Evenimentul Zilei > Sport > Halep, marea absentă de la Fed Cup. Pe ce jucătoare se bazează Segărceanu
Halep, marea absentă de la Fed Cup. Pe ce jucătoare se bazează Segărceanu

Halep, marea absentă de la Fed Cup. Pe ce jucătoare se bazează Segărceanu

Naționala de Fed Cup nu va conta pe jucătoare importante la meciul cu Rusia și se va prezenta cu trei debutante

Florin Segărceanu, antrenorul naționalei de Fed Cup a României, a anunțat, astăzi, lotul pentru întâlnirea cu Rusia, programată pe 7 și 8 februarie la Cluj-Napoca. Cele cinci componente sunt: Ana Bogdan (27 de ani, 98 WTA), Irina Bara (24 de ani, 160 WTA), Gabriela Ruse (22 de ani, 183 WTA), Raluca Olaru (30 de ani, 48 WTA la dublu) și Jaqueline Cristian (21 de ani, 209 WTA).

Bara, Ruse și Cristian sunt debutante la prima reprezentativă, iar România nu poate conta pe Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu și Mihaela Buzărnescu.

„O să fie un meci foarte greu si din păcate nu am putut să aducem la lot cele mai bune jucătoare. Pentru mine este o dezamăgire că nu avem cea mai bună echipă, dar trebuie să înțelegem că tenisul este în primul rând un sport individual, iar jucătoarele trebuie să-și vadă de propriile interese, să-și vadă de carieră și să se menajzeze.

Pe de altă parte, avem acum un schimb de generații, pe care poate că îl făceam peste câțiva ani, și mă bucur că o să putem testa o echipă mai tânără cu jucătoare care au deja experiență internațională și este momentul să arate ce pot la echipa națională”, a spus Segărceanu, conform frt.ro.