică, a vorbit despre implicarea în sportul românesc și cât de greu le este sportivilor să ajungă profesioniști.

„În România nu avem o structură sportivă amplă şi le este greu să devină profesionişti. Tot ce fac pentru a ajuta, fac cu plăcere, aceşti copii au nevoie de sprijin. Când merg acasă, încerc să le văd pe fete şi văd dacă au tot ce le trebuie.

Trebuie întreprinse încă multe acţiuni pentru a păstra fetele active în sportul de performanţă. În România, şi în special în tenis, lucrurile nu stau grozav, dar sper că pe viitor va fi mai bine”, a spus Simona Halep, pentru The Telegraph.